Az MSZP új elnöke


Nem akarom ezt érezni, de szegény, szegény MSZP. Vagy a Mesterházy vagy a Tóth. Gondolom Retkes Attila nem vállalta.

Tudjátok az a Mesterházy, aki 2010-ben bevállalta a miniszterelnök-jelöltséget abban a boldog tudatban, hogy a biztos kudarcot csak nem varrják a nyakába. Cserébe országos ismertséget kapott és négy évet arra, hogy valamit kezdjen az MSZP-vel. Ezt az időt olyan hatékonyan használta ki, hogy alig bírta kilőni a Bajnait a miniszterelnök-jelöltségből és összefogott azzal a Gyurcsánnyal, aki három évvel előtte kettészakította az MSZP-ét és nem mellesleg háborús méretű károkat okozott az országnak, amikor hatalmon volt.

Tóbiás József jött utána, aztán meg Molnár Gyula (remélem jól emlékszem, az arcok nem ugranak be), és most Tóth Bertalannal kell megküzdenie a poziért.

Mert a Kunhalmit, aki tehetségesebb náluk, férfisoviniszta módon kiracizták.

Tóth Bertalannal emberek! Aki a hajdan volt Toller-féle pécsi MSZP harmadik vonalából tört előre a nagypolitikába. Már amennyiben nagypolitikának lehet nevezni egy MSZP frakcióvezetőséget mostanában. Amúgy ehhez az előretöréshez kellett az, hogy Toller és Tasnádi Péter (Őt Isten nyugosztalja!) meghaljon, Szili Katalin nemzetiesedjen és a pécsi MSZP komplett második vonala átmenjen a Demokratikus Koalícióba. Baranyából meg gyakorlatilag eltűnt az MSZP, és nem is hiányzik senkinek.

Azt hiszem a „káderhiány” fogalmát bízvást illusztrálhatjuk ezzel a párossal az idők végezetéig.

Egyik sem mondott még semmi olyat, amire emlékezni lehetne, politikai nézeteik nincsenek is. Bármelyik elkezd beszélni, azonnal hiányozni kezd Lendvai Ildikó. Ez megint egy olyan lelki jelenség  amivel nem akarok találkozni.

Ráadásul ma az MSZP regnáló elnöke kisebb fajsúlyú személyiség, mert lehúzza a pártja, mint Kovács László bármikor. Szanyi Tibor legalább meg akarta szüntetni az MSZP-ét. A Szanyi legalább egy szórakoztató bumburnyák, néha igazat is mond, gondolom, olyankor meghal egy angyal. Kunhalmi meg vissza akarta adni az MSZP-ét a Gyurcsánynak. Nem értem, egyébként mi bajuk volt ezzel a megoldással?

Vigye a Fletó az MSZP brandet (haha), aztán lehet csinálni egy pártot, amelyik végre nem kell, hogy összefogjon vele.

A szociáldemokrácia egyébként Magyarországon 1948 óta halott, mert a kommunisták megölték, és ugyanezek a kommunisták, a liberálisokkal együtt, minden feltámasztási aktust sikeresen akadályoztak meg. Ennek következtében sem az MSZP vezetői és tagjai, sem a komplett liberális értelmiség nem lenne képes egyetlen baloldali, szociáldemokrata értéket megemlíteni, nem hogy többet felsorolni. A szavazóik is keverték a dolgokat az MSZP története során, az MSZP törzsszavazó világlátása mindig inkább a nyilaskeresztes párt programjával harmonizált. Ezért lett a Jobbik az új MSZP. Amit a hülye vezetői éppen most vernek szét. De ezt csak azért írom ide mert az MSZP tisztújítása erősen témahiányos esemény (lesz).

Az MSZP léte és eme létezés minősége mutatja, az elnökjelöltekhez hasonlóan, hogy milyen hihetetlenül mély válságban van az a szűk liberális csoport, amely mérhetetlenül nagy média és egyetemi erőforrásai ellenére sem volt képes 28 év alatt a liberális szemetet eladni a magyar nép többségének.

Juhászok, Fegyőrök, Gyurcsányok, elfelejtett Pukli-klónok, Mellár-Zay Tamások teremnek csak azon a tájon.

Aki boldog és/vagy tehetséges és véletlenül balos, vagy liberális, biztos nem megy ezeknek a közelébe. Nem karrier ugyanis.

Mi meg megérdemeljük, hogy minden egyes választáson lássuk, hogyan olvadozik az 5 százalék felé az MSZP támogatottsága. Lehet, hogy már jövőre ünnepelhetünk.

Drukkoljunk hát.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

13 hozzászólás

 1. Várom már az 5% alatti eredményüket.
  A valóság,hogy van egy korosztály. Jelenleg 62-67 év közöttiek,akiknél sikeres volt az agymosás. Sajnos jelentős részük,igazi lakótelepi izé. (A parasztoktól sajnálja a tojást,meg a tejet,de fel nem kelne reggel. olyan kilenc óra körül,már talán.)

 2. Hound Of The Baskervilles

  KELE MENJ A P ICSÁBA

 3. ” Retkes Attila nem vállalta

  Ritka patkány ez a lámpaoltogató Retkes. Nemcsak ezért. A kultúrában betöltött ócska, primitív, romboló szerepéért.

 4. „Kunhalmit, aki tehetségesebb náluk, férfisoviniszta módon kiracizták.”

  miben tehetséges ez kÍnhOlmi?

  • csakafidesz

   Kunhalmi miben tehetséges? (Jézus Mária, mindjárt jön Jeszenszky Zsolt és lepontozza, mert gazából ahhoz sem ért..)

 5. Szőke ciklon

  A Kovács megmondta, hogy a 2022-es győzelmük múlik azon, hogy ki lesz az új/régi elnök. egyik tehetségesebb, mint a másik. Megszólalásig! Kunhalmi pld elmehetne valamilyen celeb műsorba. Amikor meglát egy kamerát, azonnal felveszi a bájvigyort. Mesterházy tele van (indokolatlan) önbizalommal, kb. annyira, mint április 8-án 13 órakor az egész balliberális brancs. Nem józanodtak ki a kijózanító pofontól. Na, nem mintha aggódnék ezért a balnak nevezett oldalért, akik leginkább ellenzékben tudják a tutit, és hangoztatnak baloldali elveket. Csak a jólfizető pozícióról, azaz pénzről, és a következő választáson is előkelő listás helyről van ott szó.
  Mocskolódásban viszont valóban nagyon tehetségesek, és nem veszik észre, hogy a választók már rég nem hisznek nekik.

 6. Medvefütty

  Én meg, bár nem szimpatizálok Orbánnal, azért sajnálom szegényt, hogy Trump még meg se hívja az USA-ba. Pedig hogy örülne neki, és annyi mindent tett érte! Igazán nem méltányos eljárás e.

  • csakafidesz

   Minek kellene meghívni? Vitéz Nagybányai Horthy Miklóst Németországon kivül sehová nem hívták meg. A háború kitöréséig remekül működött az ország a keze alatt.

 7. grummanavenger

  Tökéletes összefoglalás. Mondjuk Falus Frenket hiányolom a lóval, ha már ilyen szépen összemontírozták a hülyéket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük