Ha valaki tud egy okot is, hogy miért szeressük Ukrajnát, az most szóljon!


Még a románoknak is van annyi esze, hogy nem gondolják magukat nagyhatalomnak, még erős középhatalomnak sem. Ukrajna azonban már elég hosszú ideje nagyhatalmacskának képzeli magát. Országban ritka az ekkora bunkó, beleköt mindenkibe, aki szembe jön vele, elveszi a kisebbek uzsiját, megalázza őket a csajuk előtt, meglöki őket pisilés közben, beárulja őket a tanároknál. És persze ha bármi akadályba ütközik, hívja a nála sokkal nagyobb bratyóját, aki még nála is nagyobb suttyó. És ráadásul még egy csomó egyébként puhapöcsű haverja is van a homokozó környékén, akik nyalják a sosem mosott hátsóját és betartanak mindenkinek, aki nem akar részt venni a homoerotikus partijaikon.

Ukrajnának sikerült elintéznie, hogy egyre több országnak sikerüljön feldolgoznia azt a lehetőséget, miszerint esetleg mégsem lesz pufferállam Oroszország és Európa között. Na nem azért, mert nem bíznak a fényes ukrán győzelemben, hanem azért, mert van már elég agresszív ország Európa környékén, még egyre nincs szükség.

Ezt akkor is így gondolják európai szövetségeseink, ha éppen beáldozzák, az ukránokkal a legnagyobb egyetértésben Magyarország és Szlovákia energiaellátásának jelentős részét azért, hogy a brüsszeli bürokraták fejében élő Európai Birodalom megmutathassa a renitens magyaroknak és szlovákoknak, hogy meddig is terjed a szabadságuk és az érdekérvényesítő képességük ebben a fene nagy demokráciában. És nem az ukrán vezetés áll a jelenlegi brüsszeli elit szintjén, hanem a jelenlegi brüsszeli politikai elit olyan, mint egy átlagosnál aljasabb ukrajnai oligarcha verőemberekből, ügyvédekből és pénzmosó bankárokból álló csapata.

Európa vezetői számára a minél több ukrán és orosz halott, a minél több anyagi kár és a demográfiailag megsemmisülő ukrán társadalom a lényeg. Az ukrán menekült jobb menekült, mint a szír, illetve az ukrán hadiözvegy vagy magányos lány sokkal esztétikusabb és békésebb lehetőség, mint a katonakorú szír és afgán férfi és azok csadoros feleségei.

Szóval arra akarok utalni, hogy azért az ukránok egy részét azért lehet szeretni, a német nők szépségének fényében különösen, az ukrán férfiak meg jó helyen vannak a fronton. És még ránk, magyarokra mondják, hogy nem akarunk jót az ukránoknak.

Nekem úgy tűnik, az oroszok is elvannak ezzel a demográfiai háborúval. Oroszországból lényegtelen a háborús kivándorlás, és úgy tűnik azt is alaposan megválogatják, hogy ki essen el a fronton. Nem a saját teherviselő középosztályukat nyuvasszák ki, mint az ukránok. Az az érzésem, hogy van tervük a Dnyeperen túli területek benépesítésére. Még végiggondolok pár dolgot és még a végén megsajnálom az ukránokat. Mondjuk mások milyen szépen elvannak ezekkel a gondolatfolyamokkal, minden részvét, empátia nélkül. Van, akinek csak az orosz halottak számítanak.

Az ukrán elit persze az egyik főbűnös, kevés országnak van ocsmányabb politikai és egyéb elitje, mint az ukránoknak. Katonai elitjük legfeljebb harctéri és az alatti szinten lévő tisztek esetében van, a csúcs katonáik nagy része pont annyira korrupt, mint a politikai elit. Gazdasági elitjük sincs, a gyakran nem is ukrán nemzetiségű oligarchák ugyanis nem részei semmiféle nemzeti elitnek. A legkisebb létszámú a kulturális elitjük. Elismerem, ez nagyon gonosz poén volt.

Az ukrán politikai vezetés az elmúlt években, már jóval a háború előtt is, egészen elképesztően pofátlannak, gátlástalannak bizonyult a velünk való kapcsolatai során. Az oroszok legalább néha tudnak nagyvonalúak lenni vagy legalább annak látszani, az ukránokból a mértéktartás látszata is hiányzik. Ukrán néplélek talán nincs is, ez az ordas bunkóság az ukrán hatalmi elit lényege, amely tulajdonképpen a rablólovagok szintjén áll, és így is kötődik a területhez, amit az oroszoktól szedett el. Ez az utóbbi a lényeg, az új urak mindenkinél jobban tudják, hogy az oroszok is magukénak gondolják ezt a területet a lakóival együtt, sőt talán még jobban is kötődnek érzelmileg, nyelvileg, kulturálisan a területhez és lakóihoz, mint a jelenlegi kijevi rablólovagok.

A kijevi elittel valószínűleg a gyengébb pozíciójából nem is lehet megegyezni, tehát nekünk nem érdekünk, hogy Ukrajna jelenlegi vezetése vagy akár maga az ország túl jól jöjjön ki ebből a háborúból. Engedményeket sem érdemes nekik tennünk, mert nem viszonoznak egyetlen gesztust sem, nem értékelnek semmiféle segítséget, csak a követeléseik azonnali kielégítését. Mérhetetlenül sajnálom az Ukrajnában élő embereket, legyenek ukránok, oroszok, vagy bármilyen nemzetiségűek, de a sorsuk nem rajtunk múlik, viszont az országuk teljesen gátlástalan politikai elitje az ő kihasználásukkal és részben a segítségükkel is rombolja tovább Európa amúgy sem túl jó túlélési esélyeit.

Azon túl tehát, hogy az ukrán közkatonák és harctéri parancsnokok jól harcolnak nyugati fegyverekkel, totális amerikai hírszerzési támogatással és logisztikával az oroszok ellen, szinte semmi jót nem lehet mondani erről az országról. Többet érdemelnének nyilván, de ezen a világon szinte mindenki többet érdemelne az élettől az amerikai és a nyugat-európai politikai eliteket és az amerikai szórakoztatóipart leszámítva.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Nyemeckiji fasiszti (német fasiszták) avagy a megtévesztett német nép

  Az oroszom megkopott némileg, de úgy rémlik nekem, hogy egy szovjet háborús filmben, amelyet valami …

11 hozzászólás

  1. Nem olyan rég nyilatkoztak az oroszok, hogy Ukrajna természeti kincsei főleg keleten, például Dombaszba vannak. Nyugat Ukrajna nem annyira gazdag természeti kincsekben. Lehet, hogy nem szabadítják fel egész Ukrajnát?

  2. …..
    –Amint az amerikai katona nincs az F-16-oson és a legjobb ukrán pilóta ül oda, egyből leesik a repülőgép. Az ukránok nem tudják kezelni a „nyugati” technológiát, de a pofájuk nagy , hőzöngenek és okoskodnak az amerikaiak háta mögül.

  3. Én tudok egy jó okot: nem Oroszország.

  4. III. Richárd a bothworth-i csatában: Országomat egy lóért!
    Zselé a kijevi bunkerben: Ukrajnát Hunter Bidenért!

  5. Régen olvastam olyan cikket, ami ennyire elvette volna a kedvem az írástól, mivel hogy olyan pontosan írta le azt, amit én is szívesen leírnék. Köszönöm!

  6. futóbolond

    vicces, hogy mindeközben orbán hazánkat középhatalomként definiálta pár hete.

  7. mi magyarok széles ívben leszarjuk USukrajnát, meg a farkával zongorázó (Párizs) SZEMTELENSZKIT. (Youtube: Volodymyr Zelenskyy 2016 Playing Piano with Penis)

  8. Az ukránok a hazájukat védik az orosz imperialista inváziótól. 1848-ban, 1945-ben, 1956-ban mi, magyarok is megtapasztalhattuk, milyen az orosz csizmák és szuronyok miatt elveszteni a szabadságunkat. Már ennek okán is az ukrán szabadságharc, az ukrán szuverenitás mellett kell kiállnunk.

    • Aha.

      ’48-ban hívták őket a későbbi „szövetségeseink” és utána ki is
      vonultak. Az osztrákok meg nem annyira vonultak ki.

      ’45-ben egy sajtcetlin eladtak minket mert az aztán hamar eltűnt
      görögök fontosabbnak látszottak a drágalátos Nyugatnak.

      ’56-ban meg várhattuk ugye a Szabad Népek segítségét.
      Várjuk a mai napig is.

    • leo2024-09-04 : 11:27

      Csakhogy:
      – 1848-ban – ahogy ,kanigunda, is írja, nem maguktól jöttek, hanem a ,,mi uralkodónk” kért rokoni és uralkodói segítséget cár atyuskától a saját alattvalói – azaz a mi – leverésünkre. Volt találkozó is köztük, személyes megbeszélés erről a segítségnyújtásról, sőt még egy F.J.Habsburg részéről a cár atyuska kezére adott csókról is szól a fáma. Annyira fontos volt az oroszok beavatkozása a osztrák uralkodónak. A nélkül veszít.
      – 1945-ben a Szovjetunió Vörös Hadserege vert végig minket – szövetségeseivel, azaz a nyugattal, kötött megállapodás alapján- . És abban a Vörös Hadseregben nemcsak oroszok harcoltak, hanem a SU teljes területéről voltak katonák. Tehát ukrán emberek is. És ráadásul hozzánk főleg az őket tartalmazó csapatok érkeztek, tehát főleg ők tették amik emlegetésre kerülnek, bár évtizedeken keresztül kusss volt róla és főleg azok tiltották az említését, akik manapság ,,oroszozzák” – mintha csakis orosz emberek lettek volna benne, a Vörös Hadsereg tevékenységét.
      Ugyanúgy ,,oroszozzák” a SU tevékenységét is, holott annak vezetésében nemcsak oroszok voltak, hanem a SU minden köztársaságából ott ültek a kellőképpen megbízható, kommunista elemek.
      (Ott ült pl. az észt Kallas papa is a SU Legfelsőbb Tanácsa tagjaként. Eva Kallas az EU új külügyi biztosi posztjáért a miniszterelnöki posztról lemondott nőszemély apukája. Már az apuka sikeresen vedlett át, úgy, hogy sok minden lett belőle a SU felbomlása után is. Egészen az eu-s ,,komisszári” pozicióig. Na, legalább az elnevezés nem volt neki új. Komisszár, komisszár. Emlékszem, röhögtük, mikor hallottuk, hogy az EU-ban a biztost komisszárnak nevezik. Számunkra az a polgári hatalmat felülíró politikai -kommunista – hatalmat jelentette. Vajon most is komisszárnak hívják ,,külföldiül” az eu-s biztosokat? )
      -1956-ban is a SU küldte ide az egyesített egységeit. ami bizony akkor is a főleg ukránokból álló Déli Hadseregcsoport volt. Tehát akkor is főleg ukránok jártak itt.

      Csak: én úgy emlékszem, régen a russzki az =volt a szovjet dolgokkal, függetlenül attól, hogy mennyi köze volt a kifejezetten oroszsághoz.
      De ma egészen addig elmegy a szöveg, hogy szakértő – olyan, akit valóban szekértőnek tartok, és sokszor hallgatom – azt a mondatot engedte el egy műsorban: ,, xy ukrán akárki, aki gyűlöli az oroszokat, mert a nagybátyját Sztálin ölette meg” – Bocs, én úgy tudom, hogy Sztálin nem orosz ember volt.
      Vagy mindent rosszul tudok? Mindenre rosszul emlékszem?
      Bár nekem teljesen mindegy, tőlem oroszok és ukránok úgy gyilkolásszák egymást, ahogy akarják, nekem egyik sem fáj jobban, de azért ami igaz – vagy én annak érzem – az igaz. Vonatkozik ez ennek a háborúnak – jó, tudom, nem mindenki nevezi annak – a megelőző, a kezdeti részére is. Hogy valójában hogyan kezdődött, mitől kezdődött.
      És ez utóbbi dologgal kapcsolatban fontos: Merkel+ az akkor francia elnök beismerése a rosszhiszeműen kötött minszki szerződés/-ekről, és Trump+ a Kennedy fiú kinyilatkoztatása az okokról.
      Ráadásul nagyon nem szimpatikus az ukránok – a vezetés – viselkedése, szövegeik, úgy általában a dolgokkal kapcsolatban. Meg, hogy más tollaival ékeskedve akarnak győzni. Miért kellene őket segítenie mindenkinek? Miért kellene az egész világnak ő melléjük állni? Nem is teszi, mert nincsen ugyanaz a gazdasági érdeke, mint az USA egyes köreinek – és az általuk befolyásolt világszerte aktív csoportoknak -.
      De a választókat sem tudom felmenteni, mert ők választották meg ezt a …..zongoristát több, mint 70%-kal, meg már az előző, Majdan utáni kormányokkal sem mentek szembe, pedig ordítón nem annak az államnak a lakosságának akartak jót.
      A halottak – és életben maradt hozzátartozóik – mindkét oldalról sajnálatra méltók szememben.

      Még annyi, ha a magyarokkal kapcsolatban is olyasmiket műveltek volna – tömegesen, mert tudom, egyes esetek voltak magyarokkal is Kárpátalján, vagy más környező országokban az elszakított területek magyarjaival – amit keleten az ukrán állam a sok millió – ráadásul saját állampolgár – orosszal, a szomszédban a sok-sok-sok milliós anyaországgal, én is elvártam volna az országom vezetésétől, hogy segítse meg a mi népünkhöz tartozókat, pláne, ha megvan az erőnk hozzá.
      Csak nekünk nincsen meg a kellő erőnk, tehát kénytelenek vagyunk a kompromisszumok útján próbálkozni a mieink megsegítésével.
      Persze ahogy az ukrán vezetés viselkedik és saját magáról – beképzelten – gondolkodik, velük a mi megegyezéses módszerünk csak akkor működik, ha nekik nagy szükségük van ránk. Ők sohasem emberségből, saját nekik nem tetsző állampolgáraik megbékítéséből hajlandók bármire.
      Szmomra így látszanak a dolgok. Persze sokan máshogyan látják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük