Sorban állás, rémhírterjesztés! Ha gyerekkorodban ünnepelted Rákosi születésnapját, akkor maradj otthon!


Nemzetünk immunrendszere, az ellenzék, mindig is nagy volt rémhírterjesztésben, de most, járvány idején a legjobb tanítványaikat is megtekinthetjük, például sorban állás közben. Mennyi, mennyi tehetség szunnyadt eddig közönség híján a fürdőszobatükrök magányában! Nehéz hetek, hónapok jönnek, minden vicceset meg kell becsülni, azt a polgártársunkat is például, aki 5 (öt) karton Domestost vásárolt, olyan lelki sérülést okozva a túlterhelt pénztárosnőnek, hogy az minden kicsit is normálisnak látszó vevőjének elmesélte a sztorit. 

Minden vásárló elmeállapotáról érvényes következtetést lehet levonni a  bevásárlókocsijának tartalmából. A bizonyosság ugyanis nem teljes, hiszen én például bőrös kacsahájat és valamilyen akciós kapucsínó port akartam beszerezni kedden reggel anyósom számára. Nevezett ugyanis mindennel rendelkezik a véleménye szerint, ami a karantén elviseléséhez kell, kivéve néhány élvezeti cikket, a kacsatöpörtyű alapanyagát és a reggeli műkávéport. Anyósomat ugyanis már kb. tíz napja önkéntes karanténba helyeztük. (Szerk. megjegyzés: Kérjük nem félreérteni!) Nem megyünk hozzá 3-4 méternél közelebb és leteszi a küszöbünkre azokat a táplálékokat, amelyeket nekünk készít. Aztán – gondolom – elszalad. Nehéz volt ugyan megszoknia, hogy nem ő fertőz, hanem mi, mert ez karantén esetén fordítva szokott lenni, de már rutinos karanténlakónak minősíthető. Mi is óvatosak vagyunk, mert időnként egészen megrázóan kiváló főzelékek és sütemények elkövetője. Így aztán nem tudtam dacolni az akaratával, nagy nyomásgyakorló a szentem (sajnos a lánya is örökölte), ezért maszkban és kesztyűben ugyan, de megkíséreltem még egy bevásárlást. Ennek kapcsán rákérdeztem néhány idősebb felebarátomnál is, hogy nekik így hatvanon túl nincs-e szükségük valamire. A karanténhumort félretéve, ez az, amit megtehetünk a környezetünkben, az utcánkban lakó, fiatal hozzátartozóval nem rendelkező időseknek, hogy bevásárolunk nekik. Ahogy nézem, ezt minden idősebb polgártársunk fejébe bele kellene verni, hogy a császkálás, ami persze egyúttal szórakozás is, számukra most kifejezetten életveszélyes. A helyi polgárőr csoportban is felvetettem, hogy együttműködve a helyi bolttal nem lenne-e értelme, valahol az áruházi és a kisbolti ár közötti árrésben megszervezni a helyi idősek ellátását, amikor tetőzik a járvány. 

Ebben az esetben további előny lenne a dolognak, hogy így idősebb polgártársainkat rémhírellátás tekintetében is az RTL Klubra, az ATV-re és az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján kérdező ellenzéki újságírókra szorítanánk.

Sorbanállás közben ugyanis olyanokat lehet hallani, amelyeknél már a Drága Bolgár úr is tiltakozna. A két működő pénztárnál egyenként 35-40-en állnak sorban, a szimpatikus tányérképű alacsony kövér úriember, kettő darab áruval a bevásárlókocsijában, az előtte szintén visszafogottan készletező 70 pluszos néninek azt bizonygatja, úgy, hogy az egész boltban hallatszik, NEM LESZ  NYUGDÍJ!!! A műsor persze némi Orbánozással kezdődik (mert miatta van az egész), hogy aztán a csökkentett nyugdíjon keresztül eljussunk oda, azért nincs pénz, mert a cigányokra költik. A hallgatóság teljes homályban maradt abban a tekintetben, hogy hősünk gyurcsányista-e vagy csalódott jobbikos, esetleg neofita együttműködéspárti.

A választások előtt sem tudtam úgy tömegközlekedni, hogy egy lepukkadt egyén ne nyomatta volna az ellenzéki fakenews oldalak „híreit”, a legmagasabb hangerővel, hogy az egész járművön észlelhető legyen. Most a sorbanállós-rettegős előadást tanították be, érdekes, hogy a kifinomult liberális elitet nem érdekli, hogy a „nézeteiket” gondozatlan, elsőre sem értelmes lénynek kinéző egyének közvetítik lármafaként a sorbanállóknak, akiknek egyébként is van elég baja. 

A sors fintora, hogy az például tényszerű közlés és nem rémhírterjesztés, hogyha azt közöljük 60-65 évnél idősebb polgártársainkkal: meg tetszenek nyervadni (murdelni, krepálni), ha nem maradnak otthon. Könyörgöm, mindenki magyarázza el legalább öt idősebb felebarátjának, hogy ne menjen ki az utcára! Akinek a fiatal Zenthe Ferenc a kedvenc színésze, esetleg tudja, hogy mi a lódenkabát, az ne menjen ki az utcára, ilyen egyszerű és ne menjen senkihez 3-4 méternél közelebb. 

Különben is, az ellenzék már húsz éve tudja, hogy lélegeztetőgépre kellett volna költeni. 


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

3 hozzászólás

  1. csakafidesz

    Nem én ünnepeltem, hanem az iskola.. Aztán énekelnünk is kellett, hogy “rákosi mátyás bennünket, boldog jövőbe vezet”. Alsótagozatosként még elviselhető volt ez a hülye korszak is.
    Igen elvonultam a világtól, nem megyek sehová, ülök itthon és nézem a tévét. Mostanában feldobhatnák egy kicsit a tévé műsorokat..

  2. Sorbanállás. A bejárati ajtó előtti első ember miért áll az ajtótól mindenütt kb. négy méterre? Az ajtó is fertőz?

  3. ez a marha,már megint előkerült?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.