Miért kell a Fideszre szavazni? Mert túl akarjuk élni!


2011 kora tavasza óta néhány havonta az ellenzék valamelyik ágense bejelenti – és a „hírt” az ellenzéki sajtó világgá is kürtöli –, hogy gazdasági katasztrófa közeleg és megbukik Orbán. Az az Orbán, akivel senki nem áll már szóba, aki elvesztette a multik, a bankok, a nemzetközi szervezetek, az EU és főleg az USA bizalmát. És persze legelsősorban a magyarországi liberális értelmiségiek és művészek bizalma veszett el benne végleg, hiszen 23746. alkalommal tépte szét a vörös vonalat, amikor nem azt tette, amit a korábban említett ágensek parancsolni akartak neki, hanem azt, ami az országnak a legjobb.

Az ellenzék realitás- és arányérzékére teljesen jellemző, hogy Márki-Zay Péter teljesen komolyan (mert humorérzéke sincs a faszinak) arra célozgatott, hogy nyilván Orbán vette rá Putyint az ukrán háborúra. Ahogy Orbán több száz, általuk megjósolt bukásának elmaradása sem ingatta meg őket a jóslási képességükre vonatkozó bizonyosságban. Az ellenzék vezetői, kiegészülve az éppen ügyeletes „fekete ruhás” Puklival és „kockás inges” Blankával – hogy kiemeljünk néhány kirívóan szánalmasat az ellenzéki kudarcok gezemicéjéből –, minden harmadik hétvégén azzal kelnek fel 12 éve, hogy na, ma, esetleg holnap megbukik az Orbán és szaladhatunk az örömhírrel az amerikai nagykövethez.

Nyilván az lesz az új miniszterelnök, aki elsőnek ér oda.

Magyarország azonban stabil demokrácia, meglepően stabil, hiszen itt a kormányok kitöltik a ciklusokat – teljesen stabil pártrendszer is lenne, ha az ellenzéki pártvezetők nem csinálnák ki a saját pártjaikat rendszeresen. Egy gazdaságilag valóban látványosan fejlődő, pénzügyileg is rendbehozott, aktív tömegtámogatással bíró kormánnyal rendelkező országban nem egyszerű „forradalmat” kirobbantani, ugyanis az államszervezet stabil, és tényleg csak egy-kétezerre tehető azon fizetett aktivisták száma, akik érdekeltek a forradalmi hangulat látszatának fenntartásában.

A magyar ellenzék már régen nem vizsgálható a józan ész szemszögéből; ők nem választásokon akarnak nyerni, hanem forradalommal akarnak hatalomra jutni, hogy ne kösse őket semmiféle korábbi szabály, megállapodás, közmegegyezés, különösen a demokrácia szabályaival ne kelljen foglalkozniuk.

A következő négy év magyar kormányának egymással nagyon nehezen összeegyeztethető megoldású problémákkal kell egyszerre megküzdenie. A geopolitikai újrarendeződés mellett olyan társadalmi változások zajlanak Nyugat-Európában, amelyekről tudomást sem akarnak venni az ottani társadalmak elitjei. Háború talán nem lesz, de minél több az ideológiailag voluntarista kormányzat Európában, annál kisebb ez a remény. Az ellenzék a „jóemberkedést” állami szintre akarja emelni, hogy ideológiai célok érdekében hozasson felfoghatatlan nagyságú áldozatokat a magyar emberekkel.

Márki-Zay Péter világosan megmondta: a háború árát az emberek fizetik meg, nem a gombák, és ő mindent meg is tenne azért, hogy legyen háború. Még az ellenzék emblematikus figurája, „főpapja”, az állítólag istenhívő és keresztény Iványi Gábor is a háború felé irányuló lépéseket követel, fegyverszállításokat minimum.

Ha leáll a magyar energiabehozatal Oroszországból, akkor mi is és Európa jelentős része is napokon belül az ötvenes években lesz. Talán a tömegközlekedés és a vasúti teherszállítás fenntartható marad, de az egész rendszert újra kell szervezni. Ha minimumon akarjuk legalább üzemeltetni a gazdaságot és fenn akarjuk tartani az áramszolgáltatást, akkor a magánautózást elfelejthetjük és a lakosság is kénytelen lesz lekapcsolni az elektromos eszközeinek a jelentős részét. Venni sem tudunk – egyébként nagyon drágán – áramot, mert másoknak sem lesz. Ha nem veszünk az oroszoktól a továbbiakban energiahordozókat és gázt, azzal ráadásul semmilyen módon nem nehezítjük meg a dolgukat. Ráadásul elveszítjük annak a lehetőségét, hogy az oroszok betartsák azt a számunkra előnyös szerződést, amit velük kötöttünk, hiszen akkor mi szegjük meg azt.

Az ellenzék úgy viselkedik, mintha erkölcstelen lenne előnyösebb szerződést kötni az oroszokkal, mint amilyet a németeknek vagy másoknak sikerül. A mai világ annyira összetett, hogy a háborúban álló Ukrajna még működő ipara a nyugati területeken olyan orosz gázt használ, amit tőlünk vesznek meg, az oroszok tudtával természetesen.

Sem az oroszoknak, sem az ukránoknak nem érdeke ennek az ügyletnek a megakasztása, mert egyiküknek sem érdeke az ukrán GDP további csökkentése. Az oroszok a lehető legkevesebbet akarják költeni a győzelmük után eljövendő ukrán protektorátus működtetésére, ahhoz pedig működő nyugat-ukrajnai üzemek kellenek. Ha pedig az ukrán ipar maradéka is leáll, akkor még többen menekülnek el az országból és még kevésbé hatékonyan lehet fenntartani az ukrán állam működését. Minden szereplő az ellentétes érdekek összeegyeztetésével küzd – a legkudarcosabb, illetve más szempontból a legsikeresebb ebben persze a mi ellenzékünk, amely az ideológiai érdekeit, az Orbán-gyűlöletét, a nyugati gazdáinak parancsait meg sem próbálja összemérni a magyar nemzeti érdekekkel.

Az ellenzék a háborús propagandájával azonnal feladta a magyar átlagemberek érdekeit és a nemzeti érdekeket. Egyértelművé téve, hogy a békét is eladnák, ha kapnak egy jó ajánlatot.

Nyomorral és vérrel fizethetünk azért, ha az ellenzék megnyeri ezt a választást. Annyi nyomorral és vérrel, mint amennyit a második világháborúért fizettünk annak idején. Azt sem mi csináltuk, és mégis mindenki úgy tesz azóta is, mintha a mi bűnünk, a magyarok bűne lenne egyedül. Ez nem egy megnyerhető háború.

Ne adjuk már olyanok kezébe a kormányrudat, akik a legnagyobb pacifizmusból néhány óra alatt eljutottak egy számunkra értelmetlen háború támogatásáig.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Az őrült háborúpártiság generációk pusztulásához vezet, ha nem fékezzük meg őket!

  A magyar közéletben, és valószínűleg az EU-ban és az USA-ban is két politikai nézet áll …

10 hozzászólás

 1. janos szabo

  Szarházi tetves kommunisták KIFELÉ ! Azt kapjátok amit ti adtatok ! KÖTELET !

 2. Ha azt mondanánk, hogy ha már muszáj, akkor ne az ukrán érdekekért, ne Ukrajna területi épségének megőrzéséért ontsuk a drága magyar vért, hanem akkor már harcoljunk magyar érdekből Nagy-Magyarország területéért, akkor ők lennének az elsők, akik azt mondanák, hogy azt nem lehet, hogy arra még csak gondolni sem szabad…

 3. Hát ma az egyik piacon egy árussal beszéltem. Vásároltam, mentem, utánam szólt: megy vasárnap?
  -Megyek.
  -És?
  -És? Nem akarok háborút, 5 gyerekem van, 8 unokám.
  Rémülten kérdezi:
  -Ha ezeket visszaszavazzák a fiatalok, lesz VELÜK?

  Nos, ERRŐL VAN SZÓ.

 4. Sajnos a fiatalok között nagyon sok az agymosott , félrevezetett. Minden évben belépett a szavazókörbe 100 ezer fiatal, akik módszeresen, napi rendszerességgel kapták az impulzusokat történelem, magyar, földrajz és osztályfőnöki órákon.
  Az 12 év alatt cca 1 millio szavazó!

  Ez szó szerint így van. A 30 éves anyuka, akinek 3 gyereke van, minden kedvezmény, család-és oktatási támogatást igénybe vesz, jó állása van, szépen berendezett otthonuk, megtakarításaik vannak, országot járnak, télen-nyáron külföldön üdülnek, amikor megjegyeztem, hogy ha ezek visszajönnek, mindez t egy tollvonással megszüntetik, rámkerekítette a szemét:- ugyan, miért tennék?

 5. Zseniális írás, tökéletesen igaza van, nem szabad

  Csak hát van annak személyi felelőse, hogy;
  A globalista szolgák összefogása, 2018 decemberi parlamenti terror akciója óta bántatlanul szervezhet forradalmat és jelenleg választási csalást külföldi támogatással, hogy kábítószer kereskedelemből KÉSZPÉNZ kerülhet hazánkba és fel is használják.

  A legitim kormányunk nevében hozott „jóemberkedő” intézkedéseket is a hazai adófizető polgárok fizetik meg, a „13. havi nyugdíjtól, a Marie Le Pen-nek adott 10 millió eurós kölcsönig.

  A legitim kormányunk sara, hogy a hazai pluralista demokráciában az egyházak megtűrik maguk között a többhitű, adócsaló Iványi féléket, a bírói kar megtűri tagjai között az alkotmány, kereszténység és kormányellenes Baka András féléket, az ügyvédi kamarák a Czeglédi és Varga Damm féléket.
  Ez bizony nem kamarák, a OIT és Kúria, az egyházi tanács demokratikus működésére, hanem az orbáni plurális felfogás alapján a vétkesek immorális tettei eltitkolására utalnak, etikátlan mundér becsületét védő – hisz plurális felfogásban azok nem vétkek, csak eltérő vélemények önkifejezése – álláspontról.

  A „jóemberkedés” leple alatt okoskodó csibészek csínytevései is büntetést igényelnek.

 6. Nagyon komolyra sikeredett ez a cikk és igen szükség is van komolyságra, hiszen nem kevesebbről van szó, mint az elkövetkezendő életünkről, gyerekeinkről, unokáinkról!
  De talán nem árt egy kis lazaság sem, derű amit éppen a [email protected] indukálnak a röhejes megszólalásaikkal.
  Tehát a két lényeglátó, akik néha suták (Sajó leginkább), de helyén a szívük!
  Hacsek és Sajó

  Alászolgája Hacsek.
  Népszolgája Sajókám, népszolgája.
  Az nem a Jeszenszky?
  Azt a Márki mondta.
  Az őrgróf, aki nem is gróf?
  Igen!
  Hacsek, a maga gyerekei szeretik a vért?
  Nem, a disznóölést messze elkerülik.
  Nem a disznóvágáson, a háborúban.
  Tessék? Maga megőrült Sajó?
  Az őrgróf mondta, hogy a fiatalok jobban szeretik a vért, mint az olajat.
  Az én gyerekeim inkább olajjal főznek, sütnek.
  Sajó tudta maga, hogy egy pocsék ember?
  Az asszony szokta mondani néha.
  Most Gyurcsány mondta, ha maga nem hal meg, egy pocsék ember.
  Ja, ha a Gyurcsány mondta, akkor inkább meghalok.
  Sajókám, maga kapott sms-t?
  Kaptam, de már elmúlt.
  Maga ökör, szöveges üzenetet.
  Ja, azt kaptam.
  És mi volt benne?
  Azt írták, hogy Bernadett menj savazni, mert úgy maradsz.
  Bernadett és savazni, ez miféle üzenet?
  Én sem tudom, de az asszony is elolvasta, azóta furcsán néz rám.
  Sajókám, kire fog szavazni?
  Természetesen a Fideszre!
  Miért éppen a Fideszre?
  Mert a moslék frissen sem jó, hát még állottan, az csak a disznóknak felel meg.
  Igaza van Sajó, találkozunk Április 3-án a szavazóhelyen!

 7. Hülye ellenzék!

  gyozo2018!

  Ennyi a történet:
  „Rájöttek arra, hogy szembe menni a kormányzattal csak emocionális úton tudnak, ha tartósan érzelmeket korbácsolnak vele szemben. Amikor valaki tizenvalahány évig viszi ezt a vonalat három elbukott választás ellenére, azokban a társadalmi csoportokban, amiket elér ezzel, nagyon komolyan ki is építi az erre való érzékenységet. Olyan mértékig felhergeli ezeket a csoportokat, hogy még a logika mentén történő, önös érdekeik ellenére sem lehet eljuttatni információkat, amiket befogadhatnának, mert egyszerűen nincs szabad vegyértékük a kormányoldal felé. Ezért van az, hogy bármit lép a kormány, még ha az a világ leglogikusabb dolga is, akkor is folyamatos a támadás részükről, mert emocionális alapú a támadás, nem racionális.”

  Ezekkel nem lehet mit tenni, míg nem tapasztalják meg Mohácsot! Ez van. Szerencsére, nem mindenki ilyen!

 8. Tisztelt Nemond!

  Namond
  2022-04-01 : 08:12

  Azannya Krausz! 10 millió eurót adott kölcsön a legitim kormány? Kereken pont annyit? Az adófizetők pénzéből? Ez már a multik Kánaánja!

  Rohadt elkeseredett az elvtárs, csak negatívan ír, miközben az ország gyarapodik, szépül, a béke szigete, jönnek a turisták.

  Csak nem a patkánylázadás, terrorista módszereit sírja vissza?
  Na ugye!

 9. Az ukrán háborúval messze túlléptük azt az évtizedekig hitt szlogent, hogy csak a vagyonunkat akarják az úgynevezett ellenzék, hogy némi baksisért eladnák a közöst, hogy minket agyonadóztatnának, hogy mindenünket ellophassák.

  Miután a Fidesz bizonyította, hogy nem megoldhatatlan a munkanélküliség, mert teremthető egymillió munkahely, hogy a rezsi már tíz éve nem nem emelkedik, hogy vészidőben meg lehet tiltani a gabona és műtrágya kivitelt, hogy nem kell IMF rablóhitel, magunk is kölcsönözhetünk az államunknak…stb. – az ember képes elhinni, hogy egy tehetséges és magyar érdekeket néző kormány ebből a háborúból is ki tudja hozni a legtöbbet.
  Ilyenkor…
  …azzal a már nem is titkolt „balos” szándékkal jönni, hogy mások háborúját és buzi, meg zöld öngyilkos elmebaját muszáj követni, hogy ránk egyáltalán nem tartozó háborúba saját pénzünkön fegyvert ajándékozzunk, hogy magyar munkaerő derékhadát kiküldjük meghalni, helyette muzulmán rablógyilkos hordát beengedni, hogy eltartsák őket a védtelenül maradt özvegyek, akik még a menekülteket is eltartják és a hadiparban fegyvert gyártanak, úgy hogy kifizethetetlen gáz hiányában a gyerekeikkel együtt megfagyjanak, a másoknak mint muzulmánoknak, harcolóknak, menekülteknek odaadva az élelmüket halálra éhezzenek…
  na ez valójában azt jelenti, hogy a Márki-Zaj és az egész moslék a TELJES MAGYAR NEMZETET AKARJA KIIRTANI!!!
  Ezt sehogy máshogy nem lehet magyarázni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük