Bírói brutalitás

 •  
 •  

Az egész országot sokkolta és felháborította a borsodnádasdi gyilkos elengedése. A teljesen abszurd, nem csak a józan észnek, hanem a jogi logikának is ellentmondó ítélet mellett még egy szörnyűséget ki kell emelnünk a bíróság és a bíró által elkövetett cselekmények közül. Azt az állati brutalitást, ahogyan a bíróság az áldozat családjával bánt. Ennél jobban semmi sem mutatja, hogy a  magyar bíróságok és a bírók egy része milyen hihetetlen mértékben elszakadt a társadalomtól és az emberektől, és nem mellesleg az emberiességtől.

Ez az ügy a szokásosnál jobban bizonyított és ügyészileg körbebástyázott ügyek közé tartozott. Nem volt kétség az elkövető személye, a tett brutalitása felől. Az elemi logika szerint ez nem lehetett más, mint szándékos gyilkosság. Ha ez az eset nem az, akkor a továbbiakban nincs olyan cselekmény, amelynek a szándékosságát bizonyítani lehet a magyar jogrendszerben.

Nyilván rémisztő kérdés a számunkra az, hogy ez az ügy szakmailag felveti-e a bírói szervezetekben az érintett bírók szakmai alkalmasságát. Ez ugyanis még sosem történt meg, soha egyetlen bíró alkalmasságát sem kérdőjelezték még meg, ítélt el akárhányszor, akármennyire súlyosan ártatlant, vagy engedett el bűnöst, a nyilvánvaló tények ellenére is.

A bírói szervezet egyes tagjai, csoportjai mintha szándékosan provokálnák a magyar társadalmat.

Mostanában hetente kap sajtófigyelmet egy-egy abszurd ítélet, de nem is akarok arra gondolni, hogy az elmúlt évtizedekben hány hasonló felett siklottunk el. Nem csoda, hogy a bírók egy része és a jogásztársadalom egy része azt gondolja, hogy minden törvény, morál, emberiesség, erkölcs és etika felett áll. És ezek az emberek nem is mulasztják el ezt rendszeresen az orrunk alá dörgölni. Mert tudják, hogy a jogászelit és a liberális értelmiség mindaddig teljes erejével megvédi őket, amíg az ő ideológiájukat és érdekeiket maradéktalanul kiszolgálják.

Itt az ideje annak, hogy a magyar társadalom visszaszerezze a bíróságait!

Ha jól értem a helyzetet, a borsodnádasdi esetben az történt, hogy a bíróság az elsőfokú ítélethirdetés alkalmával úgy intézte a dolgokat, hogy az áldozat ítélethirdetésen megjelenő családtagjai előtt sétálhasson el szabadon a tettes. Az az ember, aki egy tizenhét éves lányt meztelenül, fejjel lefelé, élve dobott bele egy szűk vízaknába. Ez a helyzet önmagában felveti az érintett bírók emberi alkalmasságát minden olyan foglalkozásra, ahol érző lényekkel (beleértve a kertészeteket is) kell dolgozniuk. 

A bíróság nyilván gondosan számolgatva szabott ki olyan ítéletet, hogy a gyilkos az addig előzetesben töltött idővel kitöltse a büntetését és kisétálhasson a bíróságról. És a kártérítés meg majd csak most jön (hogy demagóg legyek), nyilván komoly lelki sérelmek érték a gyilkost, hiszen évekig abban a hiszemben tartották, hogy elítélik azért a csekélységért, hogy egy szűk akna alján lévő negyven centis vízbe úgy fojtott bele egy fiatal lányt, hogy meztelenül, fejjel lefelé beledobta. Még jó, hogy a bíróságoknak nincs kitüntetési joga, mert különben egy életmentő emlékéremmel is „megdobták” volna a gyilkosunkat.

Ha optimisták vagyunk a képességeiket, az emberi kvalitásaikat tekintve, akkor ez az aspektus az eszükbe sem jutott. Ha nem vagyunk optimisták, és én nem vagyok az, akkor pontosan tudták, hogy mit cselekszenek. Csak nem érdekelte őket, hogy az áldozat szülei, testvérei, rokonai mit éreznek. Miért is érdekelné az ilyesmi a bíróságot? 

Szerintem nem alkalmas bírónak az, aki ilyesmire képes. Ezt mondjuk ki világosan. Emberileg alkalmatlan.

Nyilván nem először fordult vele elő, hogy valaki elsétált a tárgyalásról az áldozat családja előtt, pontosan tudta minden érintett, hogy mi fog történni. Az érintett bírók felelősségét még az is súlyosbítja, hogy világosan látniuk kellett, a tények ismeretében ennyire enyhe ítéletre senki sem számíthat. Ha úgy is érezték, hogy vannak enyhítő körülmények, kiszabhattak volna olyan enyhe ítéletet is, amelynek következtében legalább nem azonnal engedik el a gyilkost, vagyis nem az áldozat családjának szeme láttára. 

Itt az ideje, hogy fellázadjunk a bírói alkalmatlanság sokadik esetét látva, és követeljük, hogy az emberileg, szakmailag alkalmatlan bírókat azonnal távolítsák el a bírói testületből. Amennyiben ez nem történik meg, el kell gondolkoznunk a bírói önigazgatás jelenlegi rendszerén. Én már el is gondolkoztam, rohadtul nem működik.

Facebook hozzászólások

 •  
 •  

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Láttam a két utolsó hollandot, mielőtt még megrontották volna őket

  Kellemetlen tapasztalata az elmúlt harminc évnek, hogy a kommunisták egyetlen dologban mondtak igazat. Amit a …

25 hozzászólás

 1. Magam is elgondolkodtam és egyetértek.

  A bírói önigazgatás jelenlegi rendszere, NEM működik.
  Sem szervezetileg, sem vezetői személye nem biztosítja a szervezet öntisztulását, azaz emberileg, szakmailag alkalmatlan bírók eltávolítását el a bírói testületből. Nem biztosítják a bírák személyi, anyagi, stb felelősségét ítéleteikhez kötődően.

  Megjegyzem, véleményem szerint a bírói hatalommal visszaélés vagy nem élés – mulasztás – túlmutat a hivatali visszaélés Btk kategóriáján, oly mértékben sérti a közbizalmat, hogy az emberiség elleni bűntett és mint ilyen, nem évülhet el.

  Felül kellene vizsgálni az eddigi ítéleteket és a bűnöző bírókat utólag, bűnelkövetésük időpontjától a testületből kizárva juttatásaikat megvonva és visszafizetve kellene gyorsított eljárásban elítélni.

  Ez 30 év alatt nem történt meg, tehát ideje élni a 2/3-os felhatalmazással és rendet tenni mind szervezettségi, mind személyi szinten az igazságszolgáltatásban.

  Átmenetileg segíthet ha az államfő valódi jogosultságokat kap a jelenlegi látszólagos jogok helyett a bírói testület és az igazságszolgáltatás felett.

  • “Felül kellene vizsgálni az eddigi ítéleteket és a bűnöző bírókat utólag, bűnelkövetésük időpontjától a testületből kizárva juttatásaikat megvonva és visszafizetve kellene gyorsított eljárásban elítélni.”

   Ki tenné meg, szerinted?
   Mit gondolsz, mi folyik Szegeden?
   Van rá két láda pezsgőm, hogy elkenik, kapnak egy fegyelmit, áthelyezik (talán).
   Az áthelyezett, újratárgyalt ügyekben meg ugyanaz lesz az ítélet, hogy “szakmailag” tisztára mossák őket., hogy lehet, hogy “a látszat” mást sugallt, de “az ítéletek törvényesek és helyénvalók”.
   Szinte biztos, hogy ez lesz.

   • Maffia a köbön.
    Hogy lehet valaki az igazságszolgáltatásban a tényektől független!?
    Micsoda lelkivilága lehet egy ilyen személynek?

    • Magd@

     Megérthetnénk, ha nyilvánosak lennének a pályáztatás – és az ahhoz vezető munkateljesítmény értékelés – elvei, feltételei.

 2. “A bírói szervezet egyes tagjai, csoportjai mintha szándékosan provokálnák a magyar társadalmat.”

  ROSSZABB!
  Treníroznak azokra az ítéletekre, melyeket a rabló, erőszakos, terrorista, nemi erőszakot elkövető, gyilkos “migránsok” felett fognak hozni.
  A “német jogelv” szerint.

  Átlépnek Magyarorszák Alkotmánya, az annak alapján hozott törvények, az eljárásjog felett.

  Kizárólag a Nyugat-Európa barbároktól megszállt országokban érvényesülő joggyakorlatot követik!

  Az igazságügyminiszternek egyáltalán van valamiféle jogosítványa azon kívül, hogy csoportokat hoz össze, megbeszélgetik, tárgyalgatnak, aztán Varga Judit megy az EU-ba “egyeztetni”, jóváhagyatni?

  A honi bírók következetesen mentik fel, engedik ki a legnagyobb gazemberekwt, bírói maffiák fonódnak politikai gengszterekkel, felrúgva törvényt, Alkotmányt, társadalmi elvárást. Visszaélnek bizonyos törvényekkel, s öntörvényű eljárásjogot alkalma akár önmagukra szignálják a hever ügyét, s ha szembesítik a visszaéléseivel, börtönnel fenyegetőzik.

  KI ÍTÉLNÉ EL EZEKET A GAZEMBEREKET?!
  Hol vannak azok az ügyészek, bírók, akik a jogászdiktatúrát készek lennének felszámolni, az alkalmatlan, a politikai alapon ítélkezőkez kirúgatni, örökre eltiltani?!

 3. A bírók nem érzékenyítésen estek át, hanem érzéketlenítésen.

 4. Lampérth János (fb)

  “Az ügyészség kormányhű”

  Egy nagy frászt. Egyelőre az ügyészek között nincs annyi liberalizált alak, mint a bírók között.
  Ha Handó Tünde “kormányhű” lett volna, akkor Csernyit nem emelte volna fel az “égig”, miközben
  majd hogy nem elájult a gyönyögyörtől, olyannyira laudált neki.
  Handó alatt tobolt a börtönbiznisz, hozták az aljasnál aljasabb felmentéseket.
  Az OBT ajánlja az OBH elnök személyét, az OBH ellenőrző szerve.
  Az OBT pedig csonkán működik, mert politikai elfogultságuk miatt többen kiléptek.
  Az OBT felügyeli az OBH-t, Szényit.
  A ballib színjátéka, hogy szidják őket, Poltot, stb. (Mint ahogy Vajnát is szidták az elején, míg rá nem jöttek, hogy az ő emberük.).
  Ezek egy alom. Aki kilóg a sorból, az lehet, hogy “éhen hal” a szakmában.

 5. Karcsi bácsi.

  Bizony -bizony Handó Tünde felelősségével mi a helyzet ?

  • Dr. Váczi Judit

   Handó Tündét a baloldali bíróság megfojtotta. Azon csodálkozom, hogy még él. Lelkileg tönkretették és így tovább! Aki bíróságra jár .. az tudja, hogy miféle mocsok légkör uralkodik ott. A jog már régen nem része a bírák életének. Tisztelet a csekély számú kivételnek. Azok meg nem szólalnak meg!

 6. Itt az ideje hogy a bírói selejtes munkának IS következménye legyen!
  Milliós fizetésért egyesek képtelenek a normalitás talaján ítélkezni.

 7. Tudomásom szerint ezek az államtól kapják a fizetésüket azért, hogy a törvényeknek érvényt szerezzenek. Ha ez így van, akkor nem normális, hogy az állam ne tudja ezeket alkalmatlanság vagy ehyéb összeférhetetlenség miatt kirakni. Egy orvos vagy egy mérnök nem hibázhat, de egy ilyen tetű akár évtizedekig mérgezhet mindent, amivel kapcsolatba kerül, az állam pénzén.

 8. födforgató

  Kicsit leegyszerűsítve a dolgokat a bíró pályázik
  Az OBT meghallgat, rangsorol ,javasol
  Az OBH elnöke javaslatot tesz a kinevezésre vagy eredménytelenné nyilvánít.
  A Köztársasági Elnök kinevez.
  Mellesleg a Köztársasági Elnököt és az OBH elnökét a PARLAMENT vagyis a fideszes kétharmad választja meg
  A többi csak mellébeszélés.

 9. Ha megszervezi valami komoly szervezet, párt a tüntetést, én ott leszek. Legyen ez az első lépés.

 10. A lehetőségek:
  1. Megvették.
  2. Megfenyegették.
  3. Ilyen hülye.
  Ha ez nem volt szándékos emberölés, akkor Magyarországon nincs is szándékos emberölés. Akkor tetszőleges gyilkossághoz lehet olyan narratívát gyártani,amiben az elkövető nem szándékosan tette. Ellenőrizni meg úgyse tudja senki, mert a pontos gondolatolvasást még nem találták fel.
  3/a Ilyen hülye és ráadásul érzéketlen a meggyilkolt lány hozzátartozóival szemben. Bravó!

  Csak egy kérdés van: tényleg ilyen hülye vagy “csak” feladatot teljesít? Készít minket a 2022 utáni függetlenobjektív, fejletthaladó, univerzálisan érzékenyített, monty pyton-os bíráskodásra????

 11. Szakmám okán polgári perekben az alperesek oldalán szakértő tanúnak szoktak hívni, és mélyen tiszteltem a bíróságokat még az átkosban is. Aztán úgy 20 éve azt vettem észre, hogy a bíró meg úgy az egész bíróság kezd feltűnően nem semleges tekinteteket vetni egyes alperesekre és tanúikra. Aztán már úgy tíz éve azt is, hogy az ítéletek kezdenek olyan mondom is meg nem is, bükkfanyelven előadva kétértelműen fogalmazni. Láthatóan nem merik kimondani, hogy az egyik félnek egyértelműen igaza van.
  Ez szinte mindig az elsőfokon jött elő. Aztán rendre megnyertük a másodfokot, volt ahol meg a legfelsőbb bíróságig is elment a felperes, akkor azt is.
  Az tűnt fel, hogy (hogy is mondjam finoman? Mondjuk úgy) nemzetiségi társ a magabiztos felperes és a bíró ezért nem mer neki ellentmondani, vagy csak egyszerűen fél, hogy valami baja esik odakinn az életben.
  Egyik sem jó jel. Ha a bíró fél a vádlottaktól, akkor váltson szakmát. Ha meg etnikai rokon…

  Épp ideje kiépíteni az esküdtszéki rendszert, ami nyilván megdrágítja a pereskedést, de lehessen kérni, vagy eltekinteni ettől a magánvádas esetekben, de ilyen gyilkosságiban és nagy súlyú esetekben azonban legalább másodfokon csak civil állampolgár kisorsolt esküdtek dönthessenek.

  • Az is baj, hogy a felnövekvő infantilis generáció azt hiszi, hogy “az” is el lesz nézve neki. Eddig is mindent elnéztek neki, miért lenne ez másként. A szeretetkultúra helyett valami fejlettobjektív perverz marhaság van a fejükben. Nem is lett volna szabad kiengedni őket az “életbe”, gyámság alatt kellett volna lenniük mindig. 100 ezres- milliós nagyságrendben vannak ilyen infantiliseink, csak legfeljebb nem minden esetben jut el a dolog a végkifejletig.. Azt hiszik “ez is” csak egy játék és holnap újra indul minden a régi kerékvágásban. Fel vannak háborodva a saját butaságukkal való szembesítéstől. Nem lettek nevelve. Hiányzott az atyai pofon. A jó nagy életre szóló.

   • Igen, kedves Bl. Ez a jelenség megérne egy hosszabb cikksorozatot is. Saját köreimben is tapasztalom ezt a fura infantilis hozzáállást. Mikor rájuk szólok, hogy gyerekek, nem virtuális valóságban élünk és nem is a Mátrixban, hanem tessék a dolgokat komolyan venni, mert itt kinn a számítógépen kívül nincs olyan, hogy Game over után újrakezdheted a játékot! – akkor bólogatnak, hogy értik, de valahogy mégsem.
    Ritka elkényeztetett nemzedéket sikerült kitenyésztenünk merő kíméletből és szeretetből, akik mint a párhetes kortól ember nevelte macska lényegében soha nem nőnek föl…?

  • csakafidesz

   ” 13 bírót és más foglalkozású embereket vett őrizetbe szerdán a szlovák rendőrség különleges alakulatának (NAKA) Köd nevű csoportja. ”
   Tehát: Reménykedjünk.. Talán nálunk is rács mögé kerülnek az odavaló bírók.

 12. Hogyan lehetséges az, hogy a mindentől távoltartott bírók rendszeresen résztvehettek sorosista agymosó tréningeken????

 13. zolatiguszti

  Az első két bíró után akit a per után agyon ver a Magyar sértett családja beállna a környéknek a középmértéke ítélkezés fogadjunk? Megint jogászkodik meg filozofál mindenki.Felesleges az alapproblémát nem látjátok!
  Azért merik ezt választani mert nem félnek a retorziótól. Hát féljenek akkor….

 14. Szőke ciklon

  Rosszul tudom, hogy életellenes bűnténynél nincs harmadolás?
  Egyébként kinek a kegyeltje ez a gyilkos? Tudja valaki? Remélem utoléri egy igazi igazságszolgáltatás!
  Közigazgatási bíróságot akarunk, tisztességes magyar bírókkal.
  Megkérdőjelezni azoknak a bíróknak a függetlenségét, akik részt vettek azon az ominózus érzékenyítésen.
  Ezeket a bírókat, mivel nem függetlenek, kivétel nélkül el kell tanácsolni (zavarni) a bírói hivataltól.

 15. $ORO$ altal erzekenyitett NEMMAGYAR birokkal van dolgunk, holott egynek sincs keresnivaloja Magyar birosagon, kozeletben!

 16. Gaál Katalin

  Nekem egyszerűen csak az jutott eszembe,hogy lefizették a bírót.Mind ahogy nagyon sok helyen korrupció van.
  Ismerősöm válik,a megkérdezett ügyvédek előre (minden siker nélkül,még nem is volt tárgyalás se) jó nagy összeget kérnek,pontosan 600 000Ft-t a másik 1 500 000 Ft-t a vagyonmegosztási per ügyvédi képviseletéért.
  Már előre tudja,hogy a férje fog nyerni,mert az 1 500 000 ft-t tudott fizetni annak az ügyvédnek ,aki kitalálta,hogy az élettárs ismerősöm csak albérlője volt az élettársának húsz éven keresztül. A 600 000 ft-os ügyvéd az első két tárgyaláson meg sem szólalt. Lehet,hogy őt is lefizették a férj oldaláról? Mindenképpen
  “jól jár” ,látatlanba 600 000 ft-t kapott a feleségtől (hogy mire fel kérte, azt nem tudom, de most ez a divat) és mint írtam, nem tudni miért nem szólal meg a tárgyaláson. Legalább próbálna védeni!
  Hát rendet kéne tenni az bizonyos.
  Egy bevándorló pakisztáni egy budapesti étterem mellékhelyiségében elkövetett erőszakért nemrég 5és fél évet kapott,és azt hiszem nem verte agyon a nőt.
  Sok nagyon furcsa ítélet született az elmúlt években,és “a Magyar Emberek” akikre minden politikai erő hivatkozik,azt tanulták meg ebből, hogy vagy utasításra vagy kenőpénzre döntenek a bírók.
  Wonderfull world ! Gaál Katalin ,őstermelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük