Befejeződött emberkísérlet vagy megkésett fordulat?


A bajor-hesseni határon – ott, ahol úgy százötven esztendeje nem, hogy határellenőrzés nincs, de a határvonal létéről is csak a helytörténeti klub veterán tagjai tudnak – nos, ezen a vonalon most ellenőrzés van. Nem csak az Európai Unió halad a szétesés felé, hanem annak a legmagabb magországa, Németország is.

Nem olyan, mint régen, a vasfüggöny mentén, csak amolyan diszkrét, européer zollkontrolle. Barátaim, akik nemrég Németországban jártak, meglepődve fedezték föl az egyenruhás fegyvereseket. Azok benéztek a lassító kocsiba és továbbintették őket. Más autókat megállítottak. Látszólag véletlenszerűen. Valójában a fehérek mehettek, a színesektől papírokat kértek.

Befejeződő emberkísérlet?

Mondhatnánk, hogy végre változóban van Európa, végre átütötte a politikusok ingerküszöbét a bevándorlók megszállás-szerű jelenléte, végre feltűnt az európai hétköznapok elviselhetetlen átalakulása.

Végre a közvéleménykutatások is azt mutatják, mindenkinek elege van a willkommenskultur nevű emberkísérletből.

Ausztria új kormánya bezárat hét mecsetet és több tucat török imámot penderít ki az országból a politikai iszlám terjesztése és a tilalmas külföldi finanszírozás miatt. Matteo Salvini, az új olasz belügyminiszter, a bevándorlóellenes Liga elnöke valóban úgy tesz, ahogy egy héttel ezelőtti ígérte: „az illegálisok ajnározásának ezennel vége”.  Az új olasz kormány szemlátomást véget akar vetni annak a gyakorlatnak, hogy a civil szervezetek hajói „tengeri taxikként” szállítják a honfoglalókat Európába. Az Aquarius fedélzetén érkező bevándorlókat már nem is engedte partra szállni.

Igaz, Spanyolország végül beengedte a hatszáz telepest, de az elemzők szerint a frissen alakult spanyol kormány éppen olyan gyenge, törékeny és kétes legitimitású, mint a francia az angol, vagy éppen a német politikai vezetés. Nem valószínű, hogy jót tesz az elhíresült női kormánynak a gesztus.

Mint ahogyan nem tenne jót Merkel asszonynak sem, ha továbbra is kitartana a „Wir schaffen das!” olcsó és giccses ideológiája mellett.

Kényszeredett mosoly

Bajorországban választási küzdelem tombol. Az október 14-én esedékes tartományi választáson a kormánykoalíciós CSU elveszítheti az abszolút többségét. A Merkel asszony politikájában eddig is kételkedő bajor keresztényszocialisták most világossá is teszik kételyeiket. A közelmúltban menekültügyi szigorításokat vezetett be a tartományi kormány: csökkentették a menedékkérők pénzbeli juttatásait, ellenőrizni kezdték a befogadottak szállásait, de még egy rendőrségi akciócsoportot is létrehoztak, amely az ígéretek szerint gyors, de jogállami választ ad a rendbontóknak.

Horribile dictu, azt a már-már fasiszta, de mindenképpen PC-tagadó gondolatot is kifejtették a bajor politikusok, hogy aki erőszakos cselekményekre vetemedik vagy randalírozik, az „eljátszotta vendégjogát”.

Na, ebbe a logikába illeszthető bele Angela Merkel pálfordulása, aki a minap szinte kanosszát járva kijelentette: „A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi”, Magyarország bizonyos értelemben Németország helyett végzi el a munkát.

Az önkritikus mondatokat akár az AFD valamelyik vezetője is mondhatta volna, mint, ahogyan korábban mondtak is hasonlókat, így a kancellárasszony arcán most kissé kényszeredett a mosoly.

Európa kiszínezése

Az üdvös fordulatot látva elmélkedhetnénk az európai demokráciák erején és bölcsességén, mondhatnánk: no, lám, lassan megjön az esze Hansnak is, Luginak is, Francoisnak is, de talán még Alejandronak is… Lassan ráébred az európai politikai elit, hogy bár jó üzlet gátlástalanul parírozni a multinacionális nagyvállalatoknak (adott esetben Európa kiszínezésében szolgálni fékezhetetlen kreativitásukat), de azért valahol a dolgok végpontján, mégiscsak a választóktól kell felhatalmazásokat nyerniük. Azok meg, lám, nem szeretik a felnőtt színezőknek ezt az igen véres, robbantgatós, erőszakolós változatát.  

Mindezt mondhatnánk, de félek, nem mondhatjuk. Iszonyú nagy szerencse kell ahhoz, hogy ne legyen elkésett ez a fordulat.

Mert valójában inkább azt mondhatjuk, hogy már akkor is késő lenne, ha most Hans, Lugi, Francois, és Alejandro beállna Orbán mögé, ha most az összes európai ország magyar mintára lezárná az unió külső határát és véget vetne a telepesek beözönlésének. Akik eddig megérkeztek, már elegen vannak ahhoz, hogy hosszabb távon elvegyék tőlünk országainkat.

És vajon miképpen fogjuk majd megakadályozni, hogy az osztrák-magyar határon vagy a lengyel-német határon átömöljön a Nyugat-Európában már megsokasodott, második, harmadik generációs bevándorlók hada? Lehet, hogy Hegyeshalomnál egyszer majd a bőrük színe szerint kell megválogatnunk a belépni szándékozókat? Úgy, ahogy most a bajor-hesseni határon zajlik?


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

12 hozzászólás

  1. MARXKÁROLY

    Igazi fake news, libernyák propaganda médiák!

  2. Németország, nemrég: áruház kétsoros kocsitárlójának korlátján ül egymással szemben , lábukat a középső korlátra rakva két észak afrikai arab, vidáman cseverészne, mint otthon a cigányok s röhögcsélnek azon, hogy már vagy tucatnyian várják türelmesen, hogy betolhassák a kocsit. Kijövök , mint hülye magyar s franciául szólok rájuk ( mert a németül nem nem illik káromkodni, franciául káromkodni egy marseille-i kollégától tanultam, ők is tudnak ám!)): tevebaszók, félre ! Az észak afrikai arabok nagyrésze ennyit azért mindig megért franciául. Villámnézés, de azért lepattantak s elkotródtak. Hajszálra ugyanaz a viselkedésük, mint a magyarországi bevándorlóinknak, csk mi már ötszáz éve gyakoroljuk az „együttélést”.

    • Svédországban nem igy jártál volna velük. Vagy megkeseltek volna de ujabban általában föbe lövik az embereket itten.Errefele jársz hadd a francba az ilyen viselkedést.Egy telefonhivásukba kerül és már 50 haverjuk ott van.Éltem ilyen helyen van tapsztalatom hidd el.

      • Köszi a tanácsot. Te éltél ilyen helyen, én meg ….Hagyjuk.Akkora hülye azért nem vagyok, hogy ne tételeztem volna föl, hogy kés van náluk.

        • De tényleg:ott tényleg ennyire rossz a helyzet ? Mondd el, hogy mit látsz ! Egyszer voltam Svédországban, akkor is csak nagyon rövid pár napra volt ott munkám, semmit nem tudok a svédekről. Ott tényleg ennyire elszemtelenedtek ?

  3. Hogy mi miért értjük a gondot s a nyugatiak miért nem, javaslok mindenkinek egy kísérletet: írja be a keresőbe egy általa ismert idegen nyelven, hogy cigány, majd tegye meg ezt magyarul is s hasonlítsa össze a feljövő képeket. Ez a különbség. Konvergens evolúciónak hívják. Hasonló körülményekre nagyon hasonló a válaszok, ezért van az, hogy a jelenlegi bevándorlók viselkedését mi magyarok már nagyon régóta ismerjük.

  4. Azért nem kell ám elkapkodni azt a bizonyos emberkísérlet ügyet. Mármint, hogy vége van.
    A botnak van vége,de a Gyuri bá’ pénze kiapadhatatlan.
    Abba a bizonyos képzeletbeli perselybe folyamatosan raknak pénz a hozzá hasonlóan kilincsorrú
    „embermentők”. Természetesen no name. A várható haszon már el van osztva. Bilderbergéknék arról folyt a legutóbb a vita. Ki mennyivel is részesedik a lóvéból. Persze csak akkor, ha a kísérlet folytatódhat. Gyuri bá’ a program fő felelőse.És természetesen az általa pénzelt NGO-k.Nem látom ez ügyben az alagút végét. A pénz az úr, a világhatalom felé vezető úton…pesszimista vagyok…
    P.S. Annak idején a német kóser bankárok segítették hatalomra Lenint. (aki szintén kóser volt…)
    Megtapasztalhattuk, hogy mi lett a kaland vége…Ezért is nincs okunk a vigalomra.

  5. Közeledik az EP -választás.
    Eközben repülőn hozzák be a megszálló barbárokat (így már szó szerint is azok).

  6. Csak nehogy egy még nagyobb invázió előszele legyen ez a ” lightos” határvédelem, hogy aztán egy robbanásszeű betörés esetén ők legyenek az ” érzékenyített, vadakat terelő juhászok.
    Merkelék bármire képesek, nekik küldetésük van, feladatokkal, felhatalmazással. Hogy Hitlert idéztem, a végső céllal.
    Mit Merkelnek a bajorok, mit neki Ausztria, mit neki a németek, Európa?!
    „Térj be hozzánk, drága vendég. …”
    A „zord erkölccsel” szemben egyesísd a szellemedet a liberálfasisztákkal, és akkor „testvér lészen monden ember”.
    Ugye mindenki számára ismert, hogySchiller szabadkőműves volt?!

  7. „A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi” – akkor talán a kerítés költségeibe is be lehetne szállni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük