A kép bal felső sarkában található sértetlen épületről mindkét fél pontosan tudta, hogy az a vodkaraktár. MTI/AP/Natacha Pisarenko

Az ukránok gátlástalanul hazudnak, szerintük az oroszok 100 liter minőségi vodkát hagytak hátra Csernobilban!


De tényleg, ki hiszi azt el, hogy az oroszok 100 liter vodkát otthagynak bárhol? Egy SS páncéloshadosztállyal is szembe szálltak volna 100 lityi vodkáért, nemhogy holmi ukránokkal. Azt ugye szintén elfelejthetjük, hogy elfelejtkeztek róla – az oroszok a vodkáról soha nem felejtkeznek el.

Akkora önfeláldozást sem feltételezek róluk, hogy csalinak, megmérgezve hagyták ott, hogy az ukránok megigyák és jól meghaljanak bele. Jó vodkával nem csinálnak ilyet. Ahogy az sem feltételezhető, hogy az ukrán egység, amelyik “visszafoglalta” Csernobilt, 100 liter vodkától annyira berúg testületileg, hogy harcképtelen lesz.

Kérdem én tisztelettel, miért kell ilyeneket hazudni? Emiatt nem hiszem el, hogy Putyin már meghalt, az ukránok mindjárt elfoglalják Moszvát, az oroszok mindjárt megadják magukat, hatnak a szankciók és Ukrajna demokrácia. Egy orosz gyalogosszázad 20 liter vodkáért is megharcol az ördöggel, nemhogy száz literért.

Minden hadsereg szakképzett újságírókat alkalmaz a tagjai által elkövett hőstettek megéneklésére, az ellenség rémtetteinek részletes megírására, illetve az ellenség megfutamodásának érzékletes ábrázolására. Ha azt írták volna, hogy az oroszok összeszartak mindent a kivonulásuk előtt, elhiszem, hiszen minden hadsereg összeszar mindent, amit az ellenség használhat a későbbiekben. Azt is elhiszem, hogy a halottaikat hátrahagyják, az is meló az ellenségnek, hogy el kell ásniuk az oszló tetemeket. Még azt is elhiszem, hogy hátrahagyják a súlyos sebesülteket, mert az egyiknek a helyére például felfér 100 liter vodka.

De azt, hogy egy tervezett kivonuláskor hátrahagynak 100 liter minőségi vodkát, azt nem. Mit tud az az oroszokról, aki ilyeneket talál ki? Ezt akkor se írja meg egy normális propagandagépezet, ha igaz, hiszen aki ismeri az oroszokat, ezt egyszerűen nem hiszi el. Mindenki tudja, hogy még 5 liter pocsék vodkát sem hagynak ott az oroszok.

Ha az oroszok tényleg bármennyi vodkát hátrahagytak, az az orosz nemzeti karakter olyan mértékű változását jelzi, ami az egész háború végkimenetelére drámai hatással lehet. De nem, ilyen nem történhet.

A gépágyú, a tartalék benzin vagy a kódkönyv hátrahagyásáért esetleg, de nem bizonyosan lőnek főbe az orosz hadseregben – attól függ, milyen kedvük van. De ha nagyobb mennyiségű vodka veszik el, akkor rosszkedvűek lesznek és azt csak a főbelövés enyhíti, semmi más. De hányszor mondjam még, az orosz közkatonák személyesen is kötődnek a vodkához, bizonyosan jobban, mint a csapatzászlóhoz, tehát vodkát nem hagynak hátra.

Egészen elrémisztően szar az ukrán, vagyis az amerikai propaganda. Szakemberként csak azt tanácsolhatom nekik, hogy engedjék az oroszt is az emberekre zúdulni, hogy az emberek lássák: nincs nagy különbség. De így magában ezt a szart senki sem veszi be. És komolyan, mindezt a vodkás sztorit ahhoz fűzik hozzá, hogy éppen “kitakarítanak” Csernobilban!

Lenne javaslatom hasonló szintű konteókra. Medvegyev volt orosz elnök menedékjogot kért Ukrajnában, Putyin lelövette és jelenleg a dublőre gyűlölködik helyette. A szovjetek eltették Hitler DNS-ét és abból keltették Putyint, esetleg Hitler génjeivel kezelik öregedés ellen. 15 mérsékelten korszerű önjáró löveg, pár ezer lövedékkel megfordíthatja a háború menetét. Az oroszok harc nélkül feladták a meregyovói vodkagyárat és raktárbázist az erőteljes ukrán ellenlökések hatására. Az oroszok megjegyezték, hogy a Vöröskereszt még egyetlen hadifogolytábort sem látogatott meg az ukránoknál, ellenben az oroszoknál már mindegyikben tiszteletüket tették. Ez utóbbi meg sajnos igaz.

A lelki függetlenség egy fontos eleme, hogy az ember a háborút nem a jó és a rossz harcának tekinti, hanem annak, ami: borzalmas tragédiák sorozatának. Nem drukkolunk senkinek, csak imádkozunk a végéért. De az ótvaros szar propagandán röhögni akkor is ér. Az oroszok sosem hagyják ott a vodkát. Soha.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ukrán véralgebra

  Az ukrán vezetés saját elmondása szerint naponta 100-200 katonájuk esik el a fronton. A sebesültek …

11 hozzászólás

 1. Az biztos, hogy az oroszok szeretik a vodkát, sőt minden szeszes italt. A II. világháború alatt megitták a kölnit és a spirituszt is. De azért a bort sem vetik meg. Tudjuk, hogy az oroszok hazudnak általában, de náluk csak az ukránok hazudnak jobban.
  Egyébként nagyon jó ez az írás!

 2. Nagyon jó az írás, remekül mulattam rajta. Ráadásul azt is illik tudni, hogy az ukránok se hagynának ott 100 liter vodkát. Tehát a hír biztosan nem igaz, mert mire ellenőriznék sajtósok, addigra már az ukránok itták volna meg a vodkát.

  • Vagy megitták a sajtósaik.:D

  • csakafidesz

   Pont ezért szól 100 literről a tudósítás. 1./ Már nem lehet ellenőrizni. 2./ Úgy berúgtak tőle, hogy százat mondtak.

  • Kb. 140 üveg 7 dekás.
   Azt az oroszok/ukránok secperc alatt legurítják. mielőtt megsázmolták volna.
   Nem hogy megvárták volna vele az újságírókat.

 3. Android,

  Tapasztalataim szerint, 👍👍.

 4. Mikor katona voltam, kitelepült hozzánk az antennakertbe egy orosz (szovjet) raj, egy adókocsi háromfős személyzet (nálunk ez öt fő volt). Egyszer csak megszomjaztak a legények, elbontották a Zilre telepített antenna rendszert és elautóztak a közeli kis faluba (kicsi hírszázad volt a miénk a hegyekben). A derék katonák hírnevükhöz méltóan alaposan be is bambiztak még a faluban, de hoztak magukkal utánpótlást is pálinkát és sört (szeretnek ők mindent amiben van alkohol). Közben – míg sasszéztak vissza a bázisra – a ruszki felettes kereste őket telefonon, miután a saját adókocsijukban nem érte el őket – a helyzetből adódóan ez nem is csoda. Annak ellenére, hogy a nagykapun – amin szinte két teherautó is befér (kis túlzással) – egy kicsit problémás volt behajtani, de a hír hallatán – hogy a felettes tombol – egy pillanat alatt kijózanodtak és öt perc múlva már forgalmaztak.
  (Ezek a katonák amúgy a normálisabbak közé tartoztak, a felhozott muníciót önzetlenül megosztották velünk és a viselkedésük is barátságos kulturált volt. Ezt leszámítva én is harsányan követeltem, hogy ruszkik haza!)
  Konklúzió, inni is tudnak nem vitás, de ha a helyzet úgy hozza, a feladatot elvégzik.

  • csakafidesz

   Töményen megisszák a patikában vett százszázalékost is, füstölt heringet tömnek be mellé. Sajnos az alkohol meg is látszik a sok püffedt arcon, Putyin képe is fel van már püffedve. Oroszországban ma is megcsodálják, ha valaki nem kéri a pálinkát.

  • Fábián Ferenc

   Hirtelen kijózanodás? nem orosz egzotikum. Színmagyar urológus főorvos Szilveszterezett. Hajnalban riadóztatták komoly esethez. Holt részegen bevitték, bemosták a kezeit, beöltöztették, odatámogatták a műtőasztalhoz. Kezébe adták a kést vett, egy nagy levegőt, megcsinált egy olyan briliáns műtétet, hogy tanítani lehetne. Amikor már csak a zárás volt, kivették a műszert a kezéből, és mint a fejbe vágott gerenda úgy zuhant hátra, éppen hogy elkapták. A feladat józanítani is tud. És ez egyáltalán nem függ a végzettségtől. Régi műtősfiú társam (nyugodjék békében, de éppenséggel nem tartozott az emberiség szellem óriásai közé) szintén hajnali riasztáskor a műtőküszöbön még nagyon meg volt a dőlésszöge, vérben úszó szemekkel a nyelve is nehezen forgott. És ahogy elkezdődött a buli, olyan precízen és elegáns könnyedséggel zavarta le a császármetszést, hogy nem csak a főorvosok, de még a főműtősnő is csettintett hozzá…

 5. Néha jo hogy vannak
  dolgok amik nem változnak.

 6. Főhorgász Géza

  Ha lenne 100 liter vodkám, akkor már nem lenne.
  Főhorgász

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.