Nehogy már jól érezzük magunkat!


Az ember elvileg számtalan fennkölt gondolat segítségével tudja karbantartani a lelki egészségét. Gondolhat Istenre, a hazájára, a családjára, az eredményeire, a jövőjére, a gyerekei jövőjére, a jó termésre, hogy legalább a körte jól termett az idén és lesz jóféle pálinka, a lehetőségek száma végtelen.

De Isten, valami miatt minden jó gondolat mellé adott egy gonosz bolondot, aki nem akarja, hogy mi normálisak valaha is jól érezzük magunkat. Minden vallási és/vagy nemzeti ünnep előtt megjelennek azok, akik szerint nem is történt meg az esemény, amiről megemlékezünk, vagy ha igen, akkor mi nem is a jó oldalon álltunk, hanem a rosszon. Szegény Szvatopluktól (a szlováktól), aki a világ legrendesebb embere volt, aki egy csomó rendes ember felett uralkodott a legdemokratikusabb eszközökkel és aki áron felül vásárolta meg az országot az előzőleg itt lappangó ázalagoktól, akik egyébként teljes létszámban egy jobb helyre távoztak (és akik maguk is a XXI. századi nemzetközi jognak megfelelően vásárolták meg a medencét), mi magyarok csalással és minősített erőszakkal vettük el (a szlovákoktól) az országot.

Majd ebül szerzett javaink védelmében válogatás nélkül öldököltük a tatárokat, törököket és a németeket, sőt a végén még a szovjet katonákat is. Szeretett baloldali városi értelmiségieink buksijában olyannak tűnik fel a világ, hogyha nem történik meg a honfoglalás, akkor már ezer éve kitört volna a világbéke, csak mi miattunk van minden. És mindig ellenálltunk a progressziónak. Botrány! Skandalum! Retrográd! És most meg bezzeg nem akarunk beszállni az Európa erőd védelmébe! Ami 1941-ben a legszörnyűbb dolog volt a világon, az ma 2024-ben a legfennköltebb erkölcsi kötelesség. És mi meg nem értjük.

Arról nem is szólva, hogy milyen drága és primitív szokás ez a tűzijáték dolog. Zavarja a madarakat, a halakat a Dunában, a kutyákat, és az árából lehetne venni lélegeztetőgépet, légkondit a kórházakba. Elromlás biztos légkondit. Hátha lesz vihar. De nem lesz, mert szerencséje van ennek a tolvaj bandának. Legalább külföldi cég csinálná, hogy ne a NER gazdagodjon, de magyar csinálja. Ha külföldi csinálja akkor meg miért nem magyar? (Nem kívánt törlendő.)

És a sok hülye magyar kimegy és bámulja a látványosságot. Mennyi lőszert lehetett volna venni ebből az ukránoknak. És azt tudja a kedves olvasó, hogy miért fegyverkezünk, sőt még tiszteket is avatunk? Mert Csádban kétszáz magyar katona gyarmati háborút folytat orosz érdekekért. Ezt jobban ki se fejtem, mert annyira egyértelmű. Az Orbán csádi császárt (az alliteráció miatt) akar csinálni a fiából. És ha már itt tartunk, Izrael támogatása antiszemitizmus, mert ott most egy fasiszta diktatúra van hatalmon, aki elnyomja, sőt kiírtja a palesztinokat.

Zárójel. És most szólok, hogy nagyon komoly gondok lesznek az egykori Szakadár-Biafrában. A világon ugyanis vagy 50 millió zsidó vallású biafrai egyén él (plusz 20 millió nem zsidó vallású biafrai), aki szeretne zsidó maradni és önálló államot is. A Nigériában élő biafrai igbók ugyanis a tíz elveszett törzs egyikének, a Gád törzs leszármazottainak tekintik magukat, akik ma is követik a zsidó vallást. Ennek semmi köze ugyan a cikk témájához, de aki új, még nagyobb szabású cionista összeesküvést szeretne magának, annak javaslom átélésre. Zárójel bezárva.

Ezernyolcszázért ettünk sajtos tejfölös lángost a Balatonon. Azért ilyen drága, mert a NER leszedi a sápot és azért ilyen olcsó, mert nyár elején a független sajtó megírta, hogy 3500 lesz. Enni 1800-ért kell, gyűlölni meg 3500-ért.

Az ellenzék egy energiavámpír-horda, semmi más. Viszont rendkívül szórakoztató skanzen jelleggel, kívülről megfigyelni őket és röhögni rajtuk, ha az ember ember el tud vonatkoztatni a bennük fortyogó rosszindulattól. Végletesen egyszerűen fogalmazva: ha élvezed a tűzijátékot, akkor valami számára nagyon fontosat veszel el minden ellenzékitől. Ennyire mi is lehetünk szemetek.

Vezető kép: Budapest, 2024. augusztus 20. Az eskütevõk az tisztavatáson az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2024. augusztus 20-án. MTI/Bruzák Noémi


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Nyemeckiji fasiszti (német fasiszták) avagy a megtévesztett német nép

  Az oroszom megkopott némileg, de úgy rémlik nekem, hogy egy szovjet háborús filmben, amelyet valami …

9 hozzászólás

  1. A félig tele pohárra lehet úgyis tekinteni, hogy félig üres.
    A világ ellentmondásos, ezért tetszőleges dolognak vannak jó vonásai és vannak rossz vonásai, egyszerre jó is és rossz is, csak az a kérdés, hogy milyennek akarjuk megélni.
    Van aki örül annak is, hogy kék az ég felette és van aki annak se örül ha minden kívánsága teljesül.
    100 éve annak is örültek, ha aznap volt mit enni, ma pedig annak se, ha és ide egy végtelen listát lehetne írni. A gondok gyökere a közösségben van, amíg van az embernek közössége lehet boldog, de az elmúlt 100 év először elidegenítette egymástól az embereket, ma pedig ott tart a világ, hogy két ember ha találkozik, pillanatok alatt kiderül, hogy rengeteg a súrlódási felület köztük, hiszen nem volt közösség, nem volt hely, ahol tanulni lehetett volna, mindenki a saját hülyesége mentén fejlődött, elszigetelve, magányosan. És a következő fokozat is itt van már, amikor elvesztve az egymást iránti szeretetet, még az egymás iránti semlegességet (az élni és élni hagyni elvet) is elveszítjük már, a korlátlan, céltalan, irracionális gyűlölet is itt kopogtat, mert itt vannak az ÚJKOMMUNISTÁK akik megint mindent jobban tudnak, megint meg akarják mondani, hogy a háború az béke, a fiú az lehet lány, a lány az lehet fiú és mindenkit köteles vagy beengedni a házadba azt is aki csak úgy rádtöri az ajtót (noborder). A következő fokozat nyugaton az emberek jövedelme és tulajdona lesz, nálunk ez a veszély kisebb, mert mindkettő hiányzik. És ennek is lehet örülni. Szint bárminek. A jókedvhez csak egy dolog kell: jókedv. Egy célorintált ember nem is lehet más, ha nem is annak látszik.

  2. Gratulálok , kedves bl.
    Lényegében azt írtad le, amit én is akartam.

  3. Szvatopluk kapcsán: Ha a magyarok ezeregynéhány évig azt tették volna a szlovákokkal, mint ők tették a magyarokkal 1920 után, akkor már nem lettek volna szlovákok.

  4. Az általános iskolai történelemkönyvek pontosan azt tanították, mint amit a szerző ( azt hitte, gúnyosan) leírt. Úgyhogy nem lehet csodálkozni, a libsik csak visszabofogik mindezt a hülyeséget. Egyébként a szlovákok más nepcsoport kiírtasában is jeleskedtek.

  5. Örülhettünk, amíg annak (s csak annak) örülhettünk, hogy élünk. Most, hogy van egyebünk, aminek örüljünk, nem vagyunk már se szórakoztatók, se hangoskodásra okot adók; nem vagyunk szeretve tisztelve meg aztán éppen nem (ezért nem értettem soha Orbánt, amikor tiszteletet követelt nekünk, 1100 év alatt 1100 órát se tudnék mutatni, amikor megadtak valami belőle).
    A B.B. írásának tényleg a vége a legjobb, ahogy arra többen figyelmeztettek.
    De végtére is, tudjuk, hogy mindig – a világból is – az a legjobb. Isten megáldja kieteket!

  6. Már megint jól belevágott a liberál-ellenzék elevenébe. Csak így tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük