Funny man with watermelon helmet and googles looks like a parasitic caterpillar

Elmebetegekkel van dolgunk!

Első közelítésben elmebeteg az, aki szemmel látható, közvetlen érzékeléssel megtapasztalható, évezredeken és kultúrákon átívelően létezőnek elfogadott valamiről konokul és agresszív módon nyilvánvalóan téveset állít. Például azt, hogy a lónak 17 lába van, vagy azt, hogy lonyák támadnak rá, ha kimegy pisilni. Képlékeny definíció ez, de arra jó, hogy kiszűrjük a gyanús eseteket és alapos vizsgálattal járjunk utána, ön- és közveszélyes-e egy adott embertársunk.

Arra a kérdésre, hogy „Dühöngő elmebeteg-e Ön?”, nem meglepő módon nemmel válaszolnak embertársaink, csak a filozofikusabb alkatúak számolnak be kordában tartott, uralt belső késztetéseikről, amelyek feltehetőleg rosszat tennének a környezetükben élők egészségének. De ők kifejezetten büszkék rá, hogy meg tudják állni, hogy a liftaknába lökjék azt a szomszédot, aki minden egyes nap üvöltve mondja fel a lépcsőházban, saját véleményeként, a DK közleményeit. 

Emiatt az önfegyelem miatt élünk viszonylag békében egymással.

De van, amikor szakítanunk kell az udvariassággal, és nem szabad úgy tennünk, mintha elmebeteg polgártársunk kicsit is normális és veszélytelen lenne.

Nem véletlenül a fentiek Szél Bernadettel kapcsolatban jutottak eszembe, aki több jól sikerült hazaárulást elkövetve nyilatkozott a német közszolgálati televíziónak. Mint tudják, Bernadettet üldözési mánia üldözi, a 2018-as kampány során, amikor teljesen komolyan kormányt akart alakítani, azt is kijelentette, ha nem győz az ellenzék, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy Orbán Viktor börtönbe fogja őt záratni. A demokráciánk dicsőségére és a pszichiátriai ellátásunk szégyenére Bernadett szabadon maradt, és csodás tünetekkel örvendeztette meg az értő közönséget az elmúlt két évben is.

(Mint közismert, a német közszolgálati televízió műsoraiból pontosan megismerhető, hogy milyen lett volna a televíziózás a III. Birodalomban, ha dr. Goebbels felismerte volna a televízió jelentőségét.)

Bernadett, végtelen megfélemlítettségében, de megfélemlíthetetlenül, a következőt mondja:

„Amit én itt elsősorban látok, az az, hogy még az egészségügyi dolgozók sem kapnak maszkot”

Nyilván volt egy időleges „maszkhiány” március közepén az országban, de érdekes módon, az én környezetemben, a patikákban és számtalan egyéb helyen, folyamatosan lehetett maszkot kapni. Eleinte drágábban, március végétől, április elejétől egyre olcsóbban, például mire a pécsi ellenzéki polgármester két maszkja megérkezett levélben, egy kellemes gyalázkodó levél kíséretében, már egy hónapja mindenütt lehetett újra normális áron maszkot kapni. Konkrétan: nem csak a patikákban, hanem gyakorlatilag mindenütt. A csavarboltban is. Sőt április végén már akciózták is, április végén akcióban, 199 Ft/darab áron vettem maszkot, olyat, amelyet előtte 500-ért is árultak, de a normális boltokban is legalább 300 Ft volt. Ez a piacgazdaság, mondhatnánk.

Tehát, aki akart, vehetett magának maszkot, és nem csak az egészségügyben, hanem nagyon sok más munkahelyen is osztott az állam és bizonyos munkáltatók is.

Miután a maszk eddig nem volt szériafelszerelés és elengedhetetlen része a mindennapi életnek, biztos lehet helyet és embert találni, ahol és akinek egy bizonyos ideig nem jutott például maszk, vagy magának kellett vennie néhányat. Nem olyan egyszerű egyébként egy országot maszkkal pár nap alatt elárasztani, akkor sem, ha van belőle elég. De ez a (logisztikai) probléma már egy bő hónapja teljesen megszűnt, és előtte sem volt általános.

Annak nincs maszkja, aki hülye hozzá, hogy megvegye és felvegye.

Persze, az ellenzék egyik fő narratívája az volt, hogy semmilyen védőfelszerelés sincs az egészségügyben sem, erre annyira rákattantak, hogy az álhírportáljaik folyamatosan terjesztették minden egyes kórházról és rendelőintézetről, hogy egyrészt az egészségügyi dolgozók meztelenül dolgoznak, másrészt azt, hogy mind meghalt már koronavírusban. Bernadett is teljesen a hatása alá került azoknak az álhíreknek, amelyeket maga terjeszt, és nem rest ezt mindenkinek elhazudni, különösen átszellemült hévvel tette ezt dr. Goebbels német tanítványainak.

Egyébként, ha már itt tartunk, érdemes megnézni az egykori NDK tévéhíradóit, onnan is sokat merít a mai német közszolgálati televíziózás. A Birodalmi Német Közszolgálati Televízió szerint Magyarországon azért nem ír és beszél az ellenzéki sajtó a védőfelszerelések hiányáról, mert meg van félemlítve. Az az ellenzéki sajtó, amelyik naponta írja meg, hogy Orbán személyesen lop el mindent, különben is elmebeteg, nyalogatja a száját, a nagyanyja még pipázott a dögkút káváján, továbbá az ellenzéki sajtó betiltásáról író ellenzéki sajtó be van tiltva, az az újság is, amit az ellenzéki szavazó éppen olvas. (És adakozzál azonnal, hogy egymillió háromszázezer fölé mehessen az indexes újságírók fizetése, mert különben éhen halnak.)

Nagyfokú szakmai etikátlanság egy nyilvánvalóan zakkant embert meginterjúvolni, akin látszik, hogy egyszerűen nem bírja kiheverni azt, hogy nem lett miniszterelnök, és akin az is látszik, hogy nem képes elgondolkozni azon, milyen körülmények között is jutott a miniszterelnök-jelölti titulushoz.  

Ha már a félelemkeltésnél tartunk, az tényleg félelemkeltő, hogy Európa legerősebb államának állami televíziója eljön Magyarországra, hogy nyilvánvalóan az ellenzék álláspontját közvetítse a németeknek Magyarországról és a magyar nézőben pedig azt az érzést keltse, hogy a Nagy Németországnak nem tetszik, amit a magyar kormány csinál.

Ezt hívják nyomásgyakorlásnak. Vagy – a németek esetében – a támadás előtti, lakosságot tüzelő propagandának.

Bernadett állapotáról az is elmond sok mindent, hogy egy darabig a Momentumhoz közeledett, de még ez a párt is visszariadt attól a lehetőségtől, hogy a vezetői megbeszéléseit Bernadett jelenlétével súlyosbítsa. Ennyi elég is egy diagnózishoz.

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Én tényleg nem értem a magyar igazságszolgáltatást!

A magyar igazságszolgáltatás mintha direkt utazna arra, hogy a lehető legrosszabbul jöjjön ki minden olyan …

22 hozzászólás

 1. Hát igen.

  Ló szerű fejalkat, de közelülő előrenéző szempár, szúrós tekintetű, beszűkült pupillájú tekintet, enyhén nyitott száj, kibuggyanó, esetenként fröcsögő nyál.

  Sz. B. ?

  A fentiek + ordításra tátott száj, fröcsögő nyál és dülledt szem, egészségtelen bőrszín

  SZ. T. ?

  A fentiek + alkohol vörös orr.

  V. Á. ?

 2. Feher Zsolt

  Ugye a vegsö megoldäs hogy bevonulnak a nemet csapatok majd mindenkit aki nem a nagy nemet liberälmuszlim eszmeben hisz ättnevelö täborokba zärjäk.Bernike lesz a nöi käpo hadhäzy a mäsik. De ezt csak a magyar emberek miatt mind annak a szäzezernek aki hisz nekik. A többi 9 milla meg vagy megjavul vagy hoznak helyettük csillogo szemü igazhitüeket.Mert csehnek,donäthnak lassan kicsi az amit nyujtanak a barätaik es az euban megismertek meretesebb uj csokifiukat. A nemet közszolgälatit meg szerintem Göbbels egyik gyereke vette ät titokban mert ettöl a nephülyitestöl meg Dolfi is csettintene a nyelvevel.Ja egyik este berni szerint erte jött egy nagy fekete auto de reggelre kiderült csak a roka vitte el de vilägosba räjött micsoda ordenäre es inkäbb visszahozta!!!!

 3. Kedves PS!
  Utána járhatnátok, hogy hová is vitte azokat a maszkokat, mert az is lehet sehova, csak a tv kedvéért nyilatkozott ilyet. (Láttunk már biciklizést is a városházára, meg vonatocskázást Brüsszelbe amik BOHÓCJÁTÉK-ok voltak.) A bizonyítékot (ha van) a német tv elé tálalni és várni a helyesbítést, és közben nem röhögni. Szerintem ez a teendő. Tehát hová vitte Bernadett a maszkokat? Kinek?

  • csakafidesz

   Erről az jut eszembe amikor kihízott cigányok tartottak éhségmenetet az emeszpé szervezésében.

 4. Szél hagyja magán ezt a dinnyét mert igy még jobban néz ki mint civilben. Szél jól hülyének lenni.

 5. Ugyan már! “Csak” bolsik!

 6. Na, akkor tisztelt Elmebeteg Úr (vö. Paranoid), linkelnél bár egyetlen olyan szájtot, ahol jelenleg a koronavírusos betegek kezelésére alkalmas, azaz FFP3-as szabványú maszkot árulnak és még raktáron is van, azaz rendelhető? Tehát nem félbevágott melltartót, de még csak nem is sebészeti maszkot, mert az utcára talán jobb, mint a semmi, de professzionális egészségügyi ellátásra vajmi kevés. Komolyan, na, mert az orvos felségemnek az eBay-ről rendeltünk, pofátlanul magas áron.
  Tehát, ismétlem, FFP3. Nem FFP2, nem sebészeti maszk, és még kevésbé nem az elvesztett zsebkendő, amiért megveri a kislányt az anyukája, de csókot kap, aki megtalálja.
  Ha sajnálatos módon nem sikerül ilyen linket mutatnod, akkor kérsz szépen bocsánatot Szél Bernadettől, mert te vagy az elmebeteg. Ami amúgy eddig se volt olyan kurva nagy titok.

  • Ki vagy te szarevő hogy itt bárkit is kérdőre vonsz?!
   A kibaszott mocskos kurva anyádat kérdezd hogy mért is szart a világra, féreg.
   A net tele van ilyen maszkokkal.
   A kurvádnak kilóra vehetsz ilyeneket, korcs.

   • Cicuska.

    Értem én, hogy a kisbetűk még nem mennek neked igazán, így problémáid lehetnek a szövegértéssel. De azért annyi igazán átjöhetett volna, hogy (a biztonság kedvéért most csupa nagybetűkkel írom!) FFP3-AS SZABVÁNYNAK MEGFELELŐ MASZKOKRÓL BESZÉLÜNK.
    Még világosabban: olyan maszkokról, ahol a gumitömítés, az anyag szövése, rétegezése, a szelep minősége stb. hatékonyan meg tudja állítani a SARS-CoV-2 méretű mikroorganizmusok áthatolását is.

    Úgyhogy továbbra is adósom maradtál 2 dologgal:

    1. Olyan link, ahol FFP3 szabványú maszkokat lehet venni, és most, nem fél évvel ezelőtt vagy után, sőt, ahol még csak nem is kérnek el 50+ fontot egy tízes csomagért;
    2. A másikat a fantáziádra bízom. Pontosabban nem, azt a családtagjaid sem érdemlik, habár bizonyos mértében felelősek azért, hogy ilyen szánalmas figura lett belőled.

    Érjük egymást?

    • Oriza Triznyák

     Kívánom neked éjjel-nappal hordjál ffp3-as maszkot +25 °C.-ben, kíváncsi lennék a búrádra buzika!

     • Valóban, a koronavírusos betegekkel közvetlenül érintkező orvosoknak a kényelem az elsődleges szempont, nem a megfelelő védelem. Talált, süllyedt!

    • Lehet kapni csak drága, például az emag-on is. Nálunk a sok baloldali és jobboldali vállalkozó nem alkalmas arra se, hogy két hónap alatt összedobjon egy ilyen gyártósort. És sok minden másra se alkalmas. Nagyon sok minden másra se alkalmas. Rengeteg sok minden másra se alkalmas. Legfeljebb mutogatni tudnak azok is. Például az alkalmazottakra vagy kormányra. Apropó, Bernadett hová vitte az ffp3-as maszkokat?

     • Ja, igen. Összesen 2 (kettő!) modell kapható, az olcsóbbiknak 20 (húsz!) euró darabja! Muhaha. Akkor szólsz te is Paranoid „Elmebeteg” Androidnak, hogy kurvára nem igaz, hogy professzionális, egészségügyi dolgozók számára is szóba jöhető maszkja „annak nincs, aki hülye hozzá, hogy megvegye és felvegye”? Köszi!

 7. A dinnyefej kívül zöld, de ebben az esetben belül üres. Nem kell oda belülre semmi, még a végén bele botlana a haladó a gondolattalanságának fonalaiba. Így pedig lehet haladni, nem kell megállni sem, ahogyan hajdanán a még üresebb fejű elvtársak énekelték.
  Elképesztő a szellemi sivárság haladó liberálisok földjén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük