Halálozási arány (a hülyeségé, az életé, nem a vírusé)


Az ellenzéki képviselők pánikba estek, hogy kevesebbet szerepelhetnek majd az országgyűlésben. Az ebből eredő félelemérzetük egyelőre még sokkal erősebb, mint az, amelyet a járvány indukál bennük. Ennek egyszerű oka van, az, hogy nem szerepelhetnek a számukra megfelelő számban a hírekben, ezt legalább értik, de a járványt azt nem.

A Facebookon tartok (nem törlöm őket az ismerősök közül) néhány kirívóan ostoba ellenzéki szavazót (többdiplomás humánértelmiségiek, habár már lassan a klimatológus is az), akik ellátnak azzal az életérzéssel, amelyet ellenzéki felebarátaink megélnek, és amelyeket a pártjaik sajtóközleményeiből, a szükséges személyes kifejezőerő híján nem tudhatunk meg.

Az új sláger náluk most például az, hogy Magyarországon a legnagyobb a vírus halálozási aránya, mortalitása, vagy az, hogy gyanúsan kevés a halott, vagy gyanúsan kevés a fertőzött, nincs maszk, nem elégségesek a gazdasági intézkedések, diktatúra lesz, rosszak a maszkok. Rabszolgatörvény 2.0. Kijárási tilalom lesz, nem lesz kijárási tilalom. A kijárási tilalom kell, a kijárási tilalom a diktatúra eszköze. Kijárási korlátozás lesz, ami nem elég, de TASZ. 

Transzparencia-csomagot készített a Párbeszéd Magyarországért Párt.

Nyilván az álhírek, illetve a félreértelmezésre alkalmas információtöredékek szabad áramlásának biztosítása és szabályozása a legjobb eszköz a járvány megfékezésére. A Párbeszéd szerint egyébként a kormány csak a gazdasággal törődik, az emberekkel nem. Aztán szóltak nekik, hogy ez így félreérthető, és most már a gazdasággal is rosszul és se. 

A Facebook legnagyobb hibája, hogy nem csak a hülyéket keveri össze az okosokkal, hanem a jó kedvű embereket a rosszkedvűekkel is. És most egy csomó eleve is nagyon rosszkedvű ember ül otthon, kerülve a családtagjait, mert azokat sem tudta még megszeretni, és elkeseredetten keres valamit, hogy a mozgáshiányon és az unalmon kívül mitől érezhetné még rosszabbul magát. 

Mondjuk ennek az emberfajtának ez volt a kedvelt teremsportja eddig is. Tudják, az a féle-fajta ember, aki azért tart szobamacskát, mert még egyik sem jött vissza azok közül, amelyiket kiengedett. Pedig prémium macskaeledelt vásárol csak, ő volt az, aki hisztizett előtted a sorban, hogy nincs Rio Mare és zörög a telefonja, ha van új Gyurcsány-poszt. 

Pedig tavasz van és lehet sétálni. Kiállni egy kicsit a napra, élvezni a szellőt és a magányt. Vagy a családtagjaink társaságát, akikkel egyébként meg alig találkozunk. Karinthy Frigyesnek, ha jól emlékszem, van az a novellája, amelyben az I. világháború idején hasonlítja össze a szenvelgő hátországi bölcsész depresszióját a frontkatona életigenlésével. Jóléti bölcsészeink, közönség nélküli művészeink most, a járványnak hála, ránkszabadulhatnak még jobban, hogy elrontsák a kedvünket. Pedig az élet megy tovább, annak ellenére, hogy definíció szerint az élet halálozási rátája 100 (száz) százalék.

Csak ezek a rosszkedvű hülyék ne lennének.

És akkor egy kis szociológia:

Bármiféle táblázattal találkozunk is vírus ügyben, a módszertant ritkán írják alá. Az országok adatsorait összegző táblázatok azért kevéssé informatívak, habár nagyon látványosak, mert a járvány különböző szakaszaiban lévő területek adatait írják be egymás alá. Az országokban EU ide –  EU oda, a halálok megállapítási protokollok és szokások is nagyon különbözőek. Mi például szigorúan a WHO protokollja szerint tesztelünk, mások meg más alapon lövik el a korlátozott számú tesztjeiket. Arról nem is beszélve, hogy a kis elemszámok adott esetben mennyire torzítanak. 

Ezeket a táblázatokat (így magunk között) csak a lakosság általános tájékoztatása érdekében teszik közzé. A pontos tájékoztatás 600 oldal (negyven-negyven táblázattal és grafikonnal), több száz olyan bonyolult, idegen szavakat tartalmazó mondattal, amelynek félreértése következtében Karácsony Gergelytől és a mohácsi szoci polgármesterig, az összes ellenzéki országgyűlési képviselő és aktivista egyenként bejelentené az ARMAGEDDONT!  

És különben is, hogy van ez, ma még  meg sem halt senki? De holnap biztos fog. És azért, mert nem tesztelték.

És a németeknél, valami kikötőben, elakadt 150000 Kínából hajón érkező Magyarország által rendelt és már kifizetett maszk (tudják, amiből Gyurcsány végtelen számút kér számon a kormányon). Szolidáris német barátaink átengedték már, vagy úgy döntöttek, hogy mi vagyunk szolidárisak velük és felhasználták maguk?

Szóval süt a nap, csicseregnek a madarak, dögöljön meg Orbán Viktor lehetőleg máma még! (a rímet sem érdemlitek meg).


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt esete a választópolgárral, avagy egy tragédia margójára

  A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a fiatal pártok családjába tartozik. Alfaját tekintve egy ellenzéki összefogáson …

27 hozzászólás

 1. Na ez engem is érdekel:
  Szolidáris német barátaink átengedték a 150 000 Kínából hajón érkező, Magyarország által rendelt és már kifizetett maszkot?

  Vagy az európai értékek szerint úgy döntöttek, hogy mi vagyunk szolidárisak velük és felhasználták maguk?

  Továbbá ki sem fizetik, kárpótlásként Magyarország II. világháború alatti, Horthy által kiprovokált, megszállása miatti költségeik jóváírása miatt?

  Mennyi is volt a II. világháború alatti német-magyar kereskedelem magyar aktívuma 1 milliárd német birodalmi márka? Vajon ha nyernek kifizetik, vagy akkor sem?

  Mennyi is volt a német megszállók által okozott közvetlen kár, 35 milliárd német birodalmi márka? Azt a megszállásunk alatt a kényszermunkára elhurcoltak 500 000 fő ellátására fordították azért nem fizették ki?

 2. Sem rímet,sem kíméletet nem érdemelnek.
  Amúgy német barátaink csak azért tarthatták vissza a maszkokat,mert amit ők rendeltek,valahol Afrikában eltűnt. És mivel gyarmatosítók voltak ők is arrafelé,Szíjjártó úrban bíznak,hogy majd Ő kikaparja a gesztenyét.
  Onnan is.

  • Mocskos bolsik. Ilyenek, és ilyenek matadnak mindig. Nem felejtünk!

  • Konkrétan Kenyában foglaltak le 6 milliót. Volt a PS-en is hírben. Oda is felírtam: melyik az az ország, amelyik Kenyán keresztül küld Németországba bármit?

 3. Ötvenkét kőmives összetanakodék
  Magyar hullahegyet hogy felépittenék.

  Ötvenkét mandátum busás hozamiért
  Húsz ezüst júdáspénz bezsebelésiért.

  A halálosztáshoz neki is kezdenék
  Lenin fiúk hírét meg is tetézinék.

  Nincs még elég hulla, nem nő a mi hegyünk
  Több tetem kell nékünk ugyan most mit tegyünk?

  Megint tanakodék ötvenkét kőmives
  Hegyet felépítni hogy lesz lehetséges.

  Szavazzunk a kórra, ne a hárítóra
  Lesz majd elég hulla, ne gondolj bitóra.

  Terjed már a járvány, a hörgőket járván
  Fog ez menni nékik, majd várjuk csak végig.

  Nincs szükség magyarra, sem erre, sem arra,
  Pusztul már a nemzet, mind kit magyar nemzett.

  Gonosz tervük révén, céljukat elérvén
  Ujjonghat a brigád, szárnyalhat a vivát

  Nincs már semmi kétség, győz az alja népség
  Kiírtva a magyar, pezsgőt bontnak hamar.

  Ám ha mi ezt hagyjuk, ha nem állunk ellen
  Megszűnik e tájon mind a magyar szellem.

 4. Az etérő halálozási aránynak nagyon egyszerű oka van.
  Sok ország becsületesen tájékoztat róla.
  Néhény ország, pl. Németország, Ausztria, Kína, Izrael, nem akarja “sokkolni” a polgárait, ezért ha valaki előzetes krónikus betegséggel küzdött de belehal a koronvírusba, akkor a másik betegség számlájára írják a halált. Lehet, hogy fertőzős nélkül még tízévig lehetet volna pl. szívbeteg.
  Szerintem ez statisztika hamisítás, de sokkal károsabb, hogy lehetettlenné teszi a tisztánlátást és a leghatékonyabb védekezési módok átvételét a leghatékonyabb országoktól, mert nem lehet az adatokat összehasonlítani.
  Hiányzik a WHO vezetőszerepe.

  • Pontosan ez a véleményem mint Önnek, kedves Sanyi. A németek, a sógoraik és mindenhol ahol nagy a fertőzöttség, de kicsi a halálozás, csalnak. A más betegségben is szenvedő halottakat abba a haláltípusba könyvelik.
   A kis vírushordozó létszámnál először a halottak jelennek meg, mert a gyógyulás lassabb ütemű mint az elhalálozás, ezért a gyógyultak később számolhatók meg.
   De ettől függetlenül eléggé nyugtalanító a svéd, angol, spanyol, olasz – már nagyobb tapasztalatú, esetlétszámú lefolyás, vagyis magasabb a halálozási ráta mint a vuhani 5,8% adat.
   Tehát amíg nem találjuk meg a jobb gyógyszert és ellenszert (vagy nem adják elő a kifejlesztők) ne becsüljük le e vírust. Elég hatékony.

   • Elég ostoba megközelítés, de maguknak nincs problémájuk, mert találhatnak maguknak elég sok “tisztességes” és megfelelően nyugtalanító adatközlőt, például a baromarcú olasz kormányzatot, amely tényleg ott tart, hogy kiássa a halottakat, leteszteli, behazudja pozitívnak, és katonai konvojjal viszi az égetőbe. Mert ők tisztességesek. Hát tény, hogy nem ringatják az ilyen agytrösztöket, mint Naprózsa és sanyi a hamis biztonságérzetbe. És ez a “jobboldal”. Lassan tényleg mindenkinek elmennek otthonról, és persze majd ugyanezek (feltéve, ha még lesz felület), három hónap múlva a leghangosabban csaholják, hogy meghekkelték a világot egy nagy büdös nudlival. Ami akkor persze már igaz is lesz. Utólag. Mikor majd a nyugdíjak értékállóságáról sírnak, miközben félmillió embert kell elhelyezni (ismét).
    Az a gond a világban, hogy ugyan mindenki tudhatja, hogy a tömeges emberi hülyeség a világ legnagyobb kiaknázható erőforrása, de csak annak van joga és lehetősége, aki baloldali és birtokolja a világmédia túlnyomó részét, és felügyeli a hitelesnek már rég eladott véleményformálók zömét. Azaz nem nekünk. Ebből lesz a baj, ha valamiből lesz. Nem a vírusból. Abból tavaly sem volt, pedig volt 2K+ halottunk. Lesz… tátok.

  • Németország már gyártott statisztikákat,amikor a táborlakók,általában szívbetegségben hunytak el.

  • Stimmel.

   A statisztikát az is javítja, ha a fertőzöttek számába, beleveszik a fertőzés gyanúsakat is.

 5. A benzininjekció szívbetegséget okoz. Állapította meg Mendele. Olvastam olyan kommentet, hogy -én nem hiszem el az adatokat-. Vagyis gondolom, ha 10 halottat írtak, akkor csak 5 van szerinte, mert ő biztosan tudja, hogy 5 feltámadt. Ő támasztotta fel.

  • Nézzük_magát_a_dolgot

   Nem kell annyira visszamenni az időben, van jó példa az 50-es évekből. Az ÁVH kihallgatások során elhúnytaknál a lelkiismeretes orvosok általában tüdő- vagy szívembóliát írtak be. Arra már nem tértek ki, hogy az emlbóliát a szétzúzott sejtekből véráramba került sejtfoszlányok okozták.

   • Illetve “keringési elégtelenség”, amit a mellkasból kiálló, mintegy harminc centiméter hosszúságú késnyél láttán feltételeztek.

    • csakafidesz

     Tüdővérzés volt az egyik fő ok. A golyó elől bement, hátul kijött.

     • Schenkhyalfonz

      Ez mind öngyilkosság volt, különösen a tarkóra, hátulról leadott lövések esetén.

     • Mr Shenkhy
      A tarkó “öngyilkosság” szovjet módszer volt.

 6. Mindenki a politikai motivációjának megfelelően “domboríthatja ki” a számokat! Például: ha a tegnapi összes regisztrált koronavírusos esetet és a gyógyultak számát összevetjük, akkor ez Magyarország esetében több mint 10 %, míg Svájc esetében ez az arány csak 1%….. Na, akkor most mi van?

 7. Tudományos libsizmus

  A németek kifizetett gyógyszerszállítmányokat tartanak vissza. Amikor kvótázni akartak – miután a saját kancellárjuk küldött a világnak meghívót – akkor persze jöttek az “európai szolidaritás”-sal.

 8. Mindenki a politikai motivációjának megfelelően “domboríthatja ki” a számokat! Például: ha a tegnapi összes regisztrált koronavírusos esetet és a gyógyultak számát összevetjük, akkor ez Magyarország esetében több mint 10 %, míg Svájc esetében ez az arány csak 1%…..

 9. Echte német módszert alkalmaztak, így híjják: EINSTAND!

 10. Szerintem a statisztikával a végén kell előjönni (persze figyelni kell a trendeket folyamatosan).
  Az pedig így néz ki:
  Halottak száma/népesség (millió fő)

 11. Szerencsénk van.

  Gyurcsótány és a libás gordon nem tudta privatizálni az egészségügyi intézeteket, csak egyes jól fizető szolgáltatásokat (bár az ezek megalapozásához szükséges drága és költséges diagnosztikai eljárásokat nem).
  Mondhatni csak a tej fölét és színét, az állami intézményeknek meg maradt a savó.

  Bokros haveri magánbiztosítói működését a FIDESZ kormány korlátozta.

  Hova lettek volna az eredményérdekeltségű vállalkozó kórházakból, az államilag lakosságarányosan kialakított számú intenzív ellátó helyek és azok eszközei pl lélegeztető gép?
  Hová lett volna az egészségügyi szakdolgozók jelenlegi létszáma?
  Hová lett volna a logisztikailag jól szervezhető központi anyag és eszközellátás?

  Járhattunk volna ügy is mint az olaszok és spanyolok akik a 2009-es válsággal privatizálták az ellátóhelyek – kórházak – 80%-át, így a pandémiát erősen csökkent kapacitással látják el.
  Hiszen a vállalkozó kórházak átálltak a divatszakmákra életmód tanácsadás, étkezéstudomány, szépségipar, plasztikai sebészet, a nagy költségigényű, drága eszközigényű szakterületek leépítése mellett. (Hiszen egy CT ára nem térül meg, a legújabb verzió megjelenéséig.)

  Láthattuk fenn a halálozás statisztikai adatait egyetértve abban, hogy nem a halált kiváltó akut, ha nem az egészségi állapot általános romlását okozó krónikus betegségre számolják el a mortális eseményeket.

  Na de miért is?
  Nyugaton elterjedt a magán egészségpénztári szolgáltatás. Kiterjed-e az egy világjárványra? Hát nem.

  Tehát a betegek kezelése a krónikus alapbetegség keretében történik, a vírusfertőzés esetében is, mint egy felfekvés, járulékos betegség.
  Ha nem így számolják el a betegeke ellátását NEM fizet a biztosító.

  Kommenttársak, azoknak akik rendelkeznek magán egészségbiztosítással érdemes utána érdeklődni a COVID-19 fertőzés esetén elszámolható kifizetéseknek.

  Még egy gondolat.

  Hazánkban, a fiatalok 60-70%-a a szülőkkel él, azok nyugdíj közeli, vagy azt meghaladó korában is, ők a mama hoteles, papa bankos ifjú felnőttek. Akik a szigorított kijárás idején is szabadabban mozoghatnak.

  Vajon nem vihetik haza a vírus fertőzést?

  • Alátámasztandó a fenti fejtegetés mondandóját, álljon itt néhány szikár számadat:

   1000 főre jutó kórházi ágyak száma

   Németország: 8
   Ausztria: 7,5
   Magyarország: 7

   Bizony, bizony, a szegény, kizsigerelt, többszörösen megcsonkított kis hazánk a többiek előtt jár e tekintetben is!

   Mi több, a következő helyezéseket is a V.4-ek nyerik sorban – Csehország, Lengyelország, majd Szlovákia.
   És a nagy, gazdag (meg persze kurvára demokratikus, meg jogállami) nyugat-európai magállamok csak jóval hátrébb kullognak kettő, három, esetleg 4 ágy per ezer fővel.

   Ha többre lenne kiváncsi a nyájas olvasó – pontos további adatokkal, grafikonokkal, és covid-halálozási arányszámokkal történő szembetűnő összefüggésekkel -, akkor lapozza fel a következő cikket:
   https://www.origo.hu/nagyvilag/20200327-v4na-tobb-korhazi-agy-jut-ezer-lakosra-a-v4orszagokban-mint-nyugateuropaban.html

   Végül, ha jól megjegyeztük a számadatokat, akkor kapásból vágjuk oda a továbbiakban minden egyes bolsi-libsinek a képébe, aki még egyszer elő mer jönni az oktatásegészségügy mantrával!

 12. Lupus,

  Ön kitűnő búvára az internetnek.

  Tudna keresni valamit, arról, hogy mire terjed ki a magán eü biztosítottak kötvénye?

  • Az, hogy mi mindenre terjed ki a magán eü. biztosítás, azt hiszem, igen átfogó kérdés, talán még egy tanulmány kereteit is meghaladná, viszont itt https://docplayer.hu/25894690-Uzleti-jelentes-ev-beszamolojahoz.html találtam egy beszámolót, amelyből – főként az 5. oldalon – az derül ki, hogy az adott biztosító tagsága sok mindenre igénybe vette/vehette biztosítását, de bizony gyógyító/terápiás tevékenységre elszámolt összeget csak “nyomokban tartalmaz” az éves kimutatás.
   Ez számomra is kicsit meglepő volt – azt azonban ilyen kevés adatból egyáltalán nem tudjuk kihámozni, hogy ez mennyire jellemző, ill. általános a mai hazai környezetben.

   • Nahát!

    Szóval földrengés miatti üvegkárra nem, a szomszéd kölök általi bedobásra esetleg, csak arra ha úgy magától ablakmosás közben elreped.

    Miért is van orvosi vizsgálat a biztosítás megkötése előtt?

    És nyugaton? Csak a szerződött ellátásokra?

    Vis major helyzet kezelése?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.