Ez nem egy mozaikcsalád. MTVA Fotó: Zih Zsolt

És mi történt a tudománnyal? És hol a pszichológus szakma, a többi pszichológus?


Globális éghajlatváltozás van, pandémia van, lokális krízisek tucatjai lobbannak fel és maradnak kezeletlenül az euroatlanti civilizáció környezetében (is). Demográfiai összeomlás, népvándorlás és népességcsere is van, és Oroszországot pont annyira utáljuk, mint egykoron a Szovjetuniót. És egy sikerrel kapitalizált kommunista diktatúra jelenleg a világ egyetlen olyan szuperhatalma, amely trendszerűen pozíciókat szerez az egész világon. És mégse ezek a legnagyobb problémáink. A fő bajunk az, hogy a nyugati civilizáció már nem a rendkívül sikeres nyugati természet és társadalomtudomány módszertana segítségével hozza a döntéseket, hanem teljesen egy ideológia uralma alá került. Igen, a liberalizmusról beszélek.

A liberalizmus, most már ezt nyugodtan múlt időben kimondhatjuk, teljesen elfoglalta a bölcsészetet és a társadalomtudományokat, illetve minden művészetet, és a tömegszórakoztatás minden terepét. Ahogy gyakorlatilag múlt időben mondhatjuk ki azt is, hogy a liberalizmus már ügydöntő befolyást szerzett minden olyan természettudományos szakterületen, ahová a preferenciái beerőszakolhatóak voltak.

De ez csak a probléma egyik része, a tudomány és a technika brutális tömegesedése ahhoz vezetett, hogy a felszínes használatán szocializálódott tömegek azt hiszik, értik a világot, az embert, a társadalmat, mindent.

A felsőoktatás tömegcikké vált, ami az elitegyetemeken is az oktatás színvonalának esését idézte elő, egykoron komoly szakok és diplomák váltak nem összemérhetővé egy ugyanott húsz éve megszerzett képesítéssel. Nem csak a bölcsész és társadalomtudományos szakok, hanem sok „mérnök” megnevezésű szak is tömegével bocsájtja ki az elemi természettudományos műveltség nélküli, tudományfilozófiailag fogalmatlan, gyakorlatilag „technikusi” szinten sem képzett embereket. Ennek oka két jelenség szomorú összhatására vezethető vissza.
A diszfunkcionális bolognai rendszert a finanszírozási módszer tette igazán katasztrofálissá.

A fejkvóta rendszerben a szakoknak nem az volt az érdeke, hogy a legmagasabb szintű képzést nyújtsák és csak az alkalmas embereknek adjanak diplomát, hanem az, hogy mindenkit felvegyenek és bent is tartsák őket a képzésben.

Miközben a belépőszint is egyre mélyebbre került. Egyetem műszaki karának oktatója mondja, hogy olyan, a felvételi szintet elvileg elérő hallgatókkal találkozik rendszeresen, akik nem tudnak egy szabályos hatszöget megszerkeszteni.
Ma az egyetemi diploma megszerzése már szabályosan joga az aktuális nemzedéknek, egyre kevésbé kapcsolódik hozzá a teljesítmény követelménye és élménye. Pszichológia szakra betanító oktató mondja, hogy amikor 5 oldalas otthon elkészítendő szövegben határozta a kurzusának teljesítési feltételét, a hallgatói fellázadtak és közölték, hogy ők csak 2 oldalt szoktak és hajlandók írni. Ilyesmi még a kilencvenes években sem fordulhatott volna elő.

A hallgatói jogok és könnyítések mértéktelen túlterjeszkedése a kötelességek látványos csökkentése mellett, teljesen megváltoztatta az egyetemista lét hangulatát.

Mindezzel párosult, a nem szigorúan természettudománynak tekinthető területeken már-már tragikus mértékben, a tudomány érték- és ideológiamentességének teljes felszámolása. Nem csak az ELTE-n, hanem szinte minden egyetemen a kommunistákból liberálissá transzformálódó oktatói réteg vezényelte le a generációváltást, és mindenütt gondoskodott róla, hogy a rendszerváltás után se szakadjon meg a liberális társadalommérnökök leszármazási sora. Az új szakok és tanszékek pedig már liberálisnak születtek.

A liberális kifejezés ebben az esetben is gyűjtőfogalom. Visszaélés szerű használatát is ez teszi lehetővé. A csomagban mindig minden benne van, a genderideológiától, a korlátlan abortuszig, a keresztények iránti gyűlölettől a homoszexuálisok örökbefogadásáig, a feminizmus bármelyik hullámától, a GMO-ig, a gyerekek nemváltását megalapozó hormonkezeléstől a pedofília legalizálásáig, az alapjövedelemtől, a vadászatellenességig minden, ami elképzelhető a számukra és természetesen az is minden, ami normális aggyal nekünk már nem is. És az iszlám iránti végtelen toleranciát se felejtsük ki.

A „tudományban” is pontosan azt a trükköt alkalmazzák, mint amit a szórakoztatóiparban vagy a politikában. Minden őrületükből mindig csak egy nagyon piciny részletet emelnek ki és annak minden kontextusával, következményével kapcsolatban úgy tesznek, mintha az nem is lenne. Tipikus példája ennek az abortusz. A nők saját testük feletti rendelkezési jogáról beszélnek csak, az abortusz testi és mentális következményeiről sohasem. Ahogy magáról a gyilkosságról sem, az egészségügyi személyzet lelki megterheléséről sem, az apáról sem és az életképes magzatról sem. Mindig csak arról, ami az ő ideológiájuk szerint fontos, minden más tiltott.

Ma egyetemi képzésnek hívják nagyon sok szakon a liberális ideológiai agymosást, tömegesen jönnek ki az olyan hallgatók, akik bármilyen liberális baromság mellé automatikusan odaállnak, mert semmilyen alternatív álláspontot nem ismertek meg a tanulmányaik során.

Ez már rendszerszintű problémákat eredményez ma is, egész szakmák hallgatnak, ha a szakterületen tevékenykedő ultraliberális szélsőségesek támadást intéznek az alkotmány vagy például védekezésre képtelen életkori csoportok ellen. A pszichológus társadalom hallgat, miközben talán hivatalosan is a pszichológusok szakmai szervezetének részeként működő, de nyíltan a genderideológia agresszív terjesztését űző csoport óvodás gyermekeket próbál meg szexuális identitásában összezavarni.

Hiszen nincs másról szó, mint hogy meg akarják téveszteni, be akarják csapni, félre akarják nevelni a gyerekeket, csak azért, hogy  felnőve (ha azt megvárnák egyáltalán) perverz szexuális csoportok számára könnyen „levadászható” célpontok legyenek.

Mert a megfogalmazott ideológiai cél is hazugság, az érzékenyítés mögött primitív alantas vágyak és emberek állnak. Bizony, az aberráltak lerohanták Meseországot. És már el is kezdték a túszszedést.

És miközben a magyar „pszichológusok” közül több mint 1200 aláírta az ezt a projektet támogató (egyébként bántóan primitív, teljes mértékben ideologikus) nyilatkozatot, támadva a jelenség ellen egyedüli pszichológusként felszólaló dr. Bagdy Emőkét, a többiek hallgatnak. Miközben magánbeszélgetésekben egyáltalán nem támogatják a liberálisok és a militáns LMBTQ-csoportok akcióját. Ebben a szakmában is már a fortélyos félelem igazgat, totális a liberális véleményterror. Ahogy egyébként a hírek szerint nyíltan, burkoltan állásvesztéssel fenyegették meg sok helyen azokat az egyetemi oktatókat is, akik nem akartak tiltakozni az SZFE ügyben, de a főnökeik akartak.

Nagyon komoly baj van, mert ezek szerint a pszichológus szakma egy jelentős része lényegében szembe megy az alaptörvénnyel és a magyar társadalom elsöprő többségének preferenciáival.
Eljutottunk oda, hogy már nem elég védekeznünk, egyszerűen ki kell kergetnünk ezeket a liberálisokat és a segédcsapataikat az oktatási intézményeinkből. Az igazi pszichológusoknak meg végre meg kellene szólalniuk. Vannak még?

Vezető kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Az amerikai külügyben van magyar ellenzéket váltó hangulat

  Semmiféle új nincs a nap alatt. Szeretett szövetségeseinknek és távolról tisztelt ellenségeinknek rendesen van hajlama …

64 hozzászólás

 1. szemet szemért

  Bolond az aki légvárat épít és a pszichológus aki ebben beszedi a lakbért.Hát nem fizetünk.Selejt banda.

 2. Liberálisnak nevezzük azokat a felsőoktatási intézményeket, ahol az emeleten már doktori képzéseket tartanak azokból a „tudományokból”, amelyeket egy hete fedeztek fel a földszinten. Azt talán mondani sem kell, hogy a „liberális tudományokat” oktatók névsora megegyezik a felfedezőkével, illetve szűkebb családi körükkel.

 3. A globális kovidkamu is ide tartozik, csak szólok. A Nagy Újraindítás (Great Reset) — a globális kommunista elit terve a világhatalom átvételére. És ez már MAINSTREAM infó, csak még kevesen olvasták itthon.

  Dangerous elites planning ‘the Great Reset’
  Davos 2021 will launch its own Green New Deal. Be afraid.

  https://spectator.com.au/2020/10/dangerous-elites-planning-the-great-reset/

  • Tán már írtam, Jáván (Indonézia) arra ítéli a bíróság a vírus tagadókat, szabályokat be nem tartókat, hogy a vírusban meghaltak sírját ássák. Remélem, maga is megkapja. Ostoba kretén:

 4. Nagy a baj! Nagy a veszély!
  Ugyanis a közoktatási kormányzat minden iskolába pszichológusokat vdzényel!

  A genderfasiszta pszichológósoknak ezzel szabad utat nyit!

  Ki fogja ellenőrizni, hogy vajon a gyermek és ifjúságra veszélyes idióták kerülnek-e a gyerekek közelébe?!

  Ki ellenőrzi, higy kik és mit tanítanak a pedagógusoknak, csecsemőgondozóknak, óvónőknem gyermekpszichológia címen?!

 5. Nagyon jó a cikk. Épp ideje nem megálljt, hanem visszafordítást végrehajtani. Most ennél a végtelenül aljas gyerek és társadalomellenes „mesekönyv” akciónál példaszerűen leképezhető a liberálisnak mondott, de valójában a leggonoszabb terror. Mert a „pszichológusok” (????) arra hivatkoznak, hogy mi kifogásunk van, ha Pöttöm Panna cigány, vagy bármilyen kisebbség és fogyatékossággal élő mesehős iránt érzékenyítenek.
  Az, hogy mikor cigánykislány olvassa, olvassák neki az eredeti mesét, akkor ő Pannát cigánynak is képzeli, tehát azzal, hogy kihangsúlyozzák, ő cigány, pont azzal teszik megkülönböztetetté, hogy ő alacsonyabbrendű, hisz kihangsúlyozzák, hogy más mint a többi mesehős.
  A másik pedig, ha tolószékes, törpe, egyszemű, vak, öreg a mesehős abban az esetben nem kell irántuk érzékenyíteni, mert a való világban is ezt tanítjuk, hogy védeni, tisztelni illik az időset, nem gúnyolni a törpét vagy vakot.
  Csakhogy az erre hivatkozás egy nagy hazugság, puszta ürügy. Mert itt a deviáns, önuralom nélküli, élvezeteket hajszoló szexőrülteket akarják elismertetni normalitásnak. Mit normalitásnak? Büszkeségnek! És ehhez asszisztálnak pszichológusok? Nem az lenne a dolguk, hogy a problémás pácienseket visszatereljék a normalitásba, ez esetben arra, hogy van olyan emberi tulajdonság, hogy önuralom. Ha már szaros fenékbe akar dugni, akkor legalább ne mint az állat, mindenki előtt, hanem emberszerűen diszkréten, hamár nem tud uralkodni önmagán.
  Büszkének lenni levágott farkakra vagy mesterségesen növesztett mellekre? Mitől büszkeség ez? Maximum a korábbi orvosoknak, akik e módszereket kitalálták. De nem arra, hogy ártatlan gyerekeket kényszerítsenek egy életen át lelki és testi szenvedésre.
  S ami a legborzasztóbb, hogy ezek a zömmel nő „pszichológusok” megértő nőt játszva asszisztálnak a vérfertőzés, a nemi erőszak, és a pedofilok uralmához?
  Egyszerűen undorító! Nők az ilyenek? Egy gyereket abba az irányba terelni, hogy éretlen ésszel egyáltalán elgondolkodjon azon, hogy levágassa a kis angyalbögyölőjét, mert épp nagy divat nővé átalakulni?
  Persze jön a sikítás, hogy ilyen nincs EBBEN a mesehamisításban. De a gyereknek van ám bátyja is, aki erről majd felvilágosítja, és akkor nem sárkányoktól fog félni éjjel, hanem a doktorbácsitól aki őt majd lánnyá vagdossa.
  Ja és persze jön a hazug visítás, hogy nincs is szó a pedofiloknak zsákmány előkészítésről. Akkor meg miért olyan fontos ebben a korban nemekről meg nemváltásról, meg fiúnak kislányruhában illegetnie magát, nem beszélve arról, hogy nyugaton már maszturbációt tanítanak óvodásnak?
  Felfogták egyáltalán ezek az érzékenyített libák, hogy hova tart e tendencia?
  Csak egyet kérdeznék: ők most mit szólnának, ha mi engedtünk volna óvodájukban nőnek maszkírozott férfi mesemondókat és az rendre ölébe csalogatja a kislányokat, kisfiúkat, fogdossa, s aki nem elég védett megerőszakolja? Nekem az is borzasztó élmény volt, az átkosban mikor iskolával strandra mentünk és egy ilyen szörny fogdosott és úszás tanítás ürügyén a dákójához szorított. Csak azért hagyta abba, mert azt mondtam, hogy sikítok, ha nem enged el. S annak ellenére, hogy nem voltam nemileg felvilágosítva sejtettem, hogy ez nincs rendben mert drága apukám soha nem nyúlt így hozzám. S biztosan sok ilyen gyerekáldozata volt ennek az egy dögnek is még, pedig akkor még ott rögtön meg is lincselték volna, ha nem húz el attól félve, hogy jelentem a medence szélén ülő tanárnőknek.
  Maguk meg ezeknek a szörnyeknek készítik elő a gyerekeket?
  Szégyelljék magukat!

  • csakafidesz

   Egyetértek. Ha Bélának a Józsi feneke tetszik akkor tényleg ne dicsekedjen ezzel és álljon elő (coming out) hogy neki ilyen vágyai vannak. Főkép ne vonuljon fel az Andrássy úton színes zászlóval többletjogokat vindikálni magának.
   Ráadásul a nyugati nagykövetségek ellenőrzik, hogy megtartotta-e a magyar gyarmatuk a kötelező pride-t!
   (Ez utóbbiról annyit, hogy egyszer a kocsim a Munkácsy Mihály utcában állt, egészen pontosan a Délibáb utca sarkán. Nos kaptam egy cetlit a szélvédőre, hogy 24 órán belül vigyem el, mert a Benczúr utcától közelebb nem állhatnak kocsik a pride miatt. A Délibáb utcát is el kellett a kocsiknak hagyni. Ha ránézünk a térképre, nos ez már nevetséges..)

 6. A KOMMUNISTA PSZICHOLÓGUSOK ÉRVELÉSÉNEK TÉTELES CÁFOLATA

  Durva csúsztatásokat tartalmaz a gyermekrontó „mesekönyvet” támogató „genderpszichológusok” nyilatkozata. https://docs.google.com/document/d/14bfWizU5eZCtCFUIT2N3q87e0gpy7OE2_i2qvsF52Xo/edit

  EZ NEM MESEKÖNYV, HANEM EGY BOLSEVIK FEGYVER

  0) ÁLLÍTÁS 01: ez egy mesekönyv.

  CÁFOLAT:

  — Nem, ez nem egy mesekönyv. Ez egy Soros-szervezetek által bevetett kommunista társadalomromboló, nemzetromboló FEGYVER az ellenünk folyó hibrid háborúban. Részletes kifejtés alább.

  ÁLLÍTÁS 02: ‘Meseország mindenkié’

  CÁFOLAT:

  A “meseország mindenkié” cím egy provokatív, marxista kultúratagadó ÁLLÍTÁS. Burkolt sugallata az, hogy a többségi társadalom eddig jogtalanul kisajátította “Meseországot”, elnyomva a kisebbségeket. Azaz Meseországban (és Magyarországon) emiatt jogos bolsevik forradalmat csinálnak a Soros-féle háttérhatalmi szervezetek a gyerekeink körében, és ezért az elnyomó többséget teszik felelőssé. Ez bolsevik hatalomátvétellel is jár Meseországban, hiszen szándékosan évszázados vagy évezredes archetipikus meséket kannibalizálnak. Tehát a valóság az, hogy megszüntetik és eltörlik a többségi társadalom Meseországát, mint a gyerekeknek szánt valóság interpretációját. A társadalom realitását (azaz a kultúrát) tehát brutálisan, gyökerestől vágják ki és semmisítik meg a legformálhatóbb életkorban. Ezzel lelki / tudati határinváziót követnek el és megszállják a gyerekeink világát, ami később valós megszállásba fordítható át. És pontosan ez a cél.

  A “Meseország mindenkié” ÁLLÍTÁS egyúttal egy kommunista dialektikus csapda is, hiszen a formális tagadása (Meseország nem mindenkié) megerősíti az eredeti ÁLLÍTÁST azzal, hogy ellentábort képez, akik állítólag “támadják” Meseországot (azaz szerintük a gyerekeket). Ez rájátszik a burkolt, másodlagos ÁLLÍTÁSRA, hogy a gaz náci többség erőszakosan kisajátította Meseországot — és ezzel magát a magyar kultúrát és Magyarországot. Ehhez hasonló dialektikus trükk a Fekete Életek Számítanak (BLM).

  Ezért az adekvát válasz nem az, hogy “Meseország nem mindenkié”, hanem az, amit a miniszterelnök mondott: “hagyják békén a gyerekeinket”. Egy másik adekvát válasz talán az lehet, hogy “tiltsuk be a kommunizmust” vagy “tiltsuk be a Soros-szervezeteket” vagy “nemzetgyilkosok vagytok”.

  HAZUGSÁG, HOGY A „SOKFÉLESÉGET” MUTATJÁK BE A GYEREKEKNEK — A „SOKFÉLESÉG” VALÓJÁBAN EGY KOMMUNISTA HATALMI ESZKÖZ

  ÁLLÍTÁS 03: “A Meseország mindenkié fontossága és különlegessége a sokféleségben rejlik.” – írják a libernyák pszichológusok

  CÁFOLAT:

  — Nem. Ez hazugság. A gyerekeknek ugyanis nem “sokféleséget” mutatnak be. Nem külső tényezőként mutatják be a szereplőket, hogy “nézd Pistike, ott az a gyerek homokos, de azzal nincs semmi baj”. (Persze ez is káros lenne ebben az életkorban, és igenis van vele baj.) A kisgyerekek ugyanis nem képesek elválasztani a külső és belső valóságot (fantáziát), valamit a külső valósághoz felnőtt interpretációra van szükségük ahhoz, hogy a valóságérzékelésük kifejlődjön.

  Ezért amit ezekkel a homó mesékkel VALÓJÁBAN elérnek az az, hogy a gyerek AZONOSUL a homokos mesehősökkel (és ezzel egyébként MEGSZÜNTETI a sokféleséget). Ez azt jelenti, hogy Soros ügynökei olyan alternatív valóságba helyezik a kisgyereket, amelyben Ő MAGA a házasodó királyfi, vagy a leszbikus boszorkány azonos nemű szerelme. Gyakorlatilag erőszakkal átéletik vele azt az élményt, hogy ő homoszexuális, egy formálható tudatú életkorban, és ehhez pozitív érzéseket próbálnak kapcsolni. Tehát egyáltalán nem “sokféleséget” életnek át vele, hanem a homoszexuális élményt IMPRINTINGKÉNT (korai bevésődésként) teszik új normalitássá.

  A “SOKFÉLESÉG” vagy “sokszínűség” pedig ténylegesen egy kulturális marxista alapvetés. Mint általában, ez sem azt jelenti, amit eredetileg, mivel szándékosan eltérítik a fogalmainkat. Valójában ezzel próbálják terelni a társadalmat a (gyakran mesterségesen kreált) kisebbségek rémuralmának irányába. Egy bolsevik hatalomtechnika.

  A “sokféleség” egy kommunista dogma és axióma is egyben. Ez a komcsi Mátrixban a világ megkérdőjelezhetetlen építőköve. Aki ezeket a dogmákat mégis megkérdőjelezi (vagy akár nem helyesli aktívan) az “elnyomó”, “gyűlölködő” és “náci” — ezért vele szemben minden erőszak és bolsevik kirekesztés megengedett. Eközben természetesen ők döntik el, hogy kik a sokfélék és kik nem azok. A határon túli magyarok például nem “sokfélék”: ők nem nem tartoznak a védett kisebbségek közé. Ez természetes, hiszen a céljuk éppen a nemzetállam lebontása.

  A CÉL A NEMZETÁLLAMOK LEBONTÁSA

  A HOMOKOS MESEKÖNYV SZERKESZTŐJE A NEMZETROMBOLÓ „DEKONSTRUKCIONISTA MULTIKULTURALIZMUSRÓL” ÉRTEKEZIK

  A Meseország mindenkié szerkesztője egy cikkében Pernilla Stalfelt svéd libernyák mesekönyvíró nemzetromboló álláspontát teszi magáévá, amikor „dekonstrukcionista multikulturalizmusról” és „poszt-nemzeti identitásról” ír, amelyben (…) „a lehető legtermészetesebb módon reprezentálódnak (a témától függetlenül) a különböző etnikumú, nemű, osztályú, vallású, képességű, szexuális identitású emberek. ”

  Nagy Boldizsár így gyalázza a magyar kultúrát: „Ez a szellemiség egészen távol áll a mi kultúránktól, amelynek alapjait a nemzeti identitás megsebzettség-érzése, az idegenek iránti gyanakvás és a határozott, kész, felmutatható (nemzeti/erkölcsi) értékekhez való görcsös ragaszkodás jelentik. Ez az etnocentrikus irányultság jelenik meg a magyar iskolarendszerben is, ami a mai napig normatív, homogenizáló, célja pedig ugyanaz, mint az evolucionista ideológiájú 19. századi pedagógiának: a nemzetállami örökség és egy képzeletbeli közös nemzeti műveltség átadása annak érdekében, hogy büszke, művelt emberekként éljünk a magyar emberek közösségében.”

  — Kezdjük érteni: a cél a nemzetek megsemmisítése. A mi nemzeti kultúránk és létünk csak “képzeletbeli”. Ez a pszichopaták ismert elbizonytalanító eszköze. Európában a “sokféleség” dogmájának az egyik végső célja éppen az LGBT (és iszlám) általi nemzetgyilkosság, tehát a sokféleség megszüntetése. A “multikulturalizmus” a PC nyelvezetben valójában ISZLAMIZÁCIÓT is jelent.

  SZABADON ENGEDTÉK VOLNA MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN A GYEREKEKET ERŐSZAKOLÓ MIGRÁNSOKAT

  Egyébként a Meseország mindenkiéhez iskolai foglalkozástervezeket kidolgozó EJHA-val szoros kapcsolatban álló Tízperciskola nevű Soros-szervezet migránsok jogaira is “érzékenyíti” (agymossa) a gyerekeket. Migránssimogató kommunista átnevelés található a Soros-közeli Tízperciskola honlapján:
  Érdemes megnézni ezt a képet kinagyítva: a migránsok „jogait” olvassák a gyerekek fejére:
  A kép címében nem mellesleg annak a Gyurkó Szilviának a neve van, aki a Hintalovak alapítványnál korábban kihozott egy „tanulmányt”, amely szerint a megboldogult tranzit-zónában bezárjuk és éheztetjük a migránsgyerekeket.
  És persze a migráns gyerekek „jogairól” agymosást végeznek a magyar a gyerekeken is.
  Mivel a tranzit zóna eltörlésén fáradoztak és a migránsok „bezárása” ellen dolgoztak, ha rajtuk múlna, akkor most szabadon kóborolnának Magyarországon is a gyerekeket tömegesen, iszlám alapokon erőszakoló mohamedán migránsok. Ilyen egy Soros-féle filantróp gyermekvédelmi szervezet…

  BOLSEVIK ZSAROLÁS: ÁRTALOM OKOZÁSÁVAL VÁDOLJÁK A TÖBBSÉGI TÁRSADALMAT; DE AZ ÉRVELÉSÜK VISSZAÜT

  ÁLLÍTÁS 04: “az el-nem-fogadottság és a kirekesztő környezet hatására a társadalom többségétől különböző emberek komoly szorongást és krízist élnek át, mely elidegeníti őket a többségtől, így hozva létre egy megosztott társadalmat.” – játsszák ki az áldozati kártyát a libernyák pszichológusok.

  CÁFOLAT:

  — Igen, ezzel szoktak érvelni az újkomcsik a kisgyerekek homoszexuális agymosásával kapcsolatban; és ezt még meg szokták fejelni azzal is, hogy ha nem kapnak homokos agymosást az arra hajlamos kicsik, akkor a szorongásuk és a krízisük később akár öngyilkos gondolatokhoz is vezetheti őket. (Ezzel érvelt pl. a Háttér társaság nevű Soros szervezet is az M5 ‘Ez itt a kérdés’ műsorában.) És persze ezért a krízisért a kegyetlen többség lesz a felelős – ez tehát egy bolsevik bűntudatkeltő zsarolás.

  Erre az állítólagos öngyilkos hajlamra persze nincs valódi bizonyíték, és remekül alkalmazható arra, hogy később minden öngyilkos hajlamot erre fogjanak. De ha egy pillanatra mégis elfogadjuk ezt az érvelésüket, akkor azt vissza is lehet fordítani :

  Mivel a fent leírtak szerint a „heteroszexuális” (normális) kisgyerekekben homoszexuális AZONOSULÁST erősítő alternatív valóságot hoznak létre, ez válik az „új normalitássá” a kicsikben. Ez az eredeti helyzet inverze. Márpedig az egyértelműen heteroszexuális gyerekek akkor ezek szerint szintén “komoly szorongást és krízist élnek át, mely elidegeníti őket a többségtől” ebben az új homokos normalitásban. Magyarul a homoszexuális agymosás súlyos krízist okozhat a heteroszexuális gyerekek lelkében; valamint a homoszexualitás felé taszíthatja azokat, akik erre genetikusan hajlanak. (Valószínűleg ez a hamis libernyák érvelés egyik leggyengébb és legjobban támadható pontja.)

  Nem beszélve arról, hogy minden gyerek átmegy egy homoszexuális fejlődési fázison is, amit azután elhagy. A Soros-féle agymosás megnehezítheti ennek a fázisnak az elhagyását, azaz az egészséges fejlődést, akár regresszióhoz vezetve — tehát gyermekek elleni abúzust követ el.

  A társadalom megosztásával pedig természetesen azért vádolják a többségi társadalmat, hogy lefegyverezzék azt, és ürügyet találjanak a BLM-típusú bolsevik forradalomra.

  ÖSSZEGZÉS:

  Fentiek alapján a homokos mesekönyv mellett kiálló pszichológusok társadalmi szintű pszichológiai zsarolásban és idegen hatalmak politikai célú befolyásoló hadműveletében vesznek részt, ami megkérdőjelezi a teljes szakmai hitelüket.

  A Magyarország elleni teljes pályás, Soros-vezérelt kommunista letámadásnak csak az egyik frontja a homokos mesekönyv. És a támadások célja a hosszú távú nemzetellenes felforgatás a globalista-iszlám hatalomátvétel érdekében.

  • Egyetértek, egy kiegészítéssel: nem homokosnak nevezném, hanem egy oktató kiadvány, ami felkészíti a gyermekeket arra hogy elfogadják a homoszexuálisok, pedofilok közeledését nemi identitásuk megzavarását stb,., azaz SZEXUÁLIS ÁLDOZATTÁ VÁLÁSUKAT ELŐSEGÍTŐ módszertan, mely kiegészíti a hagyományos család bomlasztásának egyéb módszereit.

  • Tisztelt Zé, nagyon jó az írása. „Csak” annyi a hozzátennivalóm, hogy az egész őrületet ki mozgatja, ezek az elmeháborodottak kinek a zsoldjában állnak?!

   János ev. 8,44:
   Ti az ÖRDÖG ATYÁTÓL valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az EMBERÖLŐ volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és A HAZUGSÁG ATYJA.

   Életünket, gyermekeink jövőjét megkeserítő elmehávorodottak beazonosítása a Bibliában:

   1Timotheus 1,9:
   Tudván azt, hogy a törvény nem az igazért van, hanem a törvénytaposókért és engedetlenekért, az istentelenekért és bűnösökért, a latrokért és fertelmesekért, az atya- és anyagyilkosokért, emberölőkért.

  • Ebben viszont nagyjából egy oldalon vagyunk.

 7. Maximálisan egyetértek a fenti írással és a hozzászólókkal:
  A beteges nemi eltévelyedő azt szeretné hogy mindenki eltévelyedjen, különösen a legjobban programozható óvodások és kisiskolások.
  Eszköze a félelem.
  A törvényhozásnak és törvényalkalmazóknak ezt nem szabad tűrnie.
  Ezen felül pedig a 2022-es választások előtt ezt a témát újra kell tárgyalni minden választó előtt, hogy tudják mire szavaznak.

 8. Ők már látják a jövendő potenciális pácienseit.

 9. csakafidesz

  Kezdjük az oktatással. „Hallgatói önkormányzat”.. Nos ez a vég kezdete. Vagy a tanár diktál, vagy a hallgatók mondják meg mit akarnak tanulni. Szóval azok akik még szinte semmit, vagy alig tudnak abból amit meg kell tanulni kijelentik, hogy mit akarnak és mit nem akarnak megrtanulni abból amit még nem is ismernek. Abszurd? Tökéletesen az.
  A NORMÁLIS ISKOLA TEKINTÉLYELVŰ, MERT NEM LEHET MÁSKÉP TANÍTANI!!!

 10. Brindzás Vojto

  Bevállaljuk, hogy nem vagyunk a libsik lábtörlői?

 11. „Igen, a liberalizmusról beszélek.”

  Nem értem, mi a cél azzal, hogy átveszi az internácik saját magukra átértelmezett liberalizmusát. Ezek nem liberálisok, sosem voltak. Ezt hazudják magukról. De hiszen ezt régóta tudjuk, nem kell átvenni a hazugságot.

 12. Ja, hogy mi történt a tudománnyal ? Ott van az, csak nagyon lapul valahol. Kivár, megvárja hova fejlődik az ügy. Vagy éppen a tanszékvezetője ellenében nem mer megnyilvánulni. Vagy egy liberálkomcsi és hallgat, mert saját fészkébe nem piszkít. Tisztelet a kivételeknek, akik megszólaltak Bagdy professzorasszony mellett !

 13. Leakadtam már a cikk elejénél. Is.
  – Globális éghajlatváltozás nincs. Van globális természetpusztítás és annak jutalmaként van a természeti rendszerek globális szintű szétesése.
  – Pandémia nincs. Médiajárvány van, influenzaszerű és súlyú vírus van.
  – Lokális krízisek nincsenek, hanem a globalizált civilizáció hanyatlását éljük. Recseg ropog az egész tákolmány és próbálja elkerülni a számára végzetes ütközéseket a korlátaival. Pl. a 2006-os olajcsúcsra gyorsan jött egy pusztító pénzügyi válság.
  – Demográfiai összeomlás helyett egy kétarcú folyamat látszik. Demográfiai összeomlás a haszonélvezők életformájába integráltak számára van, a periféria népessége exponenciális ütemben burjánzik. A „fejlődő” országok adatai mintaszerűen exponenciálisak.
  – Népességcsere a fenti miatt lehet. Azonban ez nem természetes dolog, hanem a művi világ természet elleni működésének következménye.
  – Népvándorlás nincs, ahogyan soha sem volt a történelemben. Olyan volt, hogy népek fiai útra keltek új hazát a maguk uralma alá hajtani, de a népek maradtak a helyükön. A bevándoroltatást, hódítást most a háttérhatalom szervezi és fizeti.
  – Oroszországot nem utáljuk, hacsak nem vagyunk angolszász atlantisták vagy németek. Vagy haladó labancok, akiknek az előbbiek érdeke fontosabb mint a magyar.
  – A sikerrel kapitalizált kommunista diktatúra és a sikerrel kommunizált kapitalista demokratúra között csak módszertani különbségek vannak. Ezt már Konrad Lorenz is leírta „A civilizált emberiség nyolc halálos bűnében”. Mitől rosszabb egy kínai befolyás, mint a soros hálózat befolyása? Ők legalább nem várják el, hogy legyél bizu és pusztulj ki.
  – A fő bajunk (már akié), hogy a nyugati civilizáció hanyatlik. Ennek megfelelően társadalmi valósága végletesen eltávolodott és rohamosan tovább távolodik a valódi valóságtól! Az őrültség nem abnormális, hanem az az új normalitás. A modern társadalomban a tegnap valósága maradi, a természet valósága abnormális.

  !!! A tudomány a hatalom szolgálatában állt és áll !!!
  Pl. ha szabadjára akarták engedni a fedezetlen dollár nyomtatást, akkor kiosztottak pár közgazdasági Nobel-díjat azoknak, akik azt mondták, hogy ez a jövő boldogságának záloga. Ha fékezni akarták az véges energiaforrások gyors fogyasztását, akkor Al Gore elénekelte a szén-dioxid nótát. Nem is tudományos ember, de kapott érte Nobel-díjat, a tudomány álláspontja pedig azóta az ő politikai üzenete lett. Ugyanilyen politikai ügy volt a genetikai ferde hajlam tudományos ténnyé tétele.
  Most hogy az emberi természet megrontására törekszenek a kicsikben, hogy a megunt embercsoportok reprodukcióját végleg elvágják, tudománnyá tették a gendert.

  Ne tessék csodálkozni. A természet ellenében építkező és rajta élősködő civilizációnak EZ A TERMÉSZETE. Mi pedig erre a szemétre cseréltük le szerves természeti műveltségünket. Már aki, de az ország ugyanazon a vágányon robog a szakadékba mint a többiek.

  • Kristóf,
   Egy észrevétel.

   Globális éghajlatváltozás van, csak nem az emberiség, hanem a föld életciklusa okozza.
   És semmiféle társadalmi intézkedéssel nem megállítható.

   Egy kiegészítés.
   A művészet is a hatalom szolgálatában állt és áll.

   • A kultúra valóban hasonló pillér. Azért is el kéne felejteni a kultúrát uralók hazugságát, hogy az független, és teret kéne nyerni benne végre.

    Az éghajlatváltozással viszont hadd vitatkozzam. Ha egy élő szervezetet megmérgezek és a keringését súlyosan megrongálom, akkor elkezd haldokolni. Erre hamis azt mondani, hogy változás.
    A csuhaji Szün Jat-Szen Egyetem kutatásai szerint a növényzet párologtatása globálisan 53%-kal csökkent 1999 és 2019 között, mely ennek következtében már nem tud megújulni megfelelően. A víz körforgása szabályozza a Föld hőháztartását és a szélsőségek kiegyenlítését, melyet igen nagy részben az erdőségek mozgatnak a tájban. Magasabb CO2 – nagyobb üvegházhatás – nagyobb párolgás – több felhő és eső – változatlan hőmérséklet. Így ment ez 20 évvel ezelőttig. A fajkihalás pedig talán három de lehet hogy négy nagyságrenddel nagyobb a természetesnél. Egyszerű az ok: károkozás következtében szétesnek a klimax társulások, és a szukcesszió fordítottjaként leírható folyamatban az alacsonyabb szervezettségi szinten számos csúcs élőlénynek már nincsen helye. Ilyen pár évtizedes léptékű rohamos változásokra nehéz lenne azt mondani, hogy a Föld természetes életciklusa okozza. Nem az okozza. De látszik, hogy nem is a klímakamu, hanem a természet ellenében felépített művi világ ámokfutása. A kettő exponenciális folyamatai pedig párhuzamosak.

    • Kristóf,

     Jégkorszakok és felmelegedések több tízezer éves ciklikusokban váltják egymást.
     A mágneses pólus vándorol, most is elmozdult, ha nem tévedek, helyének változása számunkra nem ismert hatással jár.

     Az US keleti partján 500-550 éves ciklusokban viharos áradás, tengerár okozott katasztrófát, dettó a középnyugati tornádó kialakulások.

     Vitatkozzon, geológusok általi üledék vizsgálat adataiból levont megállapításokkal.

     Elfogadom, a víz és légáramlás szétteríti a szélsőséges hőhatásokat.
     Elfogadom az erdőségek szükségesek a természeti erők – árvíz, vihar – hatásai enyhítésében.
     Talán az ENSZ programot indíthatna a libanoni cédrus, dalmát tölgy erdők újra telepítése, É és ÉNY Afrika területeinek újra fásítása érdekében.
     Bizonyára sokkal kellemesebb lenne e helyeken a lokális klíma és környezet, a fák párologtató hűtő, illetőleg a csapadék felszívó hatása miatt.

     • 1. Más itt a “változás” időléptéke: szemvillanásnyi.
      2. Aki érti, hogy a természet rendszer, akkor azt is látja, hogy a gond itt a rendszer szétverése. Pl. Magyarország éghajlatát bő 150 éves jól szervezett pusztítással sijerült tönkretenni. A közepén ott egy félsivatag, nyáron a talaj köztes rétegei szárazak. Ha jön másfél hónap aszály, akkor leég az egész mint Kalifornia. Megszűnik a maradék víz körforgás, elpusztul a talaj, és olyan lesz mint az Aral tó. És ezért az OVF és az agrárium fog felelni, nem a Föld mágneses mezeje.

     • Kristóf

      1. A változásoknak is van időléptéke. Meglehet, hogy a változások korát tekintve, azokban a változások egyre gyorsabbak.
      De az adott változás vszl lassan kezdődik, viszont folyamatosan gyorsul, a hatások egymást erősítése miatt.
      Az időlépték alatti változás attól függ, hogy a parabola mely szakaszát vizsgáljuk.

      2. So, és a talajvízszint süllyedése.
      Vízgazdálkodás?
      Árterek kiürítése, meder szélesítése (a túlzott kotrás helyett), vízelnyelő talajfelület növelése.

      Locsolóvíz tározók telepítése a árvízi és esőzési többlet víz folyókba csatornázása helyett, mezőgazdasági hasznosításra?

      Gondolom az OVF dolgozóit is hasonlóan képzik mint a pojácákat, jó esetben a reformkori szabályozást, rossz esetben a lenini természet elleni harcot képviselik.
      A természetben, a természettel élés helyett.

      Példának hozhatta volna Budapestet, mint természet károsító tényezőt.
      A középkorban – talán a peronoszpóráig – az egyik legnagyobb borexportőrok a budai szőlők voltak.
      Zugló maga volt a gyümölcsösök és veteményesek paradicsoma.

 14. Nos, igen.
  Sajna ez sem mulatságos, velünk történt, történik és kormányzati intézkedések nélkül történni fog.

  A cikk igen, jó látleletet mutat az elhibázott oktatáspolitika és az ellenőrzés nélkül hagyott oktatói tevékenység felelősségéről és a hazai politikusok hozzá nem értéséről és felelőtlenségéről, a mai magyar közéletben.

  A tudomány és a technika brutális tömegcikkesedését, az elitegyetemeken is az oktatás színvonalának esését, ugyan mi alapozta meg?
  – Ez nem szocialista- kádárista rendszer, megbízható káderképzésének (SZET, SZETA, párt, KISZ ajánlás) egyenes következménye?
  – Mindenkinek igényei szerint a közösből? A megbízható elvtársak képességhiányát, majd a kollektíva pótolja?
  – Az un. Hallgatói önkormányzat, Hallgatói Hálózat nem az egyébként is elsekélyesedett, elitista egyetemi KISZ szervezeteket volt hivatott pótolni? Az állami – egyetemi – költségvetés terhére?
  – Ezek a szerveződések nem a személyes és mozgalmi korrupció, a kívülállók – gólyák – feletti erőszakos autoriter uralom gyakorlásának, az oktatói kar zsarolásának eszközei és helyszínei?
  – A követelményekkel szemben a jogok bővítési törekvése, a teljesítés helyett a munka elkerülése nem egyfajta anarcho-szocialista, maoista mozgalmi képzés, a szakmai képzés helyett?

  Az, hogy ma az egyetemi diploma megszerzéséhez már egyre kevésbé kapcsolódik a teljesítmény követelménye és a jól végzett munka élménye, inkább a követelményekkel szemben a jogok bővítési törekvése, a teljesítés helyett a munka elkerülése nem a fentiek következménye?

  A diszfunkcionális bolognai rendszer egy felsőoktatási katasztrófa, bevezetése nevetséges.
  Mintha a képzési rendszer időbeni elhúzásától, tagolásától, a vizsga követelmények fellazításától (kredit rendszer) jobb szakembereket lehetne képezni.
  – Jobb, alaposabb ismeretekkel rendelkező, azonnal hadra fogható katonákat lehet évekre elhúzott kiképzéssel nevelni, a három-hat hónapos intenzív kiképzés helyett?
  – Hogy nem rohad le Novák Eszter lemondott SZFE rektorhelyettes szája, mikor azt nyilatkozza, az SZFE képzés újraindítása kapcsán, hogy a hallgatók igenis le fognak tudni vizsgázni ennek a félévnek, a le nem adott, anyagából.

  Ez lenne a minőségi képzés? Ezért van az országban annyi pojáca? És annyi pojáca a parlamentben?

  (Bevezetésekor, a Magyar Bálint – az érdekes, Károlyi Mihály szerű személyiség – azt elérte, hogy a társadalom tudományi képzések (a speciális magyar jog) diplomái nemzetközi szinten elfogadottak legyenek, de ugyanezt a BME és MNE mérnöki diplomái esetén valahogy képtelen volt elérni.)

  – A bolognai rendszer kapcsán nem is értem, az oktatók helyett, a hallgatókkal szemben felállított nyelv ismereti követelményeket. (Persze a két szintű érettségit és az eltérő követelményeket sem értem.)

  Kinek, kiknek képzik magyar állami forrásokból a szakembereket?

  Nem a finanszírozási módszer katasztrofális, hiszen tömegek átlagos igényeit szolgálja, hanem az, hogy a jelenlegi fejkvóta rendszerben a finanszírozó nem differenciál szakok között és a nemzetgazdaságilag szükséges támogatandó létszám alapján.
  A képzőhelyek, szakok, karok, tanszékek, Oktatási Hivatalok NEM követik a végzett hallgatók életútját, a pálya elhagyás okait.
  Nem is tudják, SŐT TALÁN NEM IS AKARJÁK, tervezni a gazdaság által felvehető munkavállaló mennyiséget.
  Érdemtelenül egzisztenciális okokból kényelmesen a kimeríthetetlennek gondolt állami csecsen lógnak. Nincsenek gazdasági, ipari kapcsolataik, nem végeznek bérmunkát, alkalmazott kutatásokat, az alapkutatások eredményei alapján.

  Kizárólag ideológiai mozgalmi kapcsolatokat tartanak fenn pótlólagos finanszírozás céljából, valódi munkavégzés szakfordítás, tudományos ismeretterjesztés, kutatómunka helyett.

  Nem is csoda, hogy szakemberek helyett inkább mozgalmárokat képeznek.

  • Ez, ezek ellen kellene valamilyen oltóanyag!
   Nem vigasz ugyan, de EU szerte ellepte a silány “fajta” a társadalmakat.

 15. Babits Mihály: Jónás könyve
  Harmadik rész

 16. Megakadt a szemem ezen a pár soron is:
  ” A homoszexualitás mint betegség 1973-ban került ki a mentális betegségek kézikönyvéből, így betegségként beszélni róla messzemenően szakmaiatlan, és tudatlanságról tesz tanúbizonyságot.”

  Akkor mi is a homoszexualitás?
  Divat? Akkor még rosszabb, mert ettől még jobban kell óvni a gyermekeinket.

  • csakafidesz

   Ez az. Pont ezért lehet őket jó fejeknek bemutatni, akikhez csakis pozitív dolgok köthetők. Egyszerűbb lenne, ha továbbra is sajnálhatnánk őket, mert így most utáljuk mindet.

 17. Schenkhyalfonz

  Egyik korábbi ballépésem, egy pszichológus(nő) nem is tagadja, hogy neki is más a magán- és a külvilágnak szóló véleménye, mert ez egy ilyen világ. Szerinte.

 18. És a Hülyék paradicsoma c. film valósággá válik?

 19. „A liberalizmus, most már ezt múlt időben kimondhatjuk, teljesen elfoglalta a bölcsészetet és a társadalomtudományokat.”
  „Eljutottunk oda, hogy már nem elég védekeznünk, egyszerűen ki kell kergetnünk ezeket a liberálisokat és segédcsapataikat az oktatási intézményeinkből.”

  Igen. Sajnos hagytuk, hogy ennyire bevegyék magukat, és most az a nagy kérdés, hogy hol az az erő, mely képes lenne kikergetni őket? Nem ment már el ez a hajó? Az egy szem fogja kikergetni az ezerkétszázat?
  A politikai hatalom is borotvaélen táncol. Az alapjövedelem ígéretével bármikor megszédíthető, Orbán fóbiával beoltott tömegekkel a hátunk mögött, mégis, hogyan csináljuk?

 20. sandrabanda

  Jaj de jó, hogy Süsüt raktátok ide!!!!!!!!!!!! Ó, hát ez nem Hungarikum? Ennél jobb érzékenyítő mese sose kell! Ennél jobb nincs is! Világbajnok és a figurák is! Jaj de jó, hát bocs, nekem ez most annyira de annyira jól esett a sok istentelen zűrzavar közepette! Eszembe jutott, hogy már kisgyerekként is elképesztő sok jelentést adott a fejembe… hihetetlenül el lett találva az egész! Zseniális! És aztán Pom-Pom, meg Misi Mókus, meg a Kiscsacsi Halász Judittal, a Futrinka utca, a Frakk, a Nagy Ho-Ho, jaj de jóóóóóó, hogy eszembe juttattad! 😀

 21. (Szivembol szol a cikk. Ezek itt egy outsider megjegyzesei.
  Tomoren, hogy bele lehessen kotni.)

  A tudomany minden, csak nem demokratikus. Ami demokratikus, az lehet
  nagyon jo a maga helyen, de nem tudomany.

  Amelyik professzor nem tudja jobban, mi jo a diaknak, mint a diak,
  azt ki kell rugni. (Van ilyen!) Amelyik diak azt hiszi, o tudja jobban,
  annak finomat elmagyarazando, hogy az „ante barbam docet senes” tipuson
  mar az okorban is joggal rohogtek.

  A tudomanytortenetben van par tucat kivetel – ezzel ervelni kb olyan
  mint betiltatni a buddhizmust mert volt mar buddhista apagyilkos.

  A tudomany tulnepesedett, es ez sorvasztja. A konyokok harcava valtozik
  a problemakkal valo harc helyett.

  Allittassek vissza a „nincs valasz”, a „nulla eredmeny” becsulete.
  Sokszor nagyon komoly, profi munka eredmenye, es FONTOS eredmeny.
  A gyakorlatban garantalt recept a szakmai lenullazodashoz.

  (Ad vocem. Multkor lattam egy t-shirtot: „I hate to discover things
  that aren’t there.” Gondolatban meghajoltam a viseloje elott.)

  Gondolkodas jelentos mennyisegu memorizalt ismeret, adat nelkul nincs.
  Kulso forrasok csak a tovabbfejlesztesben segithetnek – modjaval.

  A porosz rendszernek voltak hibai. Pontosan az ellenkezojet csinalni
  maga a vegzetes hiba.

  Bologna neve ket dolog szinonimaja. A halado europai oktatasi rendszere
  es az itteni, legbovlibb, vagohidi nyesedek felvagotte. Az egybeeses
  aligha veletlen.

  Ch d V

  • Chevalier,

   ?? „A tudomany tulnepesedett” az iparos középszerrel, „es ez sorvasztja.”

   Vajon a jenki népesség hány %-a érti a “I hate to discover things
   that aren’t there.” beszólást?

   • Namond
    „“A tudomany tulnepesedett” az iparos középszerrel, “es ez sorvasztja.””

    Boldogult elso nagy baratnom sose hasznalta volna a „kozepszer” szot, mindig „kozepszar”-t mondott helyette (nem is tudomanyos kutato volt…). Az „iparos” jo – egy masik esztetaval beszelek? 🙂 Bar ez sugallja az „iparkodik”-ot, ami viszont gyakran inkabb csak a dolog konyokoles reszere vonatkozik.

    „Vajon a jenki népesség hány %-a érti a “I hate to discover things
    that aren’t there.” beszólást?”

    Meg fogom lepni. Fo munka- es tarsadalmi kozegem, a szakmajukat jol tudo es muvelo technikusok (melosok) kozott meglepoen sokan. Nem veletlenul szivesebben vacsorazom veluk, mint hebe-hoba errefele koricalo magyar akademikusokkal, akik esetleg hajlandok lennenek leereszkedni hozzam. Ha valasztani lehet a ket kategoria kozott, nem szoktam habozni.

    Ch d V

    • Chevalier,

     – Én se gondoltam másra – a ksz – nem pozitív jelző.
     Nem minden iparos iparkodik, meglátásom szerint az könyököl, aki csak hangoztatja iparos voltát.
     – Az ön körei nem az átlagos félanalfabéta és tudatlan jenkik közül kerülnek ki, merem feltételezni még műveltek is lehetnek.
     – Magam is jobban kedvelem a józan gondolkodású, praktikus, a problémákat megoldani képes emberek társaságát, mint az azokat öncélúan dagasztó és felettük siránkozó entellektüelekét.

    • Uzlettars,

     „– Az ön körei nem az átlagos félanalfabéta és tudatlan jenkik közül kerülnek ki, merem feltételezni még műveltek is lehetnek.”

     Van koztuk muvelt, a szokasos ertelemben, de nem ez a kozos jellemzojuk, hanem az, hogy 1/ ambicionaljak, hogy a szakmajukat naprakeszen tudjak – es tudjak is 2/ buszkek arra, amit csinalnak, es utalnak vacak munkat vegezni (igen, elofordul, de olyankor tobbnyire a sajat fejuket verik a falba, nem az enyemet). Es ha valamire jobb megoldast tudnak, mint en, gond nelkul helyreraknak. Az alapveto (megkivant) attitud: mindig legalabb probaljak megerteni, hogy a reszfeladatuk hogyan illik egy nagyobb egeszbe. – Lehet, hogy ez tul rozsasan hangzik, de igy van. Ettol aztan ha bukunk, akkor sem akarnak agyonverni. (Legalabbis eddig…)

     Ha holnaptol nem jelentkezem, akkor tevedtem 🙂

     • Chevalier,

      Akkor ők szakmájuk mesterei.

      Ön pedig szerencsés ember, míg az új hullám oda nem sodor egy hulladékot.

     • Abban sajnos igaza van, hogy az atlageletkorukkal nem dicsekednek. Bar van koztuk harminceves is.

      Ch d V

   • A technikusaim, melosaim egy resze meg hallgat Weoresre, akkor is, ha soha meg hiret sem hallottak. („Nagysag” c. vers, az egyik legnagyszerubb.)

    „Muvemet hasznalni lehessen, ne szajtatva csodalni.”

    (A masik az a korai gyongyszem: „Alattad a Fold. Folotted az Eg. Benned a letra.” Muszaj volt leirnom, mert a gondolat alaposan kikopott a „szellemi” eletbol.)

    Akademikusokra nem felvagasbol hivatkoztam, de minthogy az evtizedek soran kikerult a kezem alol nehany erdekes dolog, paran valoban leereszkedtek volna hozzam.

    Ch d V

    • Chevalier,

     Nem vagyok esztéta, még átvitt értelemben sem.

     Bár közeli ismerősöm a Nemzeti színpadtechnikája, világosítása tervezéséért, felügyeletéért, beüzemeléséért anno felelős, aki próbált oltogatni a színi világ élvezeteivel. (Melyek számomra elég öncélúnak tűntek.)

     Weöres verseit nem ismerem, de okos ember lehetett, ha azt leírta, amit idézett:
     „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

     Fricskaként mi lenne, ha pólóra nyomatná:
     „I’m Hungarian: The earth beneath you, the sky above you, the ladder inside you.”

     (Talán üzletnek sem rossz. Uncle Kohn)

     Nem maga az egyetlen akinek ismerősei között „akadémiális” személyek előfordultak/nak.

     A leereszkedés fogalmát és helyes alkalmazását, már ha nem gúnyosan használta, meg vizsgálja felül.

     Ha a diáknak kérdése – miért, hogyan, lehet – van, a válaszoló tanár ereszkedik-e le a nebulóhoz, vagy a tudni vágyó gyermek ereszkedik le a tudás birtokosához?

     • Chevalier,

      A kérdés példabeszéd volt, a „leereszkedés” szót nem gunyorosan használta volna.

      Igaza van a tanító igazi sikere, a problémák megoldást elősegítő nézőpontba helyezése és a probléma megoldó gondolkodásra nevelés.

      A pedagógusaink többsége nem ezt teszi, ha nem adatok, axiómák, előrágott elemzések tömegét tanítja és kéri számon.

    • Weores 18 eves korom ota gyengem. Es ne tessek kuncogni, nem csak a „Fairy Spring” miatt… Meg a „german bestia” se birta tonkretenni 🙂 („But that’s another story”)
     Ha valaki a magyar irok kozul, o erdemelt volna Nobel-dijat.

     „A leereszkedés fogalmát és helyes alkalmazását, már ha nem gúnyosan használta, meg vizsgálja felül. ”

     Jol sejti, gunyosan hasznaltam. (Mondhatnam, poenvadaszkent, hogy „Ceruzaorszagbol irtam, mely az ogorog terkepeken „Ironia” neven szerepel.”) Kivalosagainknak ritkan sikerul a termeszetes, emberi kommunikacio. Vagy „felulrol” beszelnek, vagy mesterkelten rajatszva a „hu de egyenlonek tekintelek”-re, amit sajnos a magamfajta plebejus fenytechnikus azonnal megszagol.

     De minthogy volt egy kerdese is
     „Ha a diáknak kérdése – miért, hogyan, lehet – van, a válaszoló tanár ereszkedik-e le a nebulóhoz, vagy a tudni vágyó gyermek ereszkedik le a tudás birtokosához?”

     A magam limitalt szintjen tanitgattam en is, ha nem is vilagrengeto dolgokat. A tapasztalatom, hogy a masodik eset gyakorlatilag sose fordul elo (amelyik tanitvany „leereszkedik” a tudas birtokosahoz, az tobbnyire nem akar igazan tanulni – a valodi tanulas menthetetlenul hierarchikus viszony, es nem a diak javara). Az elso eset kemenyebb dio. Azt hiszem, eletemben ket-harom „tanitvanyhoz” valoban leereszkedtem – azert, mert merhetetlenul, javithatatlanul ostobak es inkompetensek voltak, de kimelni akartam az egojukat, amig valahogy „kikerulnek az ajton”. A valamirevalokkal – es plane a kivaloakkal – ha meg is volt a hierarchikus viszony, a dolog egy kolcsonosen faradsagos, de kolcsonosen inspiralo egyuttmukodes volt. Ket esetben pedig eljutottam a „pedagogus” (fontos idezojel, mert sem kepzettsegem, sem eleg tudasom nincs hozza) igazi katarzisahoz is.

     Mondok valamit neki, hogy ezt a problemat igy es igy oldja meg. Aztan masnap visszajon, es azt mondja: o tud egy sokkal jobb megoldast. Es a francba, igaza van! – Na, ez a katarzis. Mert ugye egyreszt roppant serti az onerzetemet, mert ugy gondolom, hogy x evesen azert meg en is tudom, mit csinalok, es „I am still at the top of my game”. Masreszt visszanezek arra, mit tudott, amikor elkezdtunk egyutt dolgozni, most pedig lekoroz – es csettintek: „A mindensegit – csinaltam valamit!”

     Ha van valodi (nem csak botcsinalta) tanar a listan, erdekes lenne tudni, mit gondol errol.

     Ch d V

     • Chevalier,

      A kérdés példabeszéd volt, a “leereszkedés” szót nem gunyorosan használta volna.

      Igaza van a tanító igazi sikere, a problémák megoldást elősegítő nézőpontba helyezése és a probléma megoldó gondolkodásra nevelés.

      A pedagógusaink többsége nem ezt teszi, ha nem adatok, axiómák, előrágott elemzések tömegét tanítja és kéri számon.

     • Sajnos a ketto egyszerre kell (nyilvan ezert keves a jo pedagogus). Magolas, mintak ismerete nelkul nincs gondolkodasra neveles. Gondolkodasra neveles nelkul a magolas ertelmetlen. A kor nem ordogi, a feladat megoldhato, csak epp faradsagos – mindket felnek.
      „Szarugy”, mondtuk ifjukoromban…

      Ch d V

     • „Sajnos a ketto egyszerre kell”

      Hát nem.
      Legfeljebb az alapok és a kutatás, adatbányászat módszertana.

      A lexikális ismeretek bármikor megismerhetők, de a probléma feltáró és megoldó gondolkodás, a lexikális ismeretek értékelése elsajátítása, (annak aki nem természetes tehetség) nem egyszerű és nem magolható.

 22. Alvarez Lopez Havanmit

  Továbbra is az a véleményem, hogy végrehajtandó szabadságvesztéssel kellene büntetni minden olyan esetet, amikor valaki felszólítja a vitapartnerét a politikailag korrekt kifejezések használatára!
  Ezzel kezdődött minden!
  Érdekes, hogy a gyűlöletbeszéd büntethető, az ún pc beszéd meg nem.

 23. Arról miért nem esik szó, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Labrüsz kiadónak nyújtott támogatását ki hagyta jóvá és javasolta elfogadásra?

  Hol vannak az állam és az önkormányzatok Gyermekvédelmi Szervei nyilatkozatai?

  Hol a kormány, az EMMI Káslere nyilatkozata?

  Hol van a BM, Btk 208. §-án alapuló, intézkedése?

  A kormány pénzzel tele jobb kezével segíti az LMBTQ-t, a bal kezével meg felénk hessegeti a bűzét?

  Ha a kormány nem intézkedik és illetékesei kussolnak, akkor ez az eset is csak a konzervatív oldal ingerlése,
  a fortyogás fenntartására?

  Ez valami nagyszerű és zseniális – államférfihez méltó – belpolitikai játszma a magát jobb oldalinak tekintő polgárok aktivizálására a mellett a kormány mellett, amely;
  – nem áll ki az alaptörvény értékei védelme,
  – nemzeti jelképek védelme mellett és
  – az immorális diszkriminativitást (neolibsi-anarchista, szoci-bolsi/náci) képviselő személyekkel és szervekkel (gyűlölet beszéd, közbotrány okozás, közrend és tisztaság megsértése, terror cselekmény-2018 dec-parlament) szemben,
  – közpénzzel támogatja a gyermekek egészséges lelkülettel felnövését veszélyeztető tevékenységeket és kiadványokat,
  nem érvényesíti a saját maga által létrehozott, magyar jogrendet?

  • U K a N

   mint emlitettem, nem vagyok bejaratos Orbannak sem az irodajaba, sem az elmejebe, igy csak a magam kerdeset tudom feltenni.

   On szerint Orban szempontjabol taktikailag mi helyesebb?

   Megprobalni kibekkelni, tulelni a brusszeli ossztuzet, amire van egy halvany esely, hogy december utan csokken az intenzitasa (viszont kozben hergeli, szebben fogalmazva vegre aktivizalja a kulonben tunya, legalabbis nem aktivista-hajlamu szavazotaborat), vagy

   belemenni a csinnbe egy olyan problema kedveert, ami neki csak masfel ev mulva lohet komolyan vissza, most viszont duplazna a brusszeli tuzet?

   Fiat justitia, pereat mundus?

   Ch d V

   • Chevalier,

    Szerintem stratégiailag és taktikailag a hátország biztosítása a helyes.

    Ha repedés nyílik egy falon, nem kell a javítással megvárni míg a ház leomlik.
    Igaz a ház használatban maradhat, de összedőlése áldozatokkal járhat és a helyre állítás sokkal többe kerül, mint a repedés kijavítása.

    Mit teszünk gyújtogatás esetén?
    Elkapjuk a gyújtogatót és oltjuk a tüzet?
    Vagy
    Esetleg bevárjuk amíg leég ami leéghet, szólunk a hatóságnak, hogy gyújtogatás volt?
    Felvesszük a biztosítási pénzt és elhúzunk délre mint a vadlibák?

    Kizárólag az ellenfél lépéseire adott operatív válaszokat látok, amelyek taktikailag egymást semlegesítik, nem illeszkednek semmiféle stratégiába.
    Nyomokban sem látok stratégiát és taktikát.

    Ön szerint az mire utal, hogy az SZFE esetében a botránykodás után indul Oktatási Hivatali vizsgálat, nem az átalakítás előtt?
    Ön szerint mire utal, hogy a Pride szervezőitől nem védjük meg a Szent Koronát, hanem megtiltjuk a rendezvényeket? (A kormány 9 éve mulasztásos törvénysértésben van a Nemzeti Jelkép Bizottság és szabályok kidolgozásával.
    Ön szerint mire utal, hogy a nagy dérrel-dúrral beharangozott a jurisztokrácia maffia szerű működése – bírói túlkapások, jogalkotások justizmordja – miatti nemzeti konzultáció elmaradt?
    Ön szerint mire utal, hogy az EU konform közigazgatási bíróságok létrehozása – közvetlen a bírák kinevezése előtt – elmaradt?
    Ön szerint mire utal, hogy a kormány szakmai kérdésekkel kapcsolatban a szakszervezetekkel, munkásjogokkal – fizetés – kapcsolatban szakmai szervezetekkel, kamarákkal tárgyal?

    Szerintem kész csoda, hogy Orbán meg tud szólalni, úgy tele van a szája, valami mással.

    A fent felsorolt visszalépésektől csökkent a brüsszeli össztűz? Ugye nem.

    Sőt az össztűz nőtt, mivel helyesen úgy, látják az eredményeket hoz nekik.
    Mondhatni vérszemet kaptak.
    Ilyen volt a Nolimpia is, melyet egy fakebook mozgalom indított és gyorsan feljövő Nyitott Társadalmat képviselő anarchista párt fejezett be.

    Úgy gondolják Orbán nem bírja, nem áll ki és nem utasítja el követeléseiket.

    Orbán politikájának alapja; csak lavírozni próbálni és a nyilvánosság kizárásával, háttér megállapodásokat összehozni.

    Ezért vannak félmegoldások Orbán nem mer, lásd a CEU ügyet hamis diplomát oszt, nincs alapképzési háttere, mégis itt van.
    A korrupt, csaló és zsaroló szegedi bírák a helyükön vannak esetleg békésen nyugdíjba vonultak az érdemtelenül összeszedett és félre nézve legalizált vagyonukkal.

    Miért kellett feladni a közigazgatási bíróságok rendszerét, melyek jó eszközök lettek volna a rendteremtésre? Eredményességük hatott volna/hathatott volna a polgári és büntető bíróságokra is.
    Pillanatnyi politikai előny, pillanatnyi média csend?

    A gyöngyöspatai felzárkóztató osztályokat szegregációnak minősítő bírák a helyükön vannak.
    Az Orbánkormány a Kúriánál nem az ítéletet annak halasztása miatt kereste meg, nem a bírák eljárási szabályszegései és az per befogadásának alaptalansága – felzárkóztató osztályok létesítése nem szegregáció – miatt kereste meg.
    A hivatalnokok nem ilyen hü.lyék, csak utasításra készíthettek ilyen ostoba beadványt.

    A Meseország könyvvel kapcsolatban megszólalt egy kormányzati potentát, már azt kivéve, hogy ledarálni olyan illetlen dolog?
    Az Oktatási Hivatal kitiltotta a nevelési-oktatási intézményekből ezt és a hasonló kiadványokat, ismeretterjesztő performanszokat? Ugye nem?

    Miért kell a minden egyes szülőnek megvívni a harcát az alkotmányos értékekért?

    Nem ezért van a kormány?
    Nem ezt ígérte Orbán a választások előtt, alapértékeink védelmét, rendet, stabilitást, biztonságot?

    Itt is valakinek gyávasága, rossz sajtótól félelme és sárga csíkos nadrágja dominált.

    A brüsszeli össztűz nem fog csökkenni, már régen vérszemet kaptak, ezzel a parlamenttel és uniós biztosokkal semmiképpen, legfeljebb újabb témák kerülnek elő.
    A jogállamisági eljárás nem fog megszűnni, mivel Merkelnek nem leszünk/vagyunk elég együttműködők.
    Merkel nem feledi, hogy a FIDESZ kormány nem csinált Magyarországból hotspotot, ahonnan munkaerőt válogathatott volna és az összes szemét Germániába került.
    Merkel bosszúálló, az összes támadás ami ellenünk és a patrióta konzervatívok ellen irányult tőle indul ki.
    Merkel Orbán fejét akarja, almával a szájában, úgy hogy Orbán nyújtja át neki és meg is köszöni.

    Akkor meg nem jobb egy előkészített terepen harcolni?
    Rendet teremteni és felkészülni egy támadásra?

    Nem ez lenne a taktika, a hadszíntér kiválasztása?

    Érdekes Szíjjártónak valódi nemzetközi és hazai tekintélye van, Varga Juditnak szakmai elismertsége, még az ellenséges ellenzéken belül is.

    Orbánnak egyik sincs, csak és kizárólag személye iránti hazai bizalom, a három kormányzati időszaka alatt tett sosem teljesített ígéretei alapján.

    Jobb lenne a kigolyózott Lázár János kormányfőnek.

    Fiat iustitia patriae, et inde caelum cadere in Bruxellis.

   • U K a N

    Passz.

    Kerites. Nepessegfogyas/csaladpolitika. Strategiai agazatok visszavasarlasa. Kulso adossag csokkentese. Egyoldalu kereskedelmi fuggoseg csokkentese. Elet a V4-be. Forint, nem euro. Stb.

    Szolid, de tunya hatter. Nem ostorozas: a konzervativ altalaban, szinte vilagnezetebol fakadoan nem aktivista. Sajnos – dehat ez az alapallas.

    Miert a szulonek kelljen megvivni a harcat? Mert totalis haboru folyik, ha a kedves szulo nem vette volna eszre, es akkor az nem ugy megy, hogy a fonok intezzen el mindent, amig en csendesen dohogok a kuckomban. Meg fanyalgok. Szonyegbombazas idejen nem panaszkodunk, miert nem jon a tejesember.

    Hajozott mar orkanban amator legenyseggel? En igen, es meg elek. Az utasaim is. Sokmindent tanultam az esetbol. Magamrol is, a vilagrol is.

    Ch d V

    • Chevalier,

     Nagy híve vagyok a FIDESZ kormány eredményeinek.
     „Kerites. Nepessegfogyas/csaladpolitika. Strategiai agazatok visszavasarlasa. Kulso adossag csokkentese. Egyoldalu kereskedelmi fuggoseg csokkentese. Forint, nem euro. Stb.”
     Svájci frank hitelválság. Kórház és iskola felújítások. Autópálya építés. Nemzeti kézben levő MNB-vel együttműködés.

     De azok az eredmények tettekből következtek.

     A mai globális és hazai közhangulat az I vh utáni időszakra és a II. vh vesztes államai depressziós közhangulatára emlékeztetnek.

     A gyenge kormányokat elsöprő a liberális-szabadkőműves háttér emberek által mozgatott anarchista-szocialista-kommunista-bolsevik-náci-fasiszta forradalmi élcsapatok provokációira és szellemi-fizikai terrorjára.

     Aggódom, hogy a terror szervezetek nincsenek megnevezve, be/kitiltva, aktivistáik kiutasítva, a hazaárulók elítélve.
     Itt hemzsegnek és tömegessé szaporodnak – részben közpénzből – a gyengeség miatt vérszemet kapott XXI. századi marxista bolsevik-nácik.

     Nagyon aggódom, tettek kellenek, egyértelmű tettek.

     Ezt nem lehet megintéssel, fenyegetéssel, asztal alatti tárgyalással kezelni, csak nyílt elutasítással, mind a jogrendben, mind a kommunikációban és példák statuálásával.
     :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
     A konzervatív aktivista, de nem terrorista, nem agitátor, nem diverzáns és nem áruló.

     „a kedves szulo”-nek a főnök teremtse meg a érdekei védelmének jogi kereteit és lehetőségeit, adott ügyben az azonnali ügyintézést.

     És főként álljon le az a gyakorlat, hogy az a polgár aki a provokációkat nem az orbáni türelemből adódó elnézéssel figyeli, hanem tenni akar ellene azt a hatóságok ledarálják.
     A provokátor meg éli világát és röhög a markába.

     Szőnyeg bombázás?
     Csak nem arra gondolt, hogy a főnök nem állított fel légvédelmet, vagy nincs lőszere és azért kell a pincében lapulni a napi tejecske nélkül?

     Ha orkánnak számít projekt megvalósítás, olyan amelynek bukni kellett volna, mint utóbb megtudtam, akkor igen.

    • Koszonom, ez az eszmecsere jolesett. Nyilvan lesz ra urugy es alkalom, hogy folytassuk (elolrol kezdjuk es ugyanazokban a dolgokban ertsunk es ne ertsunk egyet… 🙂 )

     „On a lighter note” – es NEM – erre a beszelgetesre vonatkozik! szoval eszembe jutott Apam, hogyan karikirozta a Nepszabit es a politikat, amikor annak idejen kormanyfok „talalkoztak” (magyaran mondjuk Brezsnyev rapportra rendelte Kadart), es a Nepszabi mindig ezzel a standard formulaval adott hirt:
     „A felek kicsereltek nezeteiket…” x, y, z dologrol. Amit Apam igy ferditett ki:
     „A felek kicsereltek nezeteik azonossagat.”

     🙂

     Ch d V

     • Chevalier,

      Az eszmék cseréje hasznos, megismerhetők a felek gondolati kályhái, állok elébe.
      Tán még egymás létráit is megismerhetjük, ha fel nem is mászhatunk rajtuk.

      Mint írtam, az Ön hite, a jelen helyzet helyes kezeléséről, számomra kész reménység.
      De az az elfogadástól, messze, a hittől még messzebb van.

      Heavy themes, on a lighter note at the cabaret.

 24. Chevalier,

  Üzlettárs figyú.

  Baromi nagy üres piaci szegmens van republikánus, jobboldali, konzervatív, patrióta közösségi médiából.

  A Fakebook, Twitter, Google versenytársaként.

  Uncle Kohn

  • Nagybatyo,

   figyuzok am! De nem vilagos a javaslata.

   Tamogassam? Szivesen (nem ez lenne az elso dolog Magyarorszagon).

   Adjak otleteket, akar kesz anyagot is felhasznalasra? Szivesen, eromhoz merten (mert azert idonkent valamibol meg is kell elnunk, tudja, a kuncsaftjaim).

   Szalljak be magam? Sajnos ez nem megy. Barmilyen social media es Vorosful egymas antitezisei. Tudom, ezzel artok az altalam preferalt ugynek is, ugyhogy menjek a fenebe, de sajnos ez van. Elveim tiltjak, es ezen nem birok – OK, nem akarok, nem vagyok hajlando – valtoztatni.

   Bujhatnek amoge is – es nem lenne hazugsag – hogy az egeszsegi allapotom ovasa is ezt sugallja (On erteni fogja, mire gondolok), de a legvalodibb ok, hogy utalom. Ezt az elonyei nem tudjak felulirni. (Eleget latinoztunk, hadd zarom ezzel: „Timeo Danaos et dona ferentes.”)

   Ch d V

   • Nem tételeztem fel, hogy egy virtigli piacon milliárdos befektetéssel meg tudna jelenni.

    Csak egy futó ötlet, amelynek megvalósulása pillanatnyilag ráférne a „szabad” világra.

    Mindkét indokot átélem, így megértem.

    Maga szerint az ókori görögöknek lehet közük a mai dánokhoz?

  • Talan igy kellett volna alairnom

   Ch d V, a ferences Donna

 25. Az 1200 pszichológus bármelyike 3 dolgot tehet.
  1. Visszavonja az aláírását. Ebben az esetben elismeri,hogy nem volt érvényes az amit korábban mondott, tehát lehet ez a visszavonás sem érvényes, azaz lehet semmi se érvényes abból amit mond. Tehát visszavonni egyik se fogja, zsákutca lenne.
  2. Nem vonja vissza az aláírását és hallgat. Ebben az esetben hivatkozhat arra, hogy fél, de akkor így megint nem tudós, nem szakember, csak egy félelmekkel irányítható valaki akinek pszichológusra van szüksége. Azonkívül a társadalom nem kap választ a kérdéseire, csökken a közbizalom. Az a közbizalom aminek az egészséges fenntartásáért épp a pszichológusok a felelősek, tehát ez is egy jó nagy ellentmondás, zsákutca.
  3. Nem vonja vissza az aláírását és kiáll a tudományos igazsága mellett, megvívja harcát. Erre valószínűleg sem pszichésen sem szakmailag nem alkalmas a döntő többségük, ezért pont azok fognak kiállni akik nem látják át ezt, azaz ez is zsákutca. Pedig valakinek vitatkozni kellene, ha nem teszi meg ez az 1200 ember akkor önmagáról állít ki egy szegénységi bizonyítványt. A legdurvább nyomorukat ismerik el, ha nem állnak kivitatkozni, hiszen itt 3 éves gyerekekről van szó és nekik ez is a feladatuk, nemcsak az észosztás.

 26. A tudománnyal meg úgy általában az a baj, hogy ma már sem gondolkozni sem szorgalmasan dolgozni nem akar senki, tehát az egyetemista sem. Nincs is már hozzá megfelelő légkör sehol. Valahogy a nagy-nagy liberalizmusban (és a kommunizmusban) ez a két érték kiirtódott. Ma elfogadás van, pedig nem elfogadni kell a dolgokat, hanem szeretettel fordulni feléje és amivel egyetértesz azt kinyilvánítani, amivel pedig nem, azt is. El se jut az egyemisták szemlélete idáig, a világ iránti elkötelezettség (szeretet) is hiányzik belőlük. Cinikus kívülállással szemlélnek mindent, mintha az ő „bőrük” felette állna mindennek.

 27. Hallgatói jogok?

  Szemesnek áll a világ, mondja a népi bölcsesség.

  http://www.atv.hu/belfold/20201017-ujabb-epuletet-vettek-blokad-ala-az-szfe-hallgatoi/hirkereso

  Na de, azt nem, hogy vérszemesnek!

  Ez lenne az illiberális, munkaalapú, családcentrikus, hazafias kereszténydemokrácia?

  Hallgatói kötelességek?

 28. Ezt még ide szemfedélnek beteszem:

  Minden progresszívek kedvenc álpapja, a Nem Megfelelő Vélemények hercegprímása (Tibi atya) pontokba szedte, miért gusztustalan a Bagdy Emőkével szembeni pszicho- és médialincselés. Kivonatos közlésben:

  A mennyiség önmagában nem minőség
  Sok helyen nagyon fontos, hányan állunk ki valamiért: kocsmai verekedéseknél, futballmeccsen, tüntetésen. Ahol viszont egyáltalán nem: tudományos és szakmai kérdésekben. A tudomány ugyanis módszertan (erről később bővebben), amit nem a vizsgált tárgy vagy az eredményei határoznak meg, hanem az alkalmazott módszerei. Nem 1000 pszichológus kiállására lenne szükség, hanem csupán egyre, aki hajlandó is megvitatni azokat a bizonyos módszereket.

  Nem létezik a tudománynak sem abszolútuma.

  A toleranciáért nem lehet úgy küzdeni, hogy közben megbukunk belőle.
  Bagdy Emőke véleménye kétségkívül kritizálható. Azonban egyből gyűlöletkeltéssel összefüggésbe hozni úgy, hogy még csak nem is idézzük a sérelmezett sorokat, a személye ellen elkövetett támadás, és mint olyan, egy személyiséget kutató szakmában elfogadhatatlan. Közhelyes, de ilyenkor bukik ki, hogy valójában mindig azok a legkevésbé toleránsak, akik a leghangosabban hangoztatják.
  Bagdy Emőke pusztán a szakmai múltja okán megérdemli a médiaalázás helyett az érdemi diskurzust, akkor is, ha téved
  Lehet szeretni vagy nem szeretni, de nem elismerni őt a szakmában jártas embernek nyílt sisakos barbárság. A magyar Rorschach-gyakorlatban megkerülhetetlen név, a szocializmus alatt valóban kirekesztettként sikerült megvetnie a lábát, és nem véletlenül volt Mérei Ferenc első számú tanítványa sem. Megszámlálhatatlanul sok tankönyv írója és szerkesztője, világszerte tart egyetemi előadásokat, és nem a ZsKF kommunikáció- és médiaszakán, hanem orvostudományi egyetemeken.

  A kettős mérce elfogadhatatlan
  A pszichológia rengeteg módszerrel és érvelési technikával dolgozik, nincs tökéletes modell. Éppen ezért nem is létezik olyan nyilvánosan működő pszichológus, akinek egy-egy mondatát ne lehetne könnyűszerrel kiragadni a kontextusból és szakmaiatlannak nevezni időről időre. Mégis, ilyen alávaló pogromhullám csak a konzervatívoknak jut. Vajon előfordult-e egyszer is a mélyen tisztelt, szakmáért aggódó 1000 pszichológus részéről, hogy Vekerdy Tamást is hasonló kritikai szempontoknak vetették alá? Pedig Vekerdy aztán tényleg a pszichológia progresszív Paolo Coelhoja volt, akinek a munkássága kimerült abban, hogy minden, ami autoritás, szar, a gyerek meg csináljon azt, amit akar, mert az jó.

  Végül, annak az ideológiának, ami mindenhol gyűlöletet lát, még abban a mondatban is, hogy „a legnagyobb lelki finomsággal″ kell bánni valakivel, nem árt elgondolkodnia, hogy vajon nem ő maga-e a gyűlöletideológia. Mielőtt elkezdenél másokat oktatni, hogy milyen szavakat lehet használni és milyeneket nem, gondolj arra, hogy ezek a szavak nem mindenkiben keltenek gyűlöletet. Ha benned igen, vagy szerinted másokban igen (még akkor is, ha szerintük nem), akkor tarts önvizsgálatot, mert a te lelkivilágod téged jellemez és nem másokat! Nem fog a világ a gyűlöletideológiád komfortzónája köré hajlani akkor sem, ha az szivárványszínű. Dicsértessék!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük