Ugye önnek is napról napra szimpatikusabb Magyar Péter?


Emlékszem, hogy örültem, amikor kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc szakdolgozata és a sógora szakdolgozata a rendelkezésre álló adatok szerint nagyon közeli rokonságban állnak egymással. Én hülye azt hittem, hogy többet nem kell írnom róla, ez tuti kicsinálja. Én kis naiv!

Mondjuk Horn Gyulát se csinálta ki az, hogy pufajkás volt, a Ferit meg az ezer előző ügye sem, ahogy Medgyessy Pétert az az apróság, hogy annyira ügynök volt, hogy még fedőneve is volt. Nyugodtan beletörődhetünk, hogy a messiás is itt marad a nyakunkon, ahogy MZP se volt képes eltűnni a semmibe, egyrészt továbbra is elbűvöli a hódmezővásárhelyieket, továbbá rendszeresen felbukkan az országos sajtóban is. Csoda, hogy sok jót az ellenzéki szavazókra nem lehet mondani?

De ez még mind semmi, Török Gábor elemző interjút adott az Indexnek. Török Gábor az elemző szakma egy rendkívül érdekes intézménye. Kevesebb érdemi mondanivalója van, mint Kéri Lászlónak és nagyobbakat téved, mint Lengyel László. Utóbbi viszont legalább kikopott a nyilvánosságból.

Török Gábor nem tartotta lehetetlennek a Jobbik-kétharmadot 2018-ban. Ilyen jóslatok és egy kupica szóda információtartalma adják meg a hitelességét a mondatainak. Török Gábor Magyar Péter elmúlt bő négy hónapjából a legmesszemenőbb következtetésekre jut. Ha a szokásos találati arányát megszorozzuk 4-gyel, akkor is megnyugodhat minden Fidesz szimpatizáns.

Legyünk megengedők, biztos a pénteki buli előtt beszélték le az interjút és akkor még nem volt semmi gond a magyar politikai élet új állócsillagával. A címe is sokat ígérő:

Török Gábor: A Fideszben már megy a suttogás arról, hogy ki lesz az első, aki elindul a Tisza Párt felé

Remélem a kedves olvasó megbocsájtja nekem, hogy megelégszem az Index szöveges összefoglalójával, de amikor belehallgatok az interjúba, azonnal narkolepszia jelentkezik nálam.

Az „elemző” arra a kérdésre, hogy a neres gazdasági elit átigazolhat-e a Tiszához, azt válaszolta, hogy:

a pletykák szerint ez a mozgás nemcsak valószínűsíthető, hanem már zajlik. Sőt, már a választás előtt elkezdődött. Magyar Péternek fontos, hogy a gazdasági világgal kialakítsa a kapcsolatát. De szerintem az is kérdés, hogy ez a politikai elitet is elérheti-e. A Fideszben már megy a suttogás azzal kapcsolatban, hogy ki lesz az első, aki elindul a Tisza Párt felé.

Engedjék meg nekem, hogy „elemezzem” Török Gábor „elemző” fent idézett mondatát. Nem akarok felvágni, de a világ, az én világom legalább három nagyságrenddel komplikáltabb, mint Török Gábor „elemzőé”.

Én is rengeteg pletykát hallok. Ezek egy része nem ellenőrizhető és soha nem is válik azzá. Amelyik beigazolódik végül, az ugye nem pletyka, hanem tényközléssé nemesedik végül. Persze csak utólag. És persze vannak emberek, akik rendszeresen igazat pletykálnak, de nem kötöm senki orrára, hogy kik.

És akkor az első kérdés: Kinek mondod el a pletykát, amit el akarsz terjeszteni, először? Olyannak, aki megbízhatóan tovább adja. Török Gábor láthatóan ilyen, látható örömmel fecseg ki mindent, amiről azt gondolja, hogy bizalmasan mondtak el neki. Ha viszont van némi reflexiója a saját helyzetére vonatkozóan, akkor tudnia kellene, hogy csak azért etetik mindenféle „információkkal”, mert tudják róla, hogy azokat hatékonyan teríti a nyilvánosságban. Persze az is lehet, hogy csak ilyen mondatokkal vezeti fel azokat a mondatait, amelyekben az ötleteit tényként (akár nagyon komoly „írógéppel írt” hallomásnak is nevezhetnénk ezeket) adja elő. De egy komoly ember csak nem csinál ilyet, ugye?

Tehát Török Gábor azt állítja, hogy Magyar Péter a feltűnése után már néhány héttel annyira sikeres és hiteles figurának tűnhetett az eddigi Fideszhez, a nerhez (a ner-t azért írom kisbetűvel, mert ugye ez nem az a ner) köthető gazdasági elit számára, hogy helyből meglátták benne a nagy lehetőséget. Tekintsünk el most attól, hogy a messiás legelőször bő két év múlva tud visszaadni valamit a neki tett szívességekből (szigorúan törvényesen persze), annak a lényegtelen előfeltevésnek a megvalósulása esetén, hogy megnyeri a választásokat. Persze lehet, hogy rejtetten van mögötte egy külföldi támogatói háttér, valahonnan csak finanszírozták, jól átláthatóan persze (hiszen mindenki látja, hogy mennyi mikroadomány kellett hozzá) a kampányát. Mondjuk értem én az elemzői kényszert, hogy valami érdekeset és bombasztikusat kell mondani.

De ha a neres vállalkozók tudnák, hogy Péter mondjuk az amerikaiak nyerő embere, akkor csak özönlenének már mögé, a tutiba, nem? Mondjuk az MZP-ről tudták, mégse özönlöttek. A fene érti ezeket a neres vállalkozókat. Hacsak MP nem tűnik stabilabb és okosabb figurának, mint MZP.

A neres politikusok láthatóan jól ismerik egymás lelkivilágát is, hiszen előre tudják, hogy melyikük fog átmenni egy one man show-ba második embernek. Tegye fel a kezét, aki akár egyetlen egy untermannját is látta a messiásnak? Apostolok nélkül mutatkozik mindig.

Szakemberek és szakértők ezreiben éledezik a vágy, nem kétséges, hogy neki dolgozzanak. De Török Gábornak azért egyre szimpibb ez a srác.

Szavatartó ember is, az se kétséges, tehát érdemes megbízni benne. Biztos stabilabb gazdasági és politikai környezet várható tőle, mint amilyen a ner. Persze nem lehet kizárni, mert hülyék és árulók, illetve hülye árulók mindig akadnak, hogy magát a messiáshoz hasonlóan a csak a képzeletükben élő ner duplán képzeletbeli élvonalába álmodó csávók valamelyike még megsértődik.

Szóval nekem is egyre szimpibb ez a Petya csávó. Igaz nagyon meg kell gondolni, mit mondasz neki bizalmasan, telefonnal nem szabad nagyon a közelébe menni, és mindig szigorúan az előző Facebook posztjában kifejtett álláspontja a szentírás, meg mindig emelt hangon beszél, mint a Puzsér, de akkor is annyira cuki. És ami a fő, megbízható és pontosan tudjuk mit akar, és minden embere kipróbált és közismert arc.

Pukli István óta nem volt ekkora esély a ner megbuktatására. Csak akkor még nem volt eléggé fejlett a Facebook. Na mindegy, a Török Gábor és a meleg nem jó kombó, igyatok valami hideget.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A mi buzink, a ti buzitok

  A mi buzink lehet keresztyén-keresztény ember, zsidó vagy ateista, de egyértelmű tradicionális értékrendet képvisel, csak …

12 hozzászólás

  1. „Pukli István óta nem volt ekkora esély a ner megbuktatására.”
    Az még csak egy pukli volt.
    Most már egy vörös, övcsatos nadrágszíjas párt telenadrágja viszi a prímet.

    • A legyél te is rendszerváltó egyszemélyes Kft új Ken babákat forgalmaz. A következőkből választhatsz:
      1./ Ken baba Tisza párti logóval.
      2./ Ken baba fehér nadrágban, barna derékszíjjal.
      3./ Ken baba diktafonnal felvételt készít.
      4./ Ken baba fehér nadrágban, a nadrágon gyanús sárgás folttal. (Felár ellenében DNS mintával.)
      5./ Pelenkázható, pisilős Ken baba. (Deviza felár ellenében az amerikai követség ajánlásával.)
      6./ Ken baba, amint nyakánál fogva kivezetik az Ötkertből.(Mazochistáknak.)
      7./ Ken baba (éjfél után vadKan baba) térdepelve táncol egy tini lány előtt.(A felnőtt filmek kedvelőinek.)
      +1 Kérésre egyedi igényeket is kielégítünk! Ilyen pl. a média által felfújt beszélő gumiKen, állítható alkatrészekkel.

  2. Teljesen hihető, hogy a NER-ből dezertálni szándékozók előre megsúgják Török Gábor úrnak, mi a szándékuk. Lehet, hogy lesz egy két levitézlett, Magyar Péter gerincű ember, aki átáll hozzá, de ezt a Fidesz külön meg is fogja köszönni MP-nek. Aztán, hogy a gazemberek mit kezdenek egymással a Tisza Pártban, legyen az ő dolguk.

  3. Török mester egy megátalkodott ballibererós, aki nem elemez, hanem a vágyait, álmait, reményeit fogalmazza meg. Annyira hiteles a mondandója, mint kb. az Őszödi Böszmének.

  4. Ungarn öber alles !

    Törökgábor ellemez, ha nem akkor meg buzul, mert neki a melegség az igenis jó

  5. Szófosó Török valami nagyon ütős anyagot tolhat.

  6. Úgy hallottam, Orbán is átmegy a tisza pártba.

  7. A NER-t leváltani? Mekkora marhaság ez? Mintha a NER egy párt vagy egy klub lenne.
    Pedig ‘csak” a társadalmi szereplők egy spontán halmaza . Mindenki beletartozik akibe szorult némi nemzeti érzés, öntudat és felelősségérzet a hazája iránt.Szemléletes példa a foci-EB. Itt még a kormánnyal szembenállók is hazafias kötelezettségüknek tartják, hogy szurkoljanak a nemzeti válogatottnak.
    Tehát, egy nemzeti ügyben együtműködnek. És ebből még rendszert is csinálhatnak.
    Hogy a nemzeti gondolatot képviselő gazdasági szereplők előnyben részesülnek bizonyos megbízádok esetén?
    Nagy cucc! Ki az a hülye aki az ellenségét ajnározza, tömi megrendelésekkel, pénzzel?

  8. én is meg tudom mondani, hogy a fideszesek vagy neresek közül ki lesz a következő, aki átáll a selyemmajomhoz.

    Aki megszokta, hogy neki alanyi jogon jár pénz pina paripa, és valami miatt kitessékelik a gangra, mint a hasas macskácskát.

    lehet, hogy van még ilyen szúnyog, és ha van, lehet, hogy ez a legjobb módja a szúnyogriasztásnak, szúnyogirtásnak.

    Egyébként ráférne a Fideszre némi ilyesmi.

  9. magyarpéter a globalogazdi új csodafegyvere.
    a ner alatt értett magyar nagyvállalkozói réteg pusztulásra lenne ítélve egy globalocsicska hazaáruló bábkormány hatalomra kerülésével…. a tiszarpárt pedig pont ilyen lenne.
    úgyhogy pontosan nulla darab magyar nagytőkés fog beállni pszichopeti mozgalma mögé.
    Lesz azzért elég dollár majd a ládikákban, nem kell aggódni értük.

  10. A Fidesz sikeres gazdaságpolitikája miatt nyilván sokan csapódtak hozzá, olyanok is, akik nem jobboldaliak, nem nemzeti érzelmuek. Jó ideje a magas hivatalokat is csak itt adják. Ezek közott bizonyára akad olyan, aki lelép, ha azt hiszi, hogy süllyed a hajó. Ez törvényszerű, a Fidesz túl nagyra nőtte magát, nyilván sok már a sima erdekember. Nem is baj, ha tisztul a kép és elmennek az árulók.
    Sajnos Török előre tudta azt is, hogy Szentkirályi visszalép, sztem valaki sug neki. Na ugye, hogy több áruló van, MP már akkor nem volt ott….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük