Kitartás, elvtársak!


A Momentum nevű viccpárt viszonylag új elnöke volt akkora marha, hogy azt posztolta ki valahová: „Kitartás”. Szerencsére nem a nyilas zászlót tette utána. De tehette volna, mert kb. azt sem tudja, hogy mik azok a nyilasok. Az, hogy egy listán volt velük a legutóbbi választáson, az ezekben a körökben irreleváns, nem alapoz meg ismereteket.

Az egy dolog, hogy most mindenki a Momentumon röhög, ez eddig is így volt általában, de a régikomcsikból előjött a legújabb újbeszél PC és bejeleztek az újkomcsiknak, hogy nemcsak buzizni nem szabad, hanem Kitartást! sem lehet kívánni. A generációs különbség jött most ki haladóéknál: ahogy a régiek is buziznak a folyosón és cigányoznak bárhol, úgy kiderült, hogy az újak száján meg csak úgy jönnek a náci és a nyilas jelmondatok. Jól hangzanak, na. Ezért voltak már használatban, nem azért, mert csak tömeggyilkosok ejthetik ki ezeket a mondatokat a szájukon.

A 168 Óra (ezek még vannak?) gyorsan tartott is egy gyorstalpalót az ellenzék KISZ-szervezetének:

Azt javasolnánk, hogy a jövőben kerülje el a „Munka szabaddá tesz!”, az „élettér”, a „végső megoldás”, valamint az „Előre – rendületlenül!” kifejezések önmagukban való használatát, ahogy pihenőidejében azt se írja ki: „Szabadság, elvtársak, szabadság”!

Bájos, hogy a mozgalom 1945 utáni jelszavait is ide vették, pedig erősen jogfolytonosak az amúgy is jelentős személyi átfedéseket tartalmazó nyilas–kommunista csőcselékkel – mint mondják, főleg keretlegény–államvédelmis–kínvallató vonalon.

Vésey NER-társ tegnap igen találóan jegyezte meg: „Azt támadja a baloldal, aki ellen még van esélye: önmagát.” Láthatólag új frontot nyitottak; most majd azon fognak összeveszni, hogy melyek azok a kifejezések, amelyeket a különböző ellenzéki frakciók nem használhatnak soha, semmiféle kontextusban. Elég reménytelen küzdelem lesz – az öregeknek jól láthatóan nem sikerült megismertetni a mozgalom történetét a fiatalabb generációkkal. Ahogy a heteroszexuális, maximum szimpla szexuális szadista környezetben felnövő öregek számára is véget érnek a szexuális viselkedések a buzulásnál. Az éppen kihalóban lévő vén bolsik ugyanis még teljesen úgy tudták, hogy két nő maximum akkor kezdi el szeretgetni egymást, ha férfihiány van. Mindig is be akartak ilyenkor szállni, merő jóindulatból, és máig nem értik, hogy miért lettek mindig kidobva. Mondjuk ezek általában akkor is ki lettek, ha tényleg férfihiány volt. Na, ennek a társaságnak a momentumosok csak abban a kontextusban tudták elmagyarázni a 227-féle választható nemi identitást, hogy azok elsősorban a jobboldal vegzálása érdekében léteznek.

De azért az öregek láthatólag nagyon meg voltak sértődve és most kéjesen rugdalják tiltott szavak ügyében az ellenzék minimum metroszexuális frakcióját.

Gelencsér elvtárs egyébként a magyar oktatási rendszer kudarca, nem úgy, mint az átlagos momentumosok, akik általában valahol külföldön lettek elbutítva.

A „kitartás” szó továbbra is szabadon használható, még az „elvtársak” toldóval is, szerintem csak azt nem tanácsos mondani utána, hogy „testvérek”, mert akkor az ember még a végén Jakab Péter társaságában köthet ki. Na, persze nem azért, hanem azért, mert a nagyon hülyéket általában egy helyre gyűjti a szél.

Sok beszédnek sok az alja. Az ellenzéki politikusok teljesen megszokták, hogy bármit mondhatnak, annak nincs semmiféle következménye a való világban. Az MZP és a Fegyőr is erre ment rá, kikerültek a baromságaik a buborékból. Kitartás, Gelencsér elvtárs! A régi komcsik mindjárt kihalnak, és senkit nem fog zavarni a nyilas-romantikára való hajlamod.

Vezető kép: Gelencsér Ferenc az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 20-án. Fotó: MTI/Kovács Attila


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

12 hozzászólás

 1. csakafidesz

  A kitartás szóval nincsen semmi baj! A sportolóknak is bekiabálnak, hogy “kitartás”. A kitartás a munkában is kamatozik, mert ha kitartóan csinál valaki valamit annak megvan az eredménye. Ez ép olyan hülyeség, mint az, ha a focista integet a közönségnek és lengeti a karját akkor ő “fasiszta”, holott a kézlendítés egy római köszönésforma, de épp olyan ősi, mint az emberiség.
  Amúgy 1945 után a “szabadság” volt a köszönésforma, majd egy egész ország elbúcsúzott a szabadságtól.
  Ennek ellenére a szabadság létező dolog, csak a “korlátlan szabadság” nem lehetséges.

  • Igen, a horogkereszt pedig a Távol-keleti SVASZTIKA !

   • csakafidesz

    Groteszk, és megmagyarázhatatlan. Pont az ellenkező irányban forog, mint a horogkereszt. A szvasztika az élet körforgásának jelképe, a horogkeresztről inkább a halál jut eszünkbe.. Én már egyszer találkoztam egy megdöbbentő, mondjuk úgy “égi” jellel. Édesapám meghalt, az iratait kellett rendeznem. Nos az útlevele pont azon a napon járt le amikor ő meghalt..

 2. Ungarn über alles

  akkor ezek most a Jobbik fasiszta zabitesójai ?

 3. Köszönés 2022-ben: Meleg telet, hűvös nyarat!

 4. Kitartás, elvtársak, kitartás! Nemsokára jön a Nagy NyugatEurópai Forradalom, aminek a mellékhatásaként a GazOrbán is megbukik végre. Hajrá LilaOktóber! Hajrá! Mindenhová ződet! Setétződet!

 5. Emlékszem az élettér kifejezésért pedig a Miniszterelnökünket akarták megrángatni. Csakhogy Ő jobban bírta,mint ez a fazekas,vagy mi a lóalkatrész. 🙂

  • csakafidesz

   Pedig minden állat rendelkezik életérrel, és meg is védi a territóriumát. Az állat is megvédi az odúját, az ember is a házát. Erre üvöltenek nyugaton ezek a rohadt sakálok, hogy közös életterünket, a hazánkat milyen alapon merjük kerítéssel megvédeni.

 6. Emberek ! Egy valódi államférfi nyilatkozott meg !Ezt kritizálni ! Szégyen és gyalázat !!!!!!!

 7. Kitartást írt, de eltartást gondolt.

 8. Kedvencem.
  Gelencsér,az állatférfi.
  sic.

 9. Kitartás!

  Mi azzal a probléma?

  Tartsák ki! Mondanám hogy a 80. emelet ablakán, de mivel ekkora épületünk nincs, tűzzék ki a Momentum székházára ha van, ha az sincs akkor az Egyetem homlokzatára amelyiktől diplomát kapott, bár azt meg Fekete-Győrrel is megtehetik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.