Tanácstalan ellenzéki politikusok

Az ellenzéki pártok elitjei legújabban már mindenfajta szellemi erőfeszítést szeretnek elkerülni, gyakorlatilag megélnek abból, hogy reagálnak a Fidesz kampányára, a többi ellenzéki párt kampánybakijaira, a szocialisták meg a saját képviselőik bődületes ökörségeire.

Az ellenzék láthatólag nem költ kommunikációs tanácsadókra és egyéb kóbor szakértőkre, akik segítenének nekik túlélni az egymást sűrűn követő választási kampányokat. Egyedül csak Gyurcsányéknál lehet valamiféle stratégiát és kommunikációs vonalat felfedezni, de azt a szakirodalom monomániának hívja.

De az ellenzéki pártok elitjei legújabban már mindenfajta szellemi erőfeszítést szeretnek elkerülni, gyakorlatilag megélnek abból, hogy reagálnak a Fidesz kampányára, a többi ellenzéki párt kampánybakijaira, a szocialisták meg a saját képviselőik bődületes ökörségeire. Az ellenzék láthatólag elengedte az EP választást, abban pedig láthatólag egyetértés van, még a Fidesszel is egyetért mindenki, hogy a Jobbik már eleget gyengült, most az MSZP-t kellene még ütni egy kicsit, hogy végre elfelejtsék ezt az ellenzék vezető ereje című hülyeségüket. Bangóné patkányok iránti vonzalmáról már mindent elmondtak, de azt láthatólag még nem dolgozta fel a közvélemény, hogy a szocialisták, a csak rájuk jellemző nagyvonalúsággal, beleálltak a patkányozásba, és a patkánykormányzás, patkányirtás témakörében újat alkotva még ellenszenvesebbé sikerült tenni magukat, mint amilyenek idáig voltak.

A szocialisták láthatólag nem vetették vigyázó szemüket nyugatra kellőképpen, mert a csúcsjelöltjüktől kellett megtudniuk, hogy a patkányozás nyugaton nem menő.

A szocialisták meg sem próbálták megőrizni a függetlenségük látszatát, olyan sebességgel gyakták le a patkányozós videójukat a Facebookról, hogy azt a cenzoroknak nem is volt idejük letiltani. Ja, nem. Mert ugye a haladóknak szabad ilyen anyagokat felhelyezni a szólásszabadság eme csodás platformjára.

De Timmermans elvtárs szelíd feddése, amit lehet, hogy nem is erre a patkányozásra szánt, felismertette a szocialistákkal, hogy figyelemfelhívásuk már elérte a célját, mindenki tudja, hogy ők a politikai ellenfeleik lepatkányozását helyesnek tartják. Ami azért is vicces, mert eredetileg még azt mondta a Bangóné, hogy ő nem is úgy gondolta.

Mindenesetre a negatív reklám is reklám, két-három emberrel nőtt azon szavazók száma az országban, akik tudják, hogy Tóth Bertalan az MSZP elnöke. A kérdés csak az, hogy közben hányan felejtették el újra ezt a tényt.

Mindenkinek, aki még képes gondolkodni, azonnal nyilvánvaló volt, hogy Bangónéből egyszer még baj lesz.

Amikor sokadszorra baj lett, hiszen neki köszönhetjük például a „k.rva erős kép” című öngólt is, felmerült az az örömteli lehetőség, hogy megszabadulhatnak tőle végre. Senki nem szólhatott volna egy szót sem, ha kirúgják azonnal, még másnap reggel, miután megnézték a műsor felvételét. Mondjuk megnéztem volna Tóth Bertalan arcát, aki az MSZP elnöke, hogy milyen képet vágott akkor, amikor valamelyik jótét lélek elküldte neki a linket és ő óvatlanul rákattintott. Bangóné lemondása ugyanis jól kommunikálható kampányeseménye lehetett volna a szocialistáknak. A szocialisták eddigi általános kampányüzenetét, miszerint mindenkinek joga van annyira erőtlennek és középszerűnek lenni, mint az MSZP-nek, üdítően kiegészítette volna egy alsó ütközőpont meghatározása, amely kifejezi, hogy Bangóné már nem fér bele a Gurmai Zita-Kunhalmi Ágnes által kialakított fennkölt MSZP önképbe.

De nem. Bangóné marad.

Ugyanis, hogyha ezek után lemond „önként”, akkor a párt még hülyébbnek fog látszani, mint amilyennek eddig. Ebben a felismerésben láthatóan osztozik a többi ellenzéki párt vezetése is, különösen a többi liberális párt, mert olyan kéjjel kezdték el rugdosni a szocikat, mintha titokban nem értenének egyet Bangónéval.  

Ez egyébként régi baja a liberálisoknak, hogy habár a legszélsőségesebb szavazóik politikai nézeteivel és érzelmi életével rendelkeznek, rendszeresen kénytelenek visszafogni magukat, és úgy tenni, mintha Bolgár úr betelefonálói megrettentenék őket. Ezért kapunk röhögőgörcsöt, amikor Gyurcsány vagy valamelyik másik firma úgy tesz, mintha „elhatárolódna” a Varga-Damm Andrea szerint „szeretetteljes ember és kiváló anya” Bangónétól.

A liberálisok továbbra is úgy politizálnak, mint 15 évvel ezelőtt, amikor totális sajtófölényük volt még.

Egyszerűen csak néznek bután, amikor a hibáiknak a kormánypárti sajtóban és a közösségi oldalakon következménye van. És teljesen komolyan mindegyik elmondja, hogy Bangóné hülyesége, mint mindegyik ellenzéki bukás, a Fidesz hatékony politizálásának a következménye. Ők ezt úgy hívják, hogy a „Fidesz züllesztette le a közbeszédet”. Azzal, hogy annyira felidegesíti az ellenzéket, hogy az kénytelen ilyen ocsmányakat mondani rá és a szavazóira.

Mert ha nem írná meg az újság, nem mondaná be a tévé, akkor nem is lenne ez az egész.

Mert felháborító, hogy az ATV-n, ami az övék, azon ilyen beugratós kérdéseket tesznek fel szegény Bangónénak. És a köztévén se az ő propagandájuk megy.

A Bangóné-ügy legfontosabb tanulsága az, hogy a saját médiájukat is kitöri a frász és átjárja az undor ettől a politikusgarnitúrától. Nem tévedés az, hogy az ellenzéki sajtó csinálja az ellenzéki politikát, hiszen a liberális propagandisták tehetségesebb, mint a politikusaik. Valószínűleg még erkölcsösebbek is, mint azok, mert legalább a munkájukat elvégzik (amiért a pénzt kapják), ezért van még ellenzék.

“Szavazzatok az MSZP-re, hogy Európa jó kezekbe kerüljön!”

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már több mint ezer magyar “pszichológus” tett hitet a genderideológia mellett!

Hatalmas port vert fel egy olyan mesekönyv, amely nagyon eltér a szokásostól. A folyamatosan „fejlődő” …

7 hozzászólás

 1. Sajnos,még ezek után is van aki ezekre szavaz.
  Nincs ezzel semmi gond,de ezek szerint a szavazók néhány százaléka nincs képben. És lehet akármilyen kampány,aki ilyen szűrővel az arcán közlekedik,annak a jelenlegi,de szerintem semelyik kormány sem ér semmit.

  • Nem számít? – alapvető kérdések a szocialista párt szavazói számára
   „2002 VÁLASZTÁSI SZÓRÓLAP TERVEZET! „NE FOLYTASSUNK NEGATÍV KAMPÁNYT!” Kobold Tamás LESZAVAZVA, ELBUKVA!
   — Az, hogy megbuktak 1919-ben, 1956-ban, 1989-ben?
   — A megszállók, és csalások segítségével jutottak hatalomra 1948-ban?
   — Félmillió embert hurcoltak meg törvénytelen eljárással, tízezreket veréssel, börtönnel?
   — Hogy a moszkvai helytartók köztörvényes bűnözők voltak szerte a világon!
   — Hogy idegen tankokat hívtak be saját népük ellen?
   — Repülőgépről géppuskázták, sortüzekkel irtották a hatalmuk ellen tüntetőket, hatvan helyen az országban!
   — A világ minden táján megbukott az eszme a gyakorlatban?
   — A gazdagok vagyonát elszedők, magukévá tették az „állami, népi vagyont”!
   — A kizsákmányolók elűzői maguk lettek kizsákmányolóvá?
   — A nácizók magukon viselik a nácizmus ismérvét? — milliárdosok hirdetnek szocialisztikus jólétet kapitalizmusban!
   — Minden, amit hirdettek, tettek, és tesznek, hazugság.
   — Ostobaságuk, gazemberségük, révén lejárattak egy jobb sorsra érdemes eszmét?
   — A szegény tömegeket ugyanúgy becsapták, mint mindig a történelemben?
   — A volt internacionalisták nemzeti szocialisták a szó hitleri értelmében? Saját össze állitás!

  • Kara Kozgun

   A Remete levele: az új nincstelenekrül
   Jó komám!
   Megint kiötlöttem valamit, buta, elbúsúlt fafejembűl! Szálka helyett, ez akadt belé, ahogy vakargattam, magam csendes kétségbeesésébe! De helyába ordítanám bele ködbe, nem mennék vele semmire, legföljebb börtönbe! Ami nem is rossz gondolat, igy tél közeledtén! Nem adom mög, nékik azt az örömöt, hogy igazuk van! Inkább hasogasson a reumám, az igazabb, becsületesebb náluknál! Nem mondja, ez jó nékem! Tavaszra meg kisüt a pógári Mennyország, fényes napja! Az örök megvilágosodás, jöjjön el, fényeskedjék nékik! Az ő ostoba elméjüknek!
   Szóval meg gazdagodék a pórnép, amék Galíciából való! Rettenetest! Mindönük van, amit lopni lehet! Csak abban nincstelenek, amivel születni lehet, kéne! Nincs szégyenérzetük, gátlásuk, böcsöletük, önkritikájuk, betelésük, lopásuk megelégelésére! Szerencsénkre! Ez fogja elpusztítani őkőt, mint kommunistákat, saját ostobaságuk! Meg lásd, megérjük! Azt se gondúlták, 90-re, világuk végire jutnak! Átmentették ugyan magukat, de ostobaságik es velük maradt! Eztet hál Istennek’ nem látják be, mint sötét ostobaságuk mértékét! Ezért, emiatt fogunk meg szabadúlni tőlők, mint kommunista apáiktúl meg szabadúltnunk, saját hülyeségük következtében! Keserves! De csak ki kell várnunk! Nem kell szólni se, meghurcoltatni, börtönbe záratni magunkat! A guta megüti őköt is, jobban mi mögtudnánk! Az agyszélhűdés betegsége világos lesz, ha már mozdulni se fognak tudni, saját gazemberségük korlátai közt! A nép itt hagyja őköt! Marad a nyugdíjas. a magatehetetlen, meg a közmunkás! Csak adózó nem! Akitűl a közmunka pízt, a segilyre, nyugdíjra, működtetésre valót beszednék! Akkor gyünnek majd rá, „be szart a halott, büdös a ravatal”!
   Mi meg szenvedünk, arra se jövünk rá, mitül? Megválasztották őköt. Már aki elhitte, ennyi elég! Oszt el blattyogott a hülye fejivel szavazni rájok! Bor, vagy méz fog folyni minden patakban! Jó az Isten, hát még a legújabb prófétája, próféciája! Kötözni való gazember, aki nem hisz néki! Az, hogy az előző se „jött be” ne zavarjon meg a te hitedbe! A hitetlenség okozta, előző kimúlását es! Nem elég, erőst hittek benne, mint székelyek, hogy románok nem bosszulják meg sérelmeiket rajtuk! No, elgondulni, ábrándozni, mindent, mindenrűl lehet. De a megvalósítás, ammá, más! Azér dolgozni, áldozni kéne! Nem a papnak, a napnak! Világosság idejét munkával, nem eszmével, kurvál, lopással tőteni! Mert ha más se dógozik, kitűl fogtok lopni? Vannak még, akik az előzők miatt, igazi nincstelenek! Akik becsületesek, szégyenlősök, gyávák a lopáshoz! Ők az „élhetetlenséggel megvert páriák,” akiknek vérit, az úr gazemberek szíjják! Ma még többségben vannak, de vagy kihalnak, vagy kivándorolnak, a bevándorolt gazemberek maguknak teremtett mennyországából!
   No, igy fényességes jövő, hurkás hurik, várnak rád, a konzervált paradicsomba, „ha túléled” a feldolgozást, amit a mezei paradicsomnak ki kell bírni! Szívó géppel le színak, a száradról, egymásra hánynak! Konzerva gyárba összezúznak, véred elfolyik. Centrifúgába megpörgetnek, ha még nem szédültél el eléggé! Aztán egyforma pléh dobozba raknak, mint életedbe, betonodúba! Abbúl járj mókuskereket, hasznot hajtani! Írhatom én az intelmeimet, rá se hederítetek, aztán nyerítetek, mint a vert ló kínjába!
   2017. 09. 21

 2. heroes_never_die

  Bangóné a jelenlegi ellenzék állatorvosi lova.

 3. A patkányozást az index indította el. Csinált egy sima áthallásos, lejáratós, feketemágiás, tele van Budapest patkányokkal című sorozatot. Ez már eleve a városvezetés lejáratásáról szólt, az áthallás kiterjesztését, konvertálását meg már tudjuk.

 4. Kara Kozgun

  Ostobák választottja, maguk közül, mitől elit? Marhák közt, ökör a vezér?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük