Tisztelt huszonhat értelmiségi!


Miután a minap nyílt levélben szólították föl a világ proletárjait az ellenzéki pártokat az egyesülésre, engedjék meg, hogy figyelmeztessem önöket az aláírásukkal sajátjukként azonosított szövegfolyam mögül kisejlő, aggasztó demokráciadeficitre.

Aki ugyanis a választás legfontosabb eredményének nem a népakarat megnyilvánulását, hanem a „mostani kormány eltávolítását” tartja, s azért szorgalmaz összefogást, mert az ellenzéki pártok „külön-külön egyikük sem képes” erre, az nem demokrata.

Aki a nyilvánvaló közvéleménykutatási adatok ellenére is azt képzeli, hogy „a változást sürgető állampolgárok akaratának érvényesülését” az ellenzéki pártok elkülönülése, s nem egyszerűen az a tény akadályozza, hogy ők vannak kisebbségben, az nem demokrata.

Aki azt állítja, hogy a jogállami keretek között lezajló, demokratikus választás „egyetlen esélyünk a demokratikus jogállam rendjének helyreállítására”, az hülye.

Aki úgy véli, hogy a demokratikus választás eredménye nem a jól, vagy jobban kormányzott ország, hanem az ellenoldal „elszámoltatása”, az nem demokrata.

Aki a 2010-es, 2014-es és az előttünk álló 2018-as demokratikus választások eredményét „országos szégyennek” nevezi, az nem demokrata.

Aki úgy véli, hogy az elmúlt, illetve most múló kormányzati ciklusokban az egyik politikai szereplő által megszerzett demokratikus felhatalmazás ténye „rossz fényt vet ellenzékére is”, az nem demokrata.

Aki arra ösztönzi a pártokat, hogy azok „biztassák választóikat, hogy” ne az általuk megismert és helyesnek tartott, pártprogramokra, ne a hitelesnek tűnő jelöltekre, azaz ne a lelkiismeretük szerint voksoljanak, hanem „választókerületenként egységesen a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzanak”, az nem demokrata.

Aki a demokratikusan megválasztott és demokratikusan leváltható párttal szemben népfrontpolitikát hirdet, az nem demokrata.

Aki csaknem harminc évvel a rendszerváltás után, a széleskörű polgári jog alapján álló, megkérdőjelezhetetlenül demokratikus országban „új pártállam kiépülésének” rémével riogat, az nem demokrata.

És végül fontos megemlíteni azt is, hogy aki okos elemzés, értelmes gondolat, mély megértés helyett pártbrossúrák lapos lózung-gyüjteménye szerint látja a valóságot, az nem értelmiségi.


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

20 hozzászólás

  1. Realista Pista

    Ratius, te soha nem leszel azon a szellemi vagy erkölcsi nívón, hogy bármit is mondhass ennek a 26 értelmiséginek.

    • Paranoid Android

      Ez teljesen így van!
      Soha nem bírna annyit inni, hogy oda süllyedjen!:))))

    • Gáspár Anett

      Liberálisként immár 30 éve szakmányban antiszemitázni, rasszistázni, a Fidesz-kormányt a Jobbikkal való paktummal rágalmazni, majd sírva könyörögni az újnyilas Jobbiknál a paktumért, ez a ti „erkölcsi magaslatotok”? 😛
      Ratius valóban nem lesz azon a nívón. De rajtatok kívül senki.

    • Péter Pál

      Ezek neked értelmiségiek ????
      Ez az alja primitív bolsevik söpredék.
      Primitívek, műveletlenek és egyszerűen csak élősködő senkik.
      Tán még olvasni és írni sem tudnak.

    • Az Realista megállapítás ,hogy te Pista a népbelövető ,tolvaj ,hazug Helleredék balliberális MSZP-SZDSZ-DK szintjükön vagy.

  2. homoródkarácsonyfalváért

    Aki pedig láthatóan megőrül abba, hogy nem a bolsi fajtája van hatalmon, az nem ember.

  3. A 26 “értelmiségi” saját szakmáján belül (egy-két kivételtől eltekintve) keveset tett le a tudomány akadémiai szintű asztalára.
    Inkább politikusok ők, de mint ilyeneket elfújta a szél. Nem tudnak olyat mondani amely igazi érdeklődésre tartana számot. Ezért írogatnak alá.

  4. Gáspár Anett

    Ki állította róluk, hogy ők demokraták?
    Az ultraliberál-fasiszta koalíció: az MSZP-SZDSZ kormány Gyurcsány vezényletével demokratikusan, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját ünneplő, hazafelé induló magyar állampolgárokra és a békésen sétáló, a sörözőkben beszélgető turistákra rontott, szabályos rendőrterrort vezényelt le idegen (!!!) rendőrök segítségét híva!!!
    Ki állította, hogy ők demokraták? Ők maguk sem.
    Azok, akik aláírták ennek a vén, kaffogó kreténnek a felhívását, azok kussoltak, amikor pl. Konrád Orbán Viktor és felesége kivégzésével fenyegetőzött a nagy nyilvánosság előtt.

    Soha ne jöjjön vissza az MSZP-SZDSZ diktatúra!!!!

  5. A picsába, már megint igazad van. Azt hiszem ez gyűlölöm az ” ellenzéket” . Mert ” ugyanaz a duma tigiri télen nyáron” , és tényleg csak az érdekli őket, hogy ne legyen ellentmondás a rohadék világképükkel szemben.
    Szégyen, gyalázat, hogy ha Orban és a Fidesz tényleg diktatúrát, rendőrállamot akarna, esély se lenne megakadályozni. Ezek nem megvéve vannak (©soros, akinek egyetlen pozitívuma, hogy a ” holokauszt vallás” ellen van) , hanem ennyire ostoba, pribék brigantik.
    / Itt szeretném megjegyezni, hogy Gyutcsany Őszödi beszéde második oldalán, ahol arról próbálja meggyőzni a gyökereket, hogy ne a saját pecsenyet sütögessék, valahogy elsikkadt. Értem én, hogy Fletó olyan, amilyen, de a maszop – szadesz mezőnyben messze a legtisztessegesebb.

  6. Szerintem elég, ha Tilla egyesül Hellerági nénivel

  7. Rabló Idő

    A híres, libsi „demokraták” „Hazafiatlan Népfrontba” tömörülnének a Fidesz „autokráciája” ellen.

    Ha nem övék a hatalom, akkor nekik már nem is kell a rendszerváltozással kivívott „plurális” (többpárti) demokrácia.

    Kétpártrendszert akarnak a „sokszínűség” eddigi bajnokai (valójában egyetlen pártot – a magukét). Visszasírják a régi szép időket, csakhogy a Fidesz a saját fegyverüket fordította ellenük: a médiát és a klientúrát.

    Rajtuk már csak külföldi megszállás segíthet. Jó lenne fölfegyverezni a hazafiakat, akik mögül kihátrált a Jobbik (MÖM, Erő és Elszántság, Új Magyar Gárda, HVIM). Novák Előd reaktiválhatná magát.

    • Amúgy Előd ( amennyit láthatok belőle) , tisztességes ember. Van valami videó, ahol ellentüntet, azt mondja a Pintérségnek: „Novák Előd vagyok, a Jobbik parlamenti képviselője, lemondok a mentelmi jogomról” .. és a rohadékok ( ez pártfüggetlen, A.C.A.B.) , már viszik is.
      Szóval kurvára a másik oldalon áll (tőlem), de tisztességes.

      • Gáspár Anett

        Miben? Látom, te bedőlsz a blöfföknek.

        Mindegyik ugyanannak a szürkesakál falkának a tagja.

    • Gáspár Anett

      Novák Előd sem különb. Ne légy naiv. A felesége Vona jobbkeze.

    • Gáspár Anett

      Rabló Idő / ampr40!

      Máskor, ha két különböző nicken akarsz pártpropagandát nyomni, akkor legalább figyelj oda, hogy ne legyen azonos a két hozzászólásod írásképe, központozása és stílusa. Gyakorold, mire vége a kampányidőszaknak, talán menni fog. 😛

  8. Ecsenyi szegény nem CEO-s hanem SzeFós.

  9. SZERETNÉM TUDNI, HOGY BOD PÉTER ÁKOS, KUPA MIHÁLY ÉS A TÖBBIEK MIKOR, MILYEN INTÉZKEDÉSÜKKEL SEGÍTETTÉK A NEMZETET?

  10. Az a zsidó származású Heller Ágnes ,Soros György egyik itteni helytartója együtt Konrád Györggyel és a többi balosan liberálisaikkal a zsidókat ,így őket is és cigányokat gyűlölő Jobbakkal is képesek összefogni.

  11. Muki javaslatával EGYETÉRTEK és másokat is kérek e javaslat támogatására.A javaslatot itt idézem”SZERINTEM ELÉG HA TILLA EGYESÜL HELLER ÁGINÉNIVEL”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük