KariGeri a jelölt!


Akinek népszerűsége van, és ezt adja (nyilván karácsonyra) az MSZP-nek. Csak egy dolog biztos, hazudik az, aki azt állítja, két hónappal ezelőtt eszébe jutott az a lehetőség, hogy Karácsony Gergely lesz az MSZP MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE.

Akinek népszerűsége van a saját elmondása szerint. Nem kellene rögtön a demokrácia ellen lázítani. Churchill szerint a demokrácia elleni legjobb érv az átlagos választó megtekintése, de magyar viszonylatban mindent visz az MSZP miniszterelnökeinek és jelöltjeinek szomorú sora, amelyet javaslom mantraszerűen ismételgetni (a 2009-es castingot terjedelmi okból kihagytam): Horn, Medgyessy, Kis Péter, Gyurcsány, …, Bajnai, Mesterházi, Botka, Karácsony, (?)… (mert messze még a választás). Garantáltan elég öt-hat ismétlés, hogy az ember habzó szájjal terüljön el a nagyszobaszőnyegen.

Az MSZP állapotának ismertetésére ez a körülmény önmagában elég.

Egetverően szükségük volt gyorsan egy miniszterelnök-jelöltre, mert január elején Gyurcsány egy 30-70 (MSZP-DK) kerületleosztással fogja őket megkínálni, és azzal, hogy ő lenne a közös lista vezetője. Ennyi eszük még nekik is van, hogy ezt azért nem kellene. Akkor sem, ha addig a fél MSZP átevakuálja magát a DK-ba.

Miután a kicsit is vállalható miniszterelnök-jelölt jelöltjeik azt mondták, hogy inkább kérik a felvételüket a Fideszbe, mint hogy ennek a bulinak az élére álljanak, Kunhalmi Ágnestől meg maguk is visszariadtak, maradt a tényleg utolsó lehetőség, hogy durrantsanak valamit az elmaradt kongresszus helyén (mert a termet már lefoglalózták) és erőt mutassanak.

Hát a durrantás megvolt, de még csak nem is lufi, hanem inkább puki.

A fene gondolta volna, hogy a 2013-as pártszakadás előtti LMP elit annyira erős volt, hogy már ez idáig képes volt két miniszterelnök-jelöltet adni az országnak. Vagy fordítva, ennyire halott a magyar szélsőliberális politikai elit.

Karácsony Gergelyt (rajongóinak KariGeri) egy volt LMP-s választmányi tag elvtelen választási matematikusnak aposztrofálta (személyes közlés), és prófétainak kell minősítenünk ezt a ténymegállapítást. Geri ugyanis ezzel az aktussal az MSZP választási listájának élére katapultálta magát, és komoly esélye van annak, hogy újra a parlamenti büfében üdvözölhetjük. Párttársai nem lesznek ennyire boldogok, ugyanis ők nyilván a lista vége felé kapnak helyeket és nyerhetetlen körzeteket. Kb. annyira biztos a helyzetük, mint az MSZP-s kétharmad.  Geri már a második pártot fosztja meg magától (ciklusonként egytől). De így legalább az MSZP is remélheti, hogy nem ragad rajtuk.

Kari miniszterelnök-jelöltsége új utakat nyit meg a magyar ellenzék kalandos életében. Most megint valószínűbb, hogy nem lesz közös lista, hanem a végső kétségbeesés fog eredményezni a határidő lejárta előtt napokkal mindenféle random egyezségeket. Hátha.

Az sem dőlt még el, hogy az MSZP megéli-e egyáltalán az április elsejét, ami egyébként szép nap lenne nekik a halálra.

Gyurcsánynak ezzel az ötlettel belengették a vörös rongyot. Az MSZP ugyanis azért állított miniszterelnök-jelöltet, mert maga számára demonstrálni akarta többek közt azt is, hogy ebben a kérdésben nem fog odatérdelni Gyurcsány elé. Nyilvánvaló, hogy az az MSZP azonnali halálát jelentené, ha még egy miniszterelnök-jelöltet elfogyaszt. Nekivetették a hátukat, igaz kétségbeesésükben, a falhoz és várják a Fletót a láncfűrésszel. Az meg gyünni fog, mert az olyan. Mondjuk ez a helyzet a Fletónak se jó. A gonosz Habony-média meg a kevésbé idióta libbantak majd rá akarják lapátolni a baloldali összefogás megakadályozásának során keletkezett melléktermékeket.

A DK támogatottsága stabilan öt százalék körül rezeg. Benne van a partiban, természetesen a gonosz Fidesz ármánykodásának következtében, hogy egyedül nem kerül be a parlamentbe, mert a potenciális budapesti liberális szavazatokon annyi kis párt fog osztozkodni.

Az MSZP most Gyurcsány ellen állított miniszterelnök-jelöltet, még csak nem is Szél Bernadettel szemben.

Az már eldőlt, hogy a magyarországi ellenzék képtelen kormányzóképes alternatívát kínálni a választóknak. Nem kormányváltáshoz, hanem ellenzékváltáshoz kerültünk közelebb. Ha a választók esetleg elég véletlenszerűen osztják meg a szavazataikat, akkor esetleg egyszerre szabadulhatunk meg az MSZP-től KariGeristől és a DK-tól is. Egy Jobbik-LMP ellenzéknek is meg lenne a maga katasztrofális bája, de 2022 messze van hála istennek.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

2 hozzászólás

  1. Január végéig Vonástul még van idejük az egész gyurcsányisztikus ,sorosusztikus balliberális migráns betelepítő bandának össze állni ,csak vontatottan ,mint a kaka ,pisi ,mosogatólé és egyéb szenny is egy helyre kerülnek.

  2. Volt idő,amikor szerettem volna megélni,hogy a történelem szemétdombjára kerülnek.Most vérszemet kaptam,és már úgy látom,hogy a szemétégetőbe kerülésüket is megünnepelhetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük