A lojalitás nélküli emberek kora


Rögtön megértettem mi is az a száraz, biztonságos érzés, amikor megjött az örömhír, hogy Bősz Anett kilépett a Párbeszéd parlamenti mini frakciójából.

A régi vicc szerint bigámista az, aki kétszer is elkövette ugyanazt a hibát. Vagyis az ellenzék egyetlen választási részsikere, az Országgyűlés fodorgábortalanítása annak bőszanettesítése útján sikerült csak. Anettka pedig, aki saját erőből pont akkor lett volna képviselő, mint istencsászár, párbeszédmentesítette is a parlamentet, illetve függetlenítette Burány Sándort. Aki ezzel a frakcióváltással eleve önként ment a pokolba.

Nem tudom, hogy képzelte, öreg korában majd két liberális nő között tengeti a napjait?

Sok évet töltött már liberálisokkal egy kormányban, pontosan tudhatta volna, hogy annyira lehet megbízni bennük, hogy semennyire.  Megnéztem volna az arcát, amikor megkapta a hírt. Akkor is, amikor átszámolta, mennyivel kevesebb pénzt kap bizottságosdi nélkül. Persze visszaülhet az MSZP frakciójába egy kis idő elteltével, de biztos jól esett neki ez az egész…

Ahhoz képest, hogy a liberálisok támogatottsága zsugorodik, mint a drogosok agya, annyi féle irányzata van ennek a förtelemnek, ahány törzse az AIDS-nek. Az a különbség, hogy az AIDS-szel végül is talán még lehet együtt élni, de a liberalizmussal nem.

Cserébe a liberálisok olyan frakcióharcokat tudnak produkálni, mint egy kolumbiai gerillaszervezet-drogkartell kombó.

Anettka lazán 135 millától fosztotta meg a Párbeszéd holdudvarát, úgyhogy javaslom neki, nyilvános helyen az italát-ételét ne nagyon hagyja magára pár évig. Továbbra is teljes rejtély az, hogy mi a francért kellett ebből a bandából bárkit is felvenni az MSZP-Párbeszéd listájára.

A mandátumáról persze nem mond le. Minek is tenné…

Állítólag a liberális szavazókat fogja képviselni függetlenként.  Kizártnak tartom, hogy volt olyan liberális, aki miatta szavazott Karigeriékre. Jeszenszky Zsolt szerint Anettka hátulról kellemes vonalak mentén takar ki a világból, hogy valami jót is mondjak róla, de ez szerintem csak a fiatal Ciccolina esetében játszott szerepet annak idején, a kiéhezett, hülye, olasz férfiaknál.

Egyszerűen nem értem ezt az egészet. A szakma nagymesterén, Gyurcsány Ferencen tanulhatták meg, hosszú tartalmas éveken keresztül, hogy melyek azok a mentális elváltozások, amelyek alkalmatlanná tesznek valakit a munkára, az együttműködésre, a szótartásra, lojalitásra, empátiára, kedvességre, jófejségre. Vagy arra, hogy megrágatlanul hozzon egy szenyót a büféből. Fodor Gábor, Anettka politikai apukája, konkrétan több mint 20 évig nem csinált semmit az országgyűlésben. Legfeljebb időnként lemondott a mandátumáról.

Miből gondolta bárki is, hogy olyan famulust turizott magának, aki bármiben is felülmúlja őt?

A lojalitás-betyárbecsület tulajdonságtengely bizonyosan nem egydimenziós játéktér. De az ellenzék jelenlegi világocskájában nyilvánvaló, ha nem segítik egymást, még szomorúbb jövő elé néznek, mint amit eddig összehoztak maguknak. Ha egy liberálistól lojalitást nem is várunk el, mert az magától értetődően nem része a liberális tulajdonságlistának, azt a fajta józan észt igen, hogy nem rugdalja bele azokat az embereket a meszesgödörbe, akik valamelyik elvbarátjuk helyett behozták őt a tutiba.

Ez még akkor is így lenne, ha valamelyik pártbéli ellenlábasuk kigolyózásához használták Anettkát.

Tudományosan szemlélve a liberális embertípust, két nélkülözhetetlen emberi tulajdonság megszüntetésével, felnőtt korban talán egy speciális lobotómia használatával alakul ki. Ahhoz, hogy jó liberális légy, két sarkaltos tulajdonság kell: a teljes lojalitáshiány és a létező, valóságos, a környezetedben élő emberekkel szembeni empátia teljes hiánya. Ez utóbbinak kiegészítő tulajdonsága a képzelt emberi szenvedők iránti totális rajongás és virtuális szenvedésük eszelős átélése.

Anettka mint liberális, nem az ellenzéki politikusok között létezik, hanem a politikai, ideológiai térben.

Érzéketlen mások vágyai, tervei iránt, nem képes észlelni mások irányába mutatott lojalitását, viszont saját önmegvalósításának eszközeiként tekint rájuk. Burány Sándor áldozathozatala mutatja, hogy a szocialisták egykori sikerei mögött valójában milyen önfeladások és igazodások is lehettek.

Anettka kéjesen rúgott szét egy politikai projektet, amely helyett semmiféle ötlete nincs.

Mi persze jól szórakozunk ezen, de az ilyen jelenségek mögött egy olyan politikai és intellektuális, végső soron emberi minőségbéli vákuum húzódik meg, amely a demokráciát nem a diktatúra, hanem a hülyeség irányából teszi idézőjelbe.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

17 hozzászólás

  1. Jó napom van ma is, de ez a hír bearanyozta! Ezek ilyenek! Én ezeken soha nem csodálkozom, mert megtanultam, aki normális nem áll ezek közé. Egy sincs közöttük aki, legalább részben érzékelné a valóságot, olyan pedig soha nem volt akinek értelmes, kivitelezhető, esetleg jobbító elképzelései lettek volna. Itt nem a diktatúra a probléma, hanem ezek, és erre a választók is rájöttek! Gratulálok minden éleslátásúnak aki nem ezeket választotta.

  2. A közmondás szerint aki pénteken nevet,az vasárnap sírni fog. Remélem,hogy nem igazolódik be rajtam a mondás,mert nagyon jót nevettem.Köszönöm.

  3. Fájjon a szívük emiatt a liberálnyilasfasisztáknak.
    Mivel a liberálisok érdek nélkül nem lépnek egy csosszantást sem, ez a kiugrás nem egyéni akció., ez faktum.

    • A liberál és a nyilasfasiszta nem fér össze, a liberál és a bibsibolsi igen (mint libsi).

  4. Én speciel most egészen megszerettem Anettkát.

  5. Szerintem pénzügyi móka van a háttérben, de azt a játszmát meg Fodor vezényelheti. Egyébként meg nagyon őszintén bevallom, én kivételesen egyáltalán nem haragszok Bősz Anettre ezért, hiszen a lépése eredményeként nem kell hallgatni a Párbeszéd frakcióvezetőjének hülyeségeit, nem kell a bizottságokban a tagjaik lapátolásával foglalkozni, ráadásul megtakarít a költségvetésnek és az OGY kasszájának egy csomó pénzt!
    Burány önkéntesen viszont kifejezetten jól szórakozok!

    • Igen pénz + EP választás! Fodor bejelentkezett azzal, hogy az „ellenzéki” oldalon legyen közös EP-lista, azon belül pedig az övék (libbantaké, netán Fodoré) legyen a 3. hely. Ettől elzárkóztak, tehát semmi esély nekik az EP-re. Majd követelték a beígért pénzt, attól is elzárkóztak libbanték „szövetségesei”, ezt az újabb kudarcot követte mikrofrakció szétrobbantása.

  6. csakafidesz

    ” Az a különbség, hogy az AIDS-szel végül is talán még lehet együtt élni, de a liberalizmussal nem.”
    Vicc:
    Egy nyolcvan éves bácsika elmegy az orvoshoz.
    – Doktor úr! Hogyan lehet az AIDS-t megkapni?
    – Hát, szóval az Ön korában.. de miért akarja az AIDS-t megkapni?
    – Mert azt mondták a tévében, hogy azzal még tíz évet is lehet élni.

    • Ezek a fajták csak a mandátumot szeretik megkapni, igaz ugyan, hogy csak 4 év a maximális túlélési idő.

  7. Végelemzésében kódolva volt a Párbeszéd frakció bukása, de csak ők nem látták ezt, mert már a frakció pénzt számolgatták! Ha 6 fővel alakítják meg a frakciót, akkor most nincs problémájuk. Ez annyiban az ország problémája, hogy elborzasztó még rá gondolni is, hogy ennyi (egy bites) előrelátással akarták ezek vezetni az országot!

    • Nyúl Béla

      Én nagyon remélem, hogy ezek után nem akad olyan politikai alakulat, amely lehetőséget teremt jövőre Fodornak, hogy beüljön a sóhivatali szinekúrába („európa-parlament”) 5 évre. A Párbeszéd frakciót most csak Mellár, vagy fél év múlva még egy átülő maszopos mentheti meg, ill. keltheti új életre. Kétélű ez a dolog: Egyrészt kárörvendő vigyorral nézem, amint dühöng a maszop (amelyben a 60 millió miatt most el is szabadulhat a balhé), a 0%-os Monológról nem is beszélve, másrészt aljas húzásnak tartom, hogy Anettka kb. 9 nap után otthagyta őket. Hallott már ez a nemanya életében valamit az elvhűségről és becsületről? Őszintén szólva sokkal tisztességesnek tekintem azt a bűnözőt, aki a társai helyett viszi el a balhét, és vonul be a sittre a többiek helyett.

  8. Tudom már miért nem varratta magára Anettka (bár ki tudja?) sehová, hogy “Nem becsületem a lojalitás!”

    • Nyúl Béla

      Hát igen. Az SS jelmondata volt: „Becsületem a hűség” (=lojalitás), avagy eredetiben „Meine Ehre heißt Treue”.

  9. Az időközben előkerült papír szerint a fodorgabriella 60 millára nyújtotta be a maszopnak az igényét. Természetesen az ottani irattáros nem találja ennek a másolatát.
    Alighanem az irattáros a bűnös!
    Szomorúan vettem tudomásul,hogy a burány hangját sem igen fogom hallani,egy fél évig.
    Csináljon a fülemből hamutartót Paranoid Android úr,de ez utóbbi,nagyon fájt. 🙂

  10. Nyúl Béla

    Engem csak az érdekel, hogyan, milyen élmények alapján válhatott az 1986-os születésű Bősz Anett ilyen „liberálissá”? Én valahol megértem a régi bolsikat, akik személyes bosszút akartak állni a régi rendszeren, de mi késztette ezt a 2004-ben érettségizett, majd egyetemre járt nem-1.számú szülőt, hogy idáig torzuljon a személyisége? Nem is annyira az untig visszaböfögött szdsz-es blablája háborít fel, hanem a pofátlan árulása, még ha a Karácsony-féle kamupártot kb. úgy szeretem, mint Petőfi hőse a kukoricagölödint. Egy szó, mint száz: Bősz Anett mostantól fogva a pofátlan árulás két lábon járó megtestesítője.

  11. Közben a „független” Mellár belépett a mini-frakcióba.
    A bohózat folytatódik.
    Az ismét öttagú csapat vegyes, mint egy orosz hússaláta.
    Felebarátaim, láthatjátok, miféle cirkusszall van dolgunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük