Az LMP haláltusája


Alakulása után és a pártszakadás után is szimpatizáltam az LMP-vel. Főleg józan gondolkodású, jóindulatú vidéki párttagsága okán, akik valóban üde színfoltot jelentettek a magyar politikában. Ez mára nyom nélkül elmúlt.

Schiffer András minden hibája ellenére egyértelmű úton vezette a pártját, olyan erkölcsi döntések mentén, amelyek valóban lehetővé tették volna, hogy az LMP a Fidesz enyhén baloldali, enyhén liberális és értelmesen zöld néppárti alternatívájává váljon. A tragikus káderpolitika, a valódi, ideológiamentes szakértői munka hiánya, illetve a csapatmunkára való képtelenség azonban ezt az esélyt teljesen eljátszotta és Schiffer visszavonulása után ez a lehetőség végleg elenyészett.

Az LMP ma már csak egy emlék. Jelenlegi verziója az SZDSZ elvtelenségét és gyűlölet potenciálját ötvözi azzal a profizmussal, amit az ember egy kommunikációs ávóstól, Ron Werbertől tanulhat el. Sok undorító dolog történt már a magyar politikában, de az MSZP 2002-es kampánya volt az, ami végleg minden tekintetben elvágta a lehetőségét annak, hogy a politikai oldalak egyáltalán beszéljenek egymással.

Aki Ron Werberrel áll össze, annak utána nem esik majd nehezére a nácikkal és a kommunistákkal sem összebútorozni. 

Szél és Hadházy a magyar politikatörténet legsötétebb figuráinak halvány visszfényei, mert Károlyinak nem elég méltóságteljesek, Kun Bélának meg gyávák. Persze kárt azért korlátlanul tudnának csinálni.

Nem értem az LMP vidéki tagságát, hogy miként asszisztálhat ehhez az ámokfutáshoz, miközben a politikai helyzet egyébként példátlanul előnyös lenne az LMP számára. A vezetőik politikai tehetségtelensége még a jellemtelenségüket is elfedi, pedig az még második rátekintésre is lehetetlennek tűnik.

Az LMP, ha jól politizált volna simán az ellenzék vezető erejévé válhatott volna, hiszen minden ellenzéki párt szavazóinak lehetett volna mondanivalójuk.

Kivéve persze a DK-át, de ki mondta, hogy a zárt osztályon is kell kampányolni?

Az LMP ugyanis arcvesztés nélkül tematizálhatta volna a Fidesz témáinak egy részét, mutathatott volna némi nemzetiesedést, érzékenységet a közbiztonságra, felvállalhatott volna egy középosztály-barát adópolitikát, és csak azt kellett volna mondania, hogy a nyilasokkal, meg a kommunistákkal nem. És megpróbálhattak volna két nem elmebeteg ámokfutóra hajazó politikai dilettánsból vezetőt csinálni. Ezt nem azért mulasztották el, mert a lehetőséget nem vették észre, hanem azért, mert a pártot már „titokban” magyargyűlölő, haragoszöld, teljesen erkölcs nélküli, valószínűleg belpesti banda vette át, akinek az SZDSZ már kezdett nagyon hiányozni. Ez az a politikai csoport, amely harminc éve mindent megtesz, hogy a magyar középosztályt elpusztítsa.

Az LMP-nek vége, már csak számszerűleg sem bírnak ki még egy pártszakadást, és a csalódott vidéki tagok kénytelenek lesznek szembenézni, hogy sok évet tettek bele megint egy rakás pesti hülye, meg egy rakás pesti hülyévé válni akaró idióta politikai karriertörténetébe.

Az LMP által erőltetni kívánt ideológia tulajdonképpen nálunk nem is létezik. Még azelőtt elenyészett, mielőtt gyökeret verhetett volna, mert meghaladta az idő. Jelenleg néhány elmebeteg, a nyilasok, a kommunisták meg a liberálisok veszekszenek azon, hogy milyen káoszt hozzanak létre, amelyben kiiszapbírkozzák, hogy melyikük lesz majd az új Kun Béla.

Gyurcsány Ferenc már azt a viccet is elsütötte, hogy az ellenzék győzelme azt jelentené, hogy új választás lesz. Ez minden normális magyar választópolgár álma nyilván, totális politikai háború és káosz hat hónapig, hogy aztán szeptemberben 80 százalékkal nyerjen a Fidesz. Gyurcsány persze azt nem mondta, hogy a második választáson a demokrácia kiteljesítése érdekében a Fidesz már nem indulhatna.

Az az egyetlen, amiben meg tudnak egyezni: egy kis liberális diktatúra, amely a liberális demokráciát előzi.

Az, hogy ebben az LMP is aktívan szerepet vállal, kis kitűzőként Simicska hózentrógerén, megmutatja, hogy nálunk nincsenek jelenleg alternatívái, még csíraállapotban sem, a centrális erőtérnek.

Sajnos sosem a legjobb vagy a legrosszabb következik be, hanem mindig a legundorítobb. A Fidesz majdnem kétharmaddal nyer, de a DK, az LMP meg az MSZP-PM minimálisan megugorja a limitet, a Jobbik lesz a legerősebb, de jelentősen meggyengült ellenzéki párt és még négy évig nézhetjük ezeket a barmokat. A kétharmad hiányozni fog, ezek meg tobzódnak tovább.

Pedig lehetne egy 4.9, 4.9, 9.9 sorozat is, amihez csak egy kis szavazó éleslátás kellene.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

23 hozzászólás

  1. Könyörgöm!
    Schiffer Gyurcsánnyal és Bajnaival alapította meg az ifjúszocialista mozgalmat, onnan Soros kiemelte a TASZ-ba, majd az SZDSZ egyik utódpártjaként gründoltatták vele az LMP-t az USA nagykövetség embereinek bábáskodasával.
    A képviselői szakmányban gáncsolták a kormányt, a Fidesz-KDNP-t az EU-ban.
    Miközben Schiffer farizeus középen állóként ripacskodott, a hazaáruló LMP másik vezetője kerítést akart bontani.
    A másik hazaáruló, Sólyom kampányát vezette. A nagyapja, Szakasits is lepaktált a kommunistákjal.
    Mindezt megfejelték azzal, hogy bedobták a nevét mint lehetséges köztársasági elnök jelöltet. Kik? Soros szgallatra a Jobbik!
    Miről tetszik beszélni?!

  2. kalász miklós

    Tökéletes meglátás. Gratula!

  3. Hát ez az LMP…

  4. Elfújta a szél ! Pont.

  5. Tökéletes kórkép egy széllel bélelt, összefércelt, jobb napokat is látott gyülekezetrôl.

    • A TASZ-os Schifferrel sem voltak jobb napok. Az is csak ripacskodott, miközben szakmányban árulták a hazát az EU-ban.

  6. Vegre mar !
    Mindenki kimeli az lmp parttagsagot, mindenki a jobbikon van csak kiakadva.
    Persze ök a legundoritobbak a dk utan, de azert az lmp tagjai helyeben en felallnek, meg a valasztasok elött. Nem adnam a nevemet ilyen undorito dologhoz, mint amire keszülnek.
    Ugyhogy meg lehet mutatni, hogy lehet -e mas a politika , kedves lmp jelöltek !

  7. Ha eltünnek a szinpadról senkinek sem fognak hiányozni. Különösen a Szélecske nem és egy sz…r kavaróval kevesebb lesz

  8. Pardon, ugy gondoltam méreg kavaróval

  9. „Gyurcsány persze azt nem mondta, hogy a második választáson a demokrácia kiteljesítése érdekében a Fidesz már nem indulhatna.”
    Pedig,majdnem biztos vagyok abban,hogy GONDOLTA. Mégpedig,nagyon demokratikusan! Ha jelent a demokratikus,demokrata szó egyáltalán még valamit.
    Akkor még valamit az lmp-hez. Környezetvédő vagyok. Amikor megláttam ezeket a ZÖLD színekben páváskodni,borzasztóan elkeseredtem. Tudtam,hogy még az énekes kabócát sem tudják megkülönböztetni a Gipenektől. És lőn! Ismét sikerült leégetni a környezetvédelmet,olyan szinten,hogy innentől épeszű ember,NEM FOGLALKOZHAT ilyennel.
    Sajnálom,mert abból soha nem lesz jó,ha a legfontosabbal,a környezetünkkel,nem foglalkozunk. Látván ezeket a sötétzöldeket,nem tudom,mikor lesz Magyarországon újra ilyen.

  10. oeps, most is rosszat mondtam?

    • Nem mondott rosszat szép hölgy ,ez a két ellenszenves ember(forma ) mindkettőt kavarja.A mérget is ,meg a sz..t is .Remélhetőleg rájuk hull vissza.

  11. Szélre és Hadházira gondoltam,csak,hogy világos legyen. ÉS ! Köszönet Android,a tökéletes látleletért,már csak a végső szakadást várjuk!

  12. Azért saját magunkat ne nézzük hülyének.

    -Gyöngyöpata, Vöröskereszt, Richard Field
    -Cohn-Bendit
    -Hadházy
    -Demeter
    -Ángyán

  13. „Pedig lehetne egy 4.9, 4.9, 9.9 sorozat is”

    Ez nem műkorcsolya és szubjektívpontozás, ahol a szélső értékek kiesnek.

  14. Én tényleg nem értem ezeket az embereket. Függetlenül kik és hogyan vagy mit szerveztek / terveztek eredetileg – ahogy páran írjátok – valószínűleg sok teljesen józan és ártatlan ember találta őket szimpatikusnak.
    Ezt ennyire nem vették észre a párt felső vezetői, még maga Schiffer sem – aki messzíről úgy tűnt van sütnivalója? Vagy a parlamenti élet ennyire elvette az eszüket?
    Nem tudom elhinni, hogy nem vették észre, hogy ezzel az egresszív és a mérhetetlen mennyiségű sületlenséget propagáló politikájukkal pont azokat riasztják el akikre a hiteles politikát alapozhatnák és pont azokat az élősködőket húzzák magukra akik miatt teljes csőd mindig a baloldali kormányzás.
    A másik, hogy azzal, hogy ők egy zöld/ökopárt vonalat visznek tudniuk kell, hogy soha nem lesznek tömegpárt, tehát csak koalícióban gondolkodhatnak.
    A jobbik amúgy dettó ugyanez a történet. Felépítenek egy pártot – elérnek tényleg komoly sikereket és amikor van egy stabil alapjuk – egyszerűen fogják az egészet és kiszórják a kukába és olyan kalandokba kezdenek ami látható, hogy nem vezet sehova.
    Ezek után melyik aktivista fog bennük bízni? Max kalandorok, szerencselovagok és olyanok akik számításból csapódnak hozzájuk.

  15. csakafidesz

    A párt neve (Lehet Más Politika) már önmagában egy ordas hazugság!
    Amúgy a nép száján: Liberálisok Magyarországi Pártja lett.
    A Szél Bernadettet a szél hozta, szél viszi el. A szemétnek ez a sorsa.

  16. Gizi kommentje többet ér ,mint a cikk. Bocs, de így gondolom.
    Tökéletesen összefoglalja a lényeget. Egyébként Schiffer miért nem tiltakozik, hogy a lejárt szavatosságú baloldallal SOHA? Van az az államfői bársonyszék, Schiffer, amiért érdemes befognod a szád?
    Nem fognak koalícióra lépni a Fidesszel. Se gerincük, se bátorságuk, se eszük nincs hozzá.

    • Paranoid Android

      Szövegértés.
      De leírom másként:
      Az LMP normális és méltányolható célokat kitűző vidéki tagságára tulajdonképpen rátelepedett a szokásos pesti rablóbanda. Schiffernek, minden bajával együtt voltak politikai elvei. ezzel azon az oldalon gyakorlatilag egyedül volt. Szerintem is téved, amikor hallgat most, de a cikk nem erről szólt.

  17. Péter Pál

    Egyébként az LMP, nem véletlenül a LuMPen szóból lett kreálva ?

  18. A szavazók átverésére lett nyilván kitalálva az LMP mint röviditett pártnév. Schiffer & Co. nyilván tudták, hogy a politika nem lehet MÁS!!!!
    De jól hangzott és erre repültek az SZDSZ nyájból elbitangolt szavazók, egyéb tetkós, szakadtfarmeres fiatalok. Schiffer elnöksége alatt még volt tartása a pártnak, mely ma már egy buta széltyúk (ő természetesen qrva okosnak gondolja magát) és egy labilis pszichopata által irányitott kormány nélküli hajó benyomását kelti! Az a párt amelyik elfogadja R.W.-nek a gyülölet karmesterjének segitségét (állítólag free of charge???) és Vendetta G.Lajos pórázára kerül, az nem párt,hanem egy politikai zombiehadsereg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük