Polgármestert fogadtak Baranyi Krisztina mellé!


Érdekesebbnél érdekesebb személyi döntésekkel és politikai álláspontokkal örvendeztetnek meg bennünket az új, liberális, gyurcsányista kerületvezetők (milyen kellemes nyilas áthallás), települési polgármesterek.

Konokul tartja magát az összeesküvés elmélet is, a Fidesz szándékosan intézte úgy, hogy ezek az emberek hatalomra kerüljenek. Ungár Klárából egészségügyi intézményvezetőt csináltak, Pécsen „önként jelentkező” ügyvédcsapat nézi át az előző városvezetés szerződéseit *természetesen pénzért(, Pikó András fényképe többször szerepel a kerületi újságban, mint Nicolae Ceaușescué fénykorában, a román pártsajtóban. És persze a csúcspont, nettóban polgármester tanárt kellett fogadni Baranyi Krisztina mellé, hogy legalább az irodájába betaláljon. 

A politikai tapasztalatlanság arroganciával, gyűlölködéssel párosítva könnyen válik nevetségessé, de ha a hatalomgyakorlás rutinjává válik az indulatok kiélése, akkor nemes egyszerűséggel közveszélyesnek tekinthető az adott „politikus”. Egy politikára vállalkozó embertől elvárható, hogy nagyjából képben legyen avval kapcsolatban, amit elvállal, és ne tegye magát nagyon nyilvánvalóan nevetségessé rendszeresen.

Önmagában például nem probléma, hogy egy új polgármester tanácsadóként felkéri maga mellé az egyik elődjét. Az már érdekesebb, ha annyit fizet neki, mint egy főállású alpolgármesternek. Baranyi eddigi tevékenysége és a körülötte kialakuló struktúra azonban azt mutatja, hogy a polgármester csak látványpolitizálásra alkalmas, és a helyi hatalomgyakorlás azonnal átcsúszik bizonyos háttéremberek kezébe. A legfeltűnőbb az, hogy az önkormányzati hatalmat 9 éve szinte teljesen elvesztő ellenzék egyáltalán nem volt képes egy új gárdát kitermelni a hatalomba való visszatérés támogatására, olyan emberek tömegei térnek vissza „szakértői”, intézményvezetői munkakörökben, akik a balliberálisok 2010 előtti méretes kudarcainak alapvető szereplői voltak.

Olyan emberekről van itt szó, akik a lehető leggátlástalanabb módon léteztek együtt Gyurcsány Ferenc rendszerével és most is a Gyurcsány-Apró klán feltétlen hívei. 

Az pedig, hogy Ungár Klára vezetheti januártól az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetet, olyan édes kis politikai abszurd, amelyet csak a vájtfülűek képesek igazán kiélvezni. Ungár Klára egyébként maga a hímnemű Fodor Gábor (ha nem tévesztek előjelet a szorzatban), neki is volt liberális pártja, amit elnökölt, és pont olyan sikeres volt a szakmai karrierje, mint a politikusi. Ungár Klárának valóban vannak „egészségügyi” tapasztalatai, már amennyiben annak tekintjük a komplett magyar egészségügy privatizálása érdekében kifejtett áldásos tevékenységét. Ungár Klára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) általános főigazgató-helyettese volt 2007 és 2009 között és olyan „közszeretet” övezte ott, amely az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet dolgozóinak gyomrát rántja össze most. Mondjuk legalább nem vádolhatjuk azzal Déri Tibor újpesti polgármestert, hogy népszerűséghajhász intézkedéseket hoz. Egy igazi, régivágású ős-szdszes kinevezése egy momentumos számára gondolom különlegesen kéjes, meleg, biztonságos érzés lehetett. De arra biztos lesznek csodás ötletek, hogy miként lehet privatizálni a járóbeteg ellátást, mert az mindig híresen jól szokott elsülni.

Nem értek az újságcsináláshoz, de a mértéktartás szó jelentését ismerem. Szerintem logikusnak tűnik például, hogy egy kerületi periodikánál legalább egy olyan ember dolgozzon, aki a harmadik, negyedik Pikó képnél szól, hogy nem kellene tovább tesztelni a polgármester fotogenitását. Mondjuk a most sajnálatosan megszűnő magyar Playboyban például nem gáz, ha egy emberről akár tíz kép is van, de ott más a célcsoport. De a fő gond az, hogy az újsággal nyilván már csak a megjelenés után szembesülő (haha) Pikó nem érezte cikinek, hogy ennyire túllihegik a személyes kultuszát. 

De a legkedvesebb önkormányzati abszurdom Pécshez kötődik. Ez nem ennyire nyilvánvaló, mint a fentiek, de cserébe még 9 Pikó képnél is riasztóbb. Péterffy Attila pécsi polgármester (független!, MSZP-DK többséggel a háta mögött) ugyanis a saját bevallása szerint is egy, még a választások előtt önként jelentkező (!!!) 13 fős ügyvédcsapattal ellenőrizteti az előző városvezetés idején keletkezett szerződéseket az önkormányzat cégeinél.

Tucatnál több ügyvéd dolgozik ma a feladaton, akiktől ma azok várnának ingyenes munkát, akik évekig a mostani díjazás többszöröséért bíztak meg ügyvédeket.

Önkéntes munkában?

Önkéntes. Maguk jelentkeztek, nem most, most már nagyjából fél éve.

Ezt mondtam szó szerint az ATV mostanában sokszor kiforgatott műsorában augusztusban. Ügyvédek egy csapata önként jelentkezett arra a munkára, amelynek szükségességét már a választási kampányban megfogalmaztam. Azt soha, senki nem mondta, hogy ezt a munkát ingyen fogják elvégezni.

Az átvilágítás magában foglalja 13 önkormányzati társaság és 9 intézmény gazdálkodásának terv szerint zajló teljes vizsgálatát 2014 januárja óta a mai napig. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a gazdálkodó szervezetek miként bántak a közpénzekkel, milyen volt a gazdálkodási gyakorlatuk.

Ez a munka 13 ügyvéd minden idejét igénybe veszi. Ezek az ügyvédek a Pécsett megszokott díjazás alsó határán dolgoznak.

Ingyen munkát most azok várnának tőlük, akik évekig ennek a díjazásnak a többszöröséért bíztak meg ügyvédeket, olyan szerződésekkel, ami csak a kifizetéseket garantálta, az eredményes munkát nem. Az átvilágítás egyik máris kézzelfogható eredménye pont az, hogy a számok alapján éppen az ügyvédi munkák voltak 30 %-kal túlárazva az előző öt évben.

 Én eredményes munkát várok, olyan áron, ami nem túlzó, ez ebben az esetben a Pécsett megszokott díjak alsó szegmensét jelenti. Ennek a munkának az eredménye már most látszik, és azt is megígérhetem, hogy még bőven lesznek eredményei.

Péterffy Attila tehát független szakmai munkának tekinti azt a tevékenységet, amelyben politikai alapon önként jelentkező ügyvédek gazdálkodó szervezetek működését vizsgálják pénzért. És hirtelen volt 13 olyan ráérő ügyvéd Pécsett, akik a városban megszokott díjazás alsó határán elvállalták önként ezt a munkát, amely hosszú ideig a teljes munkaidejüket igénybe veszi.

Hát megértem az előző városvezetést, hogy inkább a 30 százalékkal drágább ügyvédeket választotta.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

17 hozzászólás

 1. Nem semmi!
  De Baranyi látványpolitizálásán sokat ront Baranyi látványa.
  Kíváncsi vagyok, hogy az érintett kerületek lakói mikor mennek tüntetni.
  Síppal, dobbal, nádihegedűvel, kereplővel és persze füstbombával!
  Azt a Fegyőr nagyon csípi, remélem a szemét is.
  A szemét!

 2. Nem tökörészik a tolvaj banda, belecsaptak a levesbe…

 3. Felnin elvtárs

  Biztos még a védőital hatása alatt van, és a Népszabadságra akar komentelni… 🙂

 4. Dobos Róbert

  Ezt a nőt támogatta a nagyon okos Puzsér.

 5. Hogy feltört a Gyurcsány-Apró klán, ezt mind a balliberális Budapestieknek lehet köszönni, hát most kedves Budapestiek élvezzétek, mert ezek most kéjük – kedvük szerint osztogassák az adojaitokat.

 6. Most, hogy Budapesten és jó néhány vidéki nagyvárosban ők vannak hatalmon, minden jobboldalinak (szuverenistának) fontos lenne, hogy a ballibek legkisebb szösszenete mögött is korrupciót sejtessen, a „lőrincezés” pandantjára „leisztingerezzen” egy kicsit; úgyis előbb-utóbb valamilyen „alternatív helyszínen” épülő kórház vagy múzeum telkét majd Tőle kell megvenni és – sajnos, hogy idáig kellett süllyedni – O1G helyett K1G-zzen, ahogy a fake news médiájukban (Index, 444., 24.hu, hvg, RetekKlub, stb) ők szokták…. A fiatalabbak, meg Greta Thunberg kedvéért: egy kicsit „klímahisztizzen” (pl: milyen vészhelyzet az, amire, talán, öt év múlva lesz is intézkedés, miféle főpolgármester az, aki csak akkor biciklizik, ha fényképezik, stb) Saját tapasztalásunk okán is megállapítható, hogy ezek a témák azok, amelyekkel a legnagyobb zavart lehet okozni a soraikban, és a választóikat leginkább el lehet bizonytalanítani! Ha ezekért az „utcán heverő” témákért nem „hajolunk le”, akkor a akkor 2022-ben a ballibek agresszív, bosszúszomjas csőcseléke, pár tollvonással trianoni léptékű nemzetvesztést fog elkövetni!

 7. PETÍCIÓ A LIGETÉRT!!!!

  “Folytassuk tovább!2019-12-14 14:03:42
  Az elmúlt szűk másfél hónap szép eredményeket hozott, ami feljogosít arra, hogy kérjem a további támogatást. Kérek minden támogatót terjessze ennek a petíciónak a hírét és növeljük tovább az aláírások számát. Az eredmény nem maradhat el.

  Szabó László, Nagykanizsa”

  …………………
  ÍRD ALÁ ÉS ADD TOVÁBB!!!!

  ELŐRE AZ EGYMILLIÓ ALÁÍRÁSÉRT! A FŐVÁROS, A LIGET NEMCSAK A BUDAPESTIEKÉ,
  HANEM AZ EGÉSZ ORSZÁGÉ, AZ EGÉSZ NEMZETÉ!!!

  https://www.peticiok.com/felhivas_a_liget_budapest_projekt_megmenteseert

  • Kovács Alexandra

   Szóval 41 ezer ember aláírta már, és most mi lesz? Karácsony is megmondta, hogy nem célja leállítani teljesen a beruházást. Tartsuk meg a Ligetet, de ne egy szemetes, elhanyagolt lepratelepként. Szégyen, ahogy eddig el volt hanyagolva. A másik, még rosszabb, a Népliget. Legyen civilizált városi parkunk, ahol öröm lenni, ahova kijárunk hétvégente. De annak, hogy ne építsünk sétányokat, mert ki kell érte vágni 2 fát, és ezért inkább hagyjuk meg a hajléktalanokkal és szeméttel teli “parkot”, semmi de semmi értelme…

   https://www.peticiok.com/felhivas_a_liget_budapest_projekt_megmenteseert https://hu.flatfy.com/

 8. Fogorvost mikor fog maga mellé szerződtetni?

  • Először szappan,meleg víz,sampon ! Így az orvos sem köteles hozzányúlni.mert azért életveszélyben nincsen.

 9. MAGYAROK !
  INDUL A PARLAMENTEN KÍVÜLI POLITIZÁLÁS-AZAZ A FELFORGATÓ TEVÉKENYSÉG AZ ERŐSZAK.
  válaszolni kell keményen!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Én nem is értem, egy ilyen komoly és összetett munkához, mint egy város irányítása, miért nem kell semmilyen kritériumnak megfelelni. Miért lehet bárkiből polgármester? Minden állás betöltéséhez meg kell felelni egy minimum szakmai, iskolai, gyakorlati feltételnek. Hogy lehet azt megengedni, hogy emberek tízezreinek vagy százezreinek az életét, jövőjét, boldogulását bármilyen ostoba nagy exhibicionizmussal megáldott ember irányítsa? A Baranyin kivül még számtalan példát lehetne mondani.
  A fizetésekről meg nem is mondok semmit. Sokan szeretnének milliós fizetést joggal, mert álmukban többet tudnak mint ez a némber.

 11. Igyekszik leküzdeni a hányingerét,mert megnézte a polgármester asszony fényképét,de amint az inger elmúlik előjön valami méretes “okossággal”. Türelem kedves feleim! Ami késik,nem múlik.

 12. Úgy látom,hogy a gyurcsányi TÉNYLEG átvette a hatalmat Butapesten!
  És minő furcsaság! Ezt is az Orbán Viktor okozta,mert hagyta győzni az erre felkészületlen liberálbolsevikburnyákokat,amik egyébiránt mindenhez értenek.

 13. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Momentum a DK/SZDSZ ifjúsági tagozata

 14. Elment “tisztességes” munkára: a VIII. kerületben kapott állást (illetve ülést) a kerületi lapban.

  Barátilag.

 15. “És azt is megígérhetem, hogy még bőven lesznek eredményei!” Virág elvtárs, az már az ítélet!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.