Kulturális keresztény vagyok és nem, nincsenek ateista barátaim


Bizonyára a Kedves Olvasó is keveredett már abba a helyzetbe, hogy egy kocsmában az élet nagy kérdéseiről beszélgetett idegenekkel. Érdekes könyvtárban ez nem annyira volt valószínű. Sajnos, a kocsmában elkövetett asztali beszélgetések sem divatosak már.

Minderre a nagyon távolinak tűnő indításra azért van szükség, mert ez volt az az utolsó hiteles pillanat, amikor egy normális ember egy alkesztól akarta megtudni, hogy keresztény országban él-e? Isten léte, a Nagy Bumm, a relativitás elmélet (ezt miért írjuk kisbetűvel?) egykor kedvelt kocsmai témák voltak, a nők mellett természetesen, arról meg a férfiak nagy büszkeségükben még gondolkodni sem voltak hajlandók, hogy a nők őket vajon hol beszélik ki?

Elnézést kérek a körökért, de próbálom feldolgozni, hogy a Feri (igen az a Feri) szerint Magyarország nem keresztény ország. Feri mostanában tulajdonképpen nagyon boldog, ugyanis az egek, illetve pontosabban a poklok sikeresen kiválasztottak magukból egy nála is undorítóbb politikai entitást. Ezt sem lehetségesnek, sem kívánatosnak nem gondoltuk, ez utóbbin értelemszerűen nem is gondolkoztunk, de most kénytelenek vagyunk együtt élni vele. Így jártunk, nem locsoltunk szét elég szentelt vizet Belpesten. Vétkes gondatlanság.

Nagyon óvnék mindenkit attól, hogy a szörnyűbb megjelenése okán elhalványuljanak az érzései Feri irányába. Feri ugyanis gyűlöli a kereszténységet és a keresztényeket, és ennyiben komplexebb személyiség mint Péter, akinek a horizontján már fel sem bukkannak ilyen kulturális értelmezési keretek, mint a vallás vagy kereszténység. Feri legalább nem tesz fel magáról szűk nadrágos képeket. A zakkantságok rendkívül sokfélék, és remélem a fotogén rajongói (ebben az összefüggésben jajongók is) új minőséget jelentenek a politikai piacon, zömükben csalódtak Feriben, még régen, meg mindenki másban is és most éppen a Péterben történő csalódás keserédes folyamatát élik át. Tessék megnézni a Peti oldalát, egyre több a disszonáns hang, a fotogén a csúcspillanatában ezer-féle meggárgyult vezérhangyával rendelkező tömeget terelt maga mögé, hogy most azok rádöbbenjenek Péterben megvan minden, amit a Feriben megutáltak. Sőt egy csomó undormányság is, aminek a létezésének tudása nélkül is jól elvoltak idáig.

Na de térjünk vissza Ferihez, akit vitalizált a vereség és már majdnem annyira gyűlöli Petit, mint Orbán Viktort. Hogy is lenne másképp, Feri is, Peti is Orbán Viktor akarna lenni, és azért azt érzik, hogy abból csak egy lehet. Nem csak Orbán Viktorból lehet egy szerintük, hanem abból is, aki Orbán Viktor akar lenni. Ezt nem kell érteni, ők sem értik.

Na szóval kulturális, tehát nem hívő katolikusként állíthatom, hogy keresztény ország vagyunk. Ha nem lennénk azok, akkor Feri létállapota nem a vegyi alapú átszellemültség lenne jelenleg, hanem már törölték volna mindenféle nyilvántartásból. A keresztény magyar nép még a tömeggyilkosait sem nagyon akasztgatta fel, habár pártolja bizonyos esetekben a halálbüntetést, jól feldolgozta annak hanyagolását. Amikor meg a kommunisták intézték a bosszút 1945 után, akkor gondosan ügyeltek rá, hogy egy felakasztott nyilas féregre két megölt rendes ember is jusson.

Persze Feri képzeletében egy keresztény országban mindenfelé csuhások és apácák kószálnak, akik sok kis Ferit kapnak dohányzáson leselkedés közben a leányöltöző ablakánál, illetve akik memoriterek elsajátítására kényszerítik a szabadságra vágyó ifjúságot. Hogy egyebekről ne is beszéljünk, milyen képzelgések lehetnek még abban a vörös fejben.

Feri egyetemes emberi értékekről beszél, nyilván amelyeket mindig az aktuális nyugati fősodor képvisel. Ha nem lenne világos, jelenleg ez a kereszténység egyetlen értékét sem vallja magáénak, viszont például jól együtt tud létezni az iszlámmal, amely tudvalévőleg az egyetemes emberi értékek tökéletes képviselője és ha rá cserélik le a kereszténységet, akkor leszünk majd az ideális állapotban. Szóval Feri a harcos ateizmusának hangoztatásával nem csak kommunista múltjához nyúlt vissza, hanem a mai liberálisok és a mindenkori kommunisták mindenkori közös többszöröséhez is, a primitív, agresszív ateizmushoz is, ami mindig keresztényellenesség csupán, mert az iszlámot akeresztényellenessége miatt elviselik valahogy. Sose feledjük, hogy a Feri és Péter-félék mindig bosszút ígérnek, ez a fő mondanivalójuk, minden mást néhány sorban elintéznek. Érdemes Feri sorait eredetiben is elolvasni, kiviláglik belőle, hogy az egykor zömmel a Peti jelenlegi szavazói (vagy azok hasonló tüneteket mutató elődei) által hatalomra segített Feri mennyire nem ért semmit a lakhelyéül szolgáló ország történelméből és kultúrájából.

Adjunk hálát Istennek (ki másnak?), hogy az elmúlt bő 15 évben a magyar választók között felülkerekedett a racionalitás. Kulturális keresztényként nincs mit kezdenem olyanokkal, akik a kultúrámat akarják felszámolni és Feri szintű alakok világleírására akarják cserélni.

Vezető kép: MTI/Vajda János


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Nyemeckiji fasiszti (német fasiszták) avagy a megtévesztett német nép

  Az oroszom megkopott némileg, de úgy rémlik nekem, hogy egy szovjet háborús filmben, amelyet valami …

15 hozzászólás

  1. Talán előbb a Margit hídon letört kereszteket kellene pótolni és az elkövetők kezét letörni.

  2. „a kocsmában elkövetett asztali beszélgetések sem divatosak már.”

    Dübörög az angolul vernyogó tuk-tuk, és mindenki a telefonját nyomogatja.

  3. ” a nők őket vajon hol beszélik ki?”

    A 90-es évekig a presszókban, cukrászdákban.

  4. Mit kezd a vc.-s, ateista DK. ezzel a 6-7 %-kall, lassan még a parlamentböl is kiesnek Gyurcsánnyal az élen és ezzel a porban fetrengös Varjúval.

  5. A „kulturális keresztények” a pokolba kerülnek az ateisták mellé. Csak Jézus által lehetséges bebocsájtás a mennybe.

  6. Hát fercsu még keresztet sem tud vetni

  7. Politikai keresztény vagyok. Nincsenek idióta barátaim. A kályhától kéne újrakezdeni a táncot. Ha nem is 1517-re, de minimum 1750-re kéne visszaállítani az órákat. Szabad kezet adni az inkvizíciónak. Tűzre a protestáns etikával! Talán nem is lenne annyi fekete Amerikában… Barokk zene lenne, de lehet, hogy két világháború nem.
    Csak fenntarthatóbb lenne a bigott katolikus ultrakonzervatív világuralom, mint amit a világgal a liberálisok tettek.

    Persze sajnos mindez csak igen nagy erőszak árán lenne visszafordítható. Viszont ezt nem kell forszírozni, ugyanis magától meg fog történni. A nagy összeomlás után pedig még mindig ott lesz nekünk a katolikus kereszténység és a barokk zene. Lehet majd újrakezdeni. valahol az Altaj, a Valdaj, vagy az Ural mélyéről. Ezeket viszont meg kell védeni az atlanti sátán trollhadseregétől.

  8. Azért lehet, hogy érdemes lenne megvárni, hogy előbb kinyirja a fiatalabb versenyzőt.
    Most még csapkod minden oldalra dühében, de ez hiba a részéről. Neki már nem kéne bizonygatnia, hogy jó kommunista, ezt már tudják, elég lenne mindig csak az aktuális konkurenciát nyírni és a mi taposasunkat felfüggeszteni.

    • Gyurcsány még kommunistában is a legalja., mert az szdsz ultrahungarofób elveit vallja magáénak
      . Ebből a kreténből már nem lesz vezér, sorra lépnek ki belőle, mint fokhagymával hajtott disznóból a galandféreg.

  9. Ez az emberszerű képződmény soha nem volt keresztény! Egy szocialista hörcsög volt, és az is manapság.
    „Pofazacskójába” gyűjti a pénzt, és harap, ha valaki megpróbálja őt számonkérni!

  10. Tisztel Úr, Kezdi beérni a korábbi – sajnos e világból eltávozott – elődjét beérni frappáns, okos, és sok-sok igazságot hordozó írásaival. Ez is egyike azoknak.

  11. Az az ateizmus, amit mi ezen a néven ismerünk kizárólag judeo-keresztény alapokon működik. Mai formájában nem is lehetne más vallások ellen fordítani. Vagyis kevésbé általánosított eljárásmódjában, mint a keresztényi elvek.
    (Más vallások esetén pedig nem is lehetséges az elvi megközelítésük, gyanítom. Mohamed elveiről beszélni pl. vallásgyalázásnak számít, belülről, az iszlámból nézve.)

  12. Fleto!
    Magának nincsenek sem ateista, sem keresztény barátai, csak érdek emberszerű ragadványai.
    Nem tudja mi a kereszténység!
    Nem tudja mi az ateizmus!
    Csak egyet tud: lopni!

  13. Hajaj Remeiás!
    Nincs bűnbocsánat?

  14. Megúntam az örökös visszautásokat.
    Kedves Szerkesztők!
    A Jeremiás valóban J-vel kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük