A szalamandrák bolygója

Jó, nem a legfrissebb hír, de a most zajló törvényalkotói munka, azaz a Stop Soros néven ismertté vált, migráció-akadályozó törvénycsomag tárgyalása, másik oldalról pedig a demográfia-központú kormányzás kialakulása idején ismét aktuális a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áprilisi ajánlásán elgondolkozni.

A pénzügyi-gazdasági világszervezet szerint „a fejlett országoknak bevándorló munkaerőhöz kellene folyamodniuk annak érdekében, hogy ellensúlyozzák aktív életkorú lakosságuk elkerülhetetlen csökkenését és a gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulását.”

Életmód és népességcsökkenés

Én meg azt gyanítom, hogy az IMF vezetését átvették a szalamandrák, valahogy úgy, ahogy Karel Čapek (Harc a szalamandrákkal) megjósolta, vagy az ügydöntők agyába fészkelte be magát valami idegen faj, s onnan irányítja az emberiség kipusztításának finomra hangolt programját.

Igazi gyíkemberek kellenek a dologhoz, mert az ügyben nélkülözhetetlen a logikus gondolkodás.

S ez emberi fajtánknál ma már ritkaságnak számít… Az IMF ajánlásán elgondolkodva azonban még emberi elmével is meghökkenve szembesülhetünk a végtelen naivitás és aggasztó rövidlátás gyilkos kevercsével.

Lássunk egy kifogástalan szillogizmust!

Ha a fejlett országok mindegyikében csökken a népesség, miközben a fejletlen országokban nincs ilyen probléma, akkor okkal feltételezhető a demográfiai hanyatlás valami módon összefügg a fejlettséggel. Nem kell megfejtenünk az összefüggés mikéntjét ahhoz, hogy megértsünk még valamit: mivel a népszaporulat (mikroszintű és természetes) hordozója a család, vagy még naturálisabban a férfi-nő páros, ezért nyilvánvaló, hogy az ő viselkedésük hordozza a népességcsökkenést. Hogy a fiatal, szülő, illetve nemzőképes európaiak (és észak-amerikaiak) miért nem szeretnék magukra venni a szülői lét felelősségét, miért nem akarnak gyermeket vállalni, miért nincs kedvük szerelmeskedni, miért nem tudnak intim és tartalmas kapcsolatot kialakítani, vagy ismét a biológia egyértelműségével fogalmazva, miért nincs bennük hajtóerő génjeik örökítésére, nos, az megint csak nem számít.

Azonban az igen-igen valószínű, hogy a reprodukciós ösztön hanyatlása összefüggésben áll fejlettségünkkel, vagy pontosabban a fejlett világban adott életmóddal.

S persze az életmódba bele kell értenünk a gondolkodási kereteket, az értékrendeket, a napi rutinokat, tapasztalatokat, élményeket, egyszóval mindazt, ami a fejlett világ polgárát megkülönbözteti a harmadik világ lakóitól. Azoktól, akik éppen életmódjuk mássága miatt, lelkesen és dinamikusan szaporodnak.)

Európa és a harmadik világ

Nos, az IMF szerint e szapora bevándorlók jelentenék a megoldást a „gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulására”. Bár a Valutaalap szövegében ez így konkrétan nem szerepel, mégis értelemszerű, hogy a harmadik világból kell jönniük a migránsoknak, hiszen a fejlett világban, mindenhol tapasztalható a népességcsökkenés.

És akkor most vigyük tovább ezt az egyszerű logikát a távoli jövőbe! Ha a bevándorlók nem hajlandók felvenni az európai (és amerikai) életstílust, akkor nyilván úgy fognak élni, mint eredeti hazájukban.

Azaz sem a kvalifikált, sem a rendszeres munkára nem lesznek alkalmasak, még hosszabb távon sem.

A harmadik világ ugyanis nemcsak attól az, ami, mert gazdaságai tőkehiányosak, hanem attól is, mert társadalmai… hmm…  európai-kultúra-hiányosak. Azaz például idegen tőlük az a mód, ahogyan a fejlett országokban a fiatalokat felkészítik a jövendő helytállásra, ahogyan megszervezik és erős monotóniatűréssel kivitelezik a napi munkálkodást.

Egyszóval idegen tőlük a humánerőforrás-gazdálkodás.

Ha azonban úgy élnek, mint eredeti hazájukban, akkor a migráció hosszabb távon nem a bevándorlókból csinál európait, hanem Európából csinál harmadik világot. Azaz az életmódjához ragaszkodó migránsokból nem lesz európai munkaerő, tehát Európában – hiába nő a népesség – továbbra sem lesz megoldás a „gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulására.”

Ha nem lesznek gyerekek…

Másik lehetőség, ha a bevándorlókat sikerül száz százalékosan integrálni. Ebben az esetben hosszabb távon kicsit színesebb bőrszínű lesz Európa, viszont a hétköznapok ugyanolyanok lesznek, mint ma. A felnőttek minden reggel elmennek dolgozni, a gyerekek meg iskolába.

Már, ha lesznek gyerekek.

Ha ugyanis életmódunkból következik a népességcsökkenés, s a bevándorlók átveszik életmódunk lényeges elemeit, akkor nyilván ők sem akarnak majd szülővé válni. A jól integrált bevándorló európaivá lesz minden tekintetben, s értelem szerűen a demográfiai hajlandóságait is Európához igazítja majd.

Így persze ő is rá lesz szorulva a bevándorlók befogadására, amit – saját, személyes és ebben az esetben nyilvánvalóan nagyszerű tapasztalatai nyomán – bizonyára lelkesen támogatni fog.

Új perspektíva nyílik a világ előtt, új munkamegosztás születik. A fejlett Nyugat termeli az anyagi és kulturális javakat, a harmadik világ pedig az emberanyagot. Az új egyensúly pedig egészen addig fennállhat, ameddig a bevándorlás-befogadás volumene meg nem haladja a születések nagyságrendjét. A dolog logikájából ugyanis szükségszerűen következik, hogy a migráció nagyságrendje folyamatosan dagad, a születésszám pedig világszerte csökken. (A növekvő gazdaság növekvő jólétet, a permanens migráció pedig – például a hazautalások révén – a jólét, s vele az európai életmód világszintű terjedését biztosítja.)

Végül – tulajdonképpen elég rövid idő alatt – eljuthatunk oda, hogy minden ember a fejlett világban fog élni, ott fogja élvezni a kényelmes és szülői felelősségtől mentes európai (észak-amerikai) életmódot, és amikor minden korábbinál szélesebbre tárnák a bevándorlás kapuját, hogy megoldást találjanak a „gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulására”, nem lesz senki, aki besétáljon rajta.

Talán majd a szalamandrák…

Facebook hozzászólások

A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

Az értéksemleges nevelés diadala: a Színművészetin mindenki ugyanúgy gondolja!

A Hallgatói Önkormányzat szerint a SZFE hallgatóinak 100 százaléka elutasítja, hogy az egyetem Vidnyánszkyék kezébe …

11 hozzászólás

 1. Na, igen.
  Nagymamám mesélte, hogy az iskolában, ahol dolgozott, a párttitkár kiment “elvegyülni” a dolgozók között,
  és megkísérelt kedélyesen társalogni, imígyen:
  -Ki olvasta a Harc a SZALMANADRÁG ellen című legújabb Karel Capek könyvet?!
  Nagymamám mesélte, hogy fuldokoltak a visszafojtott röhögéstől.
  😀

 2. Az IMF hitelez. A legjobb hitel a hiteltnyújtó szempontjából az amit örökké kell fizetni. A be nem illeszkedő migráns olyan terhet rak a társadalomra, amit sohase lehet visszafizetni, ha megőrzi kultúráját akkor exponenciálisan növekvő költséggel jár a befogdó társadalom számára, azaz uzsora. Uzsora, amit sose lehet visszafizetni. 🙂 🙂

  • Ez az egyik cél csak.
   A másik,a mindenféle színű,szagú,és állagú embertömeg. Ők ugyanis képtelenek lesznek saját érdekérvényesítésre,mert mindig akad majd olyan embercsoport,amelyiknek más az érdeke.

 3. Sziksz Ádám

  Minket, ázsiai nomád magyar bevándorlókat is integrált Európa 1000 éve, pedig mi nyereg alatt puhítottuk a húst és hátrafelé nyilaztunk. A mostani migránsok szocializálása is sikeres lesz, Európa pont annak köszönheti a sikerét, hogy minden népet asszimilálni tud.

  • Bizony. A cigányság is milyen jól integrálódott ajrópában, igazi sikertörténet. Európa pont a Magad fajták kitermelésének köszönheti a hanyatlását.

  • Te konkrétan sem az integráció, sem az asszimiláció sem Európa fogalmával nem vagy tisztában.

  • Valóban, ezt nomád Magyarozást ugyan azok tanítják akik most ránk akarják ereszteni a vadakat. Európa messze elmaradt a honfoglaló Magyarok harci képességei mögött, öltözködésről meg már ne is beszéljünk. A Honfoglaló Magyarokat nem kellett integrálni Európába. És tévedés hogy a nyereg alatt puhítottak bármiféle húst, de jól hangzik.

  • Kedves Barátom!

   Nálad túlbuzog a libsi ideológia, az emberbarátiság, a kioktatási kényszer. Csak egy valami hiányzik nálad, az agysejtek a kis okos buksidban!

  • Tényleg? Szerinted a cigányokat sikerült integrálni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük