Kedves „Ellenzéki” Szavazó!


Hozzád szólok, kedves ellenzéki szavazó, aki arra készülsz, hogy április nyolcadikán valamelyik „ellenzéki” pártra add a szavazatodat. Ha Gyurcsány-rajongó vagy, akkor kérlek, alaposan olvasd el ezt az írást és engedd felszökni a vérnyomásodat, hátha a természet megteszi a magáét. Te akkor annyira hülye vagy, hogy még a légzéshez is kézikönyvet használsz. Neked senki nem ír nyílt levelet. Csak abban reménykedik az összes többi választópolgár, ellenzéki és kormánypárti egyaránt, hogy nem találsz el a szavazóhelyiségig.

De mások talán megértitek a problémát. Ez ez írás természetesen nem kívánja berekeszteni azt a beszélgetést, hogy a Fidesz politikája sok ponton joggal bírálható akkor is, ha nem liberális szemszögből nézzük. De mint tudjuk, csak egy tökéletes ember van, a szocialisták és a liberálisok mindenkori miniszterelnök-jelöltje. Most nem találtak ilyet, ezért van nekik most 3+ jelöltjük.

Kedves ellenzéki szavazó!

Talán azt gondolod, hogy az elmúlt nyolc év vesztese vagy, esetleg azt, hogy az azt megelőző nyolc év nyertese voltál. Ez utóbbi esetben megértelek, de hadd gyanakodjak, hogy 2010-ben és 2014-ben is a szocialistákra szavaztál, talán 2010-ben az SZDSZ-re.

Ebben az esetben tudjuk, hogy miért voltál az elmúlt nyolc év vesztese és az azt megelőző nyertese.

Talán akkor spájzolni kellett volna, mert te is tudhattad volna 2006 ősze után, hogy a húsosfazék-bérlet nem tarthat örökké.

Talán halálosan gyűlölöd Orbán Viktort és a Fideszt. Talán azt gondolod, hogy liberális vagy. Esetleg meg vagy győzve róla, hogy példátlanul hatalmas lopás zajlik az országban.

Arra kérlek, hogy fontold meg a következőket:

Az országgyűlési választások nem a gyűlöletünk kifejezéséről, nem az ideológiai meggyőződésünk kompromisszum nélküli érvényesítéséről vagy a hiteinkről szólnak, hanem az ország kormányozhatóságáról és körülbelüli irányáról. Jelen esetben még sokkal többről is, a nemzeti szuverenitás alapjainak megmaradásáról vagy feladásáról.

Orbán Viktor négy év múlva is leváltható lesz, de a nemzeti szuverenitásról nem rendeznek több népszavazást.

Tudod egy kormányváltásnak nem csak pozitív következményei lehetnek, hanem negatívak is. Sosem értettem, hogy ha valaki mindent elhisz, amit a liberális sajtó ír, vagy amit az RTL Klub híradójában mondanak, akkor miért találja furcsának, hogy mások más sajtótermékeknek hisznek feltétel nélkül. Sőt olyanok is vannak, akik a szemüknek hisznek, de ez a réteg a választások szempontjából már elhanyagolható. Sosem értettem, hogy azok a HVG olvasók, akik minden héten elolvassák nyolc éve, hogy a következő szám már be lesz tiltva és a gazdasági összeomlás után jön ki, miért nem menekültek még el innen. Nem gyanús, hogy már a költségvetés éves főösszegének nagyságrendjénél tartunk az éves lopási vádakban?

Én csak arra kérlek,kedves ellenzéki szavazó, hogy adj egy esélyt a józan eszednek is.

 • Mi a bajod azzal, hogy 750 000 emberrel több dolgozik, mint nyolc évvel ezelőtt?
 • Sokallod, mert te is benne vagy?
 • Miért fáj a családi adókedvezmény, az ingyen tankönyv, ingyen étkezés?
 • Miért fáj a kisebb jövedelemadó és a segély helyett munka logikája?
 • Mi a baj a 35 százalékos átlagos jövedelemnövekedéssel, a minimális inflációval?
 • A majdnem ezer új termelőüzemmel, ami létrejött az elmúlt nyolc évben?
 • A csökkenő államadóssággal?
 • A költségvetési többlettel?
 • Az összes stratégiai ágazat magyar kézbe vételével?

Persze azt gondolod, hogy mindez lehetne sokkal több is, ha nem lopnának annyit. Kár, hogy amikor a liberális és szocialista barátaid voltak hatalmon, akkor nem érvényesítették ezt az elvet.

Minden rosszabb volt és még loptak is ezerrel.

Emlékszel még a zsurki vodkagyárra, a kakaóbiztos számítógépekre, a véletlenül féláron eladott MOL részvényekre? Az energiaszolgáltatók örökre garantált nyolc százalékos nyereségére?

Tényleg azt gondolod, hogy az energiaszolgáltatók, a vízi közművek jobb helyen vannak külföldi, általában német és francia állami vállalatok kezében? Tényleg? A külföldi tulajdonos nem fáj, csak a magyar? A szocialista és a liberális oligarchák nem fájnak, csak az a néhány magyar, aki most helyettük nyeri a tendereket? Simicska most nem fáj, csak 2015 előtt?

Talán a 95 százalékos liberális médiatúlsúly hiányzik, amely teljes egészében külföldi kézben van? Szerinted tényleg az igazat mondja, és nem a németek és Brüsszel érdekeit érvényesíti a külföldi tulajdonú és onnan pénzelt ellenzéki sajtó? A közmédiának tényleg az ellenzék álláspontját kellene reklámoznia 24 órában? És tényleg azt reklámozta, amikor a te pártod vagy a pártod mostani vagy majdani szövetségesei voltak hatalmon?

Persze tudom, ezt is nekünk kellett volna kezdenünk.

Tényleg diktatúra van? Hány rokonodat vitte el a politikai rendőrség? Tényleg cenzúra van? Mondjál bármit, amit nem írtak meg és nem mondtak be ezerszer az ellenzéki sajtóban? Hiányzik a Népszabadság? Az előfizetője voltál? Nem? Akkor tudod, talán a piaci folyamatokat okold, ne a kormányt, hogy nem tartotta életben állami költségvetésből egy tömeggyilkos diktatúra propagandalapját.

Tudom, megfélemlítenek. Én is félek. Naponta írják le a mértéktartó sajtótermékeitekben és a Facebookon, hogy mit fognak velünk és a családunkkal csinálni, ha nyernek. A bírósági tárgyalás egyikben sem szerepel. Csak a kötél, meg az IFA-plató. De ez biztos jól van így, mert az etika csimborasszója, a Facebook minket töröl minden indok nélkül a felületéről, de a mi megölésünkre buzdító posztok fennmaradnak.

Aztán persze azért van egy dolog, amiben egyetértünk, igaz ti már csak titokban. Abban, hogy a Vona és haverjai futóbolondok, még kereszténynek is, hát még muszlimnak.

Tényleg inkább ők, mint az Orbán? Tényleg?

Talán nem szereted a kereszténységet. A karácsony és a húsvét csak egy alkalom a zabálásra, a templomok csak kihasználatlan épületek. De az iszlámmal nincs bajod? Szeretnél néhány százezer afrikai és ázsiai fiatalembert ide? Mert így etikus és emberséges ugye? Olyan fiatal férfiakat, akik hátrahagyták a családjukat, hogy a mi pénzünkön jobban éljenek, és aztán idehozzák a családjukat is, a mi pénzünkön felnevelni a gyerekeiket. Akiket aztán a mecseteikben, amelyek egykor a templomaink voltak, arra nevelnek, hogy ez a föld nem a miénk, hanem az övék, és minket, hitetleneket nyugodtan meg lehet ölni. Neked hány gyereked van? Alig kettő? Alinak mennyi? Hat. Tudsz számolni? Mi lesz 15 év múlva? Nem érdekel? Mi van már, nem akarsz élni addig? A gyerekeid sorsa sem érdekel? Tényleg nem? De biztos jól áll majd neked vagy a feleségednek a kendő. Vagy mindig is arra vágytál, hogy a feleséged ne jöjjön ki a konyhából? Vagy mindig is a konyhába vágytál, csak nem mertél szólni, hogy egy erős férfit szeretnél?

Akkor te nem is vagy liberális.

Vagy nálatok nincs eldöntve, ki fiú és ki lány? Vagy nincs is olyan dolog, amihez egy lány meg egy fiú kell? Akkor meg, légy szíves, ne szól bele azoknak az életébe, akik akarnak jövőt és szeretnének még unokákat is, és részt akarnak venni majd az életükben.

Kedves Ellenzéki Szavazó, úgy érzed, nem találnak el ezek a mondatok?

Akkor csak a gyűlölet, a szóbeszéd és a jól felépített hazugság, valamint persze a jól képviselt idegen érdekek vesznek rá arra, hogy az öt-hat ellenzéki párt valamelyikére szavazz. Akik előre szólnak, hogy nem tudnak majd együtt kormányozni és hogy – nem mellesleg – felszámolják a demokráciát. Hiszen, ha ők együtt majd győznek, ahogy maguk is elismerik, új választást akarnak kiírni, amin a Fidesz már nem indulhat.

Más szándékuk nem lehet, mert a kormányzásra való képtelenségük és alkalmatlanságuk beismerése után csak nem remélhetik, hogy megnyernek egy tisztességes és szabad választást.

Tudod, ha véletlenül a te pártjaid nyernek és megkapod az első 30-50 ezer forinttal kisebb fizetést a jövedelemadó növekedése miatt, a kétszer akkora gázszámlát, a másfélszer nagyobb villanyszámlát, meg Alit a nagymama lakásába, akkor biztos csodálatos érzés lesz, hogy nem Orbán Viktor a miniszterelnök, hanem az ország fele-fele alapon Allahé és a nyugati multinacionális cégeké.

De akkor kérlek nekem ne panaszkodj, hogy nem így volt megbeszélve, mert beverem az orrod.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

73 hozzászólás

 1. Kitűnő összefoglalás volt. Ahogy olvastam eljutott néhány ellenzéki szavazóig is. A kommentekből érzékelhető a hatása!

 2. Nagyszerű írás, kár, hogy akiknek olvasni kellene nem fogják. Szavazni fognak, csak hogy vesszen a zorbán.

 3. heroes_never_die

  Ha végre összeszámolná valaki, amit az ellenzék összehallucinált állitólagosan „ellopott” pénzekröl, abból az derülne ki, hogy Magyarország legalább a dupláját produkálja az USA GDP-jének. Ennyit a Simli_G Lala-Gyuriferi tengely realitásérzékéröl.

  Az ismét kiváló cikk nagyobb közönséget érdemelne.

 4. Nos senki nem mondta, hogy a fidesznek nincsenek jó dolgaik is, és senki nem mondta, hogy régen minden jobb volt.
  De:
  A gazdasági eredményeik jelentős része a kedvező világgazdasági körülményeknek köszönhető.
  Ha elvégezzük az összehasonlítást a környező országokhoz képest, akkor már látszik, hogy a növekedésben mindenki lehagyott minket, ezt akár úgy is lehet értelmezni, hogy a kedvező terepen mi teljesítettünk a leggyengébben.

  A fidesz kilopja a szemünket. Ez tény. Az elmútnyócév előtti elmútnyócévben ipari tanulók sem voltak ahhoz képest, ami most van. Ilyen volumenű gázszerelő csak nálunk létezik.

  A közélet szereplői nagyrészt arrogáns, és/vagy buta, és/vagy pökhendi emberek.
  Elég volt a némethszilardokból, lézerekből, dajcsokból, helikoptertóni-lajosokból, buday-kerényi-schmidtpali-máriákból.

  A miniszterelnökünk szép lassan kivisz minket az eu-ból.

  Élből gusztustalan, hogy azokat a magyar embereket a haza ellenségének meri nevezni, akik nem hajlandók mantrázni a (baromságait) dolgait.

  A focimaniáján, és annak a döglődésén csak röhögni lehet. (Kár, hogy kicsit ad sokba kerül)

  Szóval kedves kormánypárti szavazók, ezért kizárt, hogy a gazdátokra adjam a voksomat.

  • Látom neked sem erősséged a szövegértés, vagy ami valószínűbb, hogy csak az első bekezdésig olvastad a cikket. Vagy ami még valószínűbb a Gyuri bácsi fizeti azt, hogy ideböfögd ezt a sok elcsépelt faxságot…
   Úgyhogy annyit fűznék a baromságaidhoz, hogy: Hülye vagy fiam. Üljél le, egyes…

  • Gáspár Anett

   Menj már a süket dumáddal Simicskát simogatni.
   A lényeg: vagy marad a kormány, vagy anyádat, lányodat, húgodat, unokádat nem fogod tudni megvédeni a barbároktól, soha nem látott és kifosztás és nyomor lesz a következménye, agymosott, demagóg genderbirka!

  • A Fidesz az ön szemét biztosan kilopta,mert vakon ismételgeti a fizetett szöveget.Csak szorgalmasan,van még 4 napja.

  • Egyet mondjon már meg az atomtudós kollega: hogyan lehet 1-2% infláció mellett 2% alatti alapkamattal 4% növekedést elérni, ha közben szétlopják az országot? A talpig becsületes, hozzáértő baloldalnak ez egyszer sem sikerült, pedig bokrostól veresjánosig próbálkoztak mindenkivel, de csak az elszegényítésre meg a szemkilövetésre futotta. Pedig annyiira de annyira demokratikusak voltak…

  • fürgerókalábak

   Látjuk a demokratikus nyugat által fényesre nyalt Ukrajna példáján, mi illiberálisok, hogy a milyen az igazi liberális demokrácia. Legalábbis amit nekünk is szánnak.

 5. Jó összefoglaló a két oldal érdemeiről.
  Egy valamit hiányoltam: Surányi „hőstettét”, amivel szíveskedett minket megszabadítani az amúgy nagyon terhes maradék aranykészletünktől. Úgyis annyi gond volt vele és nagyon jól járt a vevő, mert bagóért jutott hozzá.
  Ja, hogy Surányi melyik börtönben tölti jól megérdemelt büntetését? Azt nem tudom.
  A minap osztotta valamelyik portálon az észt, hogy mit csinálnak rosszul Orbánék.
  Biztos egy beszélőn diktálta le a titkárának.

  • Gáspár Anett

   Sajnos az egyik nagy hiba, hogy Surányi, Gyurcsány még szabadlábon. Gyurcsány már sínre tette magát, csúszik le ezerrela viszki-járaton. Vajon őt ki kapja karon, s vezeti le a szónoki emelvényről, amikorra már szivacsosra vedelte az agyát? Orbán sosem járt Gratzban, viszont Gyurcsányinak nem ártana Nagyfa.

 6. Kedves Mega! A környező országokhoz kár hasonlítani bennünket, ők sokkal jobban vészelték át a válságot, mint mi, mert nekik nem volt Gyurcsányuk és Bajnaijuk. Ezeknek az embereknek köszönhetően nekünk sokkal mélyebbről kellett (kell) visszakapaszkodnunk. Ahhoz képest amit 2010. előtt elbaltáztak nagyon jól haladunk. A lopásozás meg kezd már unalmassá válni. Ennyi az érv, ne szavazz rá mert lop. Hát akkor kedves Mega ne szavazz rájuk. Gondolom hogy megijedt mindenki. Én mint kormánypárti szavazó nem érzem úgy, hogy gazdám lenne valaki is ebben a Hazában, úgy hogy ne sértődj meg, ha valaki mást gondol, mint Te.

 7. nem olvasnak ellenzékiek, te szerencsétlen. ezzel, ahogy annyi minden mással a nyomorult életedben, feleslegesen szenvedtél.

 8. Nyomtassa ki aki tudja, és dobja be minél több postaládába!

  • Már kezdem is! Bevallom, eddig ritkán jártam erre, mert voltak kifogásaim a stílust illetően. De ez most annyira, de annyira jól sikerült, hogy nem is tudok hasonlatot mondani! Kinyomtatni, sokszorozni, terjeszteni! Hátha sikerül még időben felébreszteni néhány félrevezetett ellenzéki szavazót.

 9. Ha valamilyen csoda folytán befutna az ellenzék hajója, azok bánnák leghamarabb a rossz helyre tett voksukat, akik most mindenáron, az ország jövője árán is le akarják váltani a kormányt. Ez olyan biztos, mint hogy a víz nedves !

 10. földforgató

  Kedves Paranoid Android,mivel megszólítva érzem magam szeretnék válaszolni,lehet megszokásból törölnek.Nem az fáj ,hogy ennyivel többen dolgoznak ez öröm, de az amit közmunka révén csináltok az közröhej.A családi adókedvezmény nagyon kóser, de úgy mint az egykulcsos adó a rezsihazugság ,elsősorban a magasabb jövedelműekről szól.Mivel én is azon csekély 3-3,5 millió SENKI közé tartoztam aki rosszul járt az „alacsonyabb adóval,az én devizahiteles gyermekeimet is elfelejtették megmenteni,ne csodálkozz hogy nem szavazok a FIDESZRE.Az átlaggal csak az a baj ,hogy ti az az alattiakról mindig elfeledkeztek.Meg lehet élni havi 47000-ből.
  A bevándorlásról csak annyit, a milliárdos propaganda ellenére ebbe az országba csak a FIDESZ engedett be kötvényeseket,szépen kopogtatókat, vagy 2015-ben a keletihez.Hogy merjek hinni egy olyan vezetőnek, aki volt hithű kommunista ,utána Sorosbérenc,azután liberális,majd konzervatív jobboldali.

  • Paranoid Android

   Kedves nem középosztálybeli ellenzéki szavazó:)

   A közmunka minősége tényleg sokszor problémás. Akkor ezeket az embereket te segélyeznéd? Mert piaci munkára akkor értelemszerűen nem alkalmasak.
   A gyerekeid kivételesen hülye konstrukcióban vettek fel devizahitelt, talán szabad felhasználásút?
   Nem minden egyéni döntésért a kormány a hibás.
   A 47000 jellegű lélegeztetőgépezést meg hagyjuk.
   Letelepedési kötvény. Sok pénz hoztak kölcsönbe az országnak, amikor bajban voltunk. Lehet rajta vitatkozni és néhány gazember is bejött. Hány robbantott közülük?
   A 2015-ös hivatkozásod pedig maga a nyüves libsi propaganda. Négyszázezer ember hogy lehet megállítani? Elmondom, tűzparanccsal. Vagy kerítéssel. A kerítés után már nem is jöttek. A kerítés megépítéséig vagy tömegmészárolunk vagy átengedjük őket a hülye németekhez.
   Az utolsó mondatot meg netto baromság. Több tízezer exSoros ösztöndíjas van Magyarországon, nagy részük a nyolcvanas kilencvenes években kapta. Akkor még nem volt feltétel a feltétlen szélsőliberális elkötelezettség. Én például a hajléktalansággal foglalkoztam Soros ösztöndíjasként.
   Arra az életes során jön rá az ember, hogy alapvetően konzervatív az attitűdje.
   Már aki elfejlődik odáig.:)

  • Nem kívánom tételesen szétcincálni a világlátásodat, de mi pl. nem vagyunk „felsőtízezer” család, de a rezsicsökkentés – áram+gáz – nekünk évi kb. 140000 Ft-ot hagy a zsebünkben. Ha ez nem elég, akkor is minimum azt mondják erre, hogy jobb, mint buliban egy pofon, de mivel te a negyvenhétezer Forintot hoztad példának, nyilván ez sokaknak jelentős tétel. És, bár ezt is hintették sokáig ballib körökben, nem, a reszicsökkentést soha nem kell majd sem egyben, sem részletekben visszafizetni. Ez az én üzenetem az igazi agyhalottaknak, próbálják meg minden helyzetben legalább a saját érdeküket felismerni és ne a vak gyűlölet vezesse őket, mert ráb@szunk !

   • Megköszönheted a piac kedvező alakulàsànak is a „rezsicsökkentést”. Ha most piaci àron lenne akkor mèg többet spórolnàl. Ez a hatósàgi àrszabàlyozàs szèpsège.

    • Paranoid Android

     Európa 24 országában drágább a gáz, mint nálunk, te szegény.:)

    • Tessék már megmondani, hogyan kell beszerezni azt a gázt a piacról? Hogy pontosabb legyek, hogy kell beszerezni a gázSZOLGÁLTATÁST (ami el is juttatja a fogyasztókhoz, fejleszti és karbantartja a hálózatot, humán erőforrást, méri és szabályozza a forgalmat, számlázza a költségeket, ellenőrzi a visszaéléseket) arról az istenadta „piacról” úgy, hogy az bármilyen ésszerűség határain belül megvalósuló időjárási viszonyok estén is megfelelően működjön? Mennyi egy átlagos közép-európai 10 milliós országot tekintve ennek a szolgáltatásnak a „piaci” ára, mondjuk az elkövetkezendő 4 évre?

     • ilyen kérdéseket ne tessék feltenni, mert sokan nem értik.. 😀 Kádár alatt 3,60 volt a kenyér – a világ egyszerű volt, oszt jónapot…

 11. földforgató

  Köszönöm a kimerítő választ.A hitel sima lakáshitel volt,de a kormány volt a felelős a körülményekért, magas forintkamat.A kötvénynél nézzük a többi oldalt is azon kívül, hogy mi” migránsmentes” övezet vagyunk,azt a pénzt kamatos kamattal kell visszafizetnünk , és valakik nagyon jól jártak a terjesztéssel is 60000 euró
  Te írtad kerítéssel lehet ennyi embert megállítani.Kedves vezetőnk miért várt egy fél évig , mikor megmondta januárban jönni fognak a migránsok százezrei. Ja egy kis plakátkampányt kellett lefolytatni.Magyarul győzködtük a sok bevándorlót.Az utolsó mondathoz,akit Soros valaha támogatott az milyen alapon Sorosbérencezi le azt aki nem FIDESZ hívő.Befejezésül én 66 éves koromra sem lettem eléggé konzervatív. Ez lehet az iskolázottság hiánya de lehet tapasztalat is

  • Paranoid Android

   Tudod imádom, amikor a liberálisok számon kérik Orbánon, hogy egyébként miért nem tett meg valamit hamarabb, amit ők egyébként elleneztek, vagy nem tettek meg. Ilyen persze a devizahitelezés is, de tipikusan a kerítés is
   Ha tízmilliárdokért kerítést építünk még a migránsok előtt, micsoda vartyogást művelt volna az ellenzéked és Brüsszel, azok, akik szerint akkor sem szabad ilyet építeni, ha milliók jönnek ugyanígy? Ez a hülye demokrácia. egy politikusnak a többi hülyére figyelemmel kell politizálnia. Ki gondolta volna egyébként hogy Merkel tényleg annyira ostoba, hogy meghív 1.5 millió embert gyalog Németországba?:)))))
   Ezt nem lehetett előre tudni.
   Fura fogalmad vannak a bérencekről.
   Nem bérencezlek egyébként, csak benyaltad a soros propagandáját. Mert dühös vagy a gyerekeid miatt.
   De ha az ellenzék győz biztos jobb lesz.:)

  • Ez a Mi Hazánk

   És melyik kormány volt az?

   Mert fidesz 2010-től van,a devizahitel-bukta meg 2008-ban volt.

  • Churchill szerint aki 20 évesen nem liberális, annak nincs szíve, és aki 50 évesen nem konzervatív, annak nincs esze. Már megint igaza volt a vén rossebnek…

 12. A szerzönek magszimállisank igazat adok. Nem engedessük hoty begyüjjenek ezek a feketelábuak. Itt a faluba se gyühet be akárki. Aki nem gyühet be és mégis gyün azt agyonverik a legények.

 13. földforgató

  Nem te sorosbérencezel, hanem a FIDESZ vezérkar.”Aki ellenzéki jelölt az miért Soros jelöltje?
  A gyermekeim miatt is dühös vagyok,de miért szállt el a forint árfolyam, és miért volt jó nekem a rezsihazugság
  az egykulcsos adó.Csak egy két dolog amiért nem tudok a FIDESZRE szavazni

  • Ez a Mi Hazánk

   Az egykulcsos adó helyett a többkulcsos azért jó, mert az legalábbb biztosan megakadályozza a vagyonosodást, azaz a középosztályba kerültést.

   Matek: ha az adó x forint y százaléka, akkor 2x forint 2y százaléka, azaz kétszer annyi. Nem pedig pedig mondjuk négyszer annyi, azaz kétszer annyit dolgozol, amit úgy hálál meg az állam, hogy négyszer annyit adózol.

   Európa iszlamizálását meg szard le, az biztos nem számít a gyerekeidnek, nem érdekes. A nyüves devizahitel az érdekes, hiszen miért nem mentették meg a hülyéket, akik szerint normális volt a 140 forintos svájci frank?

   Még egyszer kérdezem: melyik kormány is hagyta a a devizahitel-átbaszást?

   • Ez a Mi Hazánk

    Elgépeltem: „a az adó x forint y százaléka, akkor 2x forint y százaléka, azaz kétszer annyi.

    • én írok egy konkrét példát is, hátha úgy érthetőbb lesz 😀 : 250.000 ft bruttó fizetés adója: 37.500 ft. 600.000 ft bruttó fizetés adója: 90.000 ft. Tehát kedves földforgató: akinek több a fizetése, az többet adózik.

     • Kiss László

      Igen, anyukám, de ne torzítgassuk már a világot, jó?! A 600.000 Ft-tal már bőven belecsúsztál volna a 32%-os adósávba és gyönyörű szépen 4x annyit adóznál. Ez érthető volt?

  • Ez a Mi Hazánk

   Ja, és sorosbérencek. Sajnos tényleg.

  • Paranoid Android

   Az ellenzéki jelöltek, ha bekerülnek a parlamentbe, be fogják engedni a kvótamigránsokat. Onnantól végünk.

  • Hát mert nem ellenzéki, hanem felforgató, akiknek az egyetlen zseniális programja a „fidesz lop” program és biztos lehetsz benne, hogy ha ők nyernek itt pillanatokon belül bejön a tízezer migráns és rövid időn belül bánni fogod azt is, hogy megszülettél !

 14. földforgató

  Kétszer annyit nem tudsz dolgozni,csak lehet magasabb a jövedelmed.Nem az egykulcsos adó gond hanem a szöveg az egykulcsos adóval senki nem járhat rosszul.
  Nem a középosztály a gond hanem az a több millió akiről elfeledkeztek, olvass korábbi hozzászólókat is akkor megérted.A devizahitel FIDESZ találmány ORBÁN is elismert hibás termék 2001 0615.Orbán igérete megmentjük a devizahiteleseket.nem csak a kiváltságosokat az összest

  • Ez a Mi Hazánk

   Én nem úgy emlékszem, hogy a devizahitel fidezs temrék, épp ellenkezőleg. orbán ígérte, hogy megmentik a devizahiteleseket, ti meg azt hittétek csodát tesz, mert ennyi eszetek van.

   Őszintén: hogy a faszba lehetne megmenteni őket?

   Érdekes, én nem mentem bele, pedig pénzügyi analfabéta vagyok.

   De tudsz kétszer annyit dolgozni, ugyanis a kétszer annyi termelőképesség a gyakorlatban azt jelenti, hogy kétszer annyit dolgozol. Nyilván ez vállalkozókra értendő.

   Az ugye megvan, hogy a kétkulcsos rendszerben úgy emelkedett az emberek fizetése, hogy miután fizetésemelést kaptak, onnantól kevesebb pénzt vittek haza?

   A többkulcsos adó tipikus komcsi faszság, a „fizessenek a gazdagok”demagógia, de ők így is többször annyit fizetnek.

   A többkulcsos adó arra ösztönöz, hogy ne akarj többet dolgozni.

   l

 15. földforgató

  Na ez a propaganda amivel lehet hülyíteni az embereket.

  • Paranoid Android

   A devizahitelesek különböző szerződéseket kötöttek. Csak bizonyos típusú szerződéseseket lehetett megmenteni. Rossz szerződést írtatok alá.
   A devizahiteleket a szocik engedték elharapódzni. Tudod 2002ben percekre voltunk az eurótól. Aztán a haverjaid 15 évvel visszalőttek minket az időben.:)
   Nem támogatunk olyan politikát, amely a középosztály további zsigerelésével akarja segíteni az úgynevezett szegényeket.

 16. földforgató

  SAkSAFAR tanulj meg olvasni . Én csak számon kértem kedves vezetőnk ígéreteit. itt lopásról csak te beszélsz

  • Ez a Mi Hazánk

   És az ellenzék ígéreteit miért nem kéred számon?

   A jövőt, a biztonságot, a kultúránk és életmódunk megtartását miért nem kéred számon?

 17. DKMSZPKORRUPT

  Balliberálisok az ATV csatornájukon mondták ,ők befogadnának migránsokat ,azóta is csak befogadnának ,mint DK-S Gyurcsány vezérük a bafogadásukat következő nap li is tette a migránsait.

 18. Jó cikk, köszönöm.
  Nem a cikk miatt (!) van egy kérdésem:
  Mivel a kdnp-t rühellem, gondoltam az egyik szavazatom a fideszé ( dacára, hogy jobbikossá lett mszp-s barátom szerint kurva vagyok, hogy azért szavazok a kormánypártra, mert anyagilag, életminőségben jobb volt nekem az elmúlt 8 év, meg elhiszem a migránsos propagandát, mert nem akarok 10000 szám négert, stb, zsidóféle létemre) , szóval egyéniben kutypárt ( senkiházi libsibolsik, dehát épp ezért, és szórakoztatóak számomra) és listán fidesz, vagy fordítva? Képtelen vagyok megérteni a választási rendszert és szeretnék mindkettőnek kedvezni.
  ( Volt valakivel cikk, hogy az embernek be kell fogni az orrát és az összefogásra szavazni, elvben igazat adtam neki, szóval lehet, hogy a „baszódjál meg kdnp”- vel együtt mindkét szavazatom a kormányé, de ezt ha egy mód van rá, elkerülném. )

  • Paranoid Android

   Nem tudom megítélni, hogy a kétfarkúaknak van-e esélye az 1 százalék elérésére, tehát arra, hogy a következő négy évben állami támogatásból hekkelgethessék a rendszert.:) Egyéni kerületre pont nulla az esélyük.

   De a csata az egyénikben dől el inkább. Persze számít, hol van az egyéni. Ha nálad 14-ben a Fidesz nyert, akkor most is van esélyük valószínűleg.

   Ha igazán dög akarsz lenni 🙂 akkor egyéniben Fidesz, listán Kétfarkú.

   De a racionális döntés, mindkettő Fidesz. Mert ez az életünkről szól.
   Bár annyira mindegy lenne, hogy lehetne hülyülni, de nem lehet.
   Jó döntést.:)

  • Válaszd külön a kettőt. Egyéniben és listán is szavazz a Fideszre. Aztán, ha nyerünk, adj pénzt a Kétfarkúaknak plakátokra, hadd vigyorogjunk a humorukon. Azt írod, most jobban élsz. Ha szétszórod a szavazatod, nem biztos, hogy utána lrsz miből jótŕkonykodni.l

 19. Mondjuk gondolom az én két sz*ros szavazatom nem számít, de azért van fideszes, aki csalódott, és megdumáltam, hogy vagy a kutyákra szavazzon, vagy ne szavazzon. Ezt tudjuk be nekem mentségül, hogy inkább passzol. 🙂

 20. Nevetséges ez a devizahiteles rinyálás.Akkor is volt forinthitel. Minden devizahitelt felvevő kiröhögte a többit, hogy mekkora marha, mert ő a harmadát fizeti. Én ilyen okos vagyok be-be-be! Minden épeszű ember tudhatta már akkor is, hogy ez csapda.
  De emellett egyenlő volt a hazaárulással az, hogy az előző kormányok nemcsak ezt hagyták, hanem teljesen indokolatlanul a 12% közüli jegybanki alapkamatot, ami nonszensz! Iszonyatos pénzt vittek ki ezzel az országból, meg mindent ehhez kötöttek, ezért tartották fenn a magas kamatú forinthitelt, hogy csapdába csalják a devizában eladósodottakat.
  Más: minden rendszerváltás körül általánosba járó gyerek kapott Soros bácsitól napi két deci iskolatejet, hadd emlékezzen öregkorára is, hogy milyen jótevő a Gyuri bácsi. Engedtessék meg, hogy van aki idővel rájött, hogy már akkor is becsapták, mosták az agyát ezzel az ál- jótékonykodással.
  Megint más: a progresszív korábbi adó azt jelentette, hogy ha mint kisvállalkozó a fejünk tetejére álltunk is, s máról hónapra alig bírtunk a szinte hetente emelt rezsit fizetni, akkor is a gazdag 35%-ba tartoztunk az adóval.
  Megint más: Gyurcsány úgy szerezte a vagyont, hogy haveri bankvezetőktől hitelre „megvett” állami ingatlanokat, és visszabéreltette az állammal. Így még egy vízibolha is meg tudna gazdagodni. Ehhez nem kell ész, hanem pofátlanság és „majd mi is kérni fogunk egyszer valamit” keresztapa-maffiakapcsolatok. De ez nem lopás, ugye?

  • Ez a Mi Hazánk

   Minden ingyenpénz és ingyenhitel átbaszás. Meg az olcsóhitel is. Ehhez semmi ész nem kellett.

  • Anno mondtam néhány embernek, hogy itt többezer ember lesz a devizahitel miatt földönfutó – totál hülyének néztek. Volt olyan is, aki büszke volt magára, hogy direkt akkor vette fel, amikor alacsonyabb volt az árfolyam… ( noooormális??? ) Majd az állam kifizeti az esetleges hiteltartozást – egyébként értelmes ismerősöm is ezt szajkózta. csányi otp-vezér – miután az otp is piacra dobta a hitelterméket – azt nyilatkozta, hogy ő bizony nem adósódna el devizában..

   • Kiss László

    Az a gond, hogy ezt a Jobbik szajkózta, amikor épp nem Törökországba és Iránba mászkáltak iszlámot tanulmányozni. Mondjuk lehettek volna akár liberálgecik is, ők szoktak ilyeneket ígérgetni. Csak a kivitelezés mikéntjéről felejtették el tájékoztatni t. leendő valutahiteles szavazóikat. Mert mondjuk abban a pillanatban bukott volna meg bármilyen kormány, ha közpénzből akar magánhiteleket kiegyenlíteni – mert akkor nyilván mindeki más is kérné szépen az ő részét. Liberálgeciéknek meg sem fordul a fejében, hogy bármilyen ígéretet be kellene tartani – de hát ez is csak azt jelzi, hogy Vona Baby Gaby is úgy elnéppártosodott, hogy ezt (is) eltanulta tőlük. Legalábbis még egy devizahitelesről sem hallottam, hogy Simicska kifizette volna helyettük a hitelüket. De George Soros sem!

 21. Amilyen primitív, gyűlöletkeltő kampàny megy a kornànyoldalról, mèg akkor sem szavaznèk ràjuk ha a gazdasàgi teljesítmény meggyőző lenne. De sajnos mèg az sem az, a règióban màr csak Romània àll mögöttünk. Amilyen a gazdasági növekedésük, màr ők sem sokàig.

  • Paranoid Android

   Haver, te még a hvg-ét sem érted.:))))

   • Mèg jó hogy te itt vagy megmondani a tutit. Miből fogsz megèlni kormànyvàltàs utàn? Minden mozgalmat nem fognak eltartani ellenzèkből.

    • Ez a Mi Hazánk

     Azt mondja: kormányváltás után! :DDD

     Hogy lehet, hogy miközben még a balfasz ellenzék is tudja, hogy semmi esélye, ti, idióták ebben hisztek?

  • Ez a Mi Hazánk

   Akkor szavazz a Mohamedre, hülye!

  • bezzeg a pszicho-ferkó programja az demokratikus… a többi párté meg… milyen is? Van egyátalán? Kormányváltás, ennyi a programjuk.

 22. Bizony jól mondod, Android, van egy kevés olyan is, aki leginkább a saját szemének hisz. Én pl. nem látom sehol azt a nagy jólétet, amiről a sikerpropaganda beszél. Kivéve annál a nagyon kevés embernél, aki rendkívül meggazdagodott mindenki más kárára.
  Valamint az is látom, hogy Orbán pont ugyanúgy beengedi a migránsokat, mint ahogy szerintetek az ellenzék beengedné, és csak szavak szintjén harcol ellenük. Tehát még az az egyetlen érv sem áll meg, hogy „Szavazz a Fideszre, mert különben jön Ahmed és megerőszakolja a húgodat, utána meg téged is!” Mert Ahmed akkor (is) jön, ha Orbán marad. Hiszen már be lett engedve többszöröse annak, amit a kvóta előírt, és még ehhez jön a 20K letelepedési kötvényes.

  • Paranoid Android

   Kár, hogy egy szavad sem igaz.:)))
   Vagyis ótvarosan hazudsz.
   Ha tényleg hiszed, amit mondasz, akkor elnézést. Nem akarok belekavarni a terápiába.:))))

 23. Egri marika

  Valahogy mindig k imarad a felsorolásból a 8 milliárd forint amit Fleto a kormánynegyedre költött Nyugatinál, El akarta adni az Országházat valami milliárdos arabnak, mint az OPNI-t/Lipótmező/.Vizit dijra emlékszünk még. Mi keresnivalója van még ennek az embernek itt Magyarországon miért nem bujdosott már el melegebb éghajlatra.A lövödözésről nem is beszélve.

  • … meg a 4-es metró milliárdjai… de ezek az ügyek már régen voltak, nem kell velük foglalkozni – ahogy az egyik kommentelő itt kinyilatkoztatta…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük