Mi meg szoktuk enni az állatokat


Mindig megdöbbenéssel fogadom, amikor egy-egy agresszív idióta nyilvánosságra kerülő hisztirohamát (Mi nem kerül manapság nyilvánosságra? Az interneten élünk…) felkapja a média és a maga céljainak megfelelően – mint az egyetemes meggyőződés véres pallosát – körülhordozza az országban. Lelkiismeretlen zugfirkász-tempó…

Ez alkalommal (is) a Hvg dobta a széles nyilvánosság elé valamelyik felháborodott tapolcai szülő szavait: „alsós gyerekeknek kellett végignézni a disznó darabolását, az egyik másodikos sírva mesélte, hogyan dőlt a leölt állatból a vér. Hogyan történhetett ez meg szervezetten, egy iskolában, az igazgató és tanárok közreműködésével?”

Az ügyről persze percek alatt kiderült, hogy már a kérdés is hazug.

Először is, nem dőlt a vér. Az iskola igazgatója szerint a „megbízható helyről származó” disznót már a vásárlás helyszínén leölték és kivéreztették, vagyis az iskola udvarán nem zajlott disznóölés. Másodszor: senkinek nem kellett végignéznie az állat feldolgozását. Aki akarta, megtehette. Harmadszor pedig úgy történhetett meg a remek kezdeményezés, hogy nyilvánvalóan hasznára válik a gyerekeknek. És ez fontos szempont egy iskolában…

Talán, ha a felháborodott szülőt is elvitték volna gyerekkorában egy disznóvágásra, akkor most nem kap rohamot a olyasvalamitől, a mi fajunknál természetes és magától értetődő.

Mi, emberek meg szoktuk enni az állatokat.

Ide másolok egy rövid, ám annál szebb idézetet:

„A malac-nép sí-rí; borju, bárány béget;
Aprómarha-nyáj közt van szörnyű itélet;
A fehércseléd közt a beteg se lomha:
Holmi kis vásárnál népesebb a konyha.
Egy cseléd vizet tesz félakós bögrében,
Mely ha forr a tűzön s nem fér a bőrében,
Akkor a baromfit gyorsan belemártja,
Tollait letörli, bocskorát lerántja.
Van, ki a kis bárányt félti izzadástul;
S bundáját lerántja, még pedig irhástul;
Más a vékonypénzü nyúlat szalonnázza,
Hogy csöpögjön zsírtól ösztövér csontváza.
Másik a malacot láng felett hintálja,
Szőrit kés fokával bőrig borotválja…”

Igen, ez a Toldi második énekében van. Kötelező olvasmány. Igaz, csak hatodikban. De azért nem árt, ha a gyerekek látnak ilyesmit. Nem nőhetnek úgy föl, hogy nem tudják, honnan származik, hogyan készül az étel, amit megesznek.

Az előző nemzedék idején az állatok feldolgozása a hétköznapi rutin része volt. Néhány hagyományosan nemes konyhában ma is természetes. Nyulat, baromfit, ha otthon nincs, akár élve is haza lehet vinni a piacról.

Mi, városi gyerekek a huszadik században már csak ritkán láttunk ilyesmit. Helyette a biológia órán békát boncoltunk. De a szomszéd kislány, amikor az iskolaérettségi vizsgálaton megkérdezték tőle, mi borítja a csirkét, azt felelte, hogy műanyag zacskó…

Aztán csodálkozunk, ha vegán lesz belőle, meg a zseniális puzséri vicc, a kismacskapörkölt ötletén felháborodó kényszeres állatvédő…

Valahogy az az érzésem, hogy itt kezdődik a safe-space igény, politikai korrektség, meg a genderfluiditás is. De ez csak egy érzés. Egy nagyon rossz érzés.


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

26 hozzászólás

  1. A disznóvágással nincs semmi gond. Ha ezt a libsik nem tudják megérteni akkor hülyék, mert azt hiszik, hogy magától terem meg a hús a hentesnél. A gyerek pedig biztosan nem sírt, mert amennyi vért néznek egy amerikai filmben, meg a gyilkolászós játékaikban sokkal jobban meg vannak edzve. A lényeg, hogy nem buborékban kell nevelni a gyereket, hanem megmutatni a való világot neki és az állatokat nem emberként tisztelni, mert azok csak állatok és azért vannak, hogy táplálékul szolgáljanak. PONT!

  2. Az ember(iség) vegyes táplákozásúnak alakult ki. Tetszik-nem tetszik! És csak (valamikor még) élő volt táplálékot fogyaszt (a növény is élő volt! a növények is reagálnak az őket érő külső hatásokra … vannak húsevő növények is).

    • Gáspár Anett

      Ugyanakkor ezek a kretének megengedik a gyerekeiknek, hogy horrorfilmeket, meg Jurassic Parkot nézzenek. 😀

  3. Colin MacLeod

    Én a facebookos véglényt Tóth Zoltánt vágnám fel Katanával pici darabokra, hogy érezze a törődést.
    Milyen budhisták verik egymást bottal halálra? Te sz@rfaszú retardált senkiházi. Mi a jó qrva anyádért ide írogatsz! Gondolom te ikrek vagy nyilas lehetsz! Azok ilyen érzelmi nyomorék pszicho vagy szociopaták, rosszabb esetben nárcisztikus személyiségzavaros elmebetegek.
    Az ilyen sz@rháziak mint ez a Tóth Zoltán nevezetű végtermék kihozza belőlem a John Wicket.
    Egyszer egy senkiházi, majdnem elütötte a két kutyámat, a fickó után mentem, és felelősségre vontam, hogy mit vágtázik lakóövezetbe, nem kért elnézést, nem érezte, hogy rosszat tett. Sőt még verte magát, hogy mit mászkálok két vizslával. Na akkor pofán vágtam, a felesége meg a gyereke is ott volt, csak azért nem vertem el.
    A disznóvágóknak! Titeket is majd lefog vágni a muszlim horda.
    Amúgy a qrva anyját mindegyiknek amelyik élvezi egy állat kivégzését, arra ejakuláltok, hogy vért szenvedést láttok. B@szátok szájba magatokat retardált véglények.

  4. Még azt hittem hirtelen, hogy Schilling felesége fekszik a képen igy forditva, keze lába az égnek. Ö mondta, hogy szokott meztelenre vetközni.

    • Az nem néz ki ilyen jól …

    • Schillingék tényleg így néznek ki, és számos országban Malitól Nigériáig akadnak vállalkozók, hogy megfelelő sütés-főzés után elfogyasszák mind a kettőjüket.

    • Gáspár Anett

      Nincs az öltönynadrágján legalább két zseb… Schillingnénél nem nyerő…

  5. homoródkarácsonyfalváért

    Áldott karácsonyt a fórumtársaknak és a szerzőknek is! Isten áldjon meg benneteket!

  6. Szegény szerencsétlen Colikás McGárgyult! A legszebb példája azoknak a perverz köcsögöknek, akik mindent a maguk szerencsétlen frusztrált szexizmusukon keresztül néznek. Az ilyen retardált, rejszolásba belezavarodott faszparasztok nem tudnak különbséget tenni a jelenségek között. Amiről 13 évesen már kiégett agyuk nem tud, az nincs (Szöultól Srí Lankáig az ezredforduló környékén, tehát amikor még az apja faszával túrt a szarba, gyönyörű képeket lehetett látni a vérző fejű narancssárga csuhás túlélő boncokról. A többi boncot boncolták.)
    A békés buddhisták a (tamil) keresztényeket és a (rohingya) muszlimokat is holtan szeretik.
    Szerencsétlen fotelharcos alighanem el is hiszi, hogy a kis pöcsén kívül mást is vert már. Ez a biofűtől lehet neki.

  7. „Szeresd felebarátodat /értsd: embertársadat/ mint temagadat.” Tehát aki gyűlölködik a másként gondolkodókkal az egy beteg elme.

  8. Valóban szép vers. Aki megnézte az Ázsia Expresszt a tévében az látott skorpió sütést és evést is. A kínaiak szeretik a kutya- és a patkánysültet. Nincs már patkány Kínában, ha mégis, annak nem lesz hosszú élete. Az
    tényleg szép dolog, hogy odahaza megeszik a csúnya patkányokat, de itt Magyarországon ne velem etessék meg a hazai populáció tagjait. Azt viszont megengedem nekik, hogy ők megegyék, ha már a bábolnaiaknak nem sikerült teljesen a patkánymentesítés.
    Tehát a polip, csiga, gyík, kígyó, giliszta, skorpió, pók, patkány, stb. húsának elfogyasztását hagyjuk meg a derék ázsiai népeknek, a vadonban élő feketéknek.

  9. Azon csodálkozik az ember, hogy ezek ketten még felmernek lépni a kollegák és az emberek elött. Ez a Scillingné még dührohamot kapott a TV.-be. Szerintem ez az asszony egy közveszélyes, lehet hogy pont akkor jött ki a dühöngöböl. Schillingnek meg mániája ez a gatyára vetkezés. Azt beszélik, hogy mindketten agyilag ütödöttek, az asszonyra a multkor kikellett hivni a mentöket és kényszer zubbonyt adtak rá amig megnyugszik.

  10. Miskolczy József

    Kérem, lehet haragudni a vadászokra… nincs törvénybe foglalva, hogy szeretni kelljen őket. De mielőtt valaki nagyon beleáll a vadász-gyűlöletbe, ugyan olvasson el előbb néhány Fekete István könyvet.

    • Gáspár Anett

      Genderéknél tiltott. Sőt, letiltották a legnagyobb megosztóról a Bánhidi Lászlóval forgatott, eredeti sorozatot, és egy gányolt izét raktak fel helyette, amit egy amatőr a Sorstalanság főszereplőjével készített. Olyan felháborodás övezte, hogy letiltották a hozzászólásokat is. Szegény Fekete István, még most is indexen, még most is hamisítják. Ennek a neve: kultúracsere.

  11. Jobbágyok újmódi hülyesége, mert most már szólhatnak. Szóljanak, fecsegjenek, míg tehetik!

  12. I like juice

    Ízlés dolga, hogy ki mit eszik. De halott állatok feldarabolása és feldolgozása tényleg nem iskolás gyerekeknek való, hanem hentestanoncoknak.

  13. Nagyon helytelen megközelítés, hogy(/ha) a vegetáriánizmust és a kapcsolódó irányzatokat összemossátok a gender-ratyli-szivárványos fossal.
    Isaiah (Ézs[a]iás) könyvében meg lehet lelni, hogy az előbbi célkitűzés, míg az utóbbi utálatos az Úr előtt.

  14. Simlock Flags

    Épeszű ember nem eszi meg a rokonait.

  15. Gáspár Anett

    „„alsós gyerekeknek kellett végignézni a disznó darabolását, ”

    Barom!

    Kisgyermek korom óta, minden évben disznóvágás volt a nagyszüleimnél. Minden alkalommal, mikor meglátogattuk őket, előttünk fogta be a három csirkét és vágta el a nyakukat, folyatta a vérüket, sütötte, főzte a finom rántott csirkét, a finom húslevest.
    Ezek a szülők már csápos, tápos, flaszteron nevelkedett korcsok.

  16. Gáspár Anett

    A fiam egyik osztálytársa egyszer azt kérdezte az anyjától, hogy a disznónak is nejlonzacskóban terem-e a szíve meg a mája, mint a csirkének.
    Na, ilyen szerencsétlen, tudatlan gyerekeket nevelnek immár a több generáció óta a természettől elszakadt nyomorultak.
    Amúgy, de, igen! Az „erdei iskola” programban be kellene mutatni, hogy hogyan ölik le a csirkét, a bárányt, hogyan dolgozzák fel. Ez a természet rendje!!!
    Ha a gyereket elszakítjuk a természettől, akkor traumának éli meg azt, ami természetes, és természetesnek azt, ami idiotizmus (pl. a gender stb.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük