Aki jobboldali, az ne is egyék!

Sok mindennel lehet vádolni az ultraliberális ellenzéket, de azzal nem, hogy nem képesek hétről hétre egy újabb, még az eddigieknél is idegesítőbb baromsággal előállni.

Legutóbbi leleplezésük központi eleme az, hogy a jobboldaliak is esznek. Ami magától értetődően csak is elevés lehet, ha egy jobboldali eszik vagy a sajátjait merészeli megetetni, akkor egyszerűen a szegény muszlim menekült (ősz szakállas) gyerekek elől eszi el a táplálékot. Vagy a szegények elől. Vagy a demokraták elől. A sor végtelenségig bővíthető…

Az új helyre költözött Miniszterelnöki Hivatal dolgozói ugyanis munkahelyükhöz egy menzát is kaptak, ahol a szokásos menü áráért kaphatnak egy szokásos menüt. Ahogy ez a hivatal korábbi helyén, a parlamentben is volt.

Nagyjából ugyanannyiért és nagyjából ugyanazt, hiszen a szolgáltató neves étterem ugyanaz.

Ez a ténykörülmény, hogy egy normális árú, de minőségi menza üzemel a miniszterelnökségen, olyan hisztirohamot váltott ki egyes ellenzékieknél, mintha őket fogyasztaná el éppen egy kormánypárti képviselő (nyersen, savanyúság nélkül). Csodálom is, hogy ezzel nem vádolták meg Németh Szilárdot például, mert tőle valami miatt a szokásosnál is jobban félnek. Vagy legalább azzal a kormánypárti frakciókat azzal, hogy nekik nagyobb húst adnak a konyhás nénik.

Értem én, hogy a söjtöri trakta fájó emlék a liberálisok hadastyán kommunikációs szakembereinek, és azért felsírnak, ha minőségi kaját látnak látványos tálalásban, tehát naponta, mert ez a fajta kommunikációs szakma jól fizet.

De a Fidesz annak idején nem azért támadta a szocialistákat, mert azok ettek.

A Demokratikus Koalíció gyorsan be is nyújtott egy törvényjavaslatot, hogy ezentúl az ország összes menzájára és kórházába a Gundel étterem szállítsa a menüt (a börtönöket valahogy kifelejtették). A DK politikusai el is látogattak ételmintát venni a várba. Ennek az aktusnak a kommunikációs értékét majd a történelem ítéli meg.

Ebben a pillanatban hallom az MTV Híradójában, hogy Demeter Márta bírálta a Honvédelmi Bizottság ülésén a Magyar Honvédség harckocsi beszerzését. Nagyon nehéz valakinek egy-két mondattal kétséget kizáróan, mondhatni fölényes biztonsággal bebizonyítani magáról, hogy valamihez a tökéletesség fogalmával jellemezhetően nem ért. Demeter Mártának sikerült. A hadügyminiszter komoly türelemről tett tanúbizonyságot, amikor kedvesen válaszolt neki. Sosem értettem, hogy magukat pacifistának valló, a katonai ismereteket büszkén negligáló politikusnők miért kezdenek el katonapolitikával, honvédelemmel foglalkozni. Habár azt mondjuk megnézném, feltéve, de meg nem engedve, hogy Vadai Ágnes és Demeter Márta megmérkőzik a honvédelmi miniszterségért. Ezzel a veszéllyel kellene presszionálni az ellenzéki szavazókat.

Akit ettől a lehetőségtől nem tör ki a frász, az bizonyosan agyhalott.

Na de térjünk vissza a jobboldali, kormánypárti politikusok és a kormányzati alkalmazottak étkeztetésére. Az, hogy Kóka János, sőt még Szabó Szabolcs, a korán elhalt egykori Együtt képviselője is marhaságnak találta az ellenzéki képviselők és propagandisták felhorgadását, mindent elmond az ellenzék ezen tematizálási kísérletéről.

Az élő fába is beleköt, mondák régen az ilyesfajta elmebajban szenvedő emberekre, de ezeket a jelenségeket a régi szép idők zárt közösségei kiutálták vagy valamilyen averzív kondicionálással kezelték.

Komolyan veendő ellenzékieink szerint például mondjuk a miniszterelnöknek otthonról kellene hordania az uzsonnáját és az ebédjét. Esetleg magának kellene kotyvasztania valamit a teakonyhában. Esetleg neki kellene főznie az egész mancsaftra.

Beadhatnának egy törvényjavaslatot arra, hogy a parlamentnek kelljen megszavaznia a menüt a Karmelitáknál. Minden nap. Kétharmaddal. Még nemesebb lenne, ha az ellenzék követelné magának a jogot, hogy ő határozhassa meg, mit eszik a miniszterelnök. Kiköthetnék például, hogy semmi olyat nem ehet, amit szeret. És hogy kihűlve, sületlenül, fövetlenül kell neki feltálalni a közeli börtön menzáján készült káposztáskockát. Minden nap.

Csak a képzelet szűkkeblűsége szab határt az ellenzék hülyeségének és falánkságának.

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Nincsen apám, se anyám, csak emberi jogaim vannak

Nehéz gyermekkorom volt, fantáziátlan családban nőttem fel, szüleim egyszer sem cseréltek nemet a felcseperedésem során. …

19 hozzászólás

 1. Krakéler banda.
  Én is láttam a Demeter Márta részt a híradóban, ahogy hülyét csinált magából-nem először és nem utoljára.
  Minek ilye “töltelék” egy bizottságba, aki tökhülye mindenhez, de mégis mindenről van (negatív) véleménye?

  • csakafidesz

   Demetermártába is kár az étel.

  • Az ám, de nemcsak magából csinál ilymódon hülyét a tv-ben. Hanem a honvédelemböl is, ország-világ elött. És az egészen más tészta.
   A föhülye az volt aki kinevezte.

  • Amúgy értelmesek vagytok? Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!

 2. csakafidesz

  “De a Fidesz annak idején nem azért támadta a szocialistákat, mert azok ettek.”
  Pedig nem helyes, ha a kunhalmiék esznek. Van egy mondás, hogy aki nem dolgozik ne is egyék. Bangóné is bangjon többet, egyen kevesebbet, mert most van egy kis fölösleg rajta.

  • Mélyül a hülyeség árka!

   Mélyül a hülyeség árka!
   Vakhitű kommunistákra!
   Rátesznek ők vígan, mára
   Ráleltek, a polgárra!
   Az ám, szép, az igazi jó!
   Állam által hizlalt zsidó!
   Felejtik a történelmet
   Polgár magyar nem lehet!
   Aki frissen ,bevándorolt
   Arisztokrata baromnak jó volt!
   A nemzeti polgárság
   Akasztotta a “nemes” urakat”
   Ős, eredeti mocskokat!
   Magyar, pógár nem lehet!
   Csak gaz, zsidó eredet!
   Egyedül az aljas jó!
   Ki biztos közénk való!
   Nem fog akasztani minket.
   Ha néppel, bajunk gyűlhet!
   Gazok egymásra találtak!
   Ő nyúz, másik uzsorázhat
   Szép élet, jó élet halihó
   Úrrá lett, hízott a zsidó!
   Magyarok mit akartok?
   Csupasz segget vakartok!
   Káromkodtok tehetetlen!
   Gazdátok telhetetlen!
   Tűrd ostoba türelemmel!
   Mert papod, nem temet el!
   Ha a halálba menekülsz
   Temetés uzsorába kerülsz!
   2019.02. 12.

 3. Sztem ellenben, azt meg lehet érteni, hogy:
  “Sosem értettem, hogy magukat pacifistának valló, a katonai ismereteket büszkén negligáló politikusnők miért kezdenek el katonapolitikával, honvédelemmel foglalkozni.”

  Azt viszont egyáltalán nem, ha valamelyiküket kezdö cicamacska létére ilyen természetü, felelös feladatok ellátására ki is nevezik.
  Oda nem egy katonaviselt, tiszti iskolát végzett, megbízhatóságát átvilágított, azt is ki kell mondani, hogy férfiember az odavaló?!
  Ebben a tárgyban, szerintem, nincs is több mondanivaló.
  Legfeljebb annyi, hogy a kinevezöjét is megrovásban kellene részesíteni.

 4. Demeter mártába / szándékosan kisbetűvel/ még a f.sz is kár ! Nagyon örültem amikor Benkő úr lett a honvédelmi miniszter.Szakember , nem politikus .Megjárta a ranglétrát , ilyen emberek kellenek a HAZA védelmének élére.

 5. “még az eddigieknél is idegesítőbb baromsággal előállni.”
  Nem érdemes. Engem szórakoztat, hogy ballibnyik elvtársak felváltva viszik szögény családjuknak ételhordóban az abrakot a Parlamentből ésa Karmelita kolostorból.
  Megértem őket, hiszen évi 10-20 milliós fix fizetésből nem telik nekik a városligeti Gundelben magukhoz venni a habzsidőzsit.

  Szolidárisak, lánc éhség szRtájkolnak, éhségmenetelnek egészen a legelső sarokig, ahol a 20-30 millás hároméltű járgányaik várakoznak.
  Sanyarú a ballib képviselők sorsa, csak ajtón kívülről bámulhatják sóvárogva, nyálcsorgatva, amint Orbán Viktor habzsolja a csésze bablevest és a tányér káposztáskockát a refektóriumban.
  Dikens után kiált ez a keserű nyomor.

  • A varnyú havi egy milliót,a kis is az a másik kis köcsög? Ja? A gréci no. (ilyen hülye névvel is lehet politikus valaki) Az másfél milliót keres a lázas semmittevéssel. (természetesen bruttó értendő)
   Ahelyett,hogy közmunkásbért kapnának! (a Minimálbér,pláne a SZAKmunkás minimálbér hozzáértés híján nem elérhető ezeknek.)

 6. Sörös Teofil(fb)!
  Ne keverd a Kossuth téri éttermet ( a dzoborcsoport mögött volt, a 2-es megállójában) és a metró felőli oldalon, a régi házasságkötő terem helyén, a Vértanúk terére néző Országház kavézó -sörözőt az Országház épületén belül működő étteremmel, menzával, büfével!

  • csakafidesz

   Legyünk őszinték! Az Országházban remek étterem van szolid árakkal. Ezek a magas fizetésük mellett az átlagnál olcsóbban esznek. Jobb ételeket és nagyobb adagokat tömnek magukba.

 7. Jogos a felháborodás. Orbánék minden közpénzt lenyúlnak és még a kaja is féláron jár nekik? Milyen jogon?

 8. D. Mártát nem kinevezték. A pártja delegálta a Honvédelmi Bizottságba. Talán ő közülük a legértelmesebb. (?) Vagy ha már Honvédelem – ő az aki nem fél a sötétben. A többiről azt sem tudnám elképzelni!

 9. Idöközben talán tudjuk mind, elterjedt már az is hogy a soros Dzsordzsi egyetemén egyebek mellett a s. alinsky által kidolgozott, az államok békés úton történö szétverését célzó müvét is oktatták. Úgy elméletben mint gyakorlatban is.
  A gender elméletet is, a minél exotikusabb nyomorok kissebbséggé történö kinyilvánítását is. Összefogló neve e szétágazó ismereteknek a nyitott társadalom létrehozása. Ha minden ajtó egyfolytában nyitott, akkor az jön be aki akar s az megy el aki nem bánja, a nemzetállamnak végét vetve.

  A legnagyobb szájú fiatalabb ellenzéki vagy kritizáló politikusaink eme dicsö intézményben tanultak repülni. Miközben alkalmazzák a “békés államszétverés” végtelenre szaporítható módozatait, ha a megadottak mellé elég saját kreativitás társul.
  Az elv az, hogy szakadatlanul kell véghezvinni minden olyan zavaró, feltünö, nem megengedett akciók rendbontó sorát, botrányokat, amelyek az illetö népességet folytonos izgalomban tartják, felháborodást keltenek, vég nélküli vitákat okoznak afelett ami történt, addig amíg oly mértékü düh, tanácstalan elbizonytalanodás áll be a lakósság soraiba, hogy valami jelentöset tesznek, pl. elkergetik a kormányt, vagy vagy vagy…
  Paranoid Android meg is fogalmazta a kezdömondatában. Baromság amit tesznek de amellett mindegyre idegesítöbbek lesznek!
  Mindezen felháborító akciókkal azonban csak addig lehet elmenni, amíg még jogilag nem büntethetök. Ha tovább mennének, akkor a büntetés véget vethetne az ügyködésüknek, egyben megnyugodna a népség-katonaság, hogy lehetséges a rend.
  Nos ezt teszik a tanítványok, mi pedig rendszeresen fel is ülünk nekik, Eddig még letárgyaltuk többszörösen minden pocsékságaikat. Ezt is itt, beleértve. Nem gonoszságból vagy sértö szandékkal mondom, hanem azért mert így biztosítjuk nekik a sikerélményt. Habár ha nincs visszhangjuk akkor fokozhatnák e célból a botrányt.
  De azokat mindenképpen fokozni fogják, hiszen most az uniós választások a tét. Tettlegességgel járó akciókra van szükségük. Arra föleg a rendörök lennének alkalmasak, vagy párhuzamos ellentüntetések vagy egy sikeres provokáció.
  Most légy okos, Domokos!
  Egyébként rég meg kéne lennie a tüncizések messzemenö szabályrendjének, amelyet még egy ügyvéd se tudna a visszájára fordítani.
  Mindig zárt rendörkordonon belül, a sztrájknál ugyanúgy. A sztrájkkal felmérhetetlen károkat tudnak okozni, de csak akkor ha a dolgozók nagyrésze is velük tart.
  Érdekes lenne kipróbálni azt is, hogy miután megint véghez vittek valamit reagál a ballibsi média, a kormánypárti pedig nem, egy szó erejéig sem.
  Megnyúlna a képük? Vagy az lenne a következö tünci oka, hogy a kormánypárt megint nem demokratikus, hiszen mellözte öket.

 10. SZABAD SAJTOT! az ellenzéki képviselőknek. Egyenek belőle pukkadásig,mert nem lesz többet söjtöri habzsidőzsi.

 11. Gojkó Mitics

  Szerintem elvárható, hogy mindenki tisztességes, a fizetéséhez mért áron ehessen. Szerintetek nem?

 12. Aki jobboldali az nem is “eszik”. Mert a balliberó csak elzabrálni tudja a “kaját” a jobboldaltól. Aztán a dolgokat a jobboldali gondolkodás szokta helyrehozni. Gondolattal, türelemmel, kitartással, áldozatvállalással, munkával. A bal-liberó oldal csak egy függelék. Lábjegyzete a a jobboldali gondolatnak. Mert a légy ERŐS van felül. És ilyen az is lehet, aki nem szabad és akivel nem szolidárisak. De a szabadság is és a szolidaritás is csak az ilyen erősektől-okosoktól származhat, ha önálló döntéssel rájönnek, hogy miért kell JÓ-nak is lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük