Parkolódiktatúra


Őszinte meglepetésemre, az ellenzéki önkormányzatok azt gondolták, hogy őket nem nagyon érinti majd a világjárvány. Igen egyszerű észjárás ez, szerintük a kormánynak és a kormánypárti önkormányzatoknak kellene viselni a válság minden terhét, meg a magyar tulajdonú vállalkozásoknak, csak a bankokat, a multinacionális vállalatokat és az ellenzéki térfelet nem érheti semmi anyagi hátrány.

Talán nem újdonság az olvasó számára, de a fertőződés megakadályozásának legjobb eszköze az, hogy a nem egy háztartásban élő emberek nem mennek egymáshoz közel. Ennek egyik igen magától értetődő megoldási módja az, hogy nem tömegközlekedünk, hanem autózunk. És az autózik, akinek nagyon muszáj. Akkor nem lesz zsúfoltság sem. De hát a parkolási bevétel az a free cash, amire a kiéhezett ellenzéki holdudvar rácuppant. Szabályszerűen sokkolja őket, hogy most bevétel nélkül maradnak holmi járványügyi marhaságok miatt. Az nincs meg nekik, hogy minden jogszabály a kormánypárti önkormányzatokra is vonatkozik, őket ugyanúgy érinti.

Nem, nem viccelek. Tényleg nincs ez meg nekik. 

Mondjuk nem tudom, mit vártak azok után, hogy Karácsony Gergely olyan ügyesen átszervezte a tömegközlekedést. És milyen ügyesen nem tudta visszaszervezni. 

Pedig, minden ellenkező híreszteléssel szemben az önkormányzatok feladata a helyi élet szervezése és működtetése, és nem a kormányzat, a kormánytöbbség politikai, közpolitikai és közhatalmi ellensúlyaként működni. Karácsony Gergely politikusként lehet politikai ellenfele (és még most csak nem is gúnyolódom e jeles férfiún) a Fidesznek és a miniszterelnöknek, de mint főpolgármester az államhatalom része, és döntési hatáskörén kívül alávetettje a törvényeknek és a kormány döntéseinek.

Politikusként azokat kritizálhatja, de végre kell hajtania. 

Attól tartok, hogy ily veszélyhelyzetben, amellyel most szembesülünk, még a saját szavazói szerint sem elegáns elsősorban a saját költségvetési bevételei iránt aggódnia, a listáján az első helyen a budapesti polgárok egészségének kellene lennie. 

Az ellenzéki polgármesterek egyébként finoman szólva sem tűntek döntésképesnek az elmúlt napokban, a kormánypártiak annál inkább. Alapvetően azért, mert nem politikai lehetőséget kerestek a helyzetben, hanem arra figyeltek, hogy mit tehetnének az állam által meghatározott szakmai keretek között. És ez a szakma most a járványügy, és nem a politika, a főállású politizálás, a főállású ellenzékiség. 

Nem állítom, hogy némely ellenzéki polgármesternek és politikusnak nincsenek jó felvetései. De ahhoz, hogy szóba álljon velük bárki is, nem két „kurvaanyázás” közé kellene csomagolni a „tartalmat”. Szerintem a legnagyobb ellenzéki siker lenne, ha bármilyen javaslatukat el tudnák fogadtatni, közös döntésként a kormánypártokkal vagy a kormánnyal. Mondjuk a jó javaslatokat is várjuk még, de főleg azt, hogy bármilyen ügyben ne gyalázkodással kezdjenek.

Nem tudom, mit vár az, aki Tordai Bencével küld üzenetet bárkinek.

Bence önmagában egy hadüzenet, aki után bizonyosan jön Ákos, Tímea és Berni, meg a rakéták. Velük ellentétben Karácsony Gergelyről még az a kép él, a saját szavazóiban legalábbis, hogy egy kedves ember, akinek a környezetvédelem (egy kommentelő leleménye) a szexepilje és mindjárt elsírja magát, annyira szereti a pestieket. Ehhez képest miniszterelnöki álmokat kerget és ugyanazokat a hülyeségeket mondja, mint a párttársa, a Bence, de az elmebaj magabiztossága nélkül. Ehhez képest valami ronda, környezetszennyező, irritatív vegyszerrel permetezteti a budapesti utcákat, és még mindig nem tudjuk, hogy kitől veszi a koronavírus teszteket. Idegrohamot vagy sírógörcsöt kapó kollégáihoz képest neki még döntési jogköre is van. Vajon miért gondolja azt, hogy a választópolgárok azt várják tőle, ne a kormánnyal közösen, hanem azzal szemben hozzon „jó” döntéseket? 

Főleg a budapesti sajnálatos közlekedésszervezési események után várható volt, hogy a parkolási kérdéseken el kell gondolkozni. Más városokban is tapasztalható, hogy reggel és a munkaidő vége után egyes járatokon, átszállópontokon annyi ember fordul meg, ami a jelen helyzetben nem kívánatos. Miközben a parkolók üresek gyakorlatilag.

Arról nem is beszélve, hogy a munkába járás és egy csomó egyedi ügyintézés tehető így, a tömegközlekedés kihagyásával, kockázatmentesebbé.

Ezt nem nehéz belátni.

Szakmai érvei az ellenzéki polgármestereknek természetesen nincsenek, ezt is csak pénzügyi szempontból képesek nézni, valamint számukra minden olyan probléma politikai támadás, amit nekik kell megoldani.

Nekik a koronavírus járvány is elsősorban egy politikai támadás.

Mindenesetre most kaptunk egy választ arra a kérdésre, hogy a fővárosi parkolási társaságok vajon melyik politikai oldalhoz vannak bekötve. 

Mint ahogy arra is, hogy főpolgármesternek máig nem állt össze, hogy járványveszély van és az embereknek kívánatos nem egymáshoz közel, egy légtérben tartózkodni. Autó meg azért van több a pesti utcán, mert az emberek nem férnek fel a tömegközlekedésre és mennek ingyen parkolni.

(A nyitókép a PestBuda.hu-ról van.)


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

8 hozzászólás

 1. Debil vigyor , komcsi ígérgetés.Akik megválasztották ezt a hülye bandát több pesti polgármesterrel együtt , hát azoknak is kételkedek az értelmi képességeikben.

 2. Azért az a vinnyogás,amit a pénz elvonása miatt csaptak,mosolyt csalt az arcomra.
  Egyből kiderült,hogy olyan volt,mint amikor az alkoholistától elvonják még a Pitralont is. 🙂
  Pénzelvonókúra.

 3. Miklósi Antal

  Ahogy Magyarország szégyene volt az, hogy Gyurcsány (lári)Feri lehetett az ország miniszterelnöke, pont akkor szégyen Budapestre nézve, hogy ez a semmihez sem értő, teszetosza bazári majom a főpolgármester.

 4. Vagy a pénzmosóktól a mosógépet.

 5. Tisztelt P A ! Ne feledkezzünk meg arról,hogy amikor ezt a tátottszájú debilt megválasztották,akkor az egész moslékkoalíció úgy ünnepelte,mint Orbán úr ellenfelét,olyan súlyt tulajdonítva egy főpolginak,mint az ország miniszterelnökének.És! ez a csökkentértelmű úgy is viselkedett,mert például Brüsszelbe (fővárosi ! ) képviselőt küldött ki az EU-hoz.Ez persze nonszensz,de jó bolt Jávor Benedeknek. Az önmagát egy személyben féknek és ellensúlynak tekintő karigeri csak egyszer lépett olyant,ami a legcsekélyebb önismeretről tett tanúbizonyságot,amikor kijelentette,hogy nem akar a Főváros Védelmibizottságának vezetője lenni. Még csak az hiányzott volna nekünk. Most,amikor a maga feje után menve rendelkezik látszik,hogy mekkora bajt tud csinálni.Természetesen lehazudja,mert az értelmi fogyatékosnak is van annyi “esze”,hogy ha baj van akkor abból szabadulni akarjon és hazudik köröm szakadtáig,annak ellenére is,ha lába előtt a bizonyíték Isten mentsen meg a további intézkedéseitől,lopja inkább csak a pénzünket,majd ha eltűnnek a süllyesztőben ismét összegyűjtjük,ahogy ilyen libsi-komcsi harácsolások után szoktuk.

  • zolatiguszti

   Nem nem. Itt van 101 nyugdjóíjas megfertőzve az ő által fenn tartott nyugger othonban!
   Jobb ha el kezd temploma járni fohászakodni mert elég nagy a tét arra hogy lesz halott közülük.
   Akkor pedig a járvány után a vád foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés!
   Viszont ha a BKV és parkolás ügyét is hozzá csapjuk, felmerülhet a szándékosság is!
   Most őszintén, átrakták a buszokat szombati menetrendbe, szóltak nekik hogy nem kellene és nem tudják visszarakni normál hátköznapba? Hogy? Ez mitől akkora mutatvány?

 6. tökéletes, igen jó írás a lehangoló valóságról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.