A diktatúráért tüntető tömeg!


Az elmúlt években megszokhattuk már, hogy a liberálisok általában azt sem tudják miért tüntetnek. Mondjuk az sem szokott jót tenni nekik, ha kiderül, hogy miért.

Az Index öntökönlövése kapcsán rendezett tünti esetében sem áll össze a kép, hogy kitől, és mit követelnek. Nekem úgy tűnik, hogy tulajdonképpen Orbán Viktortól követelik, adjon pénzt egy csőd felé száguldó ellenzéki lap életben tartására. Meg azt, hogy a hirdetők hirdessenek többet, miután a mikroadományok betarhálása már megvolt. Meg sem merem kérdezni: az a pénz kinek a számláján van?

A tömegecske tehát azt harsogja, hogy diktatúrában él, tüntet, nyomorog és olvas az új iPhone-ján több tucat ellenzéki újságot, amelyekben részletesen naponta dokumentálják, hogy milyen szörnyűségek is történnek velük a képzeletükben. Egyszerűen azért, mert a lelkecskéjükben előre meg akarják indokolni, hogy miért csinálnak majd diktatúrát, ha majd véletlenül valami megszálló hadsereg segítségével hatalomra kerülnek.

Azt azonban nem gondoltuk idáig, hogy annyira hülyék, kimennek tüntetni és nyilvánosan diktatúrát követelnek.

Pedig az Index-tüntetés résztvevői, tudtukon és belegyezésükön kívül természetesen, azt követelték Orbán Viktortól (ki mástól, természetesen), hogy intézze el nekik, hogy megmaradjon a kedvenc ultraliberális lapjuk. Különösen pikáns, hogy az Index egykori dolgozói szintén Orbán Viktortól várják a pénzt az egyébként kirívóan magas fizetésükre. Mondjuk így a könnyeik is könnyen érthetővé válnak. Érzik esetleg a piac hidegét?

A liberálisok csak diktatúrában tudnak gondolkozni. Fel sem ismernek egy demokráciát, akkor sem ha élnek benne. A piacgazdaság hasonlóan homályos nekik.

A liberálisok sztálini értelemben különös emberek, a liberálisok ugyanis mindig hivatásosak. Hivatásos liberálisok. Éntudatuk szerint ők annyira különlegesek és értékesek, hogy a társadalomnak, a kormánynak, a mindenkori hatalomnak felső-középosztálybeli szinten el kell tartania őket. Nélkülük ugyanis nincs semmi, ha ők nem írják meg a liberális mantrát minden nap, a barna eső elsöpri nem csak az országot, a bolygót, hanem még a szomszédos univerzumokat is.

Nagyon-nagyon haladóak, olyan zseniális fantaszták mind, mint például Ady Endre, aki nem restelt az öreg Tiszától kölcsönkérni, amikor megszorult (mert mindig le volt égve), azok után, hogy rendszeresen gyalázta korábban. Jellemző Tisza végletes úri fasiszta embertelenségére, hogy adott neki. Ugyanis el tudta különíteni a zseniális költőt az embertől, aki nem ért fel saját magához. Szerencsére nekünk ezzel nem kell bajlódnunk, ebből a társaságból senki nem fog bekerülni a tankönyvekbe, nem kell a tehetség és a jellem szétszálazásával bajlódnunk. 

Liberális logika egyébként nincs, tehát az alábbi, úgynevezett logikai ellentmondások nem jutnak be a piciny dinó agyukba.

A narratíva ugyanis a következő. Állítólag az Index már majdnem tíz éve jobboldali tulajdonban van. Ami szép dolog, különösen, hogy még Bajnai Gordon is felbukkant valaha a „tulajdonosai” között, így fel nem foghatom miként kerülhetett fasiszta kezekbe. Csak nem ideológiailag felelőtlenül adták el a magyar sajtó „legnagyobb szellemi értékét”?

Az is egy érdekes körülmény, hogy az Index ultraliberális ámokfutása pont akkor kezdődött, amikor állítólag jobboldali kézbe került. Az Indexnek már 2012 környékén annyira elment az esze, hogy amikor maga a Lajos, a liberális demokrácia Soros utáni legnagyobb oligarchája bukkant fel mögötte, egyszerűen ő sem volt képes még Fidesz-ellenesebbre kalibrálni a független újságírás eme etalonját. 

Az Index liberális ámokfutása legfeljebb egyetlen alternatív elméletet enged meg a jobboldali befolyás tekintetében. A ravasz jobboldali agytröszt azért hangolta szélsőségesre és ennyire ótvarosan szarra a lapot, hogy elirtsa a környékéről a jobboldali és semleges, úgy általában igényes olvasókat. Ha ez igaz, akkor az Index elmúlt szűk tíz évének újságírói vagy önként, vagy tudtukon kívül játszottak Orbán kottájából közvetlenül. Hiszen pontosan tudjuk Magyarországon minden jelentősebb ügyet maga Orbán intéz személyesen, az Index pedig valahol az energiabiztonsággal és Putyin jóindulatával van egy szinten, Merkel és Németország csak utána van a listán. 

Lehet, hogy szegény Dull Szabolcs csak most vette észre, hogy ki vannak használva?

Három kétharmad óta járatják le a liberalizmust Magyarországon és most vették észre, hogy be voltak csapva? Az Index 2020-ra nem egyszerűen „elnépszabadságosodott”, hanem olyan „szabad nép” ragyák jelentek meg rajta, hogy csak na. És ugyanúgy nem vette észre magát, ahogy a boldogult Népszabadság sem. 

És az Index független újságírói, meg a Momentum, meg tulajdonképpen az egész ellenzék azt gondolja, hogy a kormánynak kellene megmentenie a magántulajdonban lévő Indexet. Bármit is jelentsen ez a megmentés. Már természetesen a pénzen kívül. És ezt tényleg nem hazudják, hanem gondolják.

Az Index nekik fontosabb, mint a Lánchíd.

Gondolom talán úgy képzelik a dolgot, hogy az állam ad pénzt Gyurcsány Ferencnek, ő meg a közvetítői díj elfogyasztása után a maradékot odaadja az Indexnek, hogy annak a függetlenségére ne essen semmiféle árnyék. 

Ezek annyira hülyék, hogy tényleg azt hiszik, így működik a világ. El sem tudják képzelni másképp a világot, mint úgy, hogy létezik egy omnipotens főhatóság, mint annak idején Gyurcsány Ferenc, akihez lehet fellebbezni, ha nem tetszik valami. Ezek tényleg azt hiszik, létezik még a Kádár-titkárság, ahová ír a dolgozó, és akkor kijön valaki a budapesti pártbizottságról, tájékozódik, majd tájékoztatja az elvtársakat és a legnagyobb elvtárs intézkedik. Ez már egyenes európai jelenség, a külügyminisztertől valamelyik nyugati kommunista hírügynökség okoskája kérdezte meg Portugáliában, hogy demokrácia-e még az ország, hiszen megszűnik az Index. És tényleg komolyan gondolta a kérdést, neki sem tűnt fel, hogy olyat kér számon, ami csak egy diktatúrában lenne lehetséges. Például a liberális diktatúrában. Ahol a haladó újságokat megmentik a csődtől, a retrográdokat meg becsukják a jobber újságírókkal együtt.

Mintegy 1500, a bértüntetőkön és a hivatásos elmebetegeken kívül nagyrészt állítólag diplomás ember ment ki péntek délután követelni a diktatúrát. A dolog jellegéből adódóan a jobboldali diktatúrát, hiszen a képzeletükben létező jobboldali diktatúrában csak nem gondolhatják, hogy tüntethetnek a baloldali diktatúráért? Jelen esetben még annyi eszük se volt, hogy legalább baloldali diktatúrát követeljenek, ennek felismeréséhez már kellett Szanyi kapitány esze is.

Egyébként minden más esetben paranoiának hívják azt, ha valaki minden vele történő dolog mögött ugyanazt az embert sejti. Ja, és az összeesküvés-elmélet meg az, hogy néhány embert megfizettek más emberek, hogy hiszterizálják az Index „újságíróit”, a kollégáikat, hogy mondjanak fel. Mert a liberálisok között nincs konkurenciaharc, ők minden filléren és olvasón megosztoznak. 

Nekünk meg mostantól az a dolgunk, hiszen hivatalból vagyunk kénytelenek liberális sajtót olvasni, hogy ezentúl a 444.hu-ra kell majd elsőre kattintanunk. Ennyike. 


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Meg merik-e mondani az ellenzéki szavazóknak, hogy egy zakkantat választottak?

  Az “Ellenzék” feliratú pszichiátriai osztály lakói eddig, ha összeszorított foggal is, képesek voltak elvegyülni a …

19 hozzászólás

 1. Teljesen érthetetlen volt ez a tüntetés. Talán az volt az értelme, hogy szidják egy kicsit a kormányt. Öngól lett a vége.

 2. A függetlenobjektív index főszerkje egyeztet baloldali politikusokkal . Ezt így egy az egybe bel lehetne tenni a Wikipédiába az oximoron definíciójaként.

 3. A balliberálisok saját magukat rugták seggbe és mégis azt mondják, hogy a kormány a hibás. Degenerált egy moslék disznó banda, közben Gyurcsányné már elötte beszélt a föszerkesztövel Dollal. Na azt akarják, hogy mi ezt kormánypártiak bekapjuk. Hát inkább ti kapjátok be amit Hadházi javasolt nektek.

 4. …nem kell a tehetség és a jellem szétszálazásával bajlódnunk.”

  Ez így igaz!
  Nagyon jó és találó minden egyes mondat!
  Meghallgattam az egy órás közvetítését a Pesti Srácoknak.
  Úgy Fegyőr mint Hajnal, aki rövidke, szerény beszédét csak a telefonján rögzített szövegre pislogva tudta elmakogni, megfelelően instruálták a ballagó, unatkozó tömeget.
  A két lilától eltekintve egy gyenge provokáció hangzott el, egy valódi liberálisnak kinéző szájából.
  Inkább egy szolid halotti menetre emlékeztetett az egész.
  Önként, de nem dalolva tették magukat szánalmasan nevetségessé.

 5. Ballibcsi indexes, ballibcsi gazdáját árulja el ballibcsi cimboráinak.
  És ezért természetesen Orbán a hibás.

 6. Nem értjük mi itt a lényeget. Azért kell tüncizni Orbánon számonkérni az Index megszűnését, mert milyen rosszul is jönne ki, ha a Gyurcsány, Index Stockholm- szindrómás olvasóközönségünk azzal szembesülne, hogy nincs elég olvasó, hogy eltartsa a portált, és/vagy nincs baloldalról senki aki finanszírozná, és/vagy tehetségtelenek az újságírói.
  Már amúgy is megszokták, hogy Magyarországon senki semmiért nem felelős, az egyetlen csak aki igen, az Orbán.
  El kellene már gondolkodnunk azon, hogy ha már úgyis mindenható, fölvesszük Viktorunkat az istencsászár diktátorok történelmi sorába. Anno sokszáz évig a római császároknál is bevált.

  • értjük a lényeget, a csak libsi médiát fogyasztóknak lehet mutatni képeket a hatalmas kormányellenes tüntetésről

 7. Hm, Remek cikk!

  Miért is kellene közpénzből pótolni az index házipénztárában azt a 1,5 milliárdot, amit az offshoros Varga Zoltán kivett?

  Miiért is akarnak a libsi – szabad-független-elfogadó- nyílt-őszinte újságíró csordák állami beavatkozást egy média életébe, csak nem ez a bolsi-náci hagyomány, ideológiai alapvetés?

  Kádár, Grosz, Németh, Antal és Horn racionalizálhatott az állam nevében, egy magán tulajdonos nem, már megint nem?

  Mi kellene népköztársaság, szocialista demokrácia, proletárdiktatúra, tanácsköztársaság?

  Érdekes, hogy a tejtermeltetést, felvásárlást, feldolgozást, libatartást, libamáj exportot, szén és uránbányászatot sújtó költség és létszám racionallizálás, profit maximalizálás és adóoptimalizálás nem keltett ilyen tömeges hullámokat.

 8. Emlékezetes, amikor a multik megadóztatásának a hírére, az Erzsébet-hídon
  a telefonjaikkal belevilágítottak az setét liberálnyilasbolsevik éjszakába

 9. NY. EU. Brüsszeli sorosenzusok által vezérelt ,a Magyar kormány elleni cirkusz , az ellenzéki moslék katyvasz pártok egyik független ( kamu korozs videót leadó ,lebukás után minden erejével védelmező )orgánuma  kik nap mint nap Orbánt és kormányát ócsárolja a legalpáribb módon , a Magyar nép 2/3-át is !
  Az uniós csúcson elért Orbán siker ellensúlyozására ,valamint a jogállami bikflanc víssza csempészése céljából !

 10. MAGYAROK ! Álljunk meg egy polgári szóra!
  Ez nagyon veszélyes. Tartsd szárazon a puskaport !
  Ezek képesek kivégezni Magyarországot.

 11. A tüncin résztvevők tartsák el a kedvencüket.Dobják össze a lét.

 12. Igaz, hogy az index meg a néphazugság sok baloldali szavazót hajtott át a másik oldalra a hazudozással és artikulálatlan magyar gyűlöletével. Tulajdonképpen a Fidesznek támogatni kellene a tobábbi “jó munkát”, ha nem maradt volna legalább 10-20 másik libsi pöcegödör a piacon.

 13. Jó cikk, teccik . Köszönjük!
  🙂

 14. Alvarez Lopez Havanmit

  A ballibek beáldozták az indexet, hogy majd elhitetik a világ közvéleményével, “micsoda diktatúra van itten”!
  Csak az a baj, hogy annyira ügyetlenül csinálták, hogy ritka hülye választópolgárnak kell lenni ahhoz, hogy ezt elhigyük!
  Mindig érdemes ilyenkor feltenni a kérdést, hogy “kinek az érdeke”?

 15. “Demokrácia-e még az ország, hiszen megszűnik az index” A BMW-ket hajtók már régóta diktatúrában élnek!

 16. Egyet értünk, sajnos annak ellenére még figyelnünk kell, mert nem a valóság, hanem a narratíva, amire a szavazók emlékeznek.
  Fel kell vegyünk a kesztyűt és az ő játékukat kell játsszuk.

 17. Anarcholiburnyák delírium?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük