És nálatok hány orosz van?


Magyarországon viszonylag meglepően kevés orosz maradt vissza a megszállás elmúltával, néhány gazdag orosz családról lehet tudni, akiknek a magánéletét a liberális sajtó mindig is nagy tisztelettel védte. Vannak országok, ahol kicsivel több orosz maradt, például Ukrajnában, aki igen sikeresen egy háborúba is belemanőverezte magát, nem kis részben az orosz kisebbség vegzálása segítségével.

Mint értesülhettünk róla, Magyarországon körülbelül 7000 orosz dolgozik engedéllyel, törvényesen, amely ténykörülmény sokkolta az EU illetékeseit. Az, hogy Németországban például 300 000 tartózkodik hasonló célból, szintén jogtisztán, na az a tény nem verte fejbe őket. Talán a német közvélemény úgy tudja, hogy az illetők keleti kényszermunkások, akik már annyiszor segítették ki a birodalom iparát.

Az ember ilyenkor elgondolkozik, hogy akik például Ursula és Manfréd és egyéb hasonló entitások beszédeit összeállítják, miért nem gondolkodtak el azon, hogy vajon erre a közismerten jó debatőr magyar miniszterelnök vajon mivel is fog replikázni. Ha a Patrióták Európáért frakció sajtósai írták volna ezeknek a nyomingereknek a beszédeit, akkor sem tehettek volna többet azért, hogy lejárassák magukat. Ekkor öngólt lőni! Ráadásul ezek az adatok már párszor körbementek a sajtóban, mindenki tudta, hogy az ilyen formájú oroszozás olyan lesz nekik, mint egy vödör híg trágya feldobása és a lezuhanó matéria alá kucorodás, felfelé fordított arccal és nyitott szájjal. És jön a vödör is.

Minden európai nagyváros tele van etnikai alapú maffiákkal, mi is emlékezhetünk rá, hogy milyen nehéz volt kiszorítani a szovjet idők kapcsolatrendszereiből sarjadó ukrán és orosz maffiacsoportokat Magyarországról a kilencvenes évekbe és az ezredfordulón. De legalább nekünk szír, palesztin, nigériai, csádi, albán, bolgár, török, stb., és azok alatt szubidentitásokként létező törzsi bűnözői csoportokkal nem kell együtt élnünk, mint például a szerencsés (városi, kisvárosi és most már vidéki) németeknek, akik nyilván ez úton is élvezik a multikultit.

Évszázados divat kigúnyolni az orosz akcentust, minden nyugati nyelven és kultúrában, de most szólok, hogy az orosz kémek mindig tökéletesen, minden „akcent” nélkül beszélik a fogadó ország nyelvét, nincs rajtuk cirill betűs tetkó. Egy orosz kém csak akkor beszél mondjuk akcentussal németül, ha szegény orosz menekültnek (ilyen ugye nincs, mert az oroszok ott dögöljenek meg Putyinnal együtt) vagyis „munkavállalónak” akarják álcázni magukat.

A kémhisztéria is egyébként a háborús uszítás velejárója, az oroszok nyilván ragaszkodnak a saját embereikhez és nem vesznek meg senkit abból 15 milliónyi olyan „németből”, akinek bevándorló háttere és állampolgársága is van Németországban.

Végül is azt akartam megkérdezni, hogy mi lenne a német gazdasággal a 300 000 orosz nélkül? Miért nem utasítják ki őket? Szoba jöhet még a munkatábor és annak mindenféle továbbfejlesztett változatai, amelyek fejlesztésében a német leleményesség mindig is az élen járt.

De a legegyszerűbb hallgatni róluk és minket vádolni mindenféle oroszbarátsággal. Ezek annyira hülyék, hogy még azokkal az elemi tényekkel sem foglalkoznak, amelyek eltitkolhatatlanok. Köszönjük meg Ursulának és a többi hülyének, hogy mindenki másnál hatékonyabban tették nevetségessé magukat. Mondjuk mind a németek, mind az oroszok rendkívül hatékonyan amortizálták le magukat az elmúlt bő száz évben, de azért a németek sokkal jobban. Komor világ az, ahol ennek örülni kell.

Orosz turisták Berlinben (1945)


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Donald Trump a hős, aki megmentette az emberiséget Hillary Clintontól és remélhetőleg Kamala Harristől is megóv minket

  2016 legnagyobb eseménye nem az volt, hogy Donald Trumpot elnökké választották, hanem az, hogy ezzel …

16 hozzászólás

  1. Amikor százezer orosz volt nálunk, az rendben volt.

    • A büdös frászt volt rendben. Se az orosz, se a szovjet.
      De a gázüzlet nem politika, hanem kereskedelem.

    • csakafidesz

      A százezres szám a magyar néphadsereg körülbelüli száma volt. (Ingadozott, hol több, hol kevesebb.) Az ideiglenesen nálunk tartózkodó, reguláris szovjet haderő papíron ettől kicsit kevesebb volt, de a mindenféle tanácsadókkal és segédszemélyzettel együtt jóval több. Egész lakótelepek épültek a szovjet hadsereg számára.

  2. Nekem a hallgatásuk tetszett a legjobban, nevezetesen az, hogy nem mondtak semmit arra a „Vádra”, hogy nincs és nem is volt zöld iparpolitikája az EU-nak.

    Hiszen a zöldek egyebet sem tettek az elmúlt években, mint követelőztek a lakosság, a mezőgazdaság és az ipar szereplői felé, de semmilyen együttműködési rendszert, egyeztetést, urambocsá közös dokumentumot nem készítettek az ipar szereplőivel közösen sem, hiszen az felhigította volna véleményük szerint a zöld követeléseket. Ily módon aztán végzetes elmaradásba futottak például Kínával szemben, amiért most jól megbüntetik Kínát. Hihetetlen, hogy milyen infantilis lett a nyugati mainstream, valahogy ezeket a gyerekeket is meg kellene tanulni kezelni, kezelni a félelmeiket, a hozzá nem értésüket. Csak az a baj, ha mindig mindenkit megmentenek, akkor abból sose tanul senki semmit.

  3. Reciprok
    Az amerikai kémet elküldik egy gyanús orosz emberhez. Megérkezik szovjet katonai egyenruhában, kopogtat az ajtón és belép. Tökéletes kiejtéssel beszél oroszul, de az orosz csak megjegyzi:
    – Maga nagyon hasonlít egy amerikai kémre.
    – Az nem lehet, látja, milyen jól beszélek oroszul…
    Elmennek a kocsmába, ahol az orosz vedeli a vodkát, de hamarosan kidől, Jack viszont jól bírja az alkoholt. Az orosz ember mégis megjegyzi:
    – Maga nagyon hasonlít egy amerikai kémre.
    – Nem lehet, hiszen nagyon bírom a vodkát…
    Jack búcsúzkodik, és egy szál nadrágban megy ki a hóba. Mindenki nézi, s egyszer csak előveszi az igazolványát:
    – FBI, maga a foglyom! De árulja el, honnan tudta, hogy amerikai vagyok?
    – Szibériában nem sok a néger.
    😀

  4. A csattanó:
    .
    „Hol volt, hol nem volt, élt a Szovjetunióban egy liftszerelő. A munkahelyén szerették őt az arany keze, a vidám, közvetlen természete miatt. Meggazdagodni nem tudott ugyan, de a családja emberi módon élt. Jött a 70-es évek kivándorlási hulláma, s kiment a családjával együtt az Egyesült Államokba. Akkor még alig voltak oroszok az USÁ-ban, s amikor állást keresett, mindenütt óriási feltűnést keltett, hogy szinte nulla angol nyelvismerettel dolgozni szeretne. Végül aztán felvették az egyik liftszerelő céghez. Az első munkája a főnöke házában lévő öreg lift javítása volt. Tökéletesen sikerült.
    .
    A cég ekkor új profilként felvette azon régi liftek javítását, amelyeket már senki sem vállalt. Az üzlet beindult és virágzott. Mindenki elégedett volt hősünk munkájával. Azonban egyszer csak elkezdett panaszkodni a főnöknek az egyik diszpécser-kislány, hogy ennek az Andrejnek hiába beszél, semmit sem ért angolul.
    .
    A válasz a következő volt. „Kisasszony! Vagy sürgősen megtanul oroszul, vagy kirúgom. Ugyanis egy olyan munkaerőt, aki fel tudja venni a telefont, egy perc alatt találok, de egy olyan aranykezű liftszerelőt, mint Andrej, talán soha!”
    .
    (Cc.: Amúgy az oroszok, az USA és az ukránok is menjenek az anyjukba Brüsszellel együtt.)

  5. Bónus:
    „- Azt mondják, hogy a KGB és az FBI állományának a fele közös.
    – A másik fele pedig egyszerűen képtelen idegen nyelvet elsajátítani.”

    • ☺️ Jó írás ismét!
      Jól megmondta Orbán Viktor! Hallhatta ország, világ! Ez kellett nekik, megkapták!
      Olyan érzésem volt mintha Cseh K és Donáth A írta volna az összes támadó beszédet és szét osztották volna a sok idióta libsi-zöld-stb EP képviselőnek.

  6. Ugyan, Ursula rendszeresen a Tv élő adásban ölelkezik orosszal, szinte elalél a találkoznak!
    Hol? Hát Kijevben, Zelenszkijjel, aki orosz! De aki sokak szerint az igazi ukrán főnök az Jermak, orosz anyától, ukrán apától, a vezérkari főnök orosz itc… Akkor mi is a probléma a nálunk jogszerűen tartózkodó oroszokkal?
    Egy sincs vezető pozícióban, a titkosszolgálatunkat Gyurcsány világíttatta át az oroszokkal, pedig a Szolgálatunkra vonatkozó adatok a legkomolyabb államtitkok, és máig nem vádolta meg azért se senki!

  7. csakafidesz

    Azt is érdemes megnézni, hogy hol dolgoznak az oroszok nálunk és Németországban. Nálunk főképp olyan helyen, mint Paks ahol a szakértelem az első, míg a németeknél sok vendégmunkás van. Gazdag családoknál dolgozó kertészek, mezőgazdasági gépkezelők, stb. olyan munkakörökben amit német nem szívesen vállal.

  8. Nem értem, hogy miért gondolják, hogy a kémek hivatalos engedéllyel érkeznek, megjelölt kemkedesi céllal. Nyilván már ezer éve itt vannak, nem kell nekik ehhez vízum program. Pont úgy, mint a többiek, más országokból.

    • csakafidesz

      Sokféle úton-módon jut el az információ az egyik országból a másikba. A teljes spektrumot kell nézni, és a „kém” lehet egyszerű tisztviselőtől kamionsoförig bárki akit erre kiképeztek. Most a profi hírszerzőkről van szó, akiknek szinte kivétel nélkül kell fedőfoglalkozás.

  9. Humor Herold

    Bormann és Müller kávézgatnak Müller dolgozószobájában. Egyszer csak besettenkedik Stirlitz és egy csomó titkos dokumentumot kiemel a páncélszekrényből.
    – Ki volt ez? – kérdezi döbbenten Bormann.
    – Ez? Stirlitz, a Vörös Hadsereg legjobb kémje.
    – És miért nem kapod el???
    – Eh, már évek óta próbálom, de mindig kicsúszik a kezeim közül…

  10. влагимир

    да, хорошо, хорошо!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük