A tápszer pont olyan jó, mint az anyatej – állítja az Index; ezt se higgyük el nekik!


Amióta az Index a Schell olajvállalattal kívánt nekünk „Kellemes Karácsonyt!”, azóta tudjuk, hogy van az a pénz, amiért a CO2 (szén-dioxid) jót tesz a bolygónak. Természetesen nem állítom, hogy az Index a tápszergyártóktól is pénzt kap, de bizonyosan nem lepődnék meg ha kiderülne, hiszen olyan lelkes kis propagandacikket rittyentettek a csecsemőtápszerek használatáról. A cikk ráadásul egy vállalható felütéssel indul, miszerint ne vegyünk ismeretlenektől a neten anyatejet. Aztán a legszebb tápszerpornóba fordul, az összes liberális toposz eldurran, amivel a nők kedvét el lehet venni a gyerekszüléstől és a szoptatástól. 

Érdekes tudathasadás lehet tápszergyártó multinak lenni, arra kell rábeszélni a fehér nőket, hogy ne szüljenek, de vásároljanak tápszert az afrikai éhező gyerekeknek. De a szoptatásról mindenképpen le kell beszélni őket, mert akkor nem fogy a csuszpájz. Egyrészt, persze, nagy áldás, hogy vannak csecsemőtápszerek, másrészt viszont van abban valami egészen rémisztő, hogy a kapitalizmusnak csak sikerült egy készpénzes aktust beiktatnia az anya-anyatej-csecsemő láncolatba.

Én még emlékszem arra a korszakra, amikor arra presszionálták az anyákat, hogy a gyermek hat hónapos kora után már ne szoptassanak, hanem álljanak át tápszerre. Mert az egészségesebb. Korszerűbb, nem olyan undorítóan biológiai. Kevésbé ereszkedik meg a mell. A horrortörténetekről nem is beszélve, hogy milyen szörnyen fájdalmas a szoptatás, és mennyire tiszta (száraz és biztonságos érzés is nyilván) a cumisüveges tápszeres táplálás. Üzemszerűen megkezdődött a kismamák rettegtetése, hogy nem fog megindulni a tejelválasztásuk, és a gyerek majd lerágja a mellüket. Emlőgyulladás, a tej elapadása. De van megoldás! A modern élelmiszeripar (magyarul vegyipar) nem hogy pótolni tudja azt, amit a természet az emlősök evolúciójának röpke 200 millió éve alatt kifejlesztett, hanem sokkal jobbat is tud gyártani. A tápszer jobb és por alakban sokkal tovább el is áll!

A liberális sajtó tele van az anyasággal, a szülővé válással kapcsolatos horrortörténetekkel, száz oldalakat, posztok ezreit képesek úgy leírni, hogy egy fél mondat sincs arról, hogy a gyermek, a család mekkora örömöt ad. 

Aztán az Index újságírója képes a következőt leírni.

„A kellemetlenségek (esetenként már-már kínok) nem is annyira a gyerek és az anya viselkedése, hozzáállása miatt alakulnak ki, hanem a szülés hatására megváltozott tudatállapotú anya által érzékelt társadalmi nyomás hatására.”

A csávó szerint ugyanis természetesen a Társadalom(!!!) hibás.

Meg is szólaltatnak egy liberális anyukát, aki mindenütt olyasmiket hall, hogy csak az anyákon múlik az egész. Mert tényleg nem logikus, hogy egy újszülött anyja teljesen magától azt gondolja, hogy ez az anyaság része, és a gyereknek is az a legjobb, hogy ő szoptatja. Ehhez társadalmi nyomás kell. 

Ha már társadalmi nyomásról beszélünk a drága Index címadása micsoda?

„Az anyatej az online kereskedelem új slágere. De tényleg jobb, mint a tápszer?”

A liberális igazmondás zászlóshajója aztán meg is válaszolja ezt a kérdést természetesen. Nem jobb, a tápszer pont olyan jó. Ezt az állítását tudományos tanulmányokra alapozza, amelyek más tudományos tanulmányok megcáfolása érdekében készültek. Természetesen egy árva szó sincs arról sehol, hogy azokat a tanulmányokat ki finanszírozta, amelyek „kimutatják”, hogy az anyatej előnyeit kimutató tanulmányok tévesek, és a minden patikában kapható tápszer is pont olyan jó, mint az anyatej.

Persze semmi összefüggés nincs, de valahogy mindig úgy alakul, hogy a Tápszer Terméktanácsnak (a tápszergyártók hipotetikus érdekérvényesítő szervezetének) néhány százezerszer több dollárja van, mint a „Szoptasd a gyermekedet!” nevű valóban civil szervezetnek, amely valamilyen érthetetlen okból nem kap támogatást sem a tápszergyártóktól, sem a Nyílt Társadalom Alapítványtól. 

Nem meglepő módon a cikkben bemutatott „érvek” mind szociológiailag, mind biológiailag teljesen irrelevánsak. Ennek oka egyrészt az, hogy az anyatejes táplálás nyilvánvaló előnyeinek bizonyítása igen bonyolult, rendkívül mély és szerteágazó orvosi ismeretek kellenek hozzá például. Ezek a tudások a jelenleg kialakuló új tudományos barbárság idején nem csak a liberális újságírók fejében nincsenek meg, hanem sajnos az elképesztő számban felduzzasztott egyetemi szakértelmiség kobakjában sem. A dolog szociológiai részéről nem is beszélve, ugyanis általános gyakorlat, hogy több száz ismeretlen és definiálhatatlan szociológiai, biológiai, környezeti változó által meghatározott folyamatokat akarnak egy tényezőhöz kötni. 

A cikk vége felé még egy olyan kutatás is előkerül, amely nemes egyszerűséggel az anya szándékához (!!!!) kapcsol végtelenül szerteágazó következményeket. 

„A vizsgálatban azt találták, hogy a szoptatást tervező nők ismeretei jobbak voltak a kisgyermekek táplálását illetően, emellett IQ-juk is magasabb volt. Ez magyarázhatja, hogy valójában miért magasabb a szoptatott babák IQ-ja (az intelligencia erősen öröklődő tulajdonság).”

Miután az IQ erősen öröklődő tulajdonság, ez a cikk csak azoknak szól, akiket szoptatott az anyukájuk, és ebből kifolyólag hangosan felröhögtek ennél az idézett mondatnál. 

Ez a cikk, mint minden a környezetvédelem-klímaváltozás, atomenergia, társadalomtudomány, stb. témakörökben liberáliséknál, a modern tudomány asztrológia szerű és szintű felhasználásán alapul.

Összefoglalva tehát, az édesanyák hallgassanak az ösztöneikre, és a tervezett fogantatás előtt egy évvel legalább hagyjanak fel az Index és egyéb propagandatermékek olvasásával. És a gyereket se engedjék Indexet olvasni, mert még a végén beperli az anyját, hogy az szoptatta és nem tápszerrel etette.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

11 hozzászólás

 1. A per (anno 2038)

  Én mint Liberál Hedviga felperes azzal a kéréssel fordulok tisztelt bírósághoz, hogy részemre kártérítést állapítsanak meg azzal az indokkal, hogy anyám anno a húszas években nem elég elítélhető módon egy éves koromig szoptatott, ezáltal feleslegesen 128%-ra is feltornászta az IQ-mat és ezzel jelentős hátrány ért. Anyám már 2020-ban is tudhatta, hogy a jövő a 70-80-as IQ-juké lesz, akárcsak a T. Bíróságé, és az ennél magasabb intelligenciahányados káros a társadalmi érvényesülés szempontjából.
  – Miből kellett volna erre az ön édesanyjának következtetnie? – kérdez közbe az alperes védője.
  – Hát mert akkor már tonnaszámra importálták be Afrikából a 68-as IQ-jú szomáliaikat és Arábiából is válogatottan 70 alatti fiatal muszlim férfiakat.
  – S ez mennyiben akadályozta önt az érvényesülésben? – kérdez közbe a bíróság vezetője.
  – Hát mert folyton megvertek a muszlim iskolatársaim azért mert eminens voltam.
  – Azért ez még nem elég indok!…- kottyant közbe az alperes védője.
  – Akkor én is azt hittem. De a napi életemet is megkeseríti ez a felesleges IQ többlet.
  – Mennyiben? – kérdez közbe megint a bíró.
  – Hát mert naponta ötször kell mindenkinek mecsetbe mennie, és én rettentően szenvedek mikor halálra unom magam miközben napi 5-ször ugyanazt hallgatom. Aztán volt olyan még kamaszkoromban, hogy nem bírtam megállni, hogy visszafeleseljek, mikor az Imámunk azt taglalta, hogy a nők azért fognak mind pokolra jutni, mert testi mivoltukkal rossz szexuális gondolatokra gerjesztik a férfiakat. Én meg átláttam a magas IQ-mal, hogy ez mekkora marhaság, de ezért alaposan megvertek a mecsetben.
  – Hát miért nem tagadta le a gondolatait?
  – Próbáltam, de mindig felröhögtem, mikor köröttem a férfi muszlim hívők Allahhoz hajolgatva akkorákat durrogtattak a lóbab halal főzelékektől. Ha kisebb az IQ-m észre sem veszem.
  – Értem – bólogat egyetértőn a bíró. – Akkor még milyen sérelme esett, sorolja kérem, hogy megállapítsuk a kártérítés mértékét.
  – A legnagyobb károm akkor esett, mikor jelentkeztem a jogi egyetemre, és ott már eleve hátrány volt, hogy fehér nő vagyok. Igyekeztem, igyekeztem tettetni a tökhülyét, de akkor csináltak egy orv IQ tesztet, s kiderült, hogy magasabb mint a megengedett maximum 80-as vagyis az Önöké, kádi effendi uram. Úgy vágtak ki mint macskát szarni! Pedig anyám már 2020-ban is tudhatta, hogy a legsikeresebb bírók Európában kifejezetten alacsony intelligenciával fényesen boldogulnak, mikor eltérő kultúrával meg azzal magyarázzák a bécsi uszoda WC-jében megerőszakolt kisfiú támadóját, hogy nem értette német “nem” szót…
  – Rendben, elfogadjuk az érvelését felperes hölgy. A bíróság most visszavonul, hogy megállapítsuk a kárpótlás mértékét – üti le a bíró a kalapácsával.
  – Köszönöm önöknek, nagy jó Kádik, Allah legyen önökkel!

  • Gratulálok a novellácskához! Nagyon tetszett!

  • csakafidesz

   ” Anyám már 2020-ban is tudhatta, hogy a jövő a 70-80-as IQ-juké lesz, akárcsak a T. Bíróságé, és az ennél magasabb intelligenciahányados káros a társadalmi érvényesülés szempontjából.”
   Pontosan!
   Ezért kell minél több tápszert önteni a kisbabákba..

 2. Az anyatejnél nincs jobb! Ez tény és való. Az Index pedig hülyébbnél hülyébb cikkeket ír, így vezetve meg a még hülyébb olvasóit. Nem tudom felfogni ésszel, hogy ki képes őket olvasni?

 3. A pótszer mindig annyira jó, mint a műpénisz érzelmi kötődése, szeremes ölelése lehet.

 4. Az anyatejnél nincs jobb, az tény, meg az is távol álljon tőlem, hogy akármilyen kis mértékben is legitimáljam az index családellenes propagandáját az egyetértés bármilyen kis morzsájával, DE ne essünk már át a ló túlsó oldalára. Nem kellene démonizálni azokat, akik tápszert (is) adnak a babának. Annál is inkább mivel a vérmutterok vélekedésével szemben igenis hogy nem csak az anyán múlik.
  Nekem pl. van a közeli családomban olyan, aki presztizskérdést csinált abból, hogy a babát csak tejjel etesse. éjjel-nappal szoptatta, ennek ellenére a baba 6 hetes korában egy grammal sem volt több, mint amikor született. Anyuka természetesen napi 2-3 órát ha aludt, és folyamatosan idegállapotban volt. A hülye gyerekorvos meg csak bujtogatta, hogy “úgy sincs anyukának semmi más dolga, szoptassa csak, ha kell, egész nap, tápszert ne adjon neki”. Érdekes módon miután elkezdett tápszert IS kapni, megoldódott minden probléma.

 5. Minél tovább szoptatja az anya csecsemőjét annál okosabb lesz. Mert az anyatej, mert a testmeleg, mert a küzdelem a kajáért. mert az anya stimuláló szívdobogása, mert az anyával való végtelenül finom és szeretettel teli együttműködés, mert….. De már készülnek a tápszergyártók azzal a műanyával ami még jobban fogja ezeket tudni, csak előtte még le kellene szoktatni az igazi anyákat az érzésekről. A szent cél, a gazsági növekedés és a profit. Hogy nézne már ki, ha nem tejelnének az anyák…

 6. Csak eszembe jutott: a szoptatás az Vega? Vegák szoptatnak, vagy eleve mind tápszert használnak?

 7. Gyakorló apaként szeretném megosztan a tápszer egészségkárosító hatását fiamammal történtek alapján.
  Születésekor , kényelmi okokból nem kapott anyatejet, mert bevezették 1975- ben a tápszer.
  Gyermekorvosunk sem javasolta,de a lobby erősebbnek tünt.
  Eredménye borzasztó.
  A hormonháztartása felborult, kemény odafigyelést igényel az egészségének munkaerőpiaci igényeknek megfelelő szintententartása.
  Az állandó szorongás igen stresszessé tette a család életét is!!!
  Kedves anyukák, igen, igen, az anyatejnél nincs egészségesebb tápszer!!!!
  Ne okozzanak szemvedést gyermekeiknek, kényelmi, lobby okok miatt!!!!!!!!!!

 8. Fehér Anna

  Kedves Naprózsa!
  Ön nem csak éles lényeglátással, de sziporkázó humorral is rendelkezik.
  🙂 Köszönöm, hogy megnevettetett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.