A független, objektív sajtó legendája


Szeretném gyorsan leszögezni, hogy sem független, sem objektív nem vagyok. És újságíró sem. Ez ugyebár egy indulatblog, ahol igyekszem kerülni még az objektivitás látszatát is. Vannak érzelmeim, kötődéseim, szimpátiáim, valamint szembe kellene néznem a feleségem haragjával, ha jót írnék a liberálisokról. A  Simicska? Ugyan, ti semmit sem tudtok a tulajdonosi befolyásolásról.

Objektív ugyan tudok lenni, de mit érek vele, hiszen nem ugyanabban a világban élünk. És még jóindulatú is vagyok. Tényleg elhiszem nektek, hogy szerintetek jó ötlet néhány százezer fiatal mohamedán férfit befogadni Magyarországra és azt sem vonom kétségbe, hogy szerintetek jó ötlet, hogy a fiatok vagy a lányotok majd maga döntse el (gondolom a CEU-s diplomája megszerzése után), hogy fiú vagy lány akar lenni, és persze a műtétet meg fizesse a TB.

Elfogadom az ilyesfajta meggyőződéseket. Tolerálom is, hiszen még csak nem is ötlik fel bennem, hogy robbantgassak. De azt meg nektek kell elfogadnotok, hogy ezek miatt teljesen hibbant hülyének gondollak benneteket.

Ha meg rosszindulatú vagyok, akkor azt gondolom, hogy mindezeket a hülyeségeket azért támogatjátok, mert jól meg lehet élni belőle és ti is rosszkedvűek lennétek, ha a fiatok egy nap fütyi nélkül jönne haza.

De maradjunk a jóindulatnál.

Orbán Viktor valamikor a 2002-es zakó után azt találta mondani, hogy korrekt lenne, ha a közszolgálati tévé egyik csatornája kormánypárti lenne, a másik meg az ellenzéké lehetne. Erre mondta a Megyó, hogyha Orbán médiát akar, vegyen magának. Szerintem baloldali újságírók ezért rendszeresen megpokrócozzák azt a hülyét, hiszen Orbán megfogadta a Megyó tanácsát és vett magának.

Ugye milyen fura, hogy a másik oldalnak is méretes sajtója van és innentől rátok is egyre több piaci törvény vonatkozik? Ugye milyen pocsék, ha mondjuk a Simicska veszi meg a lapot? De jó indulatú vagyok, nem kárörvendek, habár szenteltvizet kellett locsolnom a monitoromra, mert az elkezdett füstölni, amikor a következő sorok megjelentek rajta:

„Az idén márciusban alapított Magyar Fejlődésért Alapítványé (MFA) lett az Indexet tulajdonló részvénytársaság, így a hírportál mostantól a független szervezeté – tudta meg a hvg.hu. Régóta mentek a találgatások, vajon meddig tud ellenállni a kormányhoz közeli médiaúthengernek a legnagyobb portál, de úgy tűnik, megtalálták a megoldást a befolyástól mentes működés biztosítására.” (HVG)

Hadd kérdezzem meg tényleg maximális empátiával, hogyan tettetek szert erre a rettenetes hőálló arcbőrre?

Kétféle média van. Ilyen, meg olyan. Az emberek olyat olvasnak, meg olyat is írnak, amelyik megfelel a világképüknek. Magyarországon a rendszerváltás után majd húsz évig viszont olyanokat olvastak és néztek, amelyek liberális szócsövek voltak, mert nem volt más.

Hatalmas tockos, hogy már nemcsak a tényeitek uralják a piacot, hanem mások is behozhatják a sajátjaikat. Legyetek üdvözölve a mi világunkban.

A magyar piac láthatóan képtelen eltartani egy mértékadó független újságot, amely úgy független, hogy innen is meg onnan is érdemes és élvezetes olvasni. Illetve el tud tartani, hiszen az Index pont ilyen volt néhány évig, kb. Uj Péter távozásáig, aki elment, hogy egy ocsmány liberális olvashatatlan szemetet csináljon a 444-nél és az Index is pillanatok alatt oda züllött, ahol most találjuk.

Nem a Fidesz tette tönkre, ti csináltatok belőle egy vonalas bulvár Népszavát, egy olyan trutyit, amelyben már a csajos blogokban is szétretusáltak a lányok. Pont jó helyen vagytok a Simicskánál.

Viszont talán jó ötlet lenne, ha mostantól befejeznétek az erkölcsi kioktatásunkat. Ha erkölcsről akartok beszélgetni, ott a Lajos, aki az összeesküvés-elméletek szerint (biztos igaz, mert ezt én terjesztem) a Viktor embere és csak a teljes sajtópiac megszerzése miatt kénytelenek titokban találkozgatni egy búvárharangban.

Ja, és nem mondtam igazat az előbb, ha az Index maradt volna liberális, de mértékadó és középre pozicionálva magát teret adott volna továbbra is a józan észnek és a jobbos véleményeknek is, akkor ma is olvasnánk és eltartaná a normális magyar olvasó kattintgatása, és lenne pozitív hatása is a közéletre nem csak a napi szisztematikus rombolás. És akkor nem lenne most saját oligarchátok.

Higgyétek el, meg tudjátok majd szeretni ezt a Nagy Testvért! Eddig is ment.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

12 hozzászólás

  1. Grat! Szórakoztató írás.

  2. A búvárharang,alighanem igaz.
    Rendszeresen itt szoktak találkozni Baján a Híd tövében.
    Beszéltem olyan harcsával,AKI lehallgatta Őket.

  3. Tényleg ettem ilyent,csak nem mukibőrben.

  4. Feher Zsolt

    Hät pont ez a velemenyem nekem is a magyar ujsägiräsrol.Független olyat meg nem lättam es nem olvastam max humoros erdekes stb de független.

    • Nos, független az, aki nem igazodik vélt vagy valós elvárásokhoz. Az, hogy valaki a saját meggyőződésének vagy világlátásának megfelelően interpretál dolgokat, nem jelenti azt, hogy nem független.
      Főleg blogok esetében tűnik elég nyilvánvalónak, hogy a szerzők más személy befolyásától függetlenül írnak.

  5. Úgy jó 30 éve ippeg, hogy a negatyv visszacsatolás szükségessége „elméletemet” elővezettem Mészöly Miklósnak. Aki meg is értette – szemben Megyóval és a hason szőrtelen követőivel. Akik még a Megyó sajátságos értelmi szintjét se érik el.
    Jó, nagyképű, tudom. De ez az egész végül is csak arról szól, hogy haladunk egy egyensúlyi állapot felé. Az ún. média-viszonyokban” is. Ami ugye a hagemóniához szokott „piaci viszonyosoknak” CEJUstól, szaroszostól, „demokratrástól”, „fékestől, ellensúlyostól”, no meg „joguralmastól” nem tetszik …

  6. Frappáns, tömör, talált.

  7. Attól mert az ember kötődik egy ideológiához, még törekedhetne arra, hogy tényszerűen, érvekre támaszkodva mutasson be egy témát.

  8. Kedves P.A.!
    Ez k. jó írás, gratu!
    Egyébként a daganat és a liberális között az a különbség, hogy daganatban van benignus is.
    Áldás!
    Z

  9. Valóban más világban él a szerző, méghozzá egy virtuális világban. Innen indít:
    „szerintetek jó ötlet néhány százezer fiatal mohamedán férfit befogadni Magyarországra” és „fiú vagy lány akar lenni, és persze a műtétet meg fizesse a TB”.
    Az a baj, hogy ilyen nincs. Ezeknek semmi köze a liberális eszmékhez és gondolkodáshoz. Csak a szerző képzeli oda. Ha valakitől esetleg hallotta, akkor azért mondhatta, hogy őt bosszantsa.

    Ha innen indít, akkor vajon melyik szemüvegemmel olvassam tovább?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük