Kezdetét veszi a lehetetlen


 

A vidéki Anglia és Wales kilépett az EU-ból. A többiek meg ott laknak. Ilyen a demokrácia, a többség dönt. Nagyon csúszós lejtő kezdete az a gondolat, amely szerint ha a nép rosszul dönt, bárkinek is joga van azt felülírni. Például a liberális baloldalnak mindig vannak ilyen ötletei.

Az „angolok” azonban szerintem pontosan tudták, hogy lesz negatív gazdasági következménye a döntésüknek, de ez nem érdekelte őket. Ők ugyanis, nagyon maradi módon, a jó öreg régi Angliában akarnak élni és nem akarnak azon filózni, hogy melyik retyóra mennek ki, hogy felrobban-e a szomszéd arab a pubban, hogy milyen mohamedán többségű városnegyedben gyaurnak lenni és a saját kevés gyerekük életét akarják gondtalanná tenni, nem a szimpatikus paki család hat fiúgyermekének szíriai tanulmányútját akarják finanszírozni. Azok a rohadt fasiszta önvédelmi reflexek, családi érzések!

Persze Cameron mond le, nem az Európai Bizottság.

Pedig ez a brüsszeli elit totális kudarca, amely képtelen volt megérteni, hogy nem lehet lenyomni a nemzetek torkán egy szűk ideológiai ámokfutóverseny szabályrendszerét.

Brüsszel teljes érzéketlensége a valóság iránt annyira súlyos, hogy a kudarcot előidéző eszköz fokozott használatával akarja majd kezelni a válságot. A következő céljuk az lesz, hogy a népszavazást, mint eszközt kizárják a tagállami akaratnyilvánítás rendszeréből, elérjék, hogy a tagállami kormányok ne függjenek a saját választópolgáraiktól. Ez az új tagországok esetében a legkönnyebb, a tulajdonképpeni német (és a szélsőliberális nagyvállalati logikát) támogató brüsszeli vezetés fokozni fogja a nyomást Kelet-Európán.

A fene egye meg, most pont az a káosz van, aminek az elkerülésére az egész miskulanciát létrehozták. Az EU-t tényleg meg kellene menteni, ez nem kérdés. De a vezetési rendszerét és különösen a vezetőit nem. Az Európa Parlamentet fel kellene számolni, mert csak egy különösen drága kádertemető, ahol súlyos elmebetegek próbálják a másságukat ráerőltetni az elemi racionalitásra.

Új Unió kell. Valódi Unió kell.

Az államok a közös önvédelemre, közös gazdasági tevékenységre szoktak önként összefogni, nem arra, hogy egy tőlük teljesen független bürokráciának és ideológiai elitnek adják a teljes szuverenitásukat.

Ideje lenne észrevenni, ez az Unió egy abszurditássá vált az elmúlt két szélsőliberális évtizedben.

Kezdjük talán azzal, hogy megvédjük a közös határainkat.

Ha az megvan, akkor elgondolkozhatunk azon, hogy hogyan is tovább.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

7 hozzászólás

 1. Európa Kiadó! Üvöltötte a merkel. S lőn. Jöttek a „vevők”
  Senki nem tudja,hogy fogjuk a teveszaros sivatagjukba visszaapplikálni ezeket. Pedig igény van rá,ahogy a Brexitre is.

 2. Még csak az kéne, hogy lemondjon a brüsszeli vezetés. A végén még lenne utódjuk, kedves aranyos, senki által nem választott, új emberekkel, akik megújítanák ugyanezt a politikát. Inkább maradjanak míg bele nem bukik az egész EU. Ha gyurcsány lemondott volna annak idején, lehet, hogy most ballib kormányunk lenne.

 3. A fasizmus a felsőbbrendűség definíciója, a nacionalizmus pedig a nemzet első helyre helyezéséé. Az érintett mondat kiválóságának tekintem, hogy szerepel a ‘család’ szó. Én azt az elvet vallom, hogy a nacionalizmus legkisebb egysége a család. Ezt az bizonyítja, hogy a családban a tagok pontosan úgy viselkednek, első helyre teszik egymást családon kívül levőkkel szemben, kiállnak egymásért stb. Ráadásul ez csak így helyes.

  • Paranoid Android

   Teljesen így van, a nacionalizus szó természetesen majdnem ugyanazt fejezné ki itt.
   A fasizmus szót gúnyból használtam itt, utalva a liberálisok téves fogalomhasználatára.:)

 4. Egy rovid megjegyzes, a „videki” Angliarol, a falvakban kisvarosokban, ahol tobbsegukben exitre szavaztak nem „ostoba tokfilkok” laknak, ahogy a balsajto altalaban sugallja – foleg annak sikeres brit polgari kozeposztalynak a lakohelyei amit annyira szeretnek mintanak beallitani. Tobbsegukben egyetemet vegzett irodai munkat vegzo emberek, mernokok, kozgazdaszok kutatok akik dolgozni altalaban a kozeli nagyobb varosban levo irodakba, egyetemre jarnak be de az azok kozeleben levo kisebb falvakban, telepuleseken elnek.
  Az igazan high-class a felso kozeposztaly ahonnan pl Katalin hercegno is szarmazott pedig tenyleg nagyon picike 30-40 fos falvakban el, valamilyen nagyobb varos kozeleben.

 5. Egyetértek, valódi únió kell, vagyis föderáció. A tagországok önzése és torzsalkodása senkinek sem jó, idejétmúlt téveszme a nemzetállam. Közös Eu-kormány, adórendszer, gazdaság és hadsereg kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük