Lázár János: A rejtély!


A magyarországi baloldal és a liberálisok, újabban már csak az utóbbiak, mert előbbiek gyakorlatilag megszűntek, lassan harminc éve folytat totális háborút a Fidesz és Orbán Viktor ellen. Tulajdonképpen a haldokló liberális pártok helyét átvenni próbáló propagandagépezet tevékenysége is ebben a konstellációban értelmezendők. Lázár János „alteregójának” megjelenése az Indexen, már majdnem pozitív kontextusban, minimum gyanakvásra ad okot, bizonyosan valamilyen ártó szándék van mögötte. Az eredetit ugyanis nem szerették erős emberként, kivéve, ha konfliktusa volt egyéb fideszesekkel.

Miután a Fidesz ebben a helyzetben még a legoptimistább liberális helyzetértékelés szerint is közel van a teljes győzelemhez és kívülről sem nagyon győzhető már le (nem fognak bevonulni sem a migránsok, sem az ENSZ csapatok), az utolsó lehetőség az öngyilkos merénylet előtt (amihez hála istennek habár elég hülyék, de nem elég bátrak) egy belső ellenzék és egy esélyes belső kihívó felépítése. Aki (a hitük szerint) a liberálisok irányába is rendelkezik vegyértékekkel.

Lázár az elmúlt években kiváló standuposként új karriert épített és bemutatta, hogy nem csak kiváló reagáló és bírja a gyűrődést, hanem tényleg teljesen önálló független személyiségként létezik. És kétségtelen, hogy mindig szóltak arról hírek, hogy a liberális oldalon sok emberrel tart fenn a szokásosnál erősebb beszélő viszonyt. Orbán Viktorhoz való kapcsolata pedig teljes rejtély maradt az elmúlt években. Mondjuk Orbán mindig is gondosan kerülte, hogy a környezetének az igazi titkai kiderüljenek. Ezzel nem csak saját integritását tudta megvédeni, hanem a munkatársai lojalitását is meg tudta tartani.

Mert Fidesz sikeressége ezen a példátlan lojalitáson alapul, ami nem csökken a belső körökből időről időre kilépő vagy kikerülő emberek esetében sem.

Lázár kétségtelenül az egyik legerősebb szereplő volt az elmúlt harminc évben, de önálló arculatépítése nem idegen test a Fideszben, ezt Kövér László, Áder János és Navracsics Tibor is megtette annak idején. Arculatot persze nem csak kifelé, hanem befelé is épít egy pártpolitikus, és hogy, hogy nem, mindenki Orbán embereként tette ezt.  Kívülről ez talán nehezen hihető, de Orbánnak, különösen a Fideszes derékhad és szavazótábor ismeretében nem igazán kell azon tűnődnie, hogy valamiféle kamarillaforradalom fenyegetné. Különösen nem a pályája csúcsán.

Lázár eddigi sikeressége alapján valóban utódjelölt is lehet.

Ebben az esetben a jelölt szó szerint értendő és a jelölő meg Orbán Viktor. Ha csak valami nem változik meg nagyon az eddigiekhez képest, akkor ugyanis Orbán fogja kijelölni az utódját is. Természetesen vannak pozícióharcok a Fideszben is, csakhogy itt van valaki, aki az igazi destrukciót meg tudja büntetni.

Ezért van még Fidesz és ezért nincs már MSZP.

Orbán meglátta a magyar választópolgárok között azt a tömeget, amelynek az élére állhat, amelyet aztán egyre nagyobb többséggé fejlesztett az elmúlt években. Ha felmerül az utódlás kérdése csak olyan ember jöhet szóba, aki képes megérteni, hogy a Fidesz és egy Fidesz kormány vezetése, győzelemre vezetése nem önmegvalósítás, hanem ennek a tömegnek megtartása, a bizalmának megszolgálása.

Én személy szerint Lázár képességeit nem vitatnám avval kapcsolatban, hogy alkalmas csúcsvezetőnek, de azt, hogy megvan-e benne az ehhez szükséges erő az önkorlátozásra, csak ő és a felesége tudja. Na meg Orbán Viktor.

Lázár jó és sikeres munkatársa volt a miniszterelnöknek, kvázi pihenési szándéka is érthető ennyi munka után, mint ahogy az is teljesen jogosan gondolható, hogy más típusú (háttér) feladatokat kapott a miniszterelnöktől. Vagy talált ki magának olyanokat, amelyekhez megkapta Orbán jóváhagyását.

De ha szimplán elfáradt vagy megbukott, akkor is elegánsan tette azt.

Az meg teljesen nyilvánvaló hogy ma Magyarországon az a kormánypárti politikus, aki az Indexet akarja használni arculatépítésre, vagy közvetlenül személyes politikai célok elérésére, az teljesen hülye. Ma már egy pozitív Indexes cikk egy ellenzéki politikust is lejárat, nem hogy egy kormánypártit. Jelen esetben ugye az a gyanús, hogy az írás nem eléggé lejárató. Mi jöhet még?

Talán pont ez a baj, hogy Lázár Jánosnak van jövője, ami másokat nem tölt el felhőtlen örömmel.

Az ellenzéki sajtó fideszológusai az elmúlt nyolc évben is kudarcot kudarcra halmoztak. Ne hagyatkozzunk a „szakértelmükre”.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

11 hozzászólás

 1. Majd egyszer, mikör megfilmesítik Doktor Miniszterelnök Úr életét, a 7. Kormánya után, ezt is megtudjuk.

 2. Lázár nem rejtély, hanem egy korrupt és törtető figura. Akiről most kiderült, hogy a hatalmát arra használta, hogy közpénzből meggazdagodjon.

  • saghy rozalia

   Te meg nyomd a hülyeséget, nem igen van vevő rá, de ha nektek így kell akkor legyen

 3. Nagyon lényeglátó írás, kedves Android. Az ellenzék most el akarja játszani a többezer éves úri játékát, az „Oszd meg és uralkodj”! Ezért akarja sztárolni Lázárt, hogy szembeállítsa Orbánnal, s persze kettészakítsa ezzel a Fideszt.
  Csakhogy ez nem fog menni. Orbán ravasz taktikus, ha volna is ellentét, ki tudná védeni. Lázár egyszerűen pihentetve van, és amúgy is akad dolga a Zayos Márki ellenében otthon.
  Egyébként a kormányzás hatékonyságában ő nem az a kategória mint a miniszterelnök. Nagyon okos, de kétlem, hogy annyira taktikus is, mint amire ma ebben a katyvasz nemzetközi helyzetben szükséges, lehet, hogy nem tudná olyan profin maga mellé állítani a Soros elleni erőket mint OV.
  Viszont látva, hogy épp komolyan kettéválik a Jobbik, nem olyan biztos, hogy a sokat emlegetett G-nap nem volt-e egy sikeres taktikai húzás a legveszélyesebb ellenfél párt ledarálására…Ha igen, akkor nagyon ügyes…

 4. Úgy a kormány, mint a választók csak örülhetnek. hogy úgy, mint szakpolitikus, valamint úgy is, mint egy karizmatikus és ennek tudatában lévô, rátermett ember dolgozik az Országházban.

 5. Vagy végtelenül egyszerű és szimpla, vagy végtelenül bonyolult és sok ismeretlenes a játszma. De lehet, hogy egyszerre mindkettő is igaz. Várjunk egy picit, kedves urak (és elvtársak).

 6. Dr Antal Ildiko

  Never underestimate Lazar Janos. Never!!!

 7. túródóra

  Soha nem bíztam ebben az emberben!Nekem lesz igazam!Ez egy hazug román.Az arcvonása tiszta román!Kétszínű is!Mindig ezt láttam rajta!Ezért karolják fel a libsik!

  • Van benne valami, de Fideszes, s nem a Magyar Liberális Párt tagja, pl.

  • Szőke ciklon

   Hát, ha Lázár elolvassa ezt a „túrót”, valószínű el lesz keseredve. Még egy „túró” sem bízik benne? Bár az a gyanúm, hogy Lázár megválogatja, mit, kit olvas, és nem valószínű, hogy egy ilyen rasszista túró véleménye mély nyomot hagyna benne.

 8. heroes_never_die

  Nyilvánvalóan nem bizza Orbán Viktor a Fidesz jövöjét a véletlenre, ahogy hosszú távú terveit is 2030-ig körvonalazta. Ebben – is – különbözik az európai „wannabe” vezetöktöl, akik csak négyéves periódusban képesek gondolkodni.

  A magyar miniszterelnök tehetséges, relative fiatal emberekkel vette/veszi körbe magát, akiknek megadja a lehetöséget a saját területükön bizonyitani, egyúttal népszerüséget is szerezhetnek, akik arra képesek. Mennyivel intelligensebb pártépitési politika ez, mint pl. a német CDU, amelyben AM kimarta maga mellöl a legtehetségesebb személyiségeket és azóta erötlen, népszerütlen, bármikor lecserélhetö aparátcsikokat enged legbelsöbb köréhez. A magyar ellenzék párton belül marakodó, egyenként elötérbe tolakodó figuráiról ne is beszéljünk.

  Az Index és hasonlók valami „indiszkrécióra” várnak – hiába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük