A Terry Black-es viccről

 •  
 •  

Végre van egy gyönyörű példánk arra, hogy miért van szükség kommunikációs tanácsadóra. T. Black, az ismert senki (valakiknek az Ungár Klárája), akinek egyébként általános meggyőződése, hogy mindenki rejtőzködő homoszexuális és még ez a legméltóságteljesebb körülmény vele kapcsolatban, valahogy megjelentette a sajtóban, hogy volt közös homokos orgián Vonával és tán meg is volt neki a Gábor, vagy fordítva.

Nem vagyok a sajtóetika nagy híve, meg már mindegy, de azért jegyezzük meg, ritka nagy barom volt, aki ezt megjelentette először. Az is, aki másodszor. Aki harmadszor az már nem, mert a végén nem teszi ki ezt a cikket se. Aztán legnagyobb marha (vagy a fene tudja hányadik ebben a történetben), aki azt tanácsolta a Vónának, hogy vegyen tudomást T. Black megnyilvánulásáról.

Valószínűleg, mind a politikus szakma, mind a kommunikációs szakértelem vízválasztója, hogy miképp reagálunk egy ilyen helyzetben. Az talán nyilvánvaló, hogy a Jobbik még nincs fölkészülve egy homoszexuális pártlélekre, tehát nem kellene ezt forszírozni. Illetve, lehetett volna valóban cukisodni és így cáfolni: Vona Gábornak MÉG nem volt homoszexuális kapcsolata. De nem, ők hülyébbnek bizonyultak a történet kiötlőjénél is.

Erre ezek a jobb sorsra nem érdemes antitalentumok teleszórták a felháborodásukkal a sajtót, majd az ügyhöz méretezett arányérzékkel Orbán Viktorhoz és a főnökéhez feleségéhez főnökéhez szólamlottak fel, hogy állítsa már le azt a csúnya T. Black-et. Vona feleségének nyílt leve a hülyeség olyan súlyú dokumentuma, amit évekig fognak mutogatni a kommunikációs tréningeken, amit féleszű politikusoknak tartanak régi McDonaldsos eladók. Ide szerettem volna egy mint-tel kezdődő mellékmondatot is írni, de gazdag közéletünkben hasonló ostobaságot nem is tudtam hirtelen felidézni.

Én, meg a fél ország, a Vona feleségétől tudok az egészről. Meg arról, hogy Orbán feleségétől akarnak védelmet! Ó ember! Anyu, bántottak a homokozóban! (Ez most egy rossz vicc volt, nem célzás.) Jelzem ezzel a bravúrral sikerült a következő csipkedési sorrendet kikommunikálniuk a nagyvilágba:

 • Vona a T. Black alatt van. (Elnézést!)
 • Fölöttük van a Vona felesége.
 • Aztán még feljebb a Habony-média sameszai (akiktől meg kell védeni szegény Gábort).
 • Aztán gondolom a Habony.
 • A Habony felesége (a Vonáék logikája szerint).
 • A további néhány tucat szint felsorolásától eltekintek.
 • Majd valahol a Jupiter pályájánál Orbán Viktor.
 • Majdnem legfelül Isten (a liburnyákoknál, meg a Jobbiknál így tudják).
 • Majd Orbán Viktor felesége, mint főhatóság.

Na, ezt hívják szép, egészséges, a szférák zenéjén átívelő kommunikációs hibának!

T. Black annyira jelentéktelen (meg az a médium is, amelyik legyártotta ezt az anyagot), hogy nyugodtan el lehetett volna menni gyúrni vagy szemöldököt szedetni az idegeskedés helyett. Esetleg egy új nonfiguratív tetoválásért a siófoki aranypartra. Most úgyis féláron van. Valódi politikusok a ruszki hentes-bérgyilkos óta nem reagálnak a kereskedelmi tévékre és azok híradóira, csak ha véletlenül azok igazat mondanak, de azért arra nagyon ügyelnek, hogy ilyen ne gyakran legyen.

Sokkal fontosabb, hogy sosem keverjük bele a házastársunkat! Én elhiszem, hogy valami kretén bemesélte ezeknek ott a Jobbikban, hogy az kommunikációsan hatékony, ha mindenért Orbán Viktort hibáztatják, de legalább a kivételekre fel kellett volna venni egy valódi szakembert. Akár egy homoszexuális zsidót az Egyesült Államokból – ugye. Aztán legfőképpen hallgatni kellett volna rá, amikor azt mondja, hogy komoly ember nem keveredik ilyen beszélgetésbe.

Az lett volna a helyes, ha hallgatnak addig, ameddig valamelyik kretén kereskedelmi kanális nem akarja megszólítani az érintett felet is. Mert előfordul az ilyesmi még a hazai médiaviszonyok között is. Ha meg valaki rákérdez, azt kellett volna mondani, hogy gyíkemberes híreket nem kommentálunk. Ha esetleg a delikvensünk még laza is, akkor mehetett volna mondjuk a következő poén Vonától:

Eltart egy darabig, míg feldolgozom, hogy szerepelek T. Black fantáziáiban!

De Vona nem laza. S a jelek szerint Vona Gábor alkalmatlan Vona Gábornak. És ezt senki nem meri megmondani neki.

Facebook hozzászólások

 •  
 •  

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A németek átprogramozták magukat, jobbak most sem lettek

  Németország a teljes önfelszámolás felé halad. Számtalan példát lehet erre találni, de ezek nem jutnak …

7 hozzászólás

 1. Morbus Hungaricus

  Nem vagyok biztos benne, hogy a feleség szerepeltetése rossz ötlet volt. A nőkhöz szól, talán nekik tetszik is. Ez lehet az újfajta pártlélek egyiik oldala. Azt meg, hogy kell-e egy ilyenre válaszolni, nehéz megmondani. Bár a válaszon keresztül tényleg többen tudnak a hírről, de ez talán kevesebb kárt okoz a Jobbiknak, mint a amennyit a FIDESZ-nek okoz az a tény, hogy ilyen kritikán aluli eszközökkel támadnak. Nem beszélva arról, hogy amíg Terry Black a téma, eddig sem az alkotmánymódosítás leszavazásáról van szó, amit valószínűleg tényleg elkalkuláltak a Jobbikban. Szóval én semmiképp sem írnám le ilyen gyorsan azokat a kommunikációs tanácsadókat.

  • Paranoid Android

   Ezért szakma az ilyesmi és nem kell okosokra bízni. Azzal, hogy beleáltak a történetbe, súlyt adtak neki. Mindenki bunkónak tartja azokat, akik ilyen híreket megjelentetnek, de attól még a dolog rossz kezelése errodálja az érintettet.
   A Vónának és a Jobbiknak ez az ügy többet árt a reakcióval, mint a reakció nélkül. Nagyon üti a cukiság kampányt is. Ráadásul ők tűnnek bunkónak, hogy belekeverték a miniszterelnök feleségét.

   • Morbus Hungaricus

    Értem én, hogy mit mondasz, csak nem vagyok meggyőzve, bár persze nekem nem ez a szakmám.

    • Paranoid Android

     Nagyon nehéz szétválasztani a kommunikáció erkölcsi aspektusait és a hatását.
     Lehet úgy igazad, hogy nevetségessé válsz.
     Lehetsz úgy áldozat, hogy nem sajnálnak.
     Nyerhetsz úgy egy kommunikációs csatát, hogy győztesként ellenszenvesebb leszel.
     Stb.

 2. Eleve zazrivecz,s nem vona.
  De ez amúgy is mindegy,mert a bűne nem az,hogy buzi,vagy sem. Hanem,kiötlötte a hazaáruló kritériumát. Meg is fogalmazta,majd egy jól sikerült lendülettel példát is mutatott fel róla. Saját maga és parlamenti frakciója tökéletesen megfelelt ezen kritériumoknak.

 3. Ez nagyon jó! A legviccesebb, hogy megkrdeztem googlet Károly néniről és mi jött szembe:

  http://pestisracok.hu/semjen-szajer-vona-a-top-3-terry-black-listajan/
  “Semjén, Szájer, Vona a top 3 Terry Black listáján”

  Mindezt 2013-ban(!!!), csak pislogtam mitől vált ez a Gabi ennyire hiperzekennyé abban a témában ami 3 éve láthatóan nem hozta izgalomba. Valószínűleg nem is hallhatott róla, mert gondolom akkor megnézték volna a Jobbikban, hogy Szájer, Semjén, hogy kezelte az ügyet akkor és szimpla copy-pase…

  Esetleg azóta tényleg összemelegedett Rácz asszonnyal? Vagy csak simán a Gyurcsányi effect mi ezt úgy is jobban tudjuk csinálni.. Hát látjuk mennyire…

 4. Én még nem láttam Vona egyetlen őszintének tűnő megnyilvánulását sem. Egy szerepet látok, amit egy csapnivaló színész ad elő a nagyérdeműnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük