Maradjunk-e az EU-ban?


Ha ma megkérdeznék tőlem, hogy akarom-e, Magyarország lépjen be a jelenlegi Európai Unióba, akkor bizonyosan a „NEM” lenne a válaszom.

Amikor 2003-ban igennel szavaztam, a jelenlegi EU egyetlen olyan fontos jellegzetessége sem volt világos a szavazók számára, ami miatt reálpolitikai alapon a kívül maradás mellett lehetett volna érvelni. 2003-ban tényleg egy boldogabb jövőre voksoltunk. A nyitásra, a gazdagodásra, a felzárkózásra, az “igazi helyünkre a világban.

Én tényleg elhittem, hogy ezek jót akarnak. Nincs mentségem. Azt is csak 14 éves koromig hittem el, hogy a Szovjetunió békevágya őszinte, és az is nyilvánvaló volt 18 évesen, hogy a Rambo a valóságban nem létezik és íjjal-nyíllal felesleges helikopterre vadászni. És ennek ellenére elhittem, hogy a NATO tényleg meg akarja védeni Kelet-Európát és hogy Nyugat-Európa nem gyarmatosítani akar bennünket, hanem tényleg valamiféle a kölcsönös érdekek figyelembevételén alapuló együttműködésre számíthatunk.

Azt is elhittem, hogy Németország, Franciaország, vagy Svédország (ésatöbbi) nemzetállamok és ez jelent valamit a politikai elitjük számára. Elhittem, hogy képesek annyira előrelátónak lenni, hogy érzékeljék az USA valódi európai érdekeit, hogy tudják, Oroszország magára talál, hogy az iszlám mindig ellenséges lesz a hitetlenekkel és hogy a kereszténység nélkül, a nemzeti identitások nélkül Európa nem is létezik igazán.

Ne röhögjetek. Ki gondolta volna, hogy ez csak nekünk magától értetődő?

Ma Európát nemzeti, nemi és lokális identitás nélküli elmebetegek vezetik. Mert ennek a háromnak a hiánya pszichiátriai betegség, semmi több.

Józan értelemmel ki szavazna a transzbudik, a pride-ok, a mohamedánok, a no go zónák Európájára? Ki szavazna olyan kormányra, amely nem védi meg a saját állampolgárait bármilyen nem ottani állampolgárságú emberek tömegeitől? Helyette kifogásokat keres, hazugságokat gyárt, sőt, saját állampolgárait hülyézi, nácizza le, ha mindez nekik kevés.

Most csak egyetlen érvük van. Az hogy anyagilag jobban járunk, ha maradunk.

Ez igaz, mert olyan sok szállal kötődünk hozzájuk, hogy bármikor tönkretehetnek bennünket. Ahogy ezt a briteknek jelezték is. Tönkre fogják tenni őket, mert példát kell statuálni az ingadozó államok számára. Az ezer szál meg messze nem a közös keresztény múltra, a közös európai kultúrára utal. Szimpla gazdasági függés az, és a baj az, hogy ez eszükbe is jut és nem is mulasztják el, hogy minket erre a függésre emlékeztessenek. Miféle szövetségesek azok, akik egy közepes vállalatuk érdekei miatt (amelyek nekünk természetesen komoly kárt okoznak) képesek megfenyegetni a „barátaikat”?

Jellemző a szellemi szintjükre, minden „okos” liberális szellemei szintjére, hogy tényleg komolyan azt gondolják, néhány százaléknyi életszínvonal emelkedésért (vagy a csökkenés elmaradásáért) eladjuk a nemzeti identitásunkat, a családunkat, a vallásunkat, a helyet ahol élünk. Ezek komolyan azt hiszik, hogy engedni fogjuk, hogy a gyereklányaink negyvenéves, szakállas transzleánykákkal fussanak össze a leányöltözőben, vagy hogy mohamedán férfiak kezére adjuk őket a nagy fajkeverési-projekt megvalósítása érdekében.

Az Európai Unió egy nagyon jó projekt, szinte bizonyosan az egyetlen esély Európa túlélésére. De elfoglalta a liberális csőcselék, a XX. század két ordas eszméjének perverz örököse, a liberalizmus.

Nem elhagynunk kell az EU-t, hanem vissza kell szereznünk.

De ha nem sikerül, az egyetlen esélyünk egy közép-európai nemzetállami szövetség marad, amely talán megtud minket védeni a transznémet hegemóniától, a multinacionális vállalatok gátlástalanságától, illetve attól, hogy orosz, vagy török élettér legyünk.

Meg kell szüntetni a Bizottságot és a Parlamentet és a brüsszeli bürokrácia nagy részét, olyan új irányító szervet kell az EU élére állítani, amely a nemzetállamok kormányainak ellenőrzése alatt áll. A liberális őrjöngés nyomait el kell tüntetni, az eddig nem integrálódott és arra nem hajlandó bevándorlóktól meg kell szabadulni. Bárhogy. Csak a politikai menekülteket szabad befogadni, azokat is csak ideiglenesen. A párhuzamos társadalmakat minden eszközzel végleg fel kell számolni.

Ebbe az EU-ba vissza kell hívni a briteket.

Létre kell hozni az önálló, NATO-tól független európai katonai erőt, amely képes elrettenteni az EU határainál bármilyen agresszort. Vissza kell szerezni az ellenőrzést a Földközi tenger felett és világossá kell tenni, hogy az nem az USA felségterülete csak. Sokkal magasabb szintre kell emelni az Izraeli-EU kapcsolatokat, ne az USA legyen Izrael legfontosabb szövetségese. Fokozatosan, katonai erővel kell létrehozni biztonságos övezeteket Szíriában és Líbiában, illetve Irakban, ahová vissza kell telepíteni a menekülteket.

Na, ez az EU, amely egyébként lényegében nem különbözne a jelenlegitől, csak egy dologban lenne igazán más: kikényszerítené, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon és nem ő alkalmazkodna minden külső erőközponthoz.

Nem az EU dönti el, hogy mi milyenek legyünk, hanem mi döntjük el, hogy az EU milyen legyen.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A diplomákat is eltörli az ellenzék?

  Márki-Zay Péter megjelenése a csúcson több sztárt is letaszított onnan. Szegény Jakab Péter és Fekete-Győr …

18 hozzászólás

 1. Androidka! Ha nem tetszik Európa tessék átköltözni Moszkvába vagy Pekingbe, ahol a hozzád hasonló bértrollokat tárt karokkal várják.

  • Paranoid Android

   Magdika! Csak az egyikünk költözhet Pekingbe. És az inkább neked való hely lehet, hiszen téged zavar mások szabad véleménnyilvánítása, illetve az, hogy az emberek többségének álláspontja nem egyezik a tiéddel.

  • Magdika, hát Izrael fel sem tűnt az írásban? Menthetetlen vagy, és továbbra is csak egy primitív senki:))
   Nagyon jók az észrevételek a cikkben, szerintem.

 2. Paranoid Android!
  Már megint álomvilágban élsz… olyan libbant országokkal nem lehet közösködni, mint a fejlettnyugat, az egész koncepció eleve halálra van ítélve. A mai demokráciának csúfolt liberálfasiszta diktatúrát kell megdönteni, kiölni az emberek tudatából azt a rengeteg baromságot, amit hazudik a még menthető országokban. Nemzetek maradnak fenn a történelem során, sosem a birodalmak.

 3. Kedves Android!

  Egy német-francia tengely (és talán olasz) által uralt EU helyett egy USA által uraltat szeretnél? A britek gyakorlatilag az amerikaiak előretolt helyőrségeként működtek már jó ideje. Egy független, világpolitikai tényező EU-ban jobb ha nincsenek ötödik hadoszlopok.

  üdv

  netudgi

  • Paranoid Android

   Mindig lenyűgöz a Török Szultán helyesírása.:)
   A Britek már megtanulták, hogy mit jelent az amerikaiak “barátsága”. Az elmebeteg Blair-t leszámítva igyekeztek egyensújyt teremteni, évszázados gyakorlatuknak megfelelően, a franciák és a németek között.
   Persze Británnia is egy ocsmány hatalom, de a legokosabb mind között. Még a hülyeségük is elegánsabb.:)))
   A brexittel rendesen bepancsoltak azoknak, akik azt hiszik, hogy már végetért a történelem.

 4. Ha kivárjuk,hogy teljesen szétrohad azzal sem járunk jól,ha kilépnénk(nem fog megtörténni) detto. Sajnos túlzottan függővé váltunk (sokkal inkább,mint a KGST idején) gazdaságilag.

 5. Az alapjaitól kell újjá építeni. Azt én ,már aligha várom meg. Rengeteg idő az.

 6. Egész jó! Tudom, nem kell azért véresen komolyan venni, én is így szólók hozzá. Nem szabad sokáig kivárni, mert a végén még úgy jár a Kelet, mint a Dél jó 150 éve. Azok is végül szépen kiváltak volna egy másik Unióból, de már nem lehetett.

 7. Az EU akkor lesz ismét működőképes, ha a keleti blokkot – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország – kirakja a francba. Úgyis csak hajónehezéknek jók: retrográd roncsországok, amelyek nem tudnak mit kezdeni a demokráciával, visszavágynak az orosz önkényuralom ölelésébe.

  • Paranoid Android

   Ez jó poén, viszont ha tényleg viccelsz, akkor kell arra valami utalást tenni, mert a végén még deportálnak Marseille-be.:))))

  • De akkor ki fogja beengedni a migránsokat az EU-ba???? Egyesek szívesebben élnének olyan Magyarországon, ahol nem lehetne buzifelvonulást tartani, nem kéne minden héten állítólag kiirtott népekről megemlékezni, tűzparancs lenne az illegális határátlépőkkel szemben, külföldről pénzelt és idegen érdekeket képviselő média korlátozva lenne (pl.: hazugságokat, nemzetgyalázást szankcionálnák…), hazaárulókat kiutasítanák az országból…
   Hülye magyarok többsége tényleg alkalmatlannak érzi azt a fejlett “demokráciát”, ahol a brüsszeli, liberális vezetés ultimátumot ad, fasiszta, rasszista jelzőkkel illeti azt a kormányt, amelyik népszavazással akar dönteni ilyen kérdésről. Ahol érték az erkölcstelenség és a hülyeség, ahol az MSZMP jogutódja még mindig a Parlamentben lehet, ahol a bolondok és a libák jogait is többen védik, mint a magyarságét. Őszintén kívánom, hogy Magyarországot minél előbb “kirakják a francba”, mert különben eljutunk addig a pontig, ahol most a franciák, németek, skandinávok tartanak, ahol már visszafordíthatatlan az emberek elhülyítése.

 8. Stipe Brodarić

  Vektortér hozzászólásában elkövette azt a bizonyos egyetlen (pontosabban kettő) hibát:

  “nem kéne minden héten állítólag kiirtott népekről megemlékezni”: holokauszttagadás bűntette

  “tűzparancs lenne az illegális határátlépőkkel szemben”: erőszakra felbujtás bűntette

  De hát ezt már más is észrevette, rajtam kívül. A szolgáltatónak ilyenkor egy lehetősége marad.

  • Kizárja a hazaárulót? 🙂

  • Valakinek itt üldözési és belemagyarázási mániája van. Szerencsére ma Magyarországon a történelmet/ igazságot kutatni ugyan nem minden területen szabad, de véleményt nyilvánítani egyes megemlékezések szükségességéről és törvényekről még igen. (És igen, a ruandai népirtásra gondoltam.) Hogy lenne már az erőszakra felbujtás, hogy a határt fegyverrel védjék? Ilyen erővel ha a parlamentben benyújtanak egy büntetést szigorító törvényjavaslatot, akkor is “erőszakra bujtanak fel”.
   Az ahogy itt egyesek a szólásszabadság ellen fellépnek, rágalmaznak, a XX. század legsötétebb időszakait idézi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük