Callahan felügyelő ügyintézés közben.

Minden igaz volt, amit az amerikaiak mondtak a szovjetekre, de sajnos az is, amit a szovjetek mondtak az amerikaiakra


Sajnos egyértelműen kiderült, hogy az amerikaiakra túl nagy volt a szuperhatalmi kabát, amit a sors rájuk adott 1991-ben a Szovjetunió szétesése idején. A hidegháború öröknek tűnt, az USA-nak nem is volt terve arra a valószínűtlen esetre, ha megnyeri. Így utólag visszatekintve egyetlen releváns választ sikerült összehozniuk, a Függetlenség napja című filmet, amelyben még kvótanégerek és LMBTQ karakterek nélkül harcoltak az egyetlen hozzájuk méltó ellenséggel, egy, az emberiségnél sokkal fejlettebb fajjal.

Sajnos a valóságban néztek, mint a lukinyúl, hogy most akkor mi is lesz a világgal. Teljesen komolyan azt gondolták, hogy a CCCP az ő zseniális aknamunkájuknak hála krepált be és nem a saját hülyesége miatt. Sajnos az sem volt meg és most sem az USA politikai, kulturális és gazdasági elitjének nagy része számára, hogy az országuk magányos szuperhatalmi státusza örök és megingathatatlan, SZU “legyőzése” után nekik már csak tisztogatási és rendfenntartási feladataik maradnak a bolygón, hiszen például az idegeneket is milyen faszán lenyomták.

Amerika teljesen a saját hatása alá került és sürgősen elfelejtett mindent, amit az erőegyensúlyról, a politikai játékelméletről, a történelemről valaha is megtanult. Azt különösen, amit az oroszokról nagy nehezen összeszedtek a bő negyven hidegháborús év alatt. Az meg, hogy Kínából és hosszabb távon Indiából, esetleg Pakisztánból, Törökországból komoly katonai hatalom és számukra is kezelhetetlen lokális játékos lehet, az eszükbe sem jutott.

Azt a csodafegyvert dolgozták ki, hogy a demokráciát, mint know-how-t exportálni fogják, módszertanilag úgy, hogy repülőgépekről, bombákra szerelve szórják le őket a lakott területekre. Szegény Vietnám a Föld legbombázottabb országa, lám ott is milyen szép demokrácia virul már majdnem ötven éve.

Nagy újítás volt még az is, a járulékos veszteség kifejezés demokrácia-kompatibilissé tétele mellett, hogy mindent belepréseltek a demokrácia fogalmába, amit az amerikai “hagyományoktól” (haha) teljesen elszakadó Hollywood az aktuálisan éppen sikeres producerek és rendezők szexuális perverzióinak és beteg társadalom felfogásának megfelelően éppen le akart nyomni az amerikai nép és úgy általában golyóbis szerte az amerikai kultúrimperializmus áldozatainak a torkán.

Régen imádtuk Amerikát, a szabadság hazájának tűnt, a formás autóival, a jótestű nőivel és az izmos medencetakarító fiúival együtt (kinek kinek ízlése szerint). Tényleg jó volt mindkét kóla és ahogy például Harry Callahan felügyelő, Clint Eastwood előadásában egy nagykaliberű stukkerrel le- és agyon lövöldözte az etnikailag vegyes bűnözői csoportok tagjait, az maga volt az igazságosztás revelációja. Jelezném még, minden hozzáadott érték nélkül, hogy ebben a kontextusban a nő is mindig meg lett mentve, továbbá a nő magától értetődően hálás volt megmentőjének. A híresen öntevékeny, például a forró levest ötletesen használó magyar nőknek hála, még azt a változást is üdvözöltük nálunk, amikor az amerikaiak felhagytak azzal, hogy a nőket vészhelyzetben kontraproduktívan sikoltozó hülyéknek ábrázolják. A szovjeteknél már sokkal hamarabb felbukkant egyébként az ügybuzgó és sikeres partizánlány figurája.

De ez a kegyelmi pillanat nagyon gyorsan elmúlt, a kompetens nőket szinte egy évtized alatt kiszorították a pszichopata férfiak személyiségével rendelkező olyan karakterek, akiket nőnemű színészekkel játszattak el, és akiket a producerek akkoriban még egyébként a szexuális zaklathatóságuk alapján válogattak. Ez a korszak (a szexuális zaklatás haha) egészen addig tartott, amíg az állítólag már húsz éve szarszagú Harvey Weinstein sikereit valaki meg nem elégelte és a világra nem szabadította a metoo mozgalmat.

Ha addig valakinek nem lett volna világos, a kisvárosi Amerika értékrendjének kipusztítása után kiderült, hogy az amerikai “társadalom” semmiféle állandó értékrendszerrel, világszemlélettel, kulturális identitással nem rendelkezik. A BLM azért lett ideológiailag még az LMBTQ-nál is erősebb zászlóshajója az amerikai kulturális imperializmusnak, mert a feketeség látszik egy emberen és ennél bonyolultabb identitással és nem mellesleg észleléssel az amerikai “”társadalomtudományos” és “kulturális elit”” (az idézőjelek szükséges számához nincs elég hely az univerzumban) nem birkózik meg. Rohadtul nem fogják fel, hogy pont feketék nincsenek mindenütt másutt és az etnikai kitolások soknemzetiségű rendszere például sokkal komplexebb Közép-Európában, mint hogy azt egy sima bőrszín problémára le lehetne fordítani. Arról nem beszélve, hogy mi magyarok például nem is akarjuk lefordítani.

A magyarországi amerikai nagykövetség például most a roma holokauszt kapcsán ünnepli a sokszínűséget és szólogat be nem csak a magyar többségi társadalomnak, hanem a társadalom jelentős többségének is. Az egy dolog, hogy az amerikai nagykövetség megnyilvánulásaira itt pont annyira figyel bárki is, mint Kabulban, ahol tavaly augusztusban, az összeomlás előtt még a helyi Pride-ról posztolgattak az idióták. A másik dolog viszont sajnos az, hogy az évtizedek óta a demokraták kezében lévő amerikai külügy jelenleg ezen a szinten áll.

A magát szuperhatalomnak képzelő USA nem arra hajt világszerte, hogy stabilitás és béke legyen, esetleg rend, hanem azért, hogy az élet a bármiféle “sokszínűség” folyamatos ünnepléséből álljon, miközben az amerikai cégek mindent ellopnak, amit lehet.

Az USA szerint Kína csinál éppen balhét a saját határainál és nem ők, pont, ahogy az oroszok is. És biztosak lehetünk benne, hogyha a kínaiak csendben lennének, akkor az amerikaiak most azon vergődnének, hogy Sanghajban nem engedélyezték a színesek felvonulását. A szovjetek azt gondolták egyébként, hogy minden erényük ellenére az amerikaiak hülyék. Attól tartok ezt pont jól tudták. Mi csak drukkolhatunk, hogy a republikánusok, a konzervatívok, az igazi amerikaiak visszafoglalják Amerikát.

 


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Meráni Klára férjével az árnyéktrónra tör

  Normális ember nem vágyakozik arra, hogy bolgár “nagyhercegnőt” lásson a magyar trónon. Arra sem, hogy …

16 hozzászólás

 1. Szerintem tévedés, hogy az usa csak a hidegháború megnyerése óta kavarja a szart.

  Ugyanis mindkét világháború azok műve, akik 1913-ban, a nagy háború előkészületei után Európából amerikába tették át a székhelyüket, hogy aztán majd a brit és a francia birodalom álcaruhája helyett a jövőben az amerikai egyesült államokét használják.

  A két világháború közötti összefüggés, hogy a nácizmus és Hitler szintén amerikai projekt Európa további gyengítésére, az amerikából történő elfoglalás, és egybegyúrás érdekében.

  Az első világháború közvetett melléktermékét megtestesítő SZU – a második világháború közvetlen melléktermékét megtestesítő – európai térfoglalásának megszüntetése része az évszázados mestertervnek.

  A hidegháborús győzelmet eredményező “Stratégiai Védelmi Kezdeményezést” nagy látványosság közepette az “Új Amerikai Évszázadért Projekt” gyakorlatba átültetése követte 2001. szeptember 1-ével.

  A történelmet a maga ízlése szerint alakító erő jellemvonása – a rejtőzködés mellett – , hogy száz év – egy évszázad – távlatában kívánja megalapozni a közvélemény által véletlen történéseknek érzékelt, majd az emlékezetben történelemként megőrzött politikai folyamatokat.

  • Annyit tennék hozzá, hogy tényleg sok a véletlen is, csak azokat is gyorsan be lehet építeni a tervbe, ha vki agya erre van trenirozva.

   • Kedves Theo

    Ha ezen a fórumon megpróbálnék számot adni arról, hogy az európai világháborúk – a XVII. századi 30 éves, a nagy és a második – stratégiai motívumai alapján miért jutottam erre a következtetésre, végképpen elküldenél a fenébe.

    Biztosan ismered, de egy alapművet gondolatébresztőnek azért bemásolok a „csellel támadás” alapsémájáról: https://www.youtube.com/watch?v=b3OGLQvWqhc

 2. “egyetlen releváns választ sikerült összehozniuk, a Függetlenség napja című filmet, amelyben még kvótanégerek és LMBTQ karakterek nélkül harcoltak”

  Láttad te egyáltalán azt a filmet? A végén ki menti meg az emberiséget azzal, hogy egy vírusos Windows programot telepítenek a varangyok űrhajójára?(hahaha)
  Természetesen egy zsidó, meg egy nigger.

  • Papamaci,
   Én nem nézek amcsi filmeket, ezért kérdezném:
   Nem úgy van, hogy a fehér férfi harcol face to face, , a zsidó meg az okos fiú a háttérben?

   • Nem így van. A függetlenség napjában a néger az erő, a zsidó gyerek az ész, és együtt mennek az idegen hajó ellen.

 3. És ehhez társul az Amerikában sem túlzottan működő multikulti Európára kényszerítése. Tegnap építész szempontból kezdtem nézni a Dunán egy 2018-ban készített német ismeretterjesztő filmet, hogy aztán megint Bilderberg ellenes dühhel fejezzem be. Mérget veszek rá, hogy ezt is a Háttérhatalom rendelte.
  Cím (nyilván egy sorozatról van szó) A Balkán fővárosai. Jelen téma Szarajevó volt. A meglepően helyreállított, tényleg történelmileg sokszínű városban járkált egy libsi fotósnő, aki egész végig azt akarta nekünk beadni, hogy marhára szeretik egymást a modernebb városrészt újjáépítő szerbek, meg a kisboltos aranyműves, meg a “egyetlen nő vezette” bosnyák kifőzde, ahol csak férfiak ettek, nő be se tette a lábát, meg a csadorkészítő igazhitű “vállalkozónők”, akik csadorjait gazdag muzulmán világokba viszik mint a cukrot. Vagy a bosnyák építész bort iszik, amit egy másik muzulmán termel… ja-ja, a muzulmán már csak ilyen: alkoholt iszik, és a nők férfi nélkül vezetik az önálló vállalkozást.
  Ordított a világbemutatás mögül annak a hazudozása, hogy milyen szép is a multikulti, ahol lám még a muzulmán nők is teljesjogúak (Jugoszláv kényszer nélkül) és mily jó életünk is lesz nekünk itt Európa őslakóinak a muzulmán bevándorlókkal, lám Szarajevóban is beválik…
  S ezt abban a városban, ahol multikultisan indították az I. világháborút… és nagy-nagy szeretettel lőtték szét egymást még pár éve a balkáni testvérháborúban.

  • Naprozsanak márpedig igaza van.
   Én is akkor kapcsoltam el, amikor a muszlim,, “teljesen szabad vallalkozonot” mutattak be
   A testvére ráadásul lelkesen bizonygatta, hogy ő vilagpolgar, neki mindegy hol él.
   Na, pont ilyeneket nem akarunk ide magunkhoz.

   • Igen, kedves Theo, mint mindig, egyformán gondolkodunk, egyformán vesszük észere a csalásokat. A nagyon önálló muzulmán vállalkozónők, mint pld. első női rézműves, aki apja szakmáját örökölte, az első bosnyák kifőzdésnő, akinek csak férfi vendégei vannak, és a nagyképű csadoros világtervezőnő és nővére, akit Ön is említ, csak egyet felejtettek el hangsúlyozni: Azért kapták meg a lehetőséget önállóan kisvállalkozni, mert a velük egykorú fivéreik, meg a szerbek, horvátok fiai multikulturálisan halomra gyilkolászták egymást ugyanitt, és így í nők lettek a családfenntartók.
    Mégpedig ezek mind őslakói a kontinensnek, és valamennyire összecsiszolódhattak a török kiszorítása óta eltelt évszázadokban, mégis ott lappangott Titó erős keze alatt is az ellentét a három vallás között.
    Hogy a francban képzeli még az is, aki az eszét a nemi szervével téveszti össze libsi agysejt nélküli multikultis, hogy az ide belökdösött nőgyűlölő, mindengyűlölő muzulmán hímmajom egy másik kontinensről, majd alkalmazkodni fog az európai népekhez?
    Balkán is azért lett örök tűzfészek, mert görög-görögkeleti, nyugati keresztény, és zömmel kényszerből muzulmánnak áttért fehér őslakosok a török hódítás után máig sem tudnak egymáshoz asszimilálódni. Akárcsak a cigányok 500 év alatt se, azok akiket itt védenek minap is a nyugati Soros-csicskák nyugaton, de mint bűzlő halakat nagy ízben dobták vissza sajátmaguk országaiból tömegével a fejlett, jóemberes svédek, kanadaiak, franciák, és most kezdik az olaszok.
    De mi lám így lopva is ki vagyunk oktatva, ezek a nyugati rohadékok által, s tartsuk el mindazon milliárdokat, akiket ők direkt behívnak és ránk lőcsölnek, azok, akiknek nem kellett az iszlám ellen harcolniuk és náluk cigánynak britekhez, USÁ-ba még az országukba belépniük sem volt szabad.
    Na ez a liberális keleti csicskák és a nyugati hazudozók valódi “multikulturalizmusa”.

  • mondjuk én ismerek söröző törököt… de nem igazán vallják magukat muszlimnak, azt mondta az egyik, az ő vallása a futball, a Fenerbahce…

 4. Jó ez a fejtegetés, persze a teljesség igény nélkül. Ugyanis az USA a kapitalizmus legagresszívabb fajtáját igyekszik megvalósítani. Miután megszűnt a hidegháború, azt hitték, hogy övék a világ és úgy is viselkedtek, sőt a mai napig úgy viselkednek. Amit a szocialista országok propagandája mondott róluk az mind igaz volt. (Sajnos az is igaz volt, amit ők propagáltak a kommunizmusról.) De hát az amerikaiak soha nem voltak híresek a bölcsességükről. A kapzsiságukban csak az orruk hegyéig látnak jó esetben. A világot alábecsülték. Közben megerősödött Oroszország is, Kína is sőt India, Törökország és Irán is. Megerősödő félben van Brazília és Argentína is. Jelenleg már nincs abban a helyzetben sem az USA, sőt a NATO sem, hogy uralni tudja a világot.
  (Azt azért szívesen megnéztem volna, hogy hogyan pustoltak ki Vietnámból, vagy legutóbb Afganisztánból)

 5. Attól tartok, hogy a sületlenség napjában igenis volt kvótanéger. Csak akkoriban a kvótalmbtq helyett még a kvótazsidó volt a szokás.

 6. Kedves Android!

  Történt egyszer, hogy egy amerikai cég létrehozott egy online videojáték platformot. Valaki beregisztrált a “kike” névvel. Ez Amerikában a zsidókra alkalmazott csúfnév, kb. “biboldó”. Természetesen rögtön kitoltották a rohadt nácit.

  Aztán a rohadt náci felírta a Twitterre, spanyolul, hogy ő egy mexikói tinédzser, a neve Henrique, Mexikóban ennek elterjedt beceneve a Kike, és mi is a baj a nevével?

  Szóval még a szomszédos országokkal kapcsolatban is fogalmatlanok.

  Ha nagy néha szükségem van egy speciális termékre, amit egy brit webshopban tudok csak megtalálni, a koma kinyomtatja a magyar címet, elballag a postahivatalba, feladja, megérkezik.

  Ugyaenezt egy amerikai webshop 1) nem teszi meg 2) ki sem írja a weboldalra, hogy csak Amerikába szállít, csak a végén derül ki.

  Mike Duncan történész, aki a magyar, francia, olasz stb. forradalmakról tart podcastot, Revolutions Podcast, hirdet egy új borotvát, és elfelejti megemlíteni, hogy csak Amerikába szállítanak.

  Hihetetlenek…

 7. Az megvan, amikor az amerikai, brit és francia erők “sebészeti pontosságú csapásokkal” küzdöttek az Iszlám Állam ellen? Hazugság, ugyanúgy leromboltak mindent, mint az oroszok. Az egyik tábornok még dicsekedett is, hogy Vietnam óta nem tüzeltek el ennyi tüzérségi lőszert… sebészkedés szívlapáttal.

 8. Nagyon jó, nagyon igaz: 10/10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.