Budapest nagykörút dugó biciklisáv forgalom korlátozás 2020.04.29. Fotó: Horváth Péter Gyula

Karácsony Gergely végre felismerte, hogy ő egy korszakos zseni!


Mindig őszinte riadalommal olvasom Karácsony Gergely Facebook bejegyzéseit, hiszen mindegyiknél fennáll az esélye annak, hogy az ország a hatásukra öntudatára ébred, lerázza a NER rabigáját és spontán királlyá koronázza a Duna vizén a főpolgármestert. Ennél csak attól rettegek jobban, hogy komolyan gondolja amit „csinál”, illetve mond és leír. Isten nem ver bottal, vajon a budapestiek mit csinálhattak előző életükben, hogy Gyurcsány Ferenc Dobrev Klára nevében eljárva Karácsony Gergelyt küldte a nyakukra, hogy kormányozza őket?

Amikor Gyurcsány a választási kampány elején ki akarta nyírni Karácsonyt, nyilván a Piszkos Fred effektus fordítottját alkalmazta. Akit ő meg akar buktatni, azt sokan fogják szeretni. De az eredmény várható volt: a budapestiek rosszul járnak bármikor, bármivel, ha Gyurcsány benne van a buliban. 

Karácsonyék ezidáig mindent megcsináltak amivel ők vádolták ellenzékből a Fideszt, valamint azt is nagy általánosságban, amiről a Fidesz azt jósolta, hogy a liberálisok megcsinálják, ha megnyerik a választásokat. Ma már működne a Karácsony alkalmatlanságát hangsúlyozó kampány. Mindenesetre tanulságos, hogy ismételten kiderült, bizonyos igazságokkal nem lehet választást nyerni. 

Én például naivan azt gondoltam, hogy KariGeri a megválasztása után el fog látogatni minden fővárosi fenntartású intézménybe, hogy képben legyen mi is az általa vezetett önkormányzat dolga intézményfenntartási értelemben. Nagy teher, de nem lehetetlen, hetente kettőbe, háromba elugorhatott volna, beleszagolni a levegőbe, megijeszteni az igazgatót és talán még jófejnek is tűnt volna, ha kétnaponta posztol egy idősek otthonából, iskolából vagy színházból. Utóbbiakba este is mehetett volna és előadás után smúzolhatott volna a fáradt színészekkel. De nem. A valóság ismerete nem feltétel a posztmortem politikában. 

Karácsony Gergely főpolgármesteri buborékja egy-két tucat párbeszédes haverjára, Gyurcsány Ferenc buborékjára és azokra az apparatcsikokra korlátozódik, akikkel szintén Gyurcsány volt szíves ellátni őt. A vidéki származású és a vidékiséget végzetesen diszkreditáló főpolgármester szerint a világ akaratból és képzetből tevődik össze. Az van amit ő, meg a médiája képzel a világról és az lesz, amit a Facebook posztban kinyilvánít, mert azt megírja a propagandasajtó, vagy ami még jobb, maguk a lelkes lakosok elolvassák, és egyből tudják, hogy csak érzékcsalódás volt reggel a buszon a tömeg, amikor pedig a járvány miatt nem kellene egymás arcába lehelni. 

Engem az nyűgözött le a legjobban, hogy Karácsonyék képtelenek felfogni, hogy az önkormányzatok az állam részei, különösen veszélyhelyzetben, háború idején, a saját hatáskörükbe tartozó tevékenységeiket az államigazgatáshoz alkalmazkodva kell gyakorolniuk. Nem csak az államnak kell igyekeznie, hogy megértesse a fővárosi önkormányzat vezetésével, hogy mi van, hanem a főváros főpolgármesterének, számos főpolgármester-helyettesének és még számosabb tanácsadójának is azon kellett volna dolgoznia, hogy megértse a helyzetet és abból következtetéseket vonjon le a saját feladataira nézve.

Ehhez ügybuzgalom és jóhiszeműség szükségeltetik, ami azonban liberáliséknál mindig is hiánycikk. 

Ügybuzgalom (jobb ügyhöz méltó) persze van, olyan programpontok megvalósításában, amelyek a csak genderelméletet és klímakatasztrófát tartalmazó liberális univerzumban léteznek. Például éheztetett méhekkel akarták elkergetni az embereket a buszmegállókból, (habár talán még a metróból is). Most pedig 30-40 százalékkal akarják növelni a munkába járási időt az autósok számára, és sokszorosára csúcsforgalomban a tömeget a tömegközlekedési eszközökön. Persze lehet, hogy csak Karácsony idősgondozási teljesítményéről akarják elterelni a figyelmet egy még nagyobb fiaskó belengetésével. 

Persze a sok okos szabadságra vágyó pesti liberális szavazó a programja ismeretében szavazott Karácsonyra (biztos!!), amiben a méheken kívül minden szerepelt. Talán még az is, hogy az emberek szellősebben lesznek majd bizonyos fővárosi intézményekben és rövidülnek a várólisták is. Habár az sem pont így volt értve feltehetőleg, ahogy végül sikerült.

Csodás dolog megfigyelni, amikor érvényesül a választói felelősség és a drága lakosságnak el kell viselnie azt, akit megválasztott.

Annak a kisebbségnek is, aki nem a korszakos zseninkre, Demszky méltó utódjára szavazott. Ilyenkor miért nincs valami kisebbségvédelem? Mi miért nem tudjuk olyan ügyesen követelni a győztestől, hogy ne a saját programját, hanem a miénket, a védendő kisebbségét tessék megvalósítani?

És a vidékiek? Akik nem is szavazhattak Karácsony Gergelyre a fasiszta államrendszer gonoszságából? Azok már sose lesznek szabadok?

Ja! Karácsony szerint a kormány Budapest járvány elleni védekezését másolja. Azt amit Karácsonyék minden infó nélkül, ösztönből nyomnak, mert a kormány mindent eltitkol előttük. Csak szerénységből nem írta le még, hogy a kormány az adatokat is egyenesen Karácsony Facebook posztjaiból szedegeti össze.

Azt majd holnap.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Az amerikai külügyben van magyar ellenzéket váltó hangulat

  Semmiféle új nincs a nap alatt. Szeretett szövetségeseinknek és távolról tisztelt ellenségeinknek rendesen van hajlama …

17 hozzászólás

 1. Karigeri egy szar alak. Még embernek sem nevezném. Debil vigyorgás ,ennyi a teljesítménye.A pestiek megszopták rendesen.De akik erre a baromra szavaztak megérdemlik amit kapnak. Csak az a baj hogy akik nem ezt az ökröt akarták azok szívnak.

  • Mindegy, hogy Karácsony, vagy Kálmán Olga (ő lesz a következő, mint ahogy Gyurcsány után jött a másik lárva pofájú, a „nem értettünk hozzá” libás Gordon, aki csődöt mondott és több száz ember vált földönfutóvá, többen öngyilkosok is lettek.
   A balliberális nyilasbolsevikokat nem szabad soha többet kormányrúdhoz engedni, mert
   nem elég, hogy a hajópadlót is ellopják, hogy süllyedjen a hajó, hanem még élvezik is, hogy kárt tehetnek.

 2. Paczona Ottó

  Tipikus liberális! Bivalybasznádról jött, két hét múlva már annyira pesti lett, hogy a gumicsizmáját is eldobta. Igaz, nem mindíg tudja megkülönböztetni Újpestet Kispesttől, a buszt a villamostól, de máris mindenkinél jobban tudja, hogy kell egy világvárosnak kinézni és hogyan kell működnie. GPS nélkül nem találna haza Zuglóba, de a bringa a legfontosabb az életében. Várjátok ki, nemsokára riksákat akar beállítani a taxik helyett. Szóba jöhet a fiáker és a konflis is, mert azok ritkán ütnek el valakit. A lószar pedig kimondottan vonzó számára, mert fiatal korára emlékezteti. Mondjuk annyit is ér az egész ember!

 3. Karigeri alkalmatlan, nincsen programja és buborékban él – ahogy a cikkben is van. Viszont, a budapestiek többsége zöldebb Budapestet akart, geri meg szállítja. Hogy hogyan? Hát, én a programját nem olvastam, de most láthatjuk, hogy lassabban kell az autókkal járni majd és a lesznek kerületek, amiken nem lehet áthajtani. Nézzük, hogy ez hogyan alakul ez a menő Budapest.

  • Dehogy él buborékban. Neki az a dolga, hogy elvigye a balhét az összes szabotázsért.
   Ez egy rafinált szarházi. És megéri neki, légy abban biztos.

 4. „és spontán királlyá koronázza a Duna vizén ”

  Ez jó.

  Vízen is jár?!
  :DDD

 5. Molnár József

  Nem csak azok hibáztak akik erre az emberre szavaztak. Értem én, az emberek hisznek a mesékben.
  Meg a választó már csak olyan, hogy a kampányban nem azt hallja ki a politikus mondataiból amit kellene, hanem amit hallani szeretne. Összefogásban indultak. Ebben ott van a momentum is. Ők eleve elmondták, hogy: „nem baj, ha rosszabb is lesz, de új arcok kellenek!” Ez az ígéret teljesült.
  Azért én a szavazáskor otthon maradottakat okolom
  igazán, mert ők tehettek volna azért, hogy a fejlődés folytatódjon. Őket viszont nem érdekelte! Most aztán eltöprenghetnek rajta 4,5 évig, hogy megérte-e a lustaságuk?

  • 1. importszavazók voltak.
   2. a zsidók és a hitgyüli visszaszavazott balra.

   Ennyi kellett ahhoz a néhány százalék különbséggel.

  • Meg a nulla kampányt okolt. Még annyit sem tettek meg, hogy a Fidesz-KDNP honlapjára kitették volna,
   hogy melyik helységben, a fővárosban melyik kerületben kiket indítanak!
   Pilhál és Dezse írt kétségbeesett cikket arról a PS-ben, hogy nincs semmi kampány, az ellenség meg minden központban, csomópontban ott van.
   Egyetlen egy szórólapot sem láttam, sőt, olyan magasra tették azt a néhány képet, hogy ne is kerüljön a szemed elé, csak akkor, ha kitöröd a nyakad. Ne is juttasd eszembe. Ki volt a kampányfőnök, mert úgy seggbe kell rúgni, hogy Brüsszelig repüljön az idióta.

 6. KamuFeri korszakos zseni.

  Meghirdeti a klímavészhelyzetet és a főpolgármesteri irodájában, működő társadalmi mérnökök munkájának lila gőzei, megtestesülnek a budapesti flaszteron araszoló gépkocsik kipufogó füstjében.

  Lehet, hogy jutalékot kap az üzemanyag forgalmazóktól, hogy az autók fogyasztásnövekedése miatt többlet keresletet támaszt a benzinre és gázolajra?

  Hasonlóképpen valami anyagi érdek fűződik ahhoz, hogy a járvány lecsengése idején hoz maszkviselésre kötelező rendeletet?
  Az egészségvédelmi célt el is hinném, ha a Főpolgármesteri hivatal szerezné be (á.: 300-500 Ft/db) és ingyen osztatná ki, az egyszerhasználatos maszkokat a buszmegállókban.

  No, de takaríttatja és fertőtleníti-e a BKK jegykiadó automatái kezelőfelületét, a megállókban elhelyezett padokat?

  Legalább két naponta kiürítteti-e az utcai szemétgyűjtőket?

 7. Helyes, hogy felismerte! Egy zseni igenis legyen tisztában a képességeivel! Hogy tudná akkor hasznosítani azt az emberiség számára?
  „Lámpát sem azért gyújtanak, hogy aztán a véka alá tegyék.” (Mt 5,15)

 8. Háát.Először lecsökkenti a buszjáratokat
  hétköznap csucsidőben.Erre a kormány
  eltörli a parkolási dijat,hogy kocsival
  tudjunk dolgozni menni.Most Pest zsenije
  lecsökkenti a sávokat.Vissza a zsufolt
  buszokra.Felettébb érdekes.

 9. „Csodás dolog megfigyelni, amikor érvényesül a választói felelősség és a drága lakosságnak el kell viselnie azt, akit megválasztott.”

  Csakis erröl van szó, semmi de semmi másról!!

  Meghogy Gyurcsánynak s bandájának az elévülhetetlen büneiröl szól a napi krónika; mégsem a dutyiban ülnek hanem a parlamentben!

  Hát akkor, nem kínos egyáltalán írni róluk? Nem túl olcsó?

 10. jámbor lászló

  Maradjunk annyiba ez nem főpolgármester ez csak egy gátőrből lett igazgató akarom mondani szarjankó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük