Kovács Gergely megválasztott polgármester feszülten figyeli, hogy mit is mond neki éppen Pokorni Zoltán szeptember végén leköszönő polgármester a testületi ülésen. (Képernyőfotó)

Jól megviccelték magukat a hegyvidékiek


Alapvető kifogásom van a viccpártok, sörpártok és helyből destruktív pártok politikába emelésével kapcsolatban. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt csak azért jöhetett létre, mert a magyarországi baloldal, és a még magyarországinak sem nevezhető liberálisok már az anarchisták és „mindenszaristák”, illetve ezek befüvezett változatainak a számára is vállalhatatlanok. A járdán található hányásokat és mindenféle szekrétumokat is különböző nagyságú ívben kerüli ki az ember, az állaguktól függően.

Tanyasi gyökereim büszkén mondatják velem, hogy a tyúkudvarban kevesebb szarba lép az ember, mint Belpesten. Meg az tisztább szar is, ha már arról van szó.

Szóval az MKKP jó viccnek csak annak tűnt, aki csipázta Kuncze Gábor humorát, aki egyébként manapság éppen Gyurcsány és a DK bukásán élvezkedik. Azért ugyanaz a szubkultúra, csak a különbség az, hogy az adott illető belelép, átlépi vagy kikerüli. De takarítani egyik sem akar.

2022-ben az MKKP elbliccelte a kampányt, hogy ne kavarjon be az ellenzéknek. Ha rányomulnak az eredeti feelingre, miszerint ők a csalódott ellenzékiek menekülőpártja, akkor simán bent vannak, MZP taszítóerejének hála, az országgyűlésben. De ki tudja milyen nyomásokra, nem így döntöttek.

Továbbra sem szeretik az ellenzéket, az ellenzék sem őket, de a jussukat megkapták, legalábbis a társelnök, Kovács Gergely. Na persze nem pont az ellenzék adta vissza a kölcsönt, hanem a hegyvidéki szavazók.

Volt szerencsém lakni és egyéb okból rokonoknál lappangani a környéken, több helyen is az elmúlt fél évszázadban, mostanában is. Egészen élhető Budapest egyéb részeihez képest, nem egy nyolcadik kerület (Pikó is hogy bejön az ottaniaknak). El nem tudom dönteni, hogy milyen minőségű volt Pokorni polgármestersége, mi igaz az ellenzéki vádakból, de ez a választás nem hiszem, hogy a kerületvezetés minőségéről szólt volna. 2022-ben Hajnal Miki is befutott ugye, nem is tudom melyikükre nagyobb szégyen, hogy egybeesik a szavazótáboruk. Na jó, tudom, a kutyapártos csávóra, mert ő legalább időnként nem veszi magát komolyan.

Amíg a szinte sehol nem jelen lévő MKKP az állami támogatás elköltésével mulatta az értékes idejét, nem is volt velük semmi baj. Ennyit a sokszínűség tényleg megér. Kovács Gergely addig, amíg nem vette komolyan magát, minden ellenzéki politikusnál szimpibb volt. Jó, ez olyan, mintha egy nagyobb dögön veszekedő hiénafalkából kellene kiválasztani a legszerethetőbbet, de olyan jó nézni, ahogy rühelli őket a többi ellenzéki.

Ez a fogak közötti rohadási szint különbségében megnyilvánuló szerethetőség rögvest elillant, amint Kovács elvtárs megszagolta a hatalmat. Ilyen az, amikor valaki a hatalom hátsója után új falkára tesz szert. Ráadásul választásos úton. A helyi lakosság tényleg megválasztotta magának ezt a Gergőt is. Illetve nem is, mert a kerületben Vitézy vagy bő hét százalékkal eltángálta a nagyvadat. Mondjuk ezen az eredményen a helyi Fidesznek is érdemes elgondolkozni, hogy vajon mi is az, ami nem stimmelt.

Azt sem tudom, hogy a helyi Gergő milyen teljesítményt nyújtott a testületben az elmúlt öt évben, csak a 24.hu „objektív” tudósítására tudok hagyatkozni. A választás utáni testületi ülésen ugyanis (még a régi testület van szeptember végéig) Pokorni rendesen kifilézte a frissen megválasztott polgármestert, aki helyből faszságokat beszélt össze és vissza. A 24.hu nem a Pokorninak szurkolt láthatólag, de nem tudtak olyan tudósítást összevágni, amiből a helyi Gergő jól jött volna ki.

Rendelkezem némi önkormányzati tapasztalattal, pontosan meg tudom állapítani, hogy melyik képviselő vagy polgármester van tisztában azzal, hogy ő miért is van ott, mik a jogai és kötelességei, és melyik az, aki azt hiszi, hogy ez az egész csak politika, meg pofázás, meg érdekérvényesítés és úgyis az lesz, amit ő kitalált. A helyi Gergő sokkal jobban gáz, mint eddigi megnyilvánulásai alapján gondoltam. Persze lehet, hogy kitisztulnak a dolgok (haha) októberre, megérti, hogy mitől megy a villamos pontosan és képes lesz vezetni a kerületet. Állítólag a testületbe került kutyapártos képviselők nem mindegyike tagja a helyi kommunának, tehát nem lesz ködös a számukra minden előterjesztés, de ezt hiszem, ha látom.

Létezik szavazói felelősség is, kedves hegyvidékiek, jó szórakozást kívánok nektek a Kovács Gerihez!


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye önnek is napról napra szimpatikusabb Magyar Péter?

  Emlékszem, hogy örültem, amikor kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc szakdolgozata és a sógora szakdolgozata a rendelkezésre …

33 hozzászólás

  1. csakafidesz

    Senki nem érti a XII. kerületben, hogy lehet a Kutyapárt a győztes. Sem én, sem az ismerőseim nem szavaztak rá, ebben a kerületben egyébként is józan polgárok laknak. A „választás” tisztaságát ugyebár nem szabad elvitatni, de erős kétségeim vannak, hogy a kerületiek 53%-a akarta ezt az eredményt.

  2. Nemetvolgyi ut 91/a

    hagyjuk, hogy polgári kerület.

    • A kommunista elit költözött az elüldözött, kitelepített polgárok, nagypolgárok villáiba, kúriáiba a Hegyvidékre, Rózsadombra, Sasadra, Pasarétre, Budavárba stb.

  3. egyfarkú cica

    Nem nehéz megérteni, miért szavaztak a 12. kerületben Kovács Gergelyre. Egyre több budapestinek van elege a korrupt és basáskodó fideszesekből és az impotens ellenzékből is. Az elszürkült Pokorni kiszállt, és mivel a nagy pártokkal szemben erős a bizalmatlanság, az egyetlen értelmes választás a KKK volt, ami legalább helyi akciókkal, játszóterek, utak, buszmegállók stb. építésével-felújításával hasznos dolgot csinál. Ha máshol is követnék a példát a szavazók, sokkal jobb hely lenne az ország.

    • ” ami legalább helyi akciókkal, játszóterek, utak, buszmegállók stb. építésével-felújításával hasznos dolgot csinál.”

      Egyet mondj.

      • Ne búslakodjék! Ez is csak egy one time nick
        volt, az obligát fécesz porlasztással.

      • csakafidesz

        Óh hogyne. Most mondotta a főnökük, hogy a kutyafuttatókra különös hangsúlyt fognak helyezni. Viccnek is rossz. Az emberek jóléte kell, hogy az első legyen.

  4. Mindenki olyan kalappal köszön amilyen van neki. Oda ez jutott.
    Hiába na, ha az embereket ráültetik a bilire akkor is mellé fognak
    tojni. Beszéljük meg 5 év múlva! Ha valakinek az ingyen sör hívószó
    akkor lelke rajta, Staller Ilona nem oda született.

  5. „az állami támogatás elköltésével mulatta az értékes idejét,”

    Ebben az esetben mÚlatta, hosszú ú-val. Elmúlatta az időt.
    Gondoskodott arról, hogy elmúljon.

    De mulatni, mulatott (szórakozott) ebben az esetben rövid.
    „Nótás kedvű volt az apám/, átmulatott sok éjszakát.”

    Amúgy a kétfarkú kóbor hiéna sakálok kb. egy szinten vegetálnak
    MP-vel, ugyanolyan paraziták. Gyakorlatilag az egész baloldal az.

  6. Kedves se-füle-se-farka kommentelő!

    Hol is konkrétan?

    Éljen az MSZMP, ja nem, MSZP, ja nem MZP, ja nem MP… mindegy!

    • Van némi különbség a között, amint Hunyadi Mátyás egy-egy kivételesen elmepróbáló esetben odafordul az udvari bolondjához:
      No, Mujkó fiam, te mit ítélnél ily esetrűl?”…
      meg a között, amikor valaki hazaviszi a vásártér legfeltűnőbb bolondját, hogy azontúl az vezesse az otthoni dolgokat helyette.
      Ezenkívül igazságtalannak tartom a Gergelyekkel szemben ilyettén jelzővé alakítani a nevüket. Nem ők tehetnek a druszáik felreneveléséről.

  7. Az Kétfarkú Kutya lehet majd a csalódott Tisza-árvák menekülőpártja.

  8. Pokorni látványosan un mindent, főleg saját magát, még Tarlós 2019-es kampányánál is jobban unatkozik. Mintha szívességet tenne, hogy egy ülésen válaszol a kérdésre. Nem kell már neki ez, nem is filézett ki senkit, menjen szépen nyugdíjba és fizesse a takinénit a saját zsebéből.

  9. Egyébként ha ekkora szentségtörés almát enni, akkor miért tettek mindenki elé pogi helyett ALMÁT és TÚRÓ RUDIT az ülésen? 😀

  10. Mihályné Erdélyi

    Akkor éri meglepetés a józanabbik választókat, 26-os választáson ha elmarad annak a kielemzése, és a köztudatba integrálása, hogy miért történik meg 2024-ben, hogy a választók egy jelentős része az objektivitását a spájzba, a befőttek közé eltette.

  11. récsel a guccsi lady

    Mert tele lett veletek az emberek farka. Mind a kettő. Azért.

  12. Akik emberek sorsát cinikusan kezelik, viccnek veszik, alpári, közönséges, belpesti narkós újproli parazitaként betolakodnak az önkormányzatokba= BŰNÖZŐK.

  13. "Vicces közélet?

    egyfarkú cica
    …”játszóterek, utak, buszmegállók stb. építésével-felújításával hasznos dolgot csinál.”
    Viccelni tetszik? A hót csóró, pénztelen kutyapárt épít utakat, buszmegállót, játszótereket…? Miből? Hogyan? Különben is: egy párt nem építhet csak úgy játszóteret, utakat, stb., az csak az önkormányzat engedélyével – és pénzével – mehet. Szóval cicus maga böszmeséget írt! De most majd megmutathatják a „vicces” kutyások, hogy nem humor a közélet… A hegyvidékiek pedig egyék meg, amit főztek!

  14. A mai napig nem hiszem el, hogy a nagyra tartott hegyvidék hova jutott?!! Nem a Pokornival kell példálózni, egyszerűen csak logikusan kellett volna gondolkodni, de az sem sikerült! Gratulálok! Büszkék lehetnek magukra!

    • Ki milyen virágot szakít olyat szagol.

      Egy okkal több, hogy még véletlen se költözzek oda. Ugye ez a
      farokpárt volt amelyik színezgette a feltöredezett járdaburkolatot?

  15. Gyozonek igaza van, a Hegyvidéken már rég lezajlott az elitcsere, kezdődött a kisajátított, kislakasokra szabdalt polgári villakkal, majd folytatódott a szörnyű ronda egyen kocka társasház erdővel az Orbánhegy körül, amelyet komcsik szereztek/kaptak meg. A gyerekeknek már kicsik ezek a lakások, de ők is ia környéken szereznek maguknak nagyobbat. Mindezek pontosan tudják, hogy a Magyar Kommunista (kutya, vagy bármi) Párt az ő vérük, csak eddig a háttérhatalom nem dobta be őket a küzdőtérre. Most viszont bődítő erős kampányt fizetett nekik valaki, először a pályafutásuk során.

  16. A pokorni sosem tudott nemet mondani a fideszes ingatlanfejlesztőknek.

    Ha a Svábhegyet nem építette volna be „villaparkkal”,

    talán a (nem)vicces gyerek sem nyert volna.

  17. Hát, ha a fidesz nem merült volna alá a koruupció rothadó mocsarába, akkor talán nem a kutyapárt győzött volna fölényesen ebben a hagyományosan jobboldali kerületben.

    Mindenkinek elege van már az undorító Orbán-Gyurcsány rendszerből ezért szavazták meg a kutyákokat.

  18. Most olvastam a 24.hu-n, Török László fővezérszerkesztő úr névvel, hogy a Pestisrácok revolverlap. Amely revorvelverlapot Huth Gergely szerkeszti. Nem tudna valaki szólni neki, hogy „revolverújság”-nak hívják azt, amiről neki ilyen ködbe vesző emlékei vannak az újságíró..bocsika: „lapíró” főegyetemről. A tudós és a tudálékos nem ugyanaz. Hasonlít, de alapjaiban nagyon más.

  19. Összefoglalva:
    A SÁTÁN KUTYÁI.

  20. a kutyapár.mindig is egy szélliberális hungarofób párt volt. akinek ez most esett le, az dobozban él.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük