Attól tartok, az Európai Unió egy hülye ötlet volt


A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, és a jelek szerint egyenesen Dobrev Klárához vezet, amit viszont nyilván az alapító atyák nem láthattak előre. De ez már csak így van: a fene gondolta volna, hogy például a Közép-Európában összeomló kommunizmus után a nyugatiak minden posztkommunista országban lepaktálnak a volt kommunistákkal a nemzeti politikai erők ellen. Rögtön a rendszerváltások után, még akkor, amikor még a nyugati jobboldali konzervatív pártok nemcsak nevükben voltak azok, mint manapság. A Kohl és Orbán közötti jó viszony is csak arra volt elég, hogy a német jobboldali elit néhány eszesebb tagja felfogja: ha nyugati magállamok helyi favoritjai a volt kommunisták, hogy azok segítségével foszthassák ki ezeket az országokat, az nem jó hosszú távon Európának. De a nyugati baloldal és a hozzájuk megdöbbentően erősen kapcsolódó nagyvállalatok csak azt tartották szem előtt, mit lehet kilopni a posztkommunista országokból.

Naivak voltunk 1990 után. A nyugatiak csináltak sztárt Horn Gyulából, az egykori pufajkásból, aki az ügyetlen Németh Miklósnál jobban építette fel magát rendszerváltónak, és a nyugati politikusok segítettek a volt kommunistáknak privatizáció címén ellopni a fél nemzeti vagyont. És mi mégis elhittük, hogy akik a nagybetűs Európából idejönnek, azok tényleg a javunkat akarják.

Hát nagyobbat nem is tévedhettünk volna

A brüsszeli és a brüsszelita elit egyszerűen nem akarja, hogy a keleti „életterükben” létezzenek nemzetállamok. Sem azt, hogy nemzetek, sem azt, hogy etnikumok, sem azt, hogy nyelvek. Valamiféle kevert népességet akarnak, amelyet hosszú távon is a Gyurcsány–Dobrev pároshoz hasonló szerveződések biológiai leszármazottai igazgatnak, valószínűleg szindikátusi-nagyvállalati rendszerben.

Két dologban tévedtünk alapvetően, amikor az EU-t választottuk. Egyrészt azt hittük, hogy a német, az angol és a francia politikai, gazdasági és kulturális elit tanult valamit a XX. század történéseiből. Másrészt azt gondoltuk, hogy a kommunizmus negyven éves tapasztalata után nem lesz olyan jelentős elitcsoport Magyarországon, aki a Rákosiékhoz hasonló lelkesedéssel és ambícióval árulja el a hazáját, vagy ha lesz is, külföldi támogatók híján nem juthat szerephez és értelemszerűen belföldi támogatói sem lesznek.

Ehhez képest a nyugati elitek egyetlen következtetést vontak le a megelőző száz évből, hogy nem egymással vetélkedve, hanem viszonylag együttműködve, közösen tudják uralni és kifosztani Közép-Európát.

Szociológiailag pontosan mérték fel akkor, hogy az olasz és spanyol, meg görög munkaerőnél jobb a magyar, a lengyel, a cseh vagy a szlovák, még a román is, amely akár rabszolgaként is tartható, és egyik sem olyan problémás, mint a török vagy az albán. Az unió az ő uniójuk; mi csak annak örülhetünk, hogy finomabb módszereket alkalmaznak a működtetése során, mint korábban. Persze ezt az elején nem gondolták ennyire komolyan, de az EU bővítésének már a gyarmatosítás volt a célja technikai értelemben; szemernyi jóindulat vagy politikai gesztus nem volt benne.

Akik az egyes nemzetállamokban az Európai Egyesült Államok szekerét tolják, csak kis részben buta idealisták; döntő többségük főállású haza- és nemzetáruló, akiknek az a karriercélja, hogy valami jó pozíciót megcsípjen a helytartóság parancsnoki láncában. A magyar helyzetben különösen az az undorító, hogy az EEÁ-projekt fő szószólója unokája egy fő kommunistának és házastársa egy fő kommunistának.

Olyan internacionalizmus ez, amire Sztálin elvtárs se szólhatna egy rossz szót sem.

A nyugati vezető politikusok teljesen komolyan azt gondolják, hogy a közép-európai országok kárára szanálhatják az EU-n belüli dél-európai szövetségeseiket, úgy, hogy a pénz nagy része azonnal vissza is áramoljon hozzájuk. A németek még mindig többet és jobban dolgoznak, mint az olaszok, a spanyolok, a görögök, viszont nem azért élnek kevésbé jól, mint eddig, mert eltartják a délieket, hanem azért, mert már közel tízmilliós, teljesen inaktív, nem európai bevándorló réteget tartanak el ideológiai okokból. De azt teljesen komolyan gondolják, hogy úgy vesznek fel egy évszázados pénzügyi kihatású gigahitelt, hogy sem a felvétel feltételeibe, sem a felhasználás módjába és politikai feltételeibe nem szólhatnak bele azok a közép-európai államok, amelyek eleve kevesebbet kapnak belőle. Persze a törlesztés tekintetében nem lesznek majd ennyire visszafogottak, ha eljutunk odáig. Ott majd gondolnak ránk.

Az EU-tagság egy csúszós lejtőnek bizonyult: folyamatosan veszi el a szervezet a tagállamok szuverenitását, azért, hogy azt a saját, illetve általában Németország hasznára használja fel. De ez a Németország valójában nem egy nemzetállam már, hanem a liberális politikai, gazdasági és kulturális elit szűk konglomerátuma, amely ugyanúgy nem törődik az átlag némettel, ahogy az átlag magyarral sem.

Az átlag magyar ellenzéki szavazó nem fogta még fel, hogy a jelenlegi magyar kormányon kívül sem az ellenzéknek, sem az EU-nak nem érdeke az ő jóléte, mert egyik sem akar már tőle semmit.

Nem akkora demokraták ezek, hogy ragaszkodjanak holmi választásokhoz. Valószínűleg az utolsó olyan pillanatban vagyunk, amikor még a brüsszeli és a német elit ragaszkodni kénytelen a szavazáshoz és az EU formális szabályaihoz valamilyen lényeges döntéshozatal során. Folyamatosan és egyre brutálisabban avatkoznak be a nemzeti választásokba, és egyre több pénzt öntenek bele a szuverenitás-ellenes civil szervezetekbe és ellenzéki pártokba. A németek nem is titkolták, hogy liberális köztársasági elnököt akarnak megválasztatni Lengyelországban, és a III. Birodalomhoz hasonló gátlástalansággal avatkoztak bele Lengyelország belügyeibe. Az a szerencsénk, hogy jó liberálishoz méltóan hanyagolja el Németország a haderejét, na meg az, hogy a pacifikált német átlagjóemberek annak kiderülését azért rosszul viselnék, hogy demokrata és humanista kormányuk egyébként rablóhadjáratra készül keleten. Habár a mi megszállásunkat simán el lehet adni „rabszolgafelszabadításnak” a befolyásolás („közösségi” média) jelenlegi lehetőségei mellett.

A németek és a poroszok, általában a nagyképű nyugatiak pontosan ugyanúgy viselkednek most is, ahogy a történelem során szoktak; mi voltunk ostobák, amikor elhittük, hogy megjavultak.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Öregem, vannak jobboldali celebek is!

  Rengeteg olyan dolog van, amit az ember nem akar tudni, de a „közösségi média” valahogy …

58 hozzászólás

 1. Nem hiszem, hogy sokan elhitték, a Nyugat majd segít – önzetlenül. A rendszerváltás idején (is) a magyar volt a legborúlátóbb nép errefelé. És sajnos igazunk is lett.

  • TS,

   Én azt nem hiszem el, hogy milyen sokan elhitték. A csatlakozás előtt simán átadtuk a belső és külső piacokat, levágtuk a teheneket, elpasszoltuk a gyárakat, el vették a földeket.

   Emlékszem egy Varga Mihály által tartott fórumra, ahol lelkesen mesélte milyen jó lesz az áram liberalizáció, milyen olcsó lesz a szlovákoktól és osztrákoktól érkező villanyáram.

   Mikor utána megkérdeztem, hogy mire alapozza, hogy a tőke nem növekedni hanem jótékonykodni akar csak lesett mint béka a kocsonyában, pedig közgazdász végzettsége van.

   • csakafidesz

    Igen. Következetesen megfelejtkeznek arról, hogy a tőkéseket a haszon érdekli egyedül. Sajnos keveset olvastak. József Attila verseivel kellene kezdeniük:

    A TŐKÉSEK HASZNÁRÓL

    Dagassz gázlángnál kenyeret,
    vagy égess lukas, vörös téglát;
    törje kapa a tenyered;
    áruld magad, míg leng a szoknyád;
    feküdj hanyatt és deszkázz aknát;
    cipelj zsákot a piacon;
    tanulj, vagy ne tanulj ki szakmát, –
    a tőkéseké a haszon.

    Öblits benzinben selymeket;
    szedd guggolva a vörös hagymát;
    ölj kecskét, amely rád mekeg;
    jól szabj, hogy álljon jól a nadrág;
    csak rajta, mikor abbahagynád!
    Kirúgnak s mit nyerhetsz azon?
    Koldulsz? betörsz?… A rend lecsap rád, –
    a tőkéseké a haszon.
    Költsél epedő verseket;
    pácolj prágai módra sonkát;
    gyüjts gyógynövényt, fejts kőszenet;
    vezess főkönyvet s rejtsd a titkát;
    viselj aranyzsinóros sapkát;
    élj Párizsban vagy Szatymazon, –
    mire a béredet kikapnád,
    a tőkéseké a haszon.

    Ajánlás

    Testvérem, folytatnám, de unnád,
    tudod, hogy nem élsz lazacon, –
    amíg tőkések adnak munkát,
    a tőkéseké a haszon.

   • Varga állóháborút folytat Matolcsyval szemben.
    A Fideszen belül is totál hülyének tartják.
    Amúgy a 90-es években is annak tartották.
    Mi a frásznak tart maga mellett ilyen hülyéket Orbán Viktor?!
    Nem beszélve Rogánról, Kósáról, és még számos
    kétes alakot fel lehetne sorolni.

    • Kérdésére a választ nem tudom.

     Talán, mert hülyék?

    • Vargát illetően kénytelen vagyok egyet nem értésemet kifejezésre juttatni! Szerintem nem is hülye, meg nem is tartják annak.
     Ami a Püm, ill. Bankelnök közötti időnkénti „határvillongást” illeti, ez irányú hírek olykor valóban szivárognak.

 2. Nos, igen a munkaköri ártalom veszélyes ártalom a polgároknak.

  A rendőrök bűnözők, maffiózók közé keveredhetnek, a kelet európai bolsevik-náci szakszervezetek a tőkések, menedzsmentjébe, a kizsákmányolók közé keveredhettek.

 3. Hosszú távon minden egy hülye ötlet. Mivel nem ismerjük az abszolút igazságot, ezért hosszú távon bármely módszernek kijönnek a mellékhatásai.

 4. Tudományos libsizmus

  Ki kell lépni az EU-ból.

  • csakafidesz

   Ehhez tudomány sem kell, csak józan paraszti ész.
   Az EU-ból mindenkép ki kell lépni, mert nem az aminek látszik. Ez egy óriáspolip amely befon és elnyel minket.

 5. Kedves Paranoid Android!

  Mindennel egyetértek, amit írsz, egy dolgot kivéve: a Nyugat nem a rendszerváltás UTÁN paktált le a komcsikkal, hanem ELŐTTE. Már együtt tervezték el, kb. 1982-től fogva, amikor a SZU elveszítette a hidegháborút és nem tudta (volna) megvédeni a gyarmatait (értsd: minket). A nyugat ezt megüzente a komcsiknak, hozzátéve, hogy innentől fogva két lehetőségük van. 1. kiállnak az „elveik” mellett, akkor azonban a nyugati bankok felmondják a hitelszerződéseket, mert rossz adósok vagyunk, és egy összegben visszakérik a pénzüket. Az ennek nyomán keletkező brutális életszínvonal csökkenés nyilvánvalóan lázadást kelt majd, ami elsöpri őket.
  2. Átállnak, és az ő csicskáik lesznek, pont úgy, mint a Szovjetunióé addig.
  A komcsik természetesen a 2. lehetőséget választották, és megkezdődött a rendszerváltás előkészítése (világútlevél, a valutakeret eltörlése, egyéni vállalkozások indításának lehetősége, személyi jövedelemadó, privatizáció, majd a legvégén a többpártrendszer engedélyezése).

 6. Nyugat-Európa népe azért adta fel a világ gyarmatosítását mert az ilyesmi drága mulatság, komoly haderőt kell fenntartani különösen mert a harmadik világ a fehérek odavitt találmányaitól elkezdett túlszaporodni és egyszerűen nem bírták hadsereggel a fékentartásukat és munkára kényszerítésüket.
  Erre elkezdtek keleten új lehetőséget látni – ami nem is volt új, csak fel kellett frissíteni a régi többévezredes cselédekkel való kapcsolatot.
  Miért kellene hadsereggel uralni a rabszolgákat, ha elég egypárat megfizetni és egypárat kicsábítani nagyobb fizetéssel?
  A magyar, lengyel, stb rabszolga önellátó, nem kell mögéje állandóan korbáccsal állni, dolgozik az önként pár buksisimogatásért és reményért, elég csak eléje kötni a soha el nem érhető nekedislehetcukrászdádbécsben-kecsegtető répát, mint a csacsinak és máris lehet hosszútávon vele cipeltetni a súlyos terheket.
  Két dologra kell csak a keleti rabszolgánál ügyelni:
  1. El kell venni tőle az összes össznépi és magán termelőerőt, vagy agyonterhelni deviza és 22-30%-os hitelkamattal, amit soha nem tud kifizetni…
  2. És soha nem szabad megdicsérni, mert még képes lesz embernek érezni magát, és fellázad.

  A keleti ember érezze magát mindig hülyének, tehetségtelennek, rasszistának, homofóbnak, intoleránsnak, és szociálisan érzéketlen menekültellenesnek, mert ha egyszer öntudatra ébred, rájön, mint az okosabb csacsi, és ledobja magáról a kínzóit.

  Nehogy azt higgyük,hogy csak a muszlimok áteresztése megtagadása miatt szapulnak minket örökké. Még híre sem volt a 2015-ös elárasztásnak, mi már akkor is egy buta, barbár, szellemi fogyatékos nemzetek balkáni kuplerájának voltunk kinevezve.
  Szándékosan!
  Ez is az un. tanult tehetetlenség kialakítását szolgáló módszer, hogy örökké gyenge, semmitérő és így lázadni se merő rabnépek maradjunk.

  • fürgerókalábak

   Maximálisan egyetértek. Csak annyit tennék hozzá, hogy már nem tankokkal, hanem bankokkal jönnek (jöttek).

  • csakafidesz

   Ld. a nemzetáruló Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat.

  • Kallotomcat

   Nagyon jó írás, sajnos minden szavával csak egyetérteni lehet. Lám, lám nemzeti konzultáció, mégis lesz hitelfelvétel! A hozzáfűzött hülye rizsa megint etetés….” Minden oly sötét” énekli az Omega. És nem látszik az alagút vége, sajnos minden politikai erőben csalódni kellett, a fityisz is megmutatta a valós arcát. Szerintem nagy öngólt rúgtak most azoknál, akik felfogják, hogy megint palira lettünk véve, sokadjára!

  • Párbeszéd?

   Most a csacsi répája a gigahitel. A csacsi megeszi trükköt, és soha nem eszi meg a répát. Mert még az sem jár neki. Ez ugye a „csacsi” csacsi és az okos trükk kombinációja.

   Mondjuk ki, hogy találjanak új trükköt, mert ezt már ismerjük, és ez már nem kell. Ez ócska trükk.
   Igenám, de komoly támogató erőt építettek fel a régi trükk mögé, médiát és „gyurcsány-és-né” típusú hamiskártyásokat. Pénzzel, – ha jó helyre fizetik – eredményt hoz. A régi trükk a jóhelyre fizetett baksissal nyerő lehet.

   Lenin is megmondta, hogy a mennység növekedése minőségi változást hoz. Sok „hadházybernadett”, sok „homonnaibitangember” padlóra viheti Magyarországot. Meddig játszunk még a tűzzel?

   MIndezt háromszor kétharmad mellett? A jobboldaliság ne csak szexi legyen, hanem bitang nagy erő is. Ne toljuk rá a választókra a felelősséget, mint tavaly októberben Budapest esetében.

 7. A cikkben a lényeg: a gigászi hitelcsomag csak a járszalagon tartott déli EU-s államok vörös-zöld kormányainak túlélését segíti, bukásukat odázza el! A bukásuk csak idő kérdése, így a gigahitel visszafizetése nagy valószínűséggel (a tervezett közös garanciavállalás miatt) a fizetőképes államokra fog hárulni, lehet, hogy csak 10-15 év múlva. Rémisztő távlatok, gyerekeink és unokáink számára!
  Hogy ezt az ellenzék miért nem érti, miért nem fogja fel, az talány! Vagy mégsem?
  (A háttérben a vén, jóságos filantróp dörzsöli a kezét!?)

 8. Még mindig nem tudható, honnan jön a pénz?

  Valami eurókötvényről olvastam pár napja, de semmi megerősítés.

  • fürgerókalábak

   A szervezett magánhatalomtól. Nekem az a véleményem hogy a FED-ből, bár nem közvetlenül, ami azt jelenti, hogy fedezetlen játáékpénz.

   • csakafidesz

    Kérlek szépen 1913-tól kezdve a világon minden pénz fedezetlen játékpénz. Akkor szerveződött a FED. De voltak még érvényes pénzek, olyannyira, hogy Lenin a nyugat felé történő kifizetéseket cári cservonyec-ben számolta el, tkp. ez volt a NEP lényege. A cári rubelt a bankok 1923-ig aranyra váltották.. De lényegében az I. világháború után egyetlen pénznem sem volt már igazán konvertibilis, ha az aranyalapot nézzük.

   • Amióta felmerült ez a (soros) pénzpiaci kölcsön ettől tartok, de biztosat nem hallottam, így nem tudok, csak vélelmezek.

    A kormányunk kib.asz.ott kussban van arról, hogy honnan a pénz.

    Baromira utálnám:
    – megtámogatni a dollár árfolyamát,
    – ezzel betömni az US költségvetési hiányát és ráadásul
    – trilliárd dolláros profithoz juttatni a FED részvényesi tulajdonosi körét.

    Ha az Unió központi bankja eurókötvényeket bocsájt ki és azt a FED és a többi Rothschild érdekeltségű befektetési alap és szervezet vásárolja fel, például dollárárt akkor a szar.ban vagyunk a legrosszabb változat áll elő.

    Ráadásul a nemzeti valutánk – mint készfizető kezes, adósnak – még erősebben ki lesz téve az euró árfolyam ingadozásának.

    Ha a KINA BANK, vagy a SZAUDI KIRÁLYI CSALÁD vásárolja fel és lehívható amcsi államkötvényekkel fizet, az Trump bukása és sza.rban vagyunk.

    Az egyetlen jó megoldás, mivel az elképzelhetetlen, hogy a nemzetközi pénzpiac – Rothschildék – aranyban vásárolják fel az eurokötvényt, ha a Unió központi bankja tőkeemelést hajt végre és pénzt bocsájt ki.

    • csakafidesz

     Namond! Figyelj kérlek. A HITEL AZ AMI A PÉNZBŐL ÁRUT CSINÁL. Voltakép a pénz az áruforgalmat kell, hogy segítse. Van pénzem, veszek árút, veszek-eladok. A régi kereskedők még az árúcserén, legyünk őszinték: árdárgításon gazdagodtak. Vagyis: Megvette a szövetet „X” összegért, egy idő múlva -mikor hiány volt- eladta „X+” összegért. Rizikója volt, hogy addig a molyok megrágták és nem tudta eladni.
     A mai bankok a pénzüket magába a pénzbe fektetik bele. Pénzt kölcsönöznek azért, hogy azzal spekuláljanak. Mivel a pénz ma már számlapénz ezért raktározási gondjaik sincsenek.

     • csakafidesz

      Figyelek rád kérlek!
      Azt mondod:
      – Értem az ezüst dukát és a körmöci arany nem volt árú.
      (A régi húszasokat nem a fémjük árának, értéküket meghaladása,miatt vonták be.)
      – A régi kereskedők, a távolságiak is tisztességtelenek voltak.
      (Remélem a ma kereskedelmi multikatikat nem találod árdrágítónak.)
      – Nincs is pénz, csak egy szám a folyószámla követel vagy tartozik oldalán.
      – Pénz a hitel spekuláció során csinál pénzt., ami nem más mint egy szám a neved mellett a felírótáblán.

      Jól értettelek, Öreg barátom?

      Tehát a bankok érdeke a hitel rábeszélése az ügyfélre, aki így a számlájára beírt számért, (semmiért) fizet a banknak:
      – tőke, kamat,
      – hitel kockázati felár törlesztést
      és fizeti a bank ráterhelt összes költségét
      – árfolyam kockázat,
      – közjegyzői díj,
      – értékbecslés költsége (ha az ügyfél annyira nem hitelképes, hogy zálogot kell adnia)
      – átváltási költség,
      – hitelfolyósítási díj,
      – folyószámla vezetési díj (hogy, tudd mit csinált – a felelős megőrző – a bankár a megőrzésére és forgatására rábízott, bank pénztárába készpénzben befizetett vagyonoddal),
      – pénztári pénzfelvételi díj (hogy a saját tulajdonodhoz férj),
      – stb árat.

      Ezek a költségek persze, messze meghaladják azt a kamatot, amit akkor kapnál, ha a kölcsönvett „összeget” tartósan lekötnéd a hitelt nyújtónál?

      EZ NEM AZ ÁRDRÁGÍTÁS?

     • csakafidesz

      Pontosan kérlek. Amikor a folyószámlámon lévő pénzemért a hónap végén felszámolnak 3 (három) forint kamatot és a számla vezetéséért szép kerek háromszámjegyű összeget.
      Az is egy csodás bűvésztrükk volt, hogy több svájcifrank hitelt szórtak a jámbor Kelet-Európaiaknak amennyi Svájc összes vagyona, és utána úgy megemelték a kamatokat, hogy a felvett öt millióból kilenc lett.
      Most az országgal akarják megcsinálni, de azzal a különbséggel, hogy gyakorlatilag nem kapunk pénzt csak fizetési kötelezettséget és folyamatos kioktatást.

 9. A témával kapcsolatos hazai közérzületet pontosan tükröző cikk címéhez: én nem szavaztam meg egyik belépést sem. (A másik a NATO-tagság volt.) Na nem mintha annyira pontosan láttam volna előre a jövőt, legjobb esetben is talán némi kis megérzésről lehetett szó.
  Egy másik – ezeddig nem igazán emlegetett – megközelítés: Ez lesz a V4 klub első igazi, valóban döntő fontosságú erőpróbája. Most nagyon erősek vagyunk, legalábbis úgy tűnik, ráadásul épp mostantól a lengyeleké a rotációs vezető szerep, OV még és már hatalma teljében van (harmadik 2/3, etc.), minden OK-nak látszik.
  Ám igen nagy a tét is, rettentő nagy összegek röpködnek, és nyilván ennek megfelelő mértékű lesz a „csábítás a széthúzásra”, a „megdolgozás a különutas megoldásokra” is. A mindenkori nyugatnak ebben nagy gyakorlata van a gyűlölt Metternich egykori palotájától keletre fekvő területek országaival szemben.
  Legyen szerencsénk!

  • csakafidesz

   Metternich csak nálunk volt gyűlölt. Egyébként Angliában, Brightonban élt egy pazar villában. Német grófból lett osztrák herceg.

   • „Az 1848-as forradalmak [Metternich] karrierjének a végét jelentették. A bécsi tömeg a lemondását követelve tüntetett kabinetje előtt. A császár 1848. március 18-án fogadta el Metternich lemondását…”
    Végülis lehetett az a tömegtüntetés a szeretet jele is… 🙂
    Meg talán az is, hogy családját KÉNYTELEN VOLT átmenekíteni Angliába, ha egy kis biztonságos nyugalmat akart teremteni számukra (bár nem valószínű, hogy az összesen 14 gyermekét mind vitte volna magával).
    Ráadásul maga Metternich nem igazán töltött Dél-Angliában egy évnél többet: brüsszeli, sőt, Dél-Afrikai kitérők után hamarosan visszatért – egyedül – Bécsbe.
    Mondandómnak persze messze nem ez volt a lényege, hanem a Nyugat általános vélekedése a keleti, dél-keleti végekről.

    • csakafidesz

     Lupus. Nemcsak visszatért Bécsbe, de Ferenc József még a tanácsait és a kapcsolatait is igénybe vette. Ami Metternichet illeti zseni volt a maga műfajában, nem hagyták őt „porosodni”.

 10. fürgerókalábak

  Ez a szokásosnál is jobb bejegyzés P. A-tól. Minden szava arany.

 11. Sün Balázs

  Ez az EU által felvenni kívánt gigahitel olyan, mint a devizahitelek esete. Egy árva szó sem esik arról, hogy 2028 és 2058 között milyen feltételekkel lesz szétosztva az egyes tagállamok között a teljes felvett hitel tőke- és kamattörlesztése. Ez tisztességtelen ügylet így. Vagy abban reménykednek az EU vezetői, hogy 2028-ra már létrejön az általuk álmodott, és hőn óhajtott Egyesölt Európai Államok. Mert ha így van, akkor ebből mielőbb ki kellene szállnunk, amíg nem késő.

 12. Ha őszinték akarunk lenni, az egész hazugságon alapult. S itt nem arra az ostoba szlogenre gondolok, hogy „te is nyithatsz cukrászdát Bécsben” , hanem magára a népszavazásra, amit a ballibsik a saját szájízük szerint módosítottak. Vagyis az érvényességi küszöböt oly annyira leszállították, hogy azt már művészet lett volna nem megugrani. S ha nem tévesztjük szem előtt, hogy kinek a regnálása idején léptünk be az EU- ba, akkor már nincs miről beszélni. Magyarul: át lettünk verve. De ez csak a kezdet volt. A 2002-es választás szoros eredmênyeit látva, – még 24 órát sem hagyva az esetleges újraszámlálásra -, bedarálták, azaz megsemmisitették a szavazó lapokat. A 2006-os választás előtt az államháztartási 10%-os hiány elpalástolása történt, amihez Brüsszel még bábáskodott is, ugyanis szemet hunyt a Konvergencia Program időntúli megküldése felett. Amit azzal védett ki a Gyurcsányféle kabinet akkori pénzügyminisztere: Veres János, hogy azért nem hozták nyilvánosságra az adatokat, a váladztás előtt, hogy ne befolyásolják a választás kimenetelét. De ezek csak a jéghegy csúcsa. A lista oly hosszú, hogy sorolhatnánk nap-estig. S most bár ellenzékben vannak, de nem adták fel. Ezért minden rezdülésüket szem előtt kell tartanunk, mert alattomosabbak, mint a „föld alatt mozgalom” idején voltak.

  • csakafidesz

   Stimmel. Az viszont vicc, hogy csak 50+ százalékos népszavazással lehet kilépni. Márpedig erre mindenkép szükség van, senkinek sem jó, ha robbanóanyagokkal (azaz bevándorlókkal) telerakott házban él.

  • Kele Loránt

   Azért nem mentek olyan simán a dolgok Brüsszelben. A Konvergencia program hazugságokon alapuló fércmunka volt.
   „Gyurcsányt állítólag az ájulás kerülgette.
   – Két lehetőséget látunk – mondta Almunia. – Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.
   – Ez végzetes lenne – felelte Gyurcsány. – Mi a másik lehetőség?
   -A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy hazudtak nekünk.
   – De hogyan? – csattant fel Gyurcsány.
   – A kivitelezés módját önre bízom. De mihelyst napfényre kerül, hogy a magyar gazdaság milyen helyzetben van, ön azon nyomban nekikezd a gazdaság helyreállítását célzó reformoknak.. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy nincs többé szocializmus, az állam már nem képes eltartani őket, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk.
   Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért.”

 13. ” De a nyugati baloldal és a hozzájuk megdöbbentően erősen kapcsolódó nagyvállalatok csak azt tartották szem előtt, mit lehet kilopni a posztkommunista országokból.Naivak voltunk 1990 után.”

  A 70-es évektől, folyamatosan.

  • Vissza utasítom, nem mi voltunk naivak, hanem a kormányzó erő vezetői, akik még a közéjük beépült árulókkal is úgy bántak, mint most Orbán ( a hü…, de keresztény állomférfi) a hazai és betelepült nem kormányzati ellenséggel.

   • csakafidesz

    Figyelj Namond. Orbán pontosan tudja, hogy széllel szemben ő sem tud pisálni, de ha 10 fokos eltéréssel már lehet, akkor kihasználja..

    • Bízom a 2/3-ad célszerű használatában a következő 1 1/2 évben.

     • csakafidesz

      Miért? Eddig élt a kormány a kétharmaddal. Alig. Mégis állandóan b.szogattak minket, hogy jujj, itt kétharmad van.

     • csakafidesz

      Öregem, hát nem élt vele.

      Elég hü.lye is az aki nagyképűen úriemberkedve, nem engedte érvényesülni a két harmadot.

      A jó vezető selyemkesztyűt hord, de abban acél ököl van.

      Ha a vezető nem teszi világossá, hogy ő a föni és bizonyos kérdésekben kuss van, a csoport lélektan szerint az utánzók és leszakadók, az ellenzők ugatásától vérszemet kapva lázadni kezdenek és ez létszám bővülést hoz nekik.

 14. Örülök, hogy megemlítetted -behúztad a történetbe- a Poroszokat. Ha megébrednek talán megmenthetik ezt a kripli nyugateurópát a muzulmánoktól. Feltétel nélkül segítünk!

  • Abrakadabra

   Feltétel nélkül a frászt. Nincs ingyen ebéd. Majd segítünk, ha kapunk tőlük valamit cserébe.
   Nem szabad aláírósdit játszani, mint ahogy a Nyugat zsebében lévő posztkomcsi ölebeiknek! Bármilyen kérdésben csakis akkor aláírni, ha előtte bőségesen tejeltek az országnak.

 15. Alvarez Lopez Havanmit

  A Zatyi József nevű FB-s hozzászóló hazudik,de a ballibek már csak ilyenek. Ha a Fidesz állította volna 2016-ban 50%-ra a népszavazások érvényességi küszöbét, akkor a 2004-es külhoni magyarokról szóló népszavazás nem lett volna érvénytelen!

  • csakafidesz

   No és a folytatásról is van kép?

   • A folytatásról még nem jelent meg fotó, de az előzmény pontos leírása itt megtalálható.
    Pótolhatatlan ismeretek forrása!

    https://hajnalkor.hu/files/rendi_es_polgari_010.pdf

    Csak a 295. oldaltól

    • A Hajnal István Kör a társadalomtörténeti szemlélet hazai terjesztését és művelését tekinti elsődleges feladatának. Hivatalosan ugyan csak a rendszerváltás előszeleként 1989-ben meghozott egyesülési törvény nyomán jött létre.

     A Kör előzményei azonban ennél is távolabbra nyúlnak vissza: különféle, a történettudomány művelésének akkori hivatalos központjaitól távol eső kutatóhelyekhez és közgyűjteményekhez – pl. a KSH Könyvtárához vagy a (Marx Károly) Közgazdaságtudományi Egyetemen működő Közép-Kelet-Európa Kutatócsoporthoz. Ezekben az intézményekben ugyanis egy sor olyan kutató dolgozott, akik számára nem volt szakmailag kielégítő az a szemléleti keret, amelyben Magyarország történetéről az akadémiai tudományosság képviselői gondolkodtak. Nem értettek egyet a történelem végső soron politikacentrikus felfogásával, vitatták az olyan, legitimációs célokat is szolgáló szakmai dogmákat mint pl. az ún. „elkanyarodáselmélet”, és elégedetlenséget váltott ki belőlük a történész szakma arisztokratikusnak tűnő elzárkózása a társadalomtudományoktól.

     Mond ez a névsor valakinek valamit?

     https://hajnalkor.hu/vezetoseg

 16. Gondoljunk bele:
  A papírpénz=bankjegy=kibocsájtó bank határidő nélküli fizetési, beváltási, elfogadási ígérvénye

  Az Euro=az Európai Központi Bank fizetési határidő nélküli fizetési, beváltási, elfogadási ígérvénye

  Az Euro PÉNZPIACI KÖTVÉNY=az Európai Központi Bank FIZETÉSI HATÁRIDŐS fizetési, beváltási, elfogadási ígérvénye

  Az Euro PÉNZPIACI KÖTVÉNY-t miért is kell az Euro PÉNZPIACI KÖTVÉNY-t a nemzetközi pénzpiacon eladni?

  Az Euro PÉNZPIACI KÖTVÉNY-t miért is nem lehet a pézt igénylő tagállamok rendelkezésére bocsájtani, mint az Európai Központi Bank FIZETÉSI HATÁRIDŐS fizetési, beváltási, elfogadási ígérvényét?

  Miért is kellene az Európai Központi Bank FIZETÉSI HATÁRIDŐS fizetési, beváltási, elfogadási ígérvénye és a tagállamok pénzigénye közé beékelni egy vagy több közvetítőt?

  Csak nem a jutalékok, royalty-k bankárok közti megosztása érdekében?
  __________________________________________________________

  Az EKB (ECB)10 825 007 069,61 eurós alaptőkéjét az EU-tagállamok központi bankjai adták össze, együtt alkotják a Központi Bankok Európai Rendszerét (KBER).
  A KBER és az EKB fő célja az árstabilitás fenntartása és ezáltal az euró vásárlóerejének megőrzése az eurózónában.

  Az alaptőkébeni részesedést az adott tagállam az EU népességében és GDP-jében való részesedése alapján számolt hányad szerint határozták meg.
  A hányadot ötévente, illetve az EU bővülésekor újraszámolják és a befizetéseket korrigálják.

  EKB kizárólagosan jogosult bankjegykibocsátást engedélyezni a Közösség területén.

  Az EKB rendeletet, határozatot, ajánlást és véleményt bocsáthat ki. Ezen jogforrások jogi természete azonos az EK másodlagos jogforrásai jogi természetével.

  Felügyeleti és Irányító szervei:
  A Kormányzótanács az Európai Központi Bank legfelsőbb döntéshozó szerve. Az Igazgatóság hat tagja, valamint az eurózónát alkotó, jelenleg 18 ország központi bankjainak elnökei alkotják.
  Feladata a monetáris politikájának megfogalmazása a kamatok, tartalékok, bankjegyállomány mennyiségének és forgalomba hozatalának (tagbankokon keresztüli) alakítása.

  Az Igazgatóság a Központi Bank operatív szerve, mely az EKB elnökéből (Mario Draghi), alelnökéből és négy további tagból áll. Mindannyiukat az Európai Tanács választja, teljes konszenzussal.
  Legfontosabb feladata a monetáris politika alakítása a Kormányzótanács iránymutatása és határozatai alapján.

  Az EKB Általános Tanácsát a Központi Bank elnöke, alelnöke és az Európai Unió összes tagállamának – azok is akik nem eurozóna tagok – jegybankelnökei alkotják.

  Legfontosabb feladatai közé a kétéves konvergenciajelentések tartoznak, amelyekben azon tagállamok monetáris tevékenységét követik figyelemmel, akik még nem vezették be a közös valutát.
  ______________________________________________________________

  Boros téveszt, az EKB és üzlettárs bankjai olyan felépítésű céghálót alkotnak, mint a FED Reserve. NINCS EKB külön, nem értelmezhető.

  Boros téved, az EKB-nak van felügyelete, irányító szerve és tevékenysége társadalmi megfigyelői, sőt az igazgatóságon keresztül a politikai hatalom képviselői is jelen vannak az operatív működésben.

  Igaz, a politika tulajdonosi felügyeletet csak annyiban gyakorolhat, amennyit az adott országok jegybankjai felett gyakorolnak a kormányfők/parlament, ami NEM KEVÉS.
  (meghatározza az elnököt, helyetteseit, a Pénzpiaci (Monetáris) Tanács kormányzati küldötteit)

  EKB felügyelete, irányító szerve döntően (az Európai Tanácsi teljes konszenzussal választott 6 fős igazgatóságot kivéve) az alapító tagállamok vezető tisztviselőiből, központi/jegy bankjaiknak elnökei alkotják.

  • Nagyon nehéz, összetett és bonyolult pénzpiaci kérdés került terítékre e hozzászólásban – egy kicsit sem mernék felelősen még hozzászólni sem, mi több, azt gondolom, az országban alig találnánk néhány tucat szakembert, aki e kérdéshalmazzal kapcsolatban megmondhatná a tutit.
   Így aztán csak egyetlen pici kis szegmenshez szólnék hozzá, azt is félve, nagyon óvatosan: az első három bekezdés világos: egyrészt fizetési igérvényről esik szó, én itt, hogy elkerüljük a félreértéseket, inkább a másik (azonos jelentésű) szót használnám: VÁLTÓ. Aztán KÖTVÉNY rövid meghatározása következik (lényegében helyesen) – és itt jön az én VÉLT gondom: a 4. rövid kis bekezdésben nagyvonalúan egyenlőségjel került a VÁLTÓ és a KÖTVÉNY közé.
   Vélem, ez itt a gond, vagy legalábbis ez az első.
   A tévedés joga és lehetősége a szokásosnál is erősebben fenntartva… 🙂

   • Szofisztika.

    De a royalty helyébe behelyettesíthetjük a nyílvános legitim feletti valódi hatalmat jelentő, döntő befolyást, vagy annak vágyát.

  • csakafidesz

   Örülök ennek a korrekt okfejtésnek.
   A szervezeti felépítés ezesetben olyan, mint egy szépen megépített színház, odaillő díszletekkel.
   Függöny!
   Megjelenik a Bakár-Rodolfo és előadja itt a forint, hol a forint magánszámát, bármilyen pénznemben.
   Epizód:
   Gács Rezső bűvész azaz Rodolfo eljött az Úttörőtáborba és még azt is megengedte, hogy a háta mögül is figyelje őt aki akarja. Először elvarázsolt egy csomó mindent, majd visszahozta valahonnan. Legszebb volt a végén, hogy odament a fiúkhoz. No fiúk ki mosta meg a fülét? Belenézett néhány srác fülébe és a tiszta fülekből előhúzott egy egyforintost..
   Realitás:
   Az egész Bankrendszer úgy van kitalálva, hogy a Bankár-Rodolfo ott tüntesse el a pénzt ahol akarja és ott találjon pénzt ahol az neki fial..
   Tudom így nem olyan bonyolult, de leírni könnyű, csinálni nehéz. Ráadásul a Bankár-Rodolfo nem olyan becsületes, mint anno Gács Rezső volt aki mindvégig mondogatta, hogy figyeljétek a kezemet, mert csalok..

   • Bankár-Rodolfo régen, nem pénzt akart találni, hanem megnyírható Ügyfél-Bárányokat.

    Bankár-Rodolfo nem rég, nem pénzt akart találni, hanem adósokat akiknek belenézhet a zsebébe. Lásd: Adós minősítés.
    (Nem szeretik ha több bankot foglalkoztatsz, tiltják, hogy több biztosításod legyen, fizetni nem csak drágán hajlandóak, de a pénzedet beszedni végrehajtót küldenek.)

    Bankár-Rodolfo most, nem pénzt akart találni, hanem adósrabszolgákat akar csinálni, akik élete és halála és annak módja felett rendelkezhet.
    (Ülni a tornácon és beszedni az úrbért, lesni a derest, meg a pecért.)

    • csakafidesz

     Hát igen. Régen az adós berakták az adósok börtönébe, vagy elvitték gályarabnak..
     Már finomítottak egy kicsit a dolgon. Ma elmehetsz a híd alá aludni, ha mindent végrehajtanak, de nem dugnak az adósok börtönébe, mert ott ennivalót is kell adni. Szóval mehetsz a híd alá és ha senki se dob bele pénzt az italautomata mellől felszedett pohárkádba, akkor éhen is halhatsz.

     • A híd alá?

      Ha családod van szalagra robotolni, idénymunkásnak a német olasz rabszolgatartókhoz.

 17. Tudományos libsizmus

  Az volt, igen.

 18. A TISZTESSÉGES KAMAT ÉS AZ „ARANY BANKSZABÁLY”
  AVAGY
  MIÉRT (ÉS HONNAN) KELL AZ EU-NAK MOST GIGA-KÖLCSÖNT FELVENNI MINDEN ÁRON

  [Idézet egy pároldalas „ünnepi” dolgozatból] Isten választott népe tud a kamat pusztító hatásáról, ezért tiltott a zsidók számára a kamatszedés egymás közt: „Ha te, egyik a népemből pénzt adsz kölcsönt egy szegénynek a közeledben, ne úgy segíts neki, mint valami uzsorás, nem szabad rá kamatot róni” (2Móz 22,25). Mózes e parancsot más helyen is megerősíti: „A te atyádfiától ne végy kamatot: se pénznek, se eleségnek kamatját, se semmi egyébnek kamatját, a mit szokás adni” (5Móz 23,19). Ez azonban nem vonatkozik más népek tagjaira: „Az idegentől vehetsz kamatot, de a te atyádfiától ne végy kamatot, hogy megáldjon téged az Úr a Te Istened” (5Móz 23,20). A kamatszedés tilalma hatalmi elv: nem pusztán arról van szó, hogy a kamat által ne lehessen sanyargatni a szegényeket, rászorulókat, de ne jöhessen létre a pénz (Mammon) uralma sem.18 Ez a több mint három évezrede felismert, napjaikban is fenyegető veszély különösen időszerűen hangzik!19 Mivel a kamat hatalomhoz juttat, az Ószövetség népének tagjai, vallási előírásuk (a halákha) szerint, kötelesek kamatra kölcsönt adni más népeknek, hogy uralkodhassanak rajtuk, és ne azok uralkodjanak őrajtuk. „Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképpen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és terajtad nem uralkodnak”(5Móz 15,6).
  Izrael számára ez vallási törvény (micva), amelynek nemteljesítése isteni átkot von maga után, és nem elsők lesznek, hanem utolsók. „Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára… reád jönnek… átkok” (5Móz 28,15). A folytatás így hangzik: „A jövevény, aki közötted van, feljebb-feljebb emelkedik feletted, te pedig alább-alább szállsz. Ő fog néked kölcsönt adni, és nem te kölcsönzöl néki; ő fej lesz, te pedig farok leszel” (5Móz 28,43–44).

 19. „A kamat mértékét személyi kölcsönök esetében legfeljebb három, üzleti kölcsönöknél pedig öt százalékig elfogadhatónak találta. De vajon miért éppen három, illetve öt százalékban?”
  A válasz ebben a rendkívül érdekes/értékes, ezekben a napokban erősen aktuális tanulmányban található (és ugyanonnan származik az előző idézet is!):
  https://polgariszemle.hu/archivum/145-2017-december-13-evfolyam-4-6-szam/unnepi-dolgozat/916-a-kalvinizmus-szerepe-a-modern-gazdasag-kialakulasaban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük