Liberális végjáték Dallas-ban


(A motozás végeredménye egy átlagos amerikai középiskola szalagavatója előtt. A nagyobb fegyverek egy másik asztalon vannak. A gépágyú előtt. )

Dallasban, ami ugyebár közismerten egy békés hely, éppen most jutott el a makulátlan amerikai demokrácia az emberi fajok (etnikumok, származási csoportok, különböző bőrszínűek) közötti barátságos együttélés csúcspontjára. Ezt természetesen, a helyi szokásoknak megfelelően lövöldözés útján fejezik ki. A dolog szokás szerint úgy kezdődött, hogy kétszer egymás után fehér rendőrök fekete lakosokat lőttek agyon igazoltatás (ártatlan helyzetnek látszó rendőri intézkedés) során. A felháborodott feketék közül néhányan, a szintén békés tüntetés közben, az előző estéről véletlenül náluk maradt sorozatlövő fegyverekkel lemészároltak egy csomó rendőrt.

Az amerikai hétköznapok már csak ilyenek.

Óvnák azonban attól mindenkit, hogy hirtelen felindulásból ítélje meg az eseményeket. Az események mögött ugyanis a sztochasztikus összefüggések véletlen komponensei rejlenek. A világ legfejlettebb demokráciájában ugyanis minden nap lelőnek a rendőrök 3-4 embert ügyintézés, letartóztatás, üldözés közben. Vagy véletlenül. Ez a napi ügymenet része, csak a helyi hírekbe kerül be általában. Ez alól egy kivétel van, amikor fehér rendőr lő le fekete polgárt. Az ugyanis valamiért kiveri a biztosítékot. Ha afroamerikai lő le fehéret, vagy hispánót, vagy kínai japánt, akkor értelemszerűen fel sem merül, hogy esetleg, urambocsá a csúnya rasszizmus lenne a háttérben.

Ha a rohadt Univerzum úgy intézi, hogy „véletlenül” két ilyen eset van egymás után, akkor a lakosoknál (fekete közösség plusz jogvédők) elgurul a dizájnerdrog tabletta és zavargások tüntetések lesznek. És néhány jogvédő, nyilván jogos felháborodásában azzal akar bekerülni az országos hírekbe, hogy a halott rendőrök számát feltornássza a tömegmészárlási szintre. Ugyanis Amerika nagy, rendőrt is ölnek minden nap, de az nem éri el az országos médiumok ingerküszöbét. De négy öt halott rendőr (Akiknek természetesen a bőrszíne mellékes, ha van fekete közöttük, esetleg kínai az is csak azt bizonyítja, hogy ellentétben a fehérekkel, a fekete orvlövészek nem rasszisták.) már vezető hír. Nyári szünet van, úgyhogy a szokásos iskolai tömegmészárlás sem szoríthatja ki.

Itt tartunk most.

Mostanában mindenről van videó természetesen, ami tovább erősíti azt az illúziót, hogy megtudható, mi történt az adott esetben. Az amerikai média pedig, minden hír és tényhamisítás doktor Főgöbbelsze a rendőrök rasszizmusára vezeti vissza az eseményeket.

Természetesen eszembe sem jut azt feltételezni, hogy az amerikai rendőrök nem rasszisták. Persze hogy azok. Egy olyan világban él jelentős részük, ami olyan, mint egy izgalmasabb számítógépes játék, de csak egy életük van. Minden sarok mögött lehet egy fekete, egy hispánó, aki egy nagy kaliberű ismétlőfegyverrel kíván elszámolni a rasszista rendőrökkel. A hülye rendőrök meg nem értik, hiszen ők a hispánókat, meg a fehér elmebetegeket is (meg bárkit) pontosan ugyanazzal a lelkesedéssel lövik agyon, hogy pont a feketét miért nem szabad?

Az amerikai körülményeket ismerve engem inkább az lep meg, hogy milyen visszafogott az amerikai rendőr, még a fegyveres gyanúsítottak is rendszeresen túlélik az elfogásukat.

Van egy kedves listám arról, hogy az ilyen „fehér rasszista rendőr lelő békés fekete polgárt” témában milyen körülményeket hallgat el a liberális hazugsággyár. Például azt, hogy a lelőtt emberek közt azért több a fekete, mert a fekete férfiak közt sokkal az erőszakos, fegyveres bűnöző. Ja kérem, Amerikában nem kellemes, konkrétan rohadt nagy kitolás feketének lenni 150 évvel a rabszolga felszabadulás után? Sikertelen az integráció? Ki hitte volna! Pedig olyan eltökéltséggel erőltetik ránk a baromságaikat.

Aztán ugye azt is mindig elhallgatják, hogy az áldozat nem éppen makulátlan. Emlékeztek még arra az „ártatlan” úriemberre, aki 19 éves korára tizennyolcszor volt letartóztatva erőszakos bűncselekményért? Emlékműve van, mint rendőrségi túlkapás áldozatának, mert a 19. alkalommal a rendőröknek is rossz napjuk volt, nem csak neki.

A liberális ostobaság iskolapéldája, hogy mindig emberfeletti tökéletességet várnak el az erőszakszervezetektől. A politikusok, a bírák, az ügyészek, az ügyvédek az újságírók tévedhetnek, de a „real time-ban” intézkedő rendőrök, folyamatos életveszélyben, nem reagálhatnak túl egy rossz mozdulatot. A statisztika szerint 97 százaléknyi gyanúsított ellen végül vádat sem emeltek az eljárás során foganatosított lelövésért.

Amilyen ergya az amerikai igazságszolgáltatás biztos nem azért, mert jó okuk volt lőni…


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A diplomákat is eltörli az ellenzék?

  Márki-Zay Péter megjelenése a csúcson több sztárt is letaszított onnan. Szegény Jakab Péter és Fekete-Győr …

30 hozzászólás

 1. Abba az USA suliba maffiózó csemeték járnak?
  Amúgy egyre inkább közelít a feltételezés,hogy SZERVEZETT dolog volt a rendőrök lelövöldözése. És az a bader-meinhoff az nem is nagyon sokára itt is tevékenykedni akar. És erre kiváló dolog a faszbuk. Amennyire láttam,már elég sok idiótának átszabták a gondolatvilágát,az “átszabók”. Tudom,ez is összeesküdözés elmélet,de a vérhabos hörgéseket látva,bizony elgondolkodok azon,hogy nem CSAK a migrikkel,hanem ezekkel sem AKAROK egy országban élni. Márpedig ÉN MARADOK!!!!

 2. OFF
  Annyira aranyos, hogy a foton csupa-csupa gaz-riaszto fegyver van… 😀 (Zoraki 906/914/917/918, Keseru Onesta/Pitbull, Ekol Viper 4,5″, Rohm RG96 Match, Walther PK380, Bruni SX4, stb.) A kakukktojas kozepen a FEG PA63, de a kornyezetbol valoszinusitheto, hogy az is csak egy eleskonverzio.
  Erre azert lehetett volna figyelni…
  ON

  • Paranoid Android

   Az olyan embernek inkább hallgatni kellene, aki fényképről azonosíít éles lőfegyvereket.))))))
   Mert ráküldik a hatóságot.:))))

   • Fábián Ferenc

    Katónaviselt vagyok (1975-77) és fényképről fölismerem a kalasnyikovot, az aknavettőt, a “páncélöklöt” vagy éppen a PA63 pisztolyt. Lehet ebből elem is bajom?

   • Ezek nem “eles lofegyverek”, hanem teljesen szabadon tarthato, 18 ev felett barki altal megvasarolhato, bejelentesi kotelezettseggel SEM terhelt jatekszerek. Csupan penz kerdese, hogy hanyat veszel beloluk.
    Ha valaki eles fegyverekrol ir, vegye a faradsagot es keressen szabadon felhasznalhato fotokat eles fegyverekrol. Fokepp ha meg hivatkozik is a fotora, mint “motozas vegeredmenye egy amerikai kozepiskolaban”. Gaz-riaszto fegyvert Amerikaban a tengerimalacok hordanak. 7 ev felett mar 22-es fegyverekkel lonek, amiert itt – fegyverfobias kishazankban – 2-8 ev borton jarna.

    • Paranoid Android

     A kép, az amerikai fegyvertartási szabályokra és használati gyakorlatra vonatkozó poén ilusztrációja volt. A képaláírás csak egy vicc.
     Az egész írás szatírikus voltát volt hivatott kihangsúlyozni.
     Természetesen nem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőröket akartam kigúnyolni, hanem a rendszerük és az ottani közbeszéd ostobaságát.

     • Hogy jon ide a kigunyolas…? :-/ Ne tereljunk.
      Persze hogy illusztracio, nem errol van szo. Csak ha irok egy cikket a Volkswagenrol, akkor nem teszek be egy Hyundai fotot. 🙂

    • Egyáltalán nem Három parabellumot is látok a képen!

 3. Vagy mondjuk jobb analogiaval; egy versenyautos cikket nem illusztralok egy rollereket es gorkorcsolyakat abrazolo keppel. Hidd el, egy szakerto szemet ez nagyon szurja…
  Na mindegy, hagyjuk, tenyleg OFF.
  A cikkel amugy maximalisan egyetertek.

 4. Lehet ironianak is nevezni, exkavatornak is, vagy peldaul differencialhanyadosnak.
  Szerintem inkabb trehanysag. Ugyanannyi faradsaggal lehetett volna egy odaillo kepet is talalni. Persze, nyilvan; 100 emberbol kb. 3 van beoltva fegyverolajjal, hogy ranezesre vagja hogy valami gond van. A maradek 97 csak siman meg van tevesztve.

  Ne probaljunk divatos nyeglesegnek beallitani egy feluletesseget. (Egyebkent nem is igazan ertheto, hogy mi lenne egy hibas illusztracioban ironikus.)

 5. Putyur
  Önnek sem mondanék vicceset.

  • Nyugodtan tegezhetsz, a neten igy szokas.

   Ez a cikk alapvetoen nem vicces. Ezenkivul meg mindig nem erted a problemamat. Veded a vedhetetlent. Biztos vagyok benne, hogy a cikk iroja nem akart azzal viccelodni, hogy egy eles fegyverekrol szolo cikkhez betesz illusztracionak nehany gaz-riaszto fegyverrol keszult fotot. Egyszeruen nem ert hozza, vagy nem erdekelte a dolog kulonosebben. Nem is szamitott arra, hogy pont erre jar valaki, aki ert a temahoz, es raadasul olyan tuchtigke, hogy meg fel is veti a problemat, nem csak magaban rohog egyet.

   Na mindegy, hagyjuk. Tul van ez mar targyalva.

 6. Amerikában nem az a fő gond, hogy ki vásárolhat fegyvert. A nagyapa egykori Coltja ma is hibátlanul működik, ha rendszeresen pucolták és olajozták. Sokmillió olyan fegyver van forgalomban amit senki sem tart nyílván, mert 50-60 évvel ezelőtt vette valahol valaki. Tökmindegy, hogy egy új Berettával, vagy egy 1930-ban gyártott Colttal lőnek agyon valakit.

  • Ha nagyapa Coltjához nem árulnának/ gyártanának lőszert, akkor valamivel kevésbé lenne veszélyes egy idő után…

   • Az a Colt egyaltalan nem veszelyes. Nem a fegyver ol embert, hanem az ember.

    • Fegyver nélkül nehezebb ölni, különben nem találták volna ki a fegyvereket. A lőszer robbanóanyagot, és nehézfémet tartalmaz, vagyis VESZÉLYES.
     Más logika: Az a veszélyes, hogy minden retardált, ideggyenge amerikainak lehet fegyvere akár legálisan is, és nem tudja, hogyan használja, vagy éppen pont, hogy tudja.

   • A lőszerek szabványosak és annyira stabilan azok, hogy az I. világháborúban megismert, majd korszerűsített 80 éves Mannlicher puskákhoz is jó az új lőszer.
    Ld: http://militiahungarorum.roncskutatas.hu/1920_f_k_pu_i_l_3.html

    • És ez miben változtat azon, hogy ha nem árulnának/ gyártanának lőszert, akkor előbb-utóbb kevésbé lenne veszélyes a rengeteg fegyver, nyilvántartástól függetlenül?

 7. A feketék magas aránya a börtönökben nem valamilyen bűnözői hajlam miatt van, hanem a szegregáció, gyenge oktatás, munkanélküliség és a rebndszerszintű diszkrimináció következménye. Ahol ezeket sikerült mérsékelni, ott a bűnözés is visszaesett. Ugyanez igaz a fegyveres erőszakra: Európában szigorúbbak a szabályok és összehasonlathatatlanul kevesebb az ilyen eset.

  • Paranoid Android

   Ez a probléma nagyon brutális leegyszerűsítése.
   De. Az USA tökéletesen sikertelen volt a feketék integrációjában. Ahol sikerült valami eredményt elérni, az mindig helyi körülmények következménye volt és nem a teljesen agyament libbantizmus túlhajtásának következménye.
   Amúgy a rendszerszintű diszkrimináció 1967-ben megszünt és nagyon jelentős a pozitív diszkrimináció az elmúlt 30 évben.

   • Albertnek adok igazat. Ha a diszkrimináció megszűnt volna a faji törvények eltörlésével, akkor a fekete amerikaiak száma sokkal nagyobb lenne a közigazgatásban, tudományban, vállalatvezetők között és a politikában. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a diplomások közt is előnyben részesítik a fehéreket, a képzettség sem garantálja a magasabb státuszt.

    • És a szegregáció/diszkrimináció miért van, csak nem a megfelelő oktatás, a munkalehetőség és életszínvonal a hibás?
     Ha fekete afrikában alakul ki az “európai” civilizáció, és fekete afrikaiak hódítják meg az Új Világot, akkor “nagyobb lenne a közigazgatásban, tudományban, vállalatvezetők között és a politikában a feketék aránya”…De ezek a szemét rasszista fehér európaiak valami miatt ezer évvel megelőzték fekete afrikát a fejlődésben.
     Komoly lehet az a rendszer szintű diszkrimináció, ahol az elnök is néger…

  • Egyáltalán nincsen “rendszerszintű szegregáció” Amerikában. Inkább arról van szó, hogy a feketék ott élnek ahol élnek és arrafelé minden iskolában 99%-ban fekete gyerekek járnak, a fehérek lakta negyedekben pedig fehérek. A legendás iskolabusz nem a városokon belül járkál, hanem vidéken gyűjti össze a farmokon élő gyerekeket.
   A bűnözés és az iskolázottság nem feltétlenül függ össze. Tény, hogy a bűnözők többsége nem végzett egyetemet, de nem azért lett bűnöző, mert nem tanult, hanem azért, mert ezt az életformát választotta.

 8. A lakosság 12,6%-a fekete. A lakosság 1/8-ada. Vagyis minden nyolcadik fogvatartott és vállalatvezető lenne fekete. Előbbi kategóriában alighanem túl a másodikban alulreprezentáltak.
  A hangjuk minden esetre sokkal nagyobb, olyannyira, hogy a választást is velük akarják az utóbbi időben megnyerni. Kb mint itthon, ahol egyszerre legalább 3-4 párt kívánja a 4-5%-nyi liberális szavazókat képviselni.
  Donald Trump pedig megnézte a matekot és arra gondolt, hogy a 72,4% fehér lakosság elég is lehet.
  Persze a kisebbséget kihagyni, és a többséget támogatni elég durván Demokrácia 2.0 ellenes. (Demokrácia 2.0 ahol a többség akaratával szemben immár a kisebbség akarata a legfontosabb)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük