Utolsó üzenet

Valaki megteremtette mindezt. Valaki megteremtette jólétünket, szabadságunkat, biztonságunkat, valaki létrehozta templomainkat, iskoláinkat, kórházainkat. De valaki még arra is időt és energiát áldozott, hogy legyen tűzoltóságunk, tömegközlekedésünk, és közparkjaink, sőt még azért a semminek tűnő szabadságért is megdolgoztak sokan, hogy összenézhess, összebújhass azzal, aki tetszik, hogy úgy neveld a gyermeked, ahogy akarod, hogy azt mondj, gondolj, vagy higgy, amit helyesnek, igaznak vélsz.

Tudod, az a baj, hogy nem is tudod, milyen jó neked.

Ami most van, ami most körülvesz, ami most olyan magától értetődőnek, s természetesnek tűnik, az sok száz év küzdelmes helytállásának lett eredménye. Nem volt egyszerű, nem volt könnyű, nem volt diadalmenet. Elődeink munkáját visszavetette az iszlám hódítás százötven éve, eredményeiket szakadozottá tette az osztrák császárok butasága, lelküket újra és újra összeroppantott az első és a második világháború, meg a kommunisták primitív világmegváltó kísérlete, reményeiket zátonyok közé kormányozta a rendszerváltás utáni liberális kapitalizmus tombolása… De azért ez a munka mégis csak eljuttatott minket idáig.

Lehet, hogy mindenkori elitjeink nélkülünk nem sokra vitték volna, de elődeink túléltek mindent. Állnak még a templomaink, iskoláink, kórházaink, amiket ők építettek, nem Istennek, nem a tudománynak, nem az egészségnek, hanem nekünk. Nekünk és utódainknak.

Szinte mindent készen kaptunk, de még sokkal, de sokkal többet akartunk és sokkal kevesebbet akartunk tenni érte, mint akár a szüleink. Pedig a csodálatos magyar nyelvünk, a városaink, otthonaink, a családunk, a barátaink, a biztonságunk és ezer féle szabadságunk mind-mind rengeteg küzdelem, harc, vereség, dac, halál és véres, verejtékes születés, élethossziglani munka eredménye.

És a megtartásához is szükség van mindezekre.

Ne hidd azt, hogy ami adatott, az már el nem veszhet! Ne hidd, hogy a hódítók azért tolakodnak közénk, hogy meghagyják neked kényelmes, gondtalan világodat! Ne hidd, hogy a barbárok építeni jönnek! Ne reméld, hogy szándékaik békések, ne feltételezd, hogy hitük könnyedén belesimul majd hiteink sokféleségébe, ne hazudd azt magadnak, hogy nincs okod tartani tőlük.

Ma még nincsenek köztünk, ma még másfelé igyekeznek, ma még nem a mi életünk a zsákmányuk. Ma még könnyen megfékezhetjük áradásukat. Ma még van eszközünk a visszatartásukra.

De ha elmulasztjuk, holnap már ezerszer nehezebb lesz megvédenünk boldog és szabad világunkat.

Először kevesen leszünk, aztán meg egyedül és semmi nem marad a biztonságunkból, a normális mindennapjainkból. Nemcsak a magyarság, a magyarságunk fog elveszni, hanem minden olyan, aminek lehet, hogy nem is vagyunk a tudatában, ami élhetővé teszi ezt az országot, ezt a hazát.

Bojkottáló, otthon maradó, érdektelen polgártársaink, igennel szavazó pártos előnyre sandító politikus-karikatúráink, ti azt hiszitek, nektek nincs veszteni valótok? Azt hiszitek, megmarad nektek az a kerek világ, amiben éltek?

Tévedtek!

Ti még többet is fogtok veszíteni, mint mi.

Mert ti csak használjátok azt, amit mi megteremtettünk és életben tartunk. Mi akkor is képesek leszünk a szabadság, a jólét, a boldogság apró köreit létrehozni és fenntartani, ha a mostaninál sokkal mostohábbak lesznek a körülmények, mi újjá fogjuk tudni építeni Magyarországot. De a ti liberális világotok örökre semmivé lesz. Vagy a muszlimok pusztítják el, vagy mi nem kérünk belőletek többet.

A liberalizmust is csak négymillió NEM menti meg.

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A tudatlanság és alkalmatlanság ámokfutása, avagy a XXI. századi forradalmár kórtörténete (áltudományos elemzés)

Észrevétlenül beszivárogtak az életünkbe a forradalmárok. Az 1870-es évektől, a Párizsi Kommün körüli tömegmészárlásoktól kezdve, …

29 hozzászólás

 1. “Mi akkor is képesek leszünk a szabadság, a jólét, a boldogság apró köreit létrehozni és fenntartani, ha a mostaninál sokkal mostohábbak lesznek a körülmények, mi újjá fogjuk tudni építeni Magyarországot.”

  Újjáépíteni a gyerekeinknek, az unokáinknak. De mivel ti “kedves” liberálisok nem törődtök semmivel és senkivel saját magatokon kívül biztosak lehettek benne hogy se Istenünket, se hazánkat, de legfőképpen családunkat nem fogjuk miattatok kockáztatni.

  Lassan itt a pilanat hogy a szívteknek oly kedves preferált kisebbségekkel együtt döntés elé állítsunk titeket: Vagy megszoksz vagy megszöksz.

 2. zombigyilkos

  Tetszik a cikk.
  Egy megjegyzést viszont tennék, ha nem gond:

  idehaza semmiféle liberális kapitalizmus nem tombolt a rendszerváltás után.
  Az inkább liberális szocializmus volt. Érdemes nevén nevezni azt, ami.

  Mert ugye gondolom senki nem nevezi kapitalizmusnak azt a gazdasági modellt, ahol az emberek jövedelmének kétharmadát elveszi az állam, majd ennek a pénznek a döntő részét szociális juttatásokra (nyugdíj, EÜ, oktatás, gyes, gyed, stb.) fordítja?
  Csak mert ez bizony kőkemény szocializmus a javából!

  • Ne erőlködj. A mai világban az illegális határsértőket menekülteknek, a buzikat melegnek, a cigányokat romának, az EU diktatúráit liberális demokráciáknak, a kerkó többséget fasisztának, a semmihez sem értő, kommcsi leszármazottakat értelmiséginek hívják.

 3. A menekultek eppen az elnyomas es emberi szabadsagokat csorbito diktaturak elol, bombazasok es haborus helyzetek elol menekulnek. Szabadsaguk es emberseguk megvedesevel nem gyengebbek, kevesbe magyarok leszunk, hanem szabadabbak, erosebbek, ertekeiket megelo magyar europai kozosseg, akik emelt fovel nezhetnek vissza ezekre az evekre kesobb.
  Es volt olyan idoszak amikor az iszlam vallas jelentette Europaban a nyitottsag es tolerancia alapkovet, a mor hoditas nelkul elveszett volna a gorog klasszikus kultura nagy resze, hisz Arisztotelesz is arabbol forditottak kesobb.
  Barbaroknak nevezni menekulo embereket szamomra erthetetlen. Mi is voltunk menekultek, es lehetunk meg a jovoben – sok kivandorlo van Magyarorszagrol szerte a vilagban, ez miert mas?. Az embersegnek miert kene vallasi, nemzeti es egyeb hatarokat szabni mikor mindannyian itt elunk egymas mellett ezen a bolygon, ki jobban, ki rosszabbul – mit veszitunk abbol ha kiallunk a nalunk rosszabb sorsuak mellett?

  • Paranoid Android

   Az a baj, hogy amit írsz, annak semmi köze a valós helyzethez. És nem is igaz történelmileg.

  • Előbb-utóbb ha kötelezővé teszik a béke vallását és minden héten merénylet és bombázás lesz, akkor tényleg lesz az EU-ban is háborús helyzet és menekültek, de addig senki ne mondja, hogy Olaszország, Szerbia, Ausztria háborús terület, ahonnan menekülni kell Németország, vagy Skandinávia felé.
   Azok, akiik megsértik a határainkat, megtámadják a rendőreinket, ekkora mocskot hagynak a vonatokon, a Keletiben, a menekültszállásokon, és egyéb vándorútvonalaikon, megerőszakolják egymás NYOLC éves kislányait, feleségeikkel kereskednek, azok bizony BARBÁROK.
   Csak a magad nevében beszélj, én SOHA nem voltam menekült. A Magyarországról kivándorlók csak abban mások, hogy többnyire hasznos tagjai a társadalomnak, elfogadják a törvényeket és az erkölcsi elvárásoknak eleget tesznek egyébként nagyrészt ők is gazdasági bevándorlók.
   Jelen pillanatban az iszlám a keresztény kultúra totális megsemmisítésén fáradozik, teljesen irreleváns, hogy mi volt régen. Magyar őseid – ha egyáltalán voltak – most forognak a sírjukban.
   Az emberségnek azért kell határt szabni, mert például, ha embernek kezelsz egy vadállatot, akkor könnyen előfordulhat, hogy megesz, ledöf, vagy éppen felrobbant. A vallási, nemzeti határokra pedig éppen azért van szükség, hogy megőrizzük a sokszínűséget, az értékeket, amit az őseink ránk hagytak, egy olyan összetartó erőt, ami nem csupán abból fakad, hogy szaporodásra képes utódot tudunk létrehozni. Bárki bármit hazudik, NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, ÉS NEM IS KELL ANNAK LENNÜNK.
   Ha Te ki akarsz állni a “rosszabb sorsúak” mellett, akkor menj oda a hozzájuk (az 5km-es körzetedben is sokan vannak) és segíts nekik ott ahol élnek, és ne csak ugass a számítógép elől, hogy mindenki hülye intoleráns, aki nem akarja feladni azokat az értékeket, amiért az ősei megküzdöttek. A mai népszavazáson Magyarország szuverenitása mellett lehet csak kiállni, aki igennel szavaz, az nettó hazaáruló, aki nem megy el annak meg nem való a demokrácia, és jobban tenné, ha ezentúl nem panaszkodna, semmi miatt, ami történik vele.

   • Egyetértek.

   • Egy szekularis Europaban nem tehetik kotelezove ‘a beke vallasat’ – egy kb 500 millios lakossagu EU-ban, ahol a muszlim vallas szazalekosan elenyeszo – nezd mar meg hogy milyen szamokrol van szo Europa szinten. Az milyen allitas, hogy ‘az iszlam a kereszteny kultura megsemmisitesen faradozik’ – ezt mire alapozhatjuk? Feszultsegek meg keresztenyek kozott is leteznek, egyetnemertes szinten. Ugyanakkor nem neveznem barbaroknak a haborus menekulteket barmilyen koszt es egyebet hagynanak maguk utan, de bizonyara magyar emberek kozott is van olyan, akik eldob neha egy-egy szemetet, foleg ha nem a legpihentebb es stresszmentes helyzetek sorozatabol probal szabadulni – anekdotak es indulatok helyett jo lenne kulonbseget tenni a gazdasagi bevandorlok es menedeket kerok, menekultek kozott, ha gondolod.
    Sajnos a gyerekkereskedelemre, es a 8 eves kislanyok molesztalasara sok helyen van pelda,ez nem kultura specifikus – ha jol emlekszem Europaban is igen gyakori! Hala a progressziv allam altal letrehozott gyermekvedelemnek!
    Egyetertek – nem kell egyformanak lennunk – ezt az elozoekben en sem allitottam.
    Megertem, hogy Orban ezzel a referendummal jol be akart mutatni az EU-nak, hogy ‘marpedig mi.. !’ – sajnos rosszul sult el, az EU a kooperaciorol is szol, es 1300 ember vagy meg annyi sem, nem valtoztatta volna meg negativan a magyar kulturat, tarsadalmat. Szerintem ez a referendum negativ es elutasito, zarkozott kepet festett Magyarorszagrol a vilagban, megerositve azt a benyomast amit a hatarmenti konnygazas es aggressziv kepek keltettek nemreg. Ez egy negativ orszagkepet mutat – Nagy kar!
    Es hogy egy 1300 fos kvotat sem meghalado ugybol ekkora kampanykavalkadot renditeni tobb millio forintra rugo koltseggel?! Az kinek jo>? Az atlagembernek biztos nem.
    Nem ertem miert hazaarulo az aki igennel szavaz – csak azert mert nem ert egyet a ‘tobbseggel’? barki barmit valaszthat ez szive joga es ezt nem lehet vitatni. Jogunk van egyet nem erteni, hiszen ‘az oseink’ ezekert a jogokert is kemenyen megkuzdottek, a demokracia pedig eppen arrol szol, hogy nem mindig ertunk egyutt, de ettol meg nem fogjuk egymast megenni, kirekeszteni, esetleg dutyiba zarni, hiszen azok az idok mar elmultak! vagy megsem?

    • „szekularis Europaban nem tehetik kotelezove ‘a beke vallasat’ ”
     Ne nevettess, Németországban a „Kereszténydemokrata Uniónak” Muszlim tagozata van. Londonban pakisztáni főpolgármester, Anglia lakosságának már csak 80%-a fehér brit őslakos, USA elnöke egy Hussein. A muszlim nem egy egyszerű vallás, pláne a liberális anarchistákkal megtámogatva. Az 500 milliós Európában pár százaléknyi buzi és egyéb retardált van, mégis minden héten nyavalygás van részükről, ha nem tetszik valami, vagy éppen vegzálni kell a normális keresztény többséget.
     ” az iszlám a keresztény kultúra totális megsemmisítésén fáradozik” például lehet alapozni a Koránra, a terroristákra és a keresztényüldözésekre.
     „nem neveznem barbaroknak a haborus menekulteket barmilyen koszt es egyebet hagynanak maguk utan” Te nem, de mindenki más igen.
     „magyar emberek kozott is van olyan, akik eldob neha egy-egy szemetet, foleg ha nem a legpihentebb es stresszmentes helyzetek sorozatabol probal szabadulni” Természetes, csak nem Szaúd-Arábiában a határon a katonák felé teszi, bár Rólad nem tudok nyilatkozni…
     Tényleg nagyon jó lenne különbséget tenni. Tudod ki a menekült? (nem) Aki szépen fogja a cókmókját és elutazik a LEGKÖZELEBBI biztonságos országba, és ott egy menekülttáborban megvárja, míg valaki befogadja, ha befogadja (küld neki egy repjegyet, keres neki állást stb). A zöldhatárt sáska módjára megrohamozó hőzöngő, fenyegetőző koszos terroristák NEM MENEKÜLTEK.
     Rosszul emlékszel, Európában eddig nem volt gyakori főleg nem az iszlám világhoz viszonyítva, sem a gyerekházasság, sem a terrormerényletek.
     A felülről nyitott kvóta nem 1300 főről szól, ne hazudj.
     Értelmes, hazáját szerető ember számára, az, hogy megvédik helyette az országa határát (EU külső határát) az ostromlóktól, semmiképp sem negatív országimázs.
     Számomra (és 3 280 000 ember számára) Magyarország szuverenitása megér egy népszavazásnyit.
     Nem, vannak kérdések, amelyeknél MA nincs jogod véleményt nyilvánítani és börtönnel fenyegetnek, ha mégis (lásd egyes történelmi igazságok).

     • Obama koztudottan kereszteny, egy nev maga nem feltetlenul jelent automatikus vallasi hovatartozast, a nemet Keresztenydemokrataknak ifjusagi szervezete, evangelikus alszervezete, egyetemi szovetsege stb van es szamos egyeb kisebb altagozata, ahol, nem tagadhatod, miert ne ferne el a muszlim, vagy egyeb felekezetu csapat is.
      A Koran nem sokban kulonbozik a Bibliatol, ha az eroszakra akarsz peldat talalni, biztos megtalalod mindkettoben. A terrorizmust a Korannal indokolni az egyik legykonnyebb indok, es manipulativ, ilyen modon lehetetlen igazi okokat talalni.
      Haborus zonabol nem biztos, hogy evekig az az almod csaladdal, csecsemovel vagy fogyatekkal elo hozzatartozoval, hogy egy szegenyesen ellatott taborban elj, telen nyaron, ahol kilatastalan es kiszamithatatlan a helyzet; biztos tudod, hogy szamos ilyen tabor van es ezekbe folyamatosan ozonlenek az emberek, akiket naprol napra nehezebb ellatni. Oriasi penzosszegek hianyaban sokan itt ragadnak es tengetik evekig kilatastalanul az eletuket, a tehetosebb reszuk viszont utra kel, erre nem a mostani helyzet az elso pelda.
      Mindenhol 1300 alatti kvotarol tudok, lehet ez evi (kozel az 1300hoz de nem pontosan 1300, ezt tobb forrasban lattam).
      Mirol nem lehet velemenyt nyilvanitani, nem eppen azt tesszuk most itt?

      Ha Gorogorszag es a delebbi tranzitallamok rendesen dokumentalva inditottak volna utjukra a menekulteket/bevandorlokat, akkor Magyarorszagnak nem kellett volna verrel, verejtekkel es konnygazzal ugy kezelnie ezeket az embereket ahogy. Ha a leirtaidbol indulunk ki, akkor minden muszlim terrorista es barbar, ez pedig ep esszel is lehetetlen es oriasi altalanositas, ami sehol sem allja meg a helyet.
      Europaban ha jol emlekszem meg a 90-es evekben is gyakoriak voltak az ETA, IRA es egyeb terrortamadasok, a Baader MEinhofot ne is emlitsem, sot Eszak Irorszagban manapsag is robbantgatnak (ha figyeled a hireket). A gyerekhazassag gyakoribb mint gondolnad ha a 15-16 eves korhatart szamolod az europai (ha ugy tetszik) ”oslakosok” koreben is, videken magasabb aranyban es egyes csoportokban pedig jellemzoen — a bevandorlo kozossegek nagy resze [hangsulyozva] pedig betartja az ehhez tartozo torvenyeket Europa szerte, (muszlim vagy nem muszlim) erre rakereshetsz – mivel gyongyoru szoval elve ”integralodni” akar.

     • Ennek fuss neki még egyszer!
      Obama köztudottan iszlám gyökerekkel rendelkezik és úgy keresztény, ahogy a mi Gyuriferink. (Egy szóval nem mondtam egyébként, hogy muszlim vallású). Egy páran úgy vagyunk vele, hogy ízlelgetni kell még a keresztény-muszlim szókapcsolatot, míg befogadja a korlátos logikánk. Egyébként ez pont azt igazolja, hogy egyre nagyobb befolyással rendelkezik európai döntésekre az iszlám (először csak a disznóhúst tiltják be, pár év múlva meg már csak alkoholmentes sört lehet inni az oktoberfesten, majd pedig muzulmán kvóták lesznek a közigazgatásban, levetetik a kereszteket a templomokról, stb.)
      A Korán igen sokban különbözik a Bibliától, tekintve, hogy a Biblia értelmesebbik felében olyan erkölcsi útmutatások vannak, amelyet nem egy hatalommániás kecskepásztor talált ki (plagizálva az eredetit) és többnyire a szeretetet hirdeti, és hogy azért mégse nyírjuk ki szerencsétlen barbár tevehajcsárokat, csak mert nem tudják a Miatyánkot.
      Nem indokoltam a Koránnal a terrorizmust, bár lehet benne valami 😛 („Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek! Harcoljatok ellenük, amíg nem lesz többé megkísértés, s míg a hitvallás csupán Allahé lesz!” ) A Korán ellenére, ha elérnék a tevehajcsárok azt a szintet, hogy nem kell mindent szó szerint érteni, akkor nem lenne gyakoribb a pokolgépes merénylet náluk, mint a vallási ünnep.
      „Haborus zonabol nem biztos, hogy evekig az az almod csaladdal, csecsemovel vagy fogyatekkal elo hozzatartozoval, hogy egy szegenyesen ellatott taborban elj”
      Nem, senki sem mondja, hogy a menekült lét álomnyaralás, de semmilyen fejlett civilizációban nem jogosít fel a nyomor a törvények áthágására. Egyébként vannak nehézsorsú emberek európában is, csak rosszabb a PR-juk. Az a helyzet, hogy a menekülttábori viszonyok nem lépik át a kedves liberálisok ingerküszöbét (de még a tesó muszlim olajmonarchiákét sem), mert nagyon kevesen agitálnak az emberhez méltó menekülttáborok kialakításáért, ehelyett egyszerűen BEHÍVNAK szelekció és bármiféle ellenőrzés nélkül minden jöttmentet az EU területére. Aki felelős pozícióban ilyet tesz az gonosz és Európa, valamint a tényleges menekültek ellensége. (Merkel, Görögország)
      A kvóta egy százalékos elosztás a tagállamok között. Jönnek százezren, kapunk 1300-at, jönnek 2 millióan, kapunk huszonötezret.
      „Ha a leirtaidbol indulunk ki, akkor minden muszlim terrorista es barbar, ez pedig ep esszel is lehetetlen es oriasi altalanositas” Nem írtam ilyet, tessék még egyszer elolvasni.
      2016-ot írunk, nem a kilencvenes éveket, és nem is a középkort. Ha ilyen mindennaposak a terrortámadások Európában (ami nincs így), akkor vajon miért van az, hogy annyian meglepődnek, ha felrobbantanak egy repteret, vagy lemészárolnak 100 embert egy szórakozóhelyen.
      A muszlim bevándorlók többsége olyannyira nem akar integrálódni, hogy nem tanulja meg a befogadó nép nyelvét, nem fogadja el annak szokásait, gettósodik, alsóbbrendűnek tekinti az európai nőket.
      „Mirol nem lehet velemenyt nyilvanitani” BTK 333.§

 4. Valakik” hibázott, még ha jó cél érdekében is. És szakértő kézben a jó szándék könnyen polaritást válthat. Könnyítésnek: távoli elérés. (csalódás szmájli)

  • Kizárólag a posztról szóltam, nem a politikáról, avagy amikor a gondolat átvitelről kiderül, hogy egyszerűen adatátvitel.

 5. A cikk kitűnő! Vektorêrt! Egyetértek maximálisan!

 6. @vektorter
  A terrorizmus nem vallas-specifikus, minden terrorista eroszak, elnyomas vagy tortenelmi igazsagtalansag, elnyomasban gyokerezik.
  Szavaidbol idezve: “Jelen pillanatban az iszlám a keresztény kultúra totális megsemmisítésén fáradozik..” – ezt nem tudom masra velni, mint, hogy minden iszlamot koveti ember ma, minden pillanatban a “kereszteny kultura” megsemmisitesen faradozik – ez tenyleg nem altalanositas :-).
  A menekult valsag kezelese pocsek, az EU egyik gyengeje a szethuzas, a kooperacio hianya, ami meg inkabb gyengiti a rendszert. Nem is ertem, hogy a nepszavazas miert nem az EU-tagsagrol szolt, inkabb ezt kene az emberektol megkerdezni, ha szetmegy az EU, akkor ugyis mindenki ‘azt csinalhat amit akar’ es nincs panaszkodas es nyivakolas, hogy marpedig ehhez es amaz politikahoz, projekthez, hosszutavu tervhez mi tul jok vagyunk, tul demokratak, tul okosak – ”mi ebbol kerem nem kerunk”. Legyen tehat referendum az EU-rol, igazi szuveranitasrol, biztos vagyok benne, hogy nem fog kesni..
  Az ”integracio” sikerere vagy sikeretelensege mellett sok peldat lehet felhozni.. erdekes viszont, hogy a kelet-europai orszagok is az ‘integracio’ nagyitoja alatt talalhattak magukat nemreg (sot talan meg most is); az is erdekes ahogy mi ‘cimkezunk’ masokat, masok pedig minket. Magyar osokkel buszkelkedve, akik szinten ide vandoroltak, (valahonnan) – (erdekes nemde?) egy kirekeszto politikat, nezetet vallani kicsit rohelyes, es ezt nem is ertem. Sot, ugy erzem a magyarok valahol jobbak ennel a kicsinyessegnel.

  • Paranoid Android

   vektortér kért meg, hogy tegyem be a kommentjét, mert negatve diszkriminálja a blogmotor.
   Ime:

   A terrorizmus az alacsony kulturális szintű és/vagy beteg (pl. fertőzött) társadalmakban gyökerezik.
   „Jelen pillanatban az iszlám a keresztény kultúra totális megsemmisítésén fáradozik.” Ez nem általánosítás, hanem tény. Tudatosan, vagy anélkül, egyesek terrorizmussal, barbár módon, vagy politikai módszerekkel, mások népvándorlással, hallgatással, túlszaporodással.
   „menekult valsag kezelese pocsek” Pocsék társakkal, kontra produktív módszerek végrehajtásában nem szabad kooperálni. (Gondolom Te is nemmel szavaztál, ha így vélekedsz az EU válságkezeléséről.)
   Az EU egy, hazájuk(?)ban feleslegessé vált érdekemberek vezette, liberális, nemzet- és hagyományellenes propagandaszervezet. Be sem szabadott volna lépni, de legalábbis 4-5 évente (érvényes :D) népszavazással kellene bizalmat szavazni.
   Te beszélsz a széthúzásról, aki a saját nemzetét ócsárolja, KOMOLYAN????
   Remélem, nem sütött a Nap, amikor a „kelet-europai orszagok is az ‘integracio’ nagyitoja alatt talalhattak magukat”, még a végén lángba borítja őket az integráció.
   Nekem nem csak vándorló őseim vannak (Nálad kimaradhatott 1100 év a történelemóra anyagából…). Másrészt nem az ősökre vagyunk büszkék, hanem arra, amit elértek, megőriztek és átadtak nekünk (nem, nem a multikulti, a fékek és ellensúlyok, vagy éppen 80 éves pap feje, azok a hosszú távú eus célok elemei). A kirekesztő politikai nézet az, hogy az ország 90%-ának véleményét veszed semmibe. Kérlek, legközelebb az ilyesfajta mainstream balos demagóg szövegekkel az erre fogékonyabb közegeket keresd, nagy sikered lehet például a fészbukon.

 7. Nem ertem honnan van veszed hogy ”az ország 90%-ának véleményét veszem semmibe” amikor 55% nem vett reszt – ez hol az orszag lakossaganak 90 % ?
  Szinten nem ertem, hogy a nemzetem hogyan ocsaroltam, az esetleges kritikat, de inkabb oszinte velemenyt ocsarlasnak ocsarlasnak venni milyen — ? Ez egy jo beszelgetes, ahol elmondjuk mit gondolunk, ezert van a velemeny hozzaszolas opcio,hogy barki elmondhassa nezeteit. ”Nem vagyunk mind egyformak” [lasd feljebb 🙂 ] Eppen ezert nem keresem a feszbukos kozegeket [amugy ezt a cikket ott lattam peldaul – tehat ez is FB-s kozegben volt]. Az EU nem tokeletes, de teny, hogy bizonyos szinteken jol mukodik, Magyarorszag pedig resze az EU-nak, igy felelosseget vallalhat annak jol mukodeseben, konstruktivan. Nem rasszizmussal.
  Arra meg mindig nem reagaltal, hogy ha az iszlam a kereszteny kultura megsemmisitesen faradozik, akkor ez minden muszlimra ervenyes? valoban ez lenne az eletceljuk? Halgatassal, tulszaparodassal? ezt most komolyan is gondolod? .. es ez egy tudatos tevekenyseg a reszukrol? ezt minden celjuk ejjel nappal?
  Melyik kultura fertozott es beteg 100%-osan? ezt a kifejezest biztos vagy benne hogy barmilyan tudomanyag komolyan venne ? Szerintem ez megint csak altalanositas. A magyar tarsadalom ezek szerint egeszseges es kiemelkedo kulturalis szintu? (ertsem ugy, hogy a magyarok mindenkinel jobbak a vilagon?)
  Amikor bevandorlokkal / kulfoldiekkel (nem europaiakkal) talalkozol, ugyanazt gondolod mint amit fentebb irtal? Vagy latod az ijedtseget, kilatastalansagot nok, gyerekek, csaladok arcan [ha talalkoztal ilyen emberekkel] ?

 8. Nem ertem honnan van veszed hogy az orszag 90 szazalekanak velemenyet veszem semmibe amikor 55% nem vett reszt – ez hol az orszag lakossaganak 90 % ?
  Szinten nem ertem, hogy a nemzetem hogyan ocsaroltam, az esetleges kritikat, de inkabb oszinte velemenyt ocsarlasnak ocsarlasnak venni milyen — ? Ez egy jo beszelgetes, ahol elmondjuk mit gondolunk, ezert van a velemeny hozzaszolas opcio,hogy barki elmondhassa nezeteit. ”Nem vagyunk mind egyformak” [lasd feljebb 🙂 ] Eppen ezert nem keresem a feszbukos kozegeket [amugy ezt a cikket ott lattam peldaul – tehat ez is FB-s kozegben volt]. Az EU nem tokeletes, de teny, hogy bizonyos szinteken jol mukodik, Magyarorszag pedig resze az EU-nak, igy felelosseget vallalhat annak jol mukodeseben, konstruktivan. Nem rasszizmussal.
  Arra meg mindig nem reagaltal, hogy ha az iszlam a kereszteny kultura megsemmisitesen faradozik, akkor ez minden muszlimra ervenyes? valoban ez lenne az eletceljuk? Halgatassal, tulszaparodassal? ezt most komolyan is gondolod? .. es ez egy tudatos tevekenyseg a reszukrol? ezt minden celjuk ejjel nappal?
  Melyik kultura fertozott es beteg 100%-osan? ezt a kifejezest biztos vagy benne hogy barmilyan tudomanyag komolyan venne ? Szerintem ez megint csak altalanositas. A magyar tarsadalom ezek szerint egeszseges es kiemelkedo kulturalis szintu? (ertsem ugy, hogy a magyarok mindenkinel jobbak a vilagon?)
  Amikor bevandorlokkal / kulfoldiekkel (nem europaiakkal) talalkozol, ugyanazt gondolod mint amit fentebb irtal? Vagy latod az ijedtseget, kilatastalansagot nok, gyerekek, csaladok arcan [ha talalkoztal ilyen emberekkel] ?

  • Onnan veszem, hogy 55 ezer ember gondolta – és érezte fontosnak, hogy elmondja az irányú véleményét (több, mint 8 millióból) – , hogy az EUs „megoldás” jobb, mint amit az általad kicsinyes, panaszkodó, nyivákoló, túl okos, túl demokrata, menekült, vándoreredetű (,újabban rasszista is) nép a népképviseleti demokrácia keretein belül önerőből képes kialakítani. Ebben a beszélgetésben Te a „haladó liberális” szlogenekkel vagdalkozol normális érvek helyett, aztán, ha védhetetlen, témát váltasz.
   „Tudatosan, vagy anélkül, egyesek terrorizmussal, barbár módon, vagy politikai módszerekkel, mások népvándorlással, hallgatással, túlszaporodással.” Igen ez általánosan érvényes. (Megj.: A Vic_Jokul-féle muszlim definícióját sajnos nem ismerem.) Az Iszlám célja a keresztény kultúra totális megsemmisítése (erre találták ki). A hívők a cél eléréséhez szükséges eszközök. Az ő életcéljuk, hogy eljussanak Allahhoz és ott jutalmuk legyen, meg szolgáik és háremük. Ezt pedig Alláhu-nak tetsző élettel, vagy éppen halállal érhetik el.
   „Az EU nem tokeletes, de teny, hogy bizonyos szinteken jol mukodik, Magyarorszag pedig resze az EU-nak, igy felelosseget vallalhat annak jol mukodeseben, konstruktivan.” Bizonyos szinteken? Ez komoly? Ilyen erővel tetszőleges 20. századi diktatúrára is cserélheted az „EU”-t, úgy is igaz lesz a mondat (Mo. esetleges szükségszerű cseréjével és az idézett szöveg értelmesre konvertálásával), vagy NEM?
   Ki beszélt itt a fertőzés mértékéről, százalékokról? „ezt a kifejezest biztos vagy benne hogy barmilyan tudomanyag komolyan venne?” Tudományág? Majd kialakul egy, ami csak ezzel foglalkozik, ma már mindennek van külön „tudomány”ága, de ez nem egy tudományos fórum, teljesen irreleváns. Egyébként CSAK attól még nem ér kevesebbet egy mondat, mert ”tudományos szakember” neadjisten „szakértő” mondja. Általánosítás?? A belemagyarázásod? Ki beszélt a magyar társadalomról? Egyébként ha már megint témát váltunk, a magyar társadalom tényleg kiemelkedő kulturális szintű, és nem véletlenül az. Értsd úgy, ahogy csak akarod. Összehasonlíthatatlan pl. az iszlám világgal. Ez nem jelenti azt, hogy Magyarországon ne lenne terrorizmus, ott van pl.: a Teréz körút, a Lehel utca, 2006 október.
   Amikor bevándorlókkal/ külföldiekkel találkozom, (akik miért is ne lehetnének európaiak?) pontosan ugyanazt gondolom, mint amit fent írtam. Amikor Keleti pályaudvaron, vagy éppen Győrben nagyszámú illegális bevándorlóval szembesültem, az én arcomon volt az ijedtség. Elvétve akadt köztük nő (egyesek zsákkal a fejükön), vagy kisgyerek és ők is inkább egymástól és a csomagjaik épsége miatt féltek, mint a magyar rendőröktől, vagy az elképedt őslakosságtól.
   Legközelebbi kommentedre kérlek értő olvasással és liberális belemagyarázás nélkül, legalább egy kis odafigyeléssel készülj fel, mert ez vállalhatatlan volt.
   /*Indítványozom a blogmotor elfogultsági vizsgálatát. Mégis hogy képzeli, hogy Nekem nem engedte a hozzászólást, másnak meg egyből kétszer?*/

 9. Bocsanat, nem akartam ketszer ugyanazt beirni.

 10. Kar, hogy mar a legelso hozzaszolasom ota “halado liberalis >szlogenekkel< (!)" vagdalkozom; legalabb vegigolvastad, pedig nem volt kotelezo. Ezt sem kotelezo elolvasni…
  A kirekeszto, idegengyulolo politika a kormany populista ideologiai teret 'gazdagitja'. Onmagaban bizonytalan, felelemmel kontrollalt tarsadalmak allnak igy 'a kivulallohoz' – pedig azt hittem a magyar tarsadalom 'kiemelkedo kulturalis szintu'.
  A tudomanyossag barmilyen lehellete tenyleg messze elkeruli kis porta(lun)kat!

  Magyarorszag EU tagsagarol donto nepszavazas tehat nincs messze – sok sikert a kampanyhoz! – es egy nagyon kereszteny Magyarorszaghoz!

  • Igen, már az első hozzászólásodat kár volt elküldeni, már abban kinyilvánítottad, hogy a cikket se értelmezni, se pedig érteni nem vagy hajlandó, valamint nem tudsz elvonatkoztatni az általad valóságnak gondolt liberális mesevilágtól. Ebben minden nép pontosan ugyanolyan, mindenki egyenlő, minden vallás egyforma és békés (egyébként ostobaság egytől egyig), tudomány mindenható, bárkiből lehet bármi, mindenki okos, ügyes és toleráns, a többség is csak amiatt mondja, hogy nem ilyen a világ, mert meg vannak félemlítve, meg elnyomva. Ha az a pár, csúnyagonosz ember végre feladná a hatalomgyakorlást a többi fölött, akkor lávpíszhepinessz lenne mindenhol határok, törvények, kötelességek nélkül. Sajnos a Kárpát-medence bevándorlói között milliónyian vannak a szegény, tudománytalan, megtévesztett, bizonytalan, megfélemlített emberek, akiket hiába buzdít a dicső liberális eszmékkel és tengernyi pénzzel a csodálatos, felvilágosult és irgalmas FEJLETTNYUGAT, szomorúan le kell mondani róluk, hiszen olyan alacsony kulturális szinten vannak, hogy nem tudják megtagadni rasszista, fasiszta, nacionalista, antiszemitista, homofobista, xenofobista mivoltukat.
   Köszönöm az őszinte jókívánságodat!
   Neked pedig kívánok sok tudományosságot az életedben!

 11. Ha nem az eloirt vagy egyesek altal preferalt nezetek szerint ertelmezem a cikket, akkor ez azt jelenti, hogy “nem vagyok hajlando” erteni es ertelmezni azt, ezek szerint. Minden emberben nem szukseges feltetlenul valamilyenfajta gonosz nyugati ideologia szocsovet latni.. Hogy milyen is a “liberalis mesevilag” – mesevilagnak eppen nem neveznem, de liberalisnak igen, a kovetkezo, cikkbol vett reszt
  ” hogy összenézhess, összebújhass azzal, aki tetszik, hogy úgy neveld a gyermeked, ahogy akarod, hogy azt mondj, gondolj, vagy higgy, amit helyesnek, igaznak vélsz”
  Igen, egyetertek, ezert a fajta tarsadalomert sokan megdolgoztak. Es minden nap meg kell dolgozni azert, meg kell elni azt, hogy az idezettekben emlitettek meg is maradjanak, valosagkent.

 12. Óvodai szint (gyakorlat mutatja, hogy szükséges):
  Nem, Te nem egyénileg értelmezed a cikket, Te nem vagy hajlandó a cikket elejétől a végéig elolvasni, valamint a magyar nyelv és a logika szabályai szerint értelmezni az egészet.
  A cikk egyetlen szót sem ejt a menekültekről (akik ”bombázások és háborús helyzetek elől menekülnek”), vagy azok befogadásáról, nem nevezte őket barbároknak. Csak a Te szánalmas mesevilágodban lehet a cikknek olyan jelentése, hogy ha MENEKÜLTEKET nem fogadunk be, akkor kevésbé magyarok vagyunk. Vagy az értelmezéssel van gondod (intelligencia vagy nyelvismeret hiánya), vagy aljas szándékból lettél a „nyugati ideológia szócsöve”.
  „iszlam vallas jelentette Europaban!!!! a nyitottsag es tolerancia alapkovet” Nettó baromság. Te nem tudod, mi az a nyitottság és tolerancia, vagy aljas szándékból hazudsz róla.
  „mor hoditas nelkul elveszett volna a gorog klasszikus kultura nagy resze” Te már csak tudod. Bizonyára sokat segít a kultúrán, ha a templomokat lerombolják, felégetik a könyvtárakat, legyilkolják a lakosság jórészét. Ilyen erővel a görög klasszikus kultúra átvétele nélkül az iszlám világot már visszakergették volna a barlangjaikba.
  A kultúrát nem a könyvekben leírt szövegek, hanem azok az emberek képviselik, akiknek a látásmódját, gondolkodását megváltoztatta az adott gondolat, mű, s akik ezt továbbadják, felhasználják.
  ” hogy összenézhess, összebújhass azzal, aki tetszik, hogy úgy neveld a gyermeked, ahogy akarod, hogy azt mondj, gondolj, vagy higgy, amit helyesnek, igaznak vélsz”
  Ezek egy része a mai Európában is csak utópia, nemhogy az iszlám világban. A meglévő szabadságjogaink sem azért vannak, mert nem védtük meg korábban a határainkat, mert hagytuk, hogy idegen birodalmak beleszóljanak abba, kikkel és hogyan éljünk.

 13. A cikk elejen szo esik arrol, hogy mi szerencsesek vagyunk. Ez tenyleg igy van es remelhetoleg tart meg egy (rovid) ideig… Az iszlam hoditas 150 eve, az elitek, csaszarok butasaga, kommunistak kiserletezesei stb visszavetettek a fejlodes menetet – ezzel tobb szaz ev tortenelmet le is tudtuk, az egyeni felelosseget mellozve es a dontessorozatok lancolatat leegyszerusitve, figyelmen kivul hagyva. Ha mindez nem lett volna, ha mashogy alakult (vagy alakitottak) volna, ma ragyogo es tokeletes orszagban elnenk. De a csunya “barbarok”, es a gonosz EU, az a par szaz, vagy neadjisten par ezer ember, e ragyogo es tokeletes orszag felepiteseben minket meg fognak, es meg is akarnak akadalyozni – mindez egy jelenleg 8.9 millio fos magyar tobbszegu orszagban! Ezek a “barbarok” bizony nagyon gyakorlottak es talpraesettek ha par ezren egy jo par millios orszagot ennyire tonkre tudnak tenni seperc alatt, mert ugye, ne feledjuk, “ne hidd, a barbarok nem epiteni jonnek.” Most nagyon megijedtem!!
  “Mi akkor is képesek leszünk a szabadság, a jólét, a boldogság apró köreit létrehozni és fenntartani” De a ti liberális világotok örökre semmivé lesz.[..] vagy mi nem kérünk belőletek többet.” A szabadsag fennmarad, a liberalis vilag pedig semmive lesz – ez most komoly?.. Az ismeros fenyegetozes sem maradhatott el igy a vegere, nagyon aranyos, hogy letezhet egyszerre, egy bekezdesben a szabadsagrol valo elmelkedes (igeretek – nem is akarmilyenek!) es a felelemkeltes? A teljes cikk ezzel van atitatva, szabadsag-zaszlo lengetes, es felelemkeltes. Gyonyoruszep.

  • Ha nincsenek ellenérvek, akkor jön ez? “az egyeni felelosseget mellozve es a dontessorozatok lancolatat leegyszerusitve, figyelmen kivul hagyva”
   Ezt valami könyvben olvastad, vagy bullshit-generátorból van? Milyen egyénekről beszélsz? Milyen döntéssorozatokról? Egy rövid poszt nem tudja helyettesíteni azt az ismeretanyagot, amelyet az eddigi egész életed során kellett volna elsajátítanod.
   “Ha mindez nem lett volna, ha mashogy alakult (vagy alakitottak) volna, ma ragyogo es tokeletes orszagban elnenk.” A cikk nem írt ilyet, már megint gondjaid vannak a szövegértéssel.
   Milyen pár ezer? (Egyébként 1 barbár is sok.) Már megint hazudsz. Te milyen mértékben szeretnéd tönkretenni ezt az országot, és milyen időintervallumban? Ha lassabban, akkor kevesebb is elég.
   “Most nagyon megijedtem!!” Neked nincsenek értékeid, amit féltened kéne ebben az országban, Te anarchista vagy, nem liberális.
   Remélem az is félelemkeltés lesz, ha valaki felébreszt, hogy ég a ház…
   http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

 14. Jo hetveget!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük