Politikai földcsuszamlás, elképesztő következményekkel


Igyekeznék tartózkodni a túlzó lelkesedéstől, de nem rejthetem véka alá örömömet: nagyon úgy fest, komoly pofont kapott a merkelizmus a német választások során. Rácáfolva az előrejelzésekre, a politikai karantéba zárt, Alternatíva Németországnak mozgalom lett a harmadik erő, úgy, hogy az elemzők szerint egymillió eddigi „nemszavazót” mozgósított, és egymillió szavazót vett el a CDU-tól.

Politikai földcsuszamlás a javából, elképesztő következményekkel.

Baloldali biopolitika

Különös, hogy egyelőre a mainstream média – hazai és külföldi elemzők egyaránt – tartózkodik attól, hogy a nyilvánvaló következtetéseket levonja. Talán sokan még azt hiszik, hogy az AfD elképesztő sikerének nem lesznek következményei. Pedig nehéz elképzelni, hogy minden úgy folytatódik Németországban, ahogyan eddig haladt.

A rendkívül éleslátó és meglepően gyorstollú Tamás Gáspár Miklós az egyetlen, aki felismerte a merkeli vonal súlyos vereségét. Javaslom mindenkinek, hogy elolvassa, akkor is, ha jeles filozófusunk következtetéseivel képtelenség azonosulni.

Ettől függetlenül azonban érdekes a cikk, mert a szerző több lényeges összefüggésre rámutat. Azt írja például, hogy a „szövetségi kancellár – a szokásos trendkövető stratégiájával – a „családpolitikában” (dzsenderpolitikában: melegházasság), a környezetpolitikában és a bevándorláspolitikában hajtott végre egyértelmű baloldali fordulatot: ez a három biopolitikai tényező váltotta ki egy 30-40 százalékos, szignifikáns kisebbség elégedetlenségét.”

Összevetve azt a felvetést azzal a ténnyel, hogy kimutathatóan a baloldali biopolitikától (de jó szó!) megrémült választók segítették jelentőségre az AfD-t, nyilvánvaló, hogy ezekben a kérdésekben lesz változás a jövőben.

Európában elképzelhetetlen

Az Alternatíva vezetői mindjárt első nyilatkozataiban megígérték, hajtóvadászatot fognak indítani Merkel ellen, akit a német problémák fő felelősének tartanak. Az AfD egyik első lépése lesz, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a kancellár menekültpolitikája miatt. Alice Weidel, az AfD kampányát vezető egyik csúcsjelölt a ZDF országos köztelevíziónak – Merkelre célozva – azt mondta, a vizsgálóbizottság nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek a jogsértéseivel.

Tegyük hozzá – anélkül, hogy különösebben ismernénk a német jogrendet – Európában elképzelhetetlen olyan jogi környezet, amely megengedné, hogy százezerszámra érkezzenek betolakodók egy-egy országba. Ami menekült-ügyben Németországban történik, az nyilvánvalóan jogsértő gyakorlat, s ennek egyértelmű felelőse a kancellár, aki nem pusztán elhanyagolta feladatait, de egyenesen utasított a törvények megkerülésére.

Megjegyzem, szemben a német, olasz, osztrák, görög gyakorlattal, az egyetlen kormányzat, amely betartotta a nemzetközi megállapodásokból eredő kötelezettségeit, azaz igyekezett a lehető legkifogástalanabb módon eljárni, nos, ez éppen Magyarország.

Persze az kevéssé valószínű, hogy az AfD-nek sikerül bíróság elé állítani Merkelt és bűntársait, magának a témának a napirendre tűzése föl fogja forgatni a német közpolitika viszonyait.

Nem lehet többé tagadni

Hasonlóan elementáris hatása lesz annak a ténynek, hogy az Alternatíva parlamenti szerepvállalásaival a sajtónyilvánosság elé tudja emelni témáit. Azokat a témákat, kérdéseket, és nagyon is súlyos problémákat, amelyeket most eltakar a „wilkommenskultur” idiotizmusa és a „wir schaffen es” hurráoptimizmusa.

Az Alternatíva parlamentbe kerülésének köszönhetően nem lehet többé letagadni a migráció okozta problémákat, nem lesz megkerülhető a bevándorlókkal kapcsolatos ezernyi kérdés. A német sajtónak el kell szakadnia attól a tendenciózus, torzító ábrázolásmódtól, amelyben a terrorizmus és a bevándorlás között nem felismerhető az összefüggés, amelyben a hétköznapi agresszió növekedése és a migránsok jelenléte között nincs kapcsolat, amelyben csak egyféle valóság van, Merkel asszony biopolitikai narratívája.

A vicces az lesz, hogy a nyilvánosság változása nemcsak azért kedvez majd az AfD-nek, mert témái megszabadulnak a cenzúra terhétől, hanem azért is, mert az elhallgatás helyére a konfrontációt kell majd állítania a merkel-pressenek. Olyan konfrontációt, amelyből az AfD nem jöhet ki vesztesen.

A józanság pártja

A kormányközeli német média magatartása ugyanis nem lehet más, mint az, ami ilyen esetekben a globális sajtó szokványos működésmódja: Az AfD híveit mindennek el fogják mondani, aminek el szokták mondani a kulturális baloldal idiotizmusával szemben álló józan többséget. Ha eddig nem derült volna ki, most majd világossá válik, hogy az Alternatíva hívei fasiszták, rasszisták, etnocentrista fehér fajgyűlölők, elmaradott, ciszheteró hímsovinoiszták, vidéki bunkók, a rendszerváltás és/vagy globalizáció vesztesei, igazi lúzerek…

Olyanok, mint mi magunk is vagyunk.

Miközben ezek az emberek egyszerűen normálisak, és normálisak szeretnének maradni. Olyan emberek ők, akiket nem fertőzött meg az elmúlt évtizedek, „biopolitikai” ámokfutása, akik nem hisznek a merkeli-újbaloldali genderpolitikában, környezetpolitikában és bevándorláspolitikában. Olyan emberek, akik a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek boldog Európájában hisznek, annak világos és ésszerű szabályaiban, gyarapodást segítő gazdaságpolitikájában, szabad szerelmében, FKK-strandjában és hasonló, vidám leleményeiben.

Ha pedig mindezt, azaz a hétköznapi normalitást újra és újra lefasisztázza a merkel-média, akkor nagyon sokan fogják úgy érezni, hogy az a fasizmus, ami szitokszóként kerül elő újra és újra, nem is olyan rettenetes dolog. Sőt, nagyon is vállalható…

Éppen úgy vállalható, mint a döntés: legközelebb is érdemes lesz az Alternatívára, a normális, boldog, józan Németország pártjára szavazni.


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

Mit csináljunk, ha egy elmebeteggel hoz bennünket össze a sors?

  Természetesen ennek a felvetésnek semmiféle aktuálpolitikai vonatkozása nincs, talán csak az elmúlt néhány nap benyomásai …

7 hozzászólás

  1. „Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.” – Voltaire.
    ***
    Nos, erre nem számíthatnak.
    AZ EGÉSZ NÉMET SAJTÓ, még azok is amelyikek állítólag jobboldaliak (ilyen egyébként nincs) ellenük lesz.

  2. Orbán bevezethetné minden idők legliberálisabb médiumtörvényét, ahol minden vélemény s gondolat szabad s korlátlan. Ahol a tévé, a rádió, a net, veszélyes töltött fegyver lesz, s a vásárló felelőssége lesz, hogyan mikor használja, elzárja vagy nem. Ezzel a módszerrel, nem kell többé korhatár s moderáció, minden létező közösségi oldal, maga a tévé, a rádió, a net szabad lesz s korlátlan. Csak a hivatalos újságírást kötelezi, a hír és a tények, valamint a vélemények s gondolatok szabatos megkülönböztetése. Mindenki más, azt mond és gondol, ha a vélemények alatt tette ezt, amit akar. S azt néz, azt terjeszt, amit akar. Nincsen többé tiltott anyag, s az lesz a bűncselekmény, ha valaki törli a másikat, vagy meghamisítja, mint a komcsik Móra Hannibál tanár urát. Szabó Dezsőt, vagy Kosztolányit. Magyarország az első nemzet lehet, mely sikeresen ellene mond, a piszidumás vélemény s gondolatterrornak, s példát mutathat németnek vagy franciának, az EUnak.

  3. Orbán bevezethetné minden idők legliberálisabb médiumtörvényét, ahol minden vélemény s gondolat szabad s korlátlan. Ahol a tévé, a rádió, a net, veszélyes töltött fegyver lesz, s a vásárló felelőssége lesz, hogyan mikor használja, elzárja vagy nem. Ezzel a módszerrel, nem kell többé korhatár s moderáció, minden létező közösségi oldal, maga a tévé, a rádió, a net szabad lesz s korlátlan. Csak a hivatalos újságírást kötelezi, a hír és a tények, valamint a vélemények s gondolatok szabatos megkülönböztetése. Mindenki más, azt mond és gondol, ha a vélemények alatt tette ezt, amit akar. S azt néz, azt terjeszt, amit akar. Nincsen többé tiltott anyag, s az lesz a bűncselekmény, ha valaki törli a másikat, vagy meghamisítja, mint a komcsik Móra Hannibál tanár urát. Szabó Dezsőt, vagy Kosztolányit. Magyarország az első nemzet lehet, mely sikeresen ellene mond, a piszidumás vélemény s gondolatterrornak, s példát mutathat németnek vagy franciának, az EUnak….

  4. Rabló Idő

    Nyíltan ugyan kevesen ismerik be (mint Bayer Zsolt), hogy a MIÉP bejutása az Országgyűlésbe – Csurka Istvánnak köszönhetően – az első Fidesz-kormány számára elkerülhetetlenné tette a Szabó Dezső nyomán továbbfejlesztett és hirdetett nemzeti radikalizmus megismerését.

    Ez az ideológiai alapvetés köszön vissza a második-harmadik Fidesz kormány „illiberális” bel- és külpolitikájában (részben a gazdaságpolitikájában is). Az antiszemitizmus vádakat ügyesen hárították el magukról – egyrészt aránytalan pénzosztással-hollóetetéssel, másrészt a a közmédia átállításával.

    Ezzel sikerült nekik az, ami Csurkának nem: kihúzták a nemzettől elidegenedett kül- és belföldi globalista libsik egyik méregfogát. A másik méregfoguk a nemzettelen emberek jogainak számonkérése nemzeti kormányokon. Ezt az önmagának ellentmondó paradoxont eleve lehetetlen semlegesíteni. Ez ellen a libsi méregfog ellen csak a Magyarok Istenének „nemzeti védőoltását” lehetne adni, majd az egész ideológiai kígyót kihajítani a számára egyébként is idegen környezetből.

    Az AfD-nek nincs nemzeti radikális ideológiája, a németség allergiás mindenféle „nemzeti védőoltásra”, de az újszövetségi alapon álló egyházak egyetemessége amúgy is kizárna mindenféle „nemzetek Istenére” való hivatkozást.

    Az AfD kampánypárt, még a MIÉP-nél is lejjebb végzi.

  5. Nem hiszem, hogy bármilyen felvetését az AfD-nek le lehetne söpörni azzal, hogy nácik.
    Kiderült, hogy a király(nő) meztelen és egyre többel hisznek a kisinasnak.

  6. FACEBOOKON egyre diktatórikusabban törlik a migránsok betelepítését véleményező ,valósan bemutató írásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük