Mi Orbán Viktor békemissziójának a célja?


A miniszterelnök 14 éve látja közelről, hogy miként működik az Európai Unió és a nyugati politika. Elnökök, miniszterelnökök és brüsszeli bürokraták százai tűntek el azóta a semmibe. Nyilván Orbán Viktor tehetségtelenségének és alkalmatlanságának ékes bizonyítéka, hogy négy országgyűlési választáson is meg tudta tartani a parlamenti többséget. A kétharmadokat meg sem említem, mert azok csak a hatalomvágyának a bizonyítékai.

Nyilván mindent rosszul ért, rosszul értelmez, bárhová is megy, nyilván ő a legbutább. Semmiféle érzéke sincs a „nagyképhez”. Teljesen el van szigetelődve. Az elmúlt 15 év 20 román miniszterelnöke közül bármelyik nagyobb lumen, mint ő. Csak a belpesti értelmiségben található 5463 olyan művész vagy szociológus, aki alkalmasabb lenne miniszterelnöknek, mint ő. Matematikai érdekességként jegyzem meg, hogy ebből a 5463 kiváló emberből bármelyik alkalmasabb a másik 5462-nél. Ezt kívánja ugyanis a tökéletesség, amely Orbánnak nyilvánvalóan nem sajátja.

Most, hogy ezt kéjelegve végigolvastad, te hülye libsi, elmagyarázom, hogy Orbán Viktor elmúlt két hetének mi is a stratégiai célja. Nem lesz hosszú, szeptemberre megérted.

Orbán helyzetértékelése szerint az EU országaiban a lakosság éles helyzetben nagyon nagy többségében nem támogatná a jelenlegi elitek háborús politikáját. A manipulált, közösségi média által vezérelt posztdemokratikus országokban azonban ezt a választói igényt eddig igen hatékonyan nyomták a felszín alá. Egyszerűen kész helyzet elé akarják állítani az európai embereket. Amikor ugyanis már elkezdődik a lövöldözés és minket is lőnek, illetve mi is visszalőttünk már, nagyon nehéz leállítani az eszkalációt. Már most sem érdekli a választói akarat a nyugati eliteket, egy háborús helyzetben pedig értékként fogják beállítani a kötelező betagozódást az általános véleményterrorba. Az LMBTQ-val ezt gyakoroltatják velünk évek óta.

Orbán akciója egy megelőző szerelés, hogy az európai választóknak, akikre még nem hatott teljesen a totális agymosás, világos legyen, van egy erős, világos békés alternatíva, amelynek frakciója van az EP-ben, és amely mögött egy, az EU szinte összes országát képviselő politikai hálózat áll.

Egyre közelebb vagyunk ahhoz a helyzethez, hogy az EU és a NATO, illetve Oroszország közötti eddigi konfliktus eszkalációját már csak utcai megmozdulásokkal, tömegtüntetésekkel, akár a háborúpárti kormányok elkergetésével lehet majd megakadályozni. Minden normális németnek, franciának, angolnak, olasznak, spanyolnak, lengyelnek, csehnek, szlováknak, hollandnak, belgának, finnek, svédnek tudnia kell, hogy zavaros amerikai gazdasági és birodalmi érdekek miatt, egy eredetileg védelmi szövetség (NATO) vagy/és egy eredetileg gazdasági békeprojekt (EU) részeként akarják belerántani egy teljesen ellenőrizhetetlen, irányíthatatlan konfliktusba. Adott esetben úgy, hogy még a saját liberális/zöld/kommunista kormánya is tisztában van a végpusztulás közvetlen lehetőségével, de nem elég erős ahhoz, hogy elérje országa kimaradását a konfliktusból.

Orbán Viktor nem az EU bürokráciájában akar nyerni, hanem az európai választók támogatását akarja megszerezni, a közös célhoz, hogy az országok maguk, egyenként mondhassanak nemet a pusztulásukkal fenyegető háborús tervekre. Egy NATO-EU és Oroszország közötti háború minimum taktikai atomcsapásokkal fenyegeti Európát, ha az oroszok úgy vélik, hogy az állami és nemzeti létük veszélybe kerül. Nyugaton sokan vannak, akik Oroszország feldarabolását tekintik a jelenlegi nyugati hadicélnak. A háború felé gyorsuló araszolást a NATO és az EU vezetői szintjein már nem lehet megakadályozni.

Európa abba a helyzetbe manőverezte magát, hogy talán a nyugati fővárosok utcáin kell majd a hadba lépéseket megakadályoznia a népeknek. A forradalom csak négy dolognál jobb, a polgárháborúnál, a kommunista hatalomátvételnél, az országok közötti totális háborúnál és az atomháború ijesztő közelségénél.

Egy olyan földrészen, ahol az elmúlt bő száz évben mindegyikből volt bőségesen, talán nem ördögtől való, hogy nem bízzuk a sorsunkat a magállamok láthatóan szellemi fogyatékos, kommunistákkal szövetkező vezetőire.

De Orbán biztos téved, csak az egóját fényezi, hiszen eddig sem volt soha igaza, ugye? Az összes balos, az összes liberális mindig mindenben okosabbnak bizonyult nála. Különösen azoknak a liberális értelmiségieknek volt mindig igaza, akik szerint most inkább legyen háború, minthogy olyan béke, amihez az Orbánnak köze van.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Magyarország ma messzebb van a háborútól, mint Európa vezetői szerint lennie kellene

  Magyarország ma messzebb van a háborútól, mint akár Németország, Franciaország vagy a harcias lengyelek, nehéz …

15 hozzászólás

  1. SZÉGYEN A NYUGATRA NÉZVE, hogy eddig egyetlen vezető SEM vette a fáradtságot, hogy tárgyaljon a harcoló felekkel és asztalhoz ültesse őket! Többek között az ő lelkülön is szárad a sok ártatlan ember vére!
    Nem értem, hogy a nyugat miért nem a békét akarja előmozdítani, miért kar inkább háborúzni??

  2. Tudacsenkó Yózanovics

    Orbánnak nincs békemissziója. A háborúpárti Putyin megbízta azzal, hogy keverje a politikai katyvaszt, miközben ő kijevi gyerekkórházakat bombáz és próbál újabb ukrán területeket bekebelezni. Figyelemelterelő műmájerkedés az egész akció. Ami egyúttal azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy Orbán világpolitikai tényező. De nem az.

    • Buta vagy!

    • Márpedig az.
      Különben nem fogadnák a legnagyobb hatalmak vezetői. Ugyanez a lehetőség adott lett volna az EU vezetői számára is, de nem éltek vele és most lebuktak.
      Orbán különben intelligens, tájékozott és tehetséges vezető, bárhogy is vegzodjenek most a tárgyalások. Már vagy tíz éve írt nekem egy cseh ismerősöm, hogy mennyire irigyelnek minket, hogy nekünk van egy ilyen vezetőnk, akit már lampassal sem találn máshol i az EU -ban.

    • Te nagyon hűlye!

      Remélem az ukrán frontról böfögsz ide! Ha nem, akkor azonnal takarodj a helyedre, selejt!

  3. Haladósávból származó sugalmazások nyomán, számtalanszor összegeztem már, hogyan nyerheti folyton Orbán a választásokat: A) véletlenül, B) csalással, C) felváltva a kettővel. Egy biztos, a hozzáértése szóba sem kerülhet, mint indok.
    Kormányzását ugyanez jellemzi (forrás: ugyanaz a haladósáv). Amikor sikerrel jár valamiben, az A) nem is igaz, B) mások érdeme (Putyintól, EU-tól, Kim Dzsonguntól kapta, Menáhem Begintől maradt itt, stb).
    Mit olyan nehéz ezen megérteni?

  4. Logikus, szokás szerint nem mondasz igazat! Macron végigtárgyalta a témát Zelenszkijjel, Putyinnal és egy sereg más potentáttal. Semmi eredménye nem lett, mert Putyin nem békét akar, hanem területet. És amíg az orosz csapatok nem vonulnak ki az illegálisan megszállt ukrán területekről, addig nem is lesz változás, akárhogy szónokol a világbékéről Orbán.

    • Amit Micron csinált az nem tárgyalás volt, hanem fellengzős kijelentés.
      A diplomáciában az ilyet nem szabad, mert visszájára sül el a dolog.
      Micron azt érte el a stílusával, hogy csak jobban felbőszítette Putyint.
      Az orosz csapatok miért kéne kivonuljanak olyan területekről, ami oroszok lakta terület és nem ukrán, ráadásul csak 30 éve kapták egy alkoholistától ajándékba. Ezt nem értem.
      Azt viszont igen, hogy az USA azért nem akar békét, mert mint a világ legnagyonn fegyvergyártója és exportőre, ez neki nagy érvágás lenne. Hiszen a saját gazdságuk nagy hányadát a fegyvergyártás viszi előre. Ezért robbantanak ki 55 évente háborút valahol mindig. Az USA nevéhez sok millió gyilkosság és földönfutó köthető. Inkább ezen gondolkozz el és ne a szokásos ballib mantrát hajtogasd, mert az értelmetlen.

    • Na, ezen (megint) jót röhögtem. Az ilyen féleszű bércsicska
      rápillantott egyáltalán valaha egy térképre? Elgondolkozott
      valaha azon, hogy miért nem 16 éve tört ki ez a balhé hanem
      ma? Igen, a dialektikus gondolkodás: Csak azt fogadom el ami
      nekem kedvez.

  5. Végső Anna

    Isten 2000 évvel ezelőtt kinyilatkoztatta Krisztusban:
    „Benne van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve.” /Kol 2,3/
    Más recept a zsákutcából való kijutáshoz nem adatott.
    Mivel Orbán Viktor a hitét nyilvánosan fel is vállalja, a hitetlenek számára ez elviselhetetlen.

  6. A normális emberek tudják, látják, érzik nekik mi a jó!

  7. Eugen von Zilah

    Elfogyott a türelem.
    Amit a nyugat csinál, az színtiszta bohóckodás.
    Itt az ideje európa újrafelosztásának!
    Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük