Hunvald Györgyöt is felmentették, hasít a független magyar bíróság!


Nem hiába tüntetett érte a liberális értelmiség színe java? Vagy az a tüntetés Tasnádi Péter miatt volt? Hát nem mindegy? Győzött az igazság! Igaz 15 év itt is kellett hozzá, de úgy látszik ennyi a független magyar jogszolgáltatásban a bűnösség, meg az ártatlanság bizonyulásához is szükséges. És ne csodálkozzon, hogy már nem tudja hogy ki is ő! 

Teljesen igaza van Brüsszelnek, hogy nem enged hozzányúlni ehhez a kiváló rendszerhez. Mi az a 15 év a világmindenség évmilliárdjaihoz képest? Egy ember is elél vagy ötször ennyi ideig, nem igaz, hogy nem bír ki 15 év büntetőeljárást belőle. Nem kell kényeskedni.

Arról a szörnyűséges lehetőségről nem is beszélve, hogy egy ártatlan embert vegzáltak 15 évig! Csak engem zavar ez az ellentmondás?

Ha valakit 15 év után végül is nem ítélnek el, mert mindenféle problémák voltak a korábbi mindenféle első, meg másodfokú, esetleg bűnösséget többféleképpen megállapító ítéletekkel, akkor nem sérül neki a tisztességes eljáráshoz való joga? Remélem perelni fog!

Bizonyára önök is rendszeresen találkoznak mondjuk az Országos Bírói Tanács kiadványaival, amelyek részletesen megmagyarázzák, hogy miért történtek így a dolgok, hol hibádzik a jogszabály és ne adj isten, esetleg hol hibázott egy bíró? Ahogy azt is olvasták, hogy az OBT részletes tervekkel állt elő arra vonatkozóan, miként lehetne a bonyolultabb ügyek tárgyalási idejét az emberi élet egyötödéről, mondjuk az egytizenötödére csökkenteni. Azt meg sem említem, hogy esetleg nem ellentétes ítéleteket hozni fordulónként. Önreflexió nulla.

Mondjuk így ennél az utolsó bekezdésnél persze csak a csalfa képzeletem játszik velem. Ennyi erővel pont azt is elképzelhetném, hogy Viktoria’s secret modellekkel orgiázom. Azok nők még, ugye?

A bírói kar és úgy általában az egész jogásztársadalom rohadtul érzékeny a függetlenségére. Ezt úgy kell értelmeznünk jelen állás szerint, hogy ők megmondják nekünk, hogy miként is vannak a dolgok, nekünk meg coki. Nem a magyar társadalomnak van igazságszolgáltatása, hanem az igazságszolgáltatás terepasztala a magyar társadalom. Ha meg a jogalkotó, a népfelség, az országgyűlési többség akar valamit, akkor jön Brüsszel és máris van jogi értelme egy olyan kijelentésnek, hogy mostantól az anyád az apád.

Hunvald György esetében a jelen állás szerint csak azt tehette volna a bíróság, jogállamilag, hogy valamikor 2009-ben és 2010-ben minden létező fokon felmenti. Vagy ha bűnös volt, akkor elítéli. Nem kívánom végiggondolni az eljárás különböző stációit jogilag, mert az ember nem öntöz forró kénsavat sem magára, de egy 15 év után elkövetett jogerős ítéletnek nincs sportértéke, akár felmentő, akár nem, csak kínzási arányszáma, valahol 85 százalék körül.

Ráadásul ha jól értem, valami jogi csűrcsavar mentette meg végül, az igazságot még valahol a szomszéd utcában körbevette néhány lebernyeges alak és alaposan helyben hagyta. Mondjuk úgysincs belépője egyik bíróságra sem.

Ez nem arról szól, hogy Hunvald mit érdemelt volna. Ez arról szól, hogy szabad-e minimum 10- 15 évig húzni egy bírósági eljárást? Gyakorlatilag minden közfelháborodást kiváltó ügyben. Még szerencse, hogy a bírói függetlenség kizárja, hogy bíróságok tévedjenek. Ja, nem zárja ki, de mégse tévednek. Amúgy a Hunvald miniszterelnöki álmokat dédelgetett, úgy megnéztem volna, amikor lemeccselik ezt a Fletóval 2009 elején, vagy a Gordonnal 2014 elején is. Ezt az élményt is elvette tőlünk a bíróság.

Ha nem lenne világos, a jogászok, mint kaszt vallottak kudarcot immár sokadszor. Egymással szórakoznak, jogászkodnak és az emberségre és az igazságra tesznek nagy ívben. Nem is akarom tudni, hogy ezek mögött az abszurd pofátlanságok mögött milyen megegyezések vannak és főleg kivel rezeg egy hullámhosszon az a sok független bíró. Szégyelljék magukat.

Vezető kép: Hunvald György egykori VII. kerületi szocialista polgármester és a háttérben Szabó Zoltán volt szocialista országgyűlési képviselő valamikor 2011-ben sok-sok tárgyalással és ítélettel ezelőtt.  MTI Fotó: Kovács Tamás


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

21 hozzászólás

 1. csakafidesz

  Nagyon elhamarkodott lenne az az ítélet amelyet 10 éven belül meghoznak. Inkább tökölnek 15 évet, mert hát megtehetik. Az átlagembernek a főnöke bevisz egy aktát és azt mondja, hogy hétfőre nézze át, nos kedden már nem fog örülni a főnök, ha pedig még tovább húzza, hát kirúgják a munkahelyéről.

 2. Korruptak. Már akik..

 3. „szabad-e minimum 10- 15 évig húzni egy bírósági eljárást?”
  Sőt KELL!!!
  Hiszen így lehet hivatkozni elévülésre,vagy mi a fenére. Sőt az Istenadta Nép is elfelejti,mi az az ügy,amiért a „derék” liburnyákot meghurcolják.
  (Nem,nem elévülés,valami mást szoktak benyögni a bírók,csak nem jut az eszembe.)
  Szóval,jól kitalálták ezeket MAGUKNAK! Tartottak attól,hogy valamelyiküket csak sikerül lecsukatni,és az elindíthatná a dominósort.

 4. Ő még a Hagyó üggyel egy időben indult, ha jól emlékszem?
  És megúszták a “kormányzati negyed” ingatlan panamát is. Le akarták nyúlni a Nyugati pályaudvart és az Országházat is.

  Már akkor az USA diktálta a tempót!
  1978-tól mindenkppen, gyakorlatilag is

 5. Cseh Katalin ügyében ugyan ez lesz, a nyomozók miért húzzák még mindig az ügyét?

 6. Persze Czeglédit se hagyjuk ki ő is fel lesz mentve.

 7. Tudományos libsizmus

  Erre nagy összegű fogadást lehetett volna kötni.

 8. függetlenobjektív

  függetlenobjektív gazságszolgáltatás

 9. Most nem kell aggódni az adófizető nép pénzének felhasználásáért, a felhasználás mikéntjéért és annak hatásfokáért?

 10. apro_marosan_petergabor

  Egy kérdésem maradt.
  Az igazságügyminisztert melyik párt adja?
  Ja, a FIDESZ.
  Akkor mit is csináltak az igaszságügy miniszterei 13 éven át?
  Több kérdésem nincsen.
  Megjegyzésem van:
  – Ugyanez az igazságszolgáltatás (13 + 4 év alatt) hány kommunistát juttatot börtönbe a bűneikért
  – Amikor Gyurcsány(MSZP + SZDSZ bolsevikok) volt kormányon felmentették az összes bűnös nagy és kicsi rendőrt a szemkilövetés+ alól
  – Pistrui és társa (SZEVIEP) dúsgazdagon szabadlábra került (FIDESZ alatt)
  – Czeglédy szabadlábon röhög rajtunk…
  – SimonGábor MSZP-s elnökhelyettes tolvaj röhög rajtunk luxus lakásában…
  A politikában nincsen helye a gyengeségnek 2/3-nál erősebb támogatással sem tud a FIDESZ-KDNP erőt mutatni?
  – Oda kellene adni az igaszságügyi minisztériumot a DK-nak, vagy az MSZP-nek, azt hiszem jobban működtetnék (alattuk elég sok korrupt MSZPs-SZDSZ-es poliikus került a börtönbe…:(( )

  • A bíróságok ügye az Únió „szent tehene”. Mivel azokat már érzékenyítették (értsd. megszerezték az új vezéreszmének), vigyázzák annak kormányoktól való függetlenségét, mint a szemük fényét. Egy miniszter nem mer nemhogy hozzányúlni, de még hozzászólni sem a bíróságok dolgaihoz, pedig ennyi kétharmad után, bizony magasról tehetne arra, hogy az EU-ban mit gondolnak! De hát amint látjuk, ők a pénzek manipulásával zsarolni tudnak. Ilyen ócska és aljas rendszer még soha sem volt Európában!

  • Az igaszságügy miniszterek tűrték Brüsszel csesztetését és a kötelezettszegési hazugságokat.

 11. Puncius Pinatus

  Több esetben felmerül a kérdés hazánkban kik azok, akik valóban befolyással bírnak bizonyos szervek működésére, irányítására.
  Mert hogy a kormány, az illetékes minisztériumok nem az biztos!!!
  Minden tisztességes embernél kinyílik a bicska a hasonló történések kapcsán, amiből sajnos akad bőven!

 12. Mondom én, be kell vezetni az előminősítést. Megalapozott gyanú esetén akár az esetleges súlyosbító körülmények nélküli letöltendőt emberünk megkezdi. Innentől neki is a gyors eljárás lesz az érdeke. Ha közben szabadulna, de vannak felmerült súlyosbítók, esetleg benn marad. Ha nem jött be, akkor kártérítést lehet adni. A gyors eljárások mellett az is kevés lesz – ha lesz.

 13. Csupa jóember. Nálunk a baloldalon csupa jóember van, (na jó az egyetlen cuslágon kívül a többiek mind kiváló jóemberek). Hehehe.

 14. Itt az ideje lecsapolni a bírósági mocsarat!

 15. Kéne egy olyan törvény, hogy a pereket kötelező legyen lezárni egy év alatt. Amelyik bírónak ez nem sikerül, az fizessen bírságot.

 16. Kitüntetésre még nem terjesztették fel az efftársak!?

 17. A magyar bíróság független.
  Független az ordító igazságtól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük