Húshagyók és valósághagyók


Aljas lopakodással fészkeli be magát az idiotizmus hétköznapjainkba. Ami tegnap még magától értetődő természetesség volt, az ma megbélyegzett elhajlás, holnap pedig bűncselekmény. Könnyen vesszük a jelen hülyéit, mert azt gondoljuk, úgysem jutnak soha odáig, hogy marhaságaikat ránk kényszerítsék. De meglehet, rövid emlékezetünk áldozataivá leszünk.

Valóra váló szürreáliák

Sokáig azt hittük, veszélytelen idióták, aztán egy rút, esős napon arra ébredtünk, hogy börtönbe zárnak, ha nem olyannak látod a múltat, ahogyan ők látják, ha tagadni merészeled traumájuk okát.

Sokáig azt hittük jámbor elmebetegek, aztán egy sötét délután kiderült elveszítheted állásodat, ha nem azokat a szavakat használod, amiket ők megfelelőnek gondolnak, ha négernek nevezel egy négert, vagy buzinak egy homokost.

Sokáig azt képzeltük, csak a South Park szürreális világában történhet meg az, hogy kiemelik a családodból a fiadat, ha baromságnak tartod zavaros genederidentitását. Aztán egy baljós napon Kanadában törvény lett belőle.

Sokáig bíztunk abban, hogy végleg elmúltak azok az idők, amikor isten nevében gyilkos indulattal támadhattak ránk a megszállottak, ám ma már szinte hétköznapi eseménynek számít, ha Allah Akbár kiáltással próbálnak kibelezni agresszív őrültek.

Magánügyből közbolondéria

Aljas lopakodással fészkeli be magát az idiotizmus hétköznapjainkba. Ami tegnap még magától értetődő természetesség volt, az ma megbélyegzett elhajlás, holnap pedig bűncselekmény. Nagyanyáink idején, ha túl sok kismacska született, egy vödör víz és némi elszántság jelentette a megoldást. A harapós ebet láncon tartani éppen olyan természetes volt, mint a csirke nyakának elvágása, vagy – ahol erre volt idő és energia – a liba tömése. Ma mindez bűnös állatkínzás.

Szüleink ifjúságának idején még nem tartottak a hülyéknek és a torzszülötteknek önálló olimpiát. Furcsának is tűnt volna a nyomorékok testi kvalitásait ünnepelni. Akkoriban még nem volt safe space, legföljebb elküldtek az anyád kínjába, ha megsértettél valakit…

Nem folytatom. Egyikről sem gondoltuk soha, hogy a közröhelyszerű magánelmebajból közügy, majd közelmeháborodás, törvény és szankció kerekedik.

Eszement empátia

Mindezt annak kapcsán írom, hogy a minap aktivista futóbolondok szomorú közösségével találkoztam. Egy téren ácsorogtak bárgyú tanácstalansággal. Méretes mozivászon állt csoportjuk közepén, s a vásznon gonosz film pergett szenvedő állatokról. Az aktivisták maguk plakátnak öltöztek, s a mellükön viselt feliratokkal étkezési szokásaim megváltoztatására próbáltak rávenni. Arra, hogy ne egyem meg az állatokat.

Nem részletezem a vegán szekta jelszavait, ámokfutásának ízeit, zamatait, csak emlékeztetni szeretnék: eredetileg minden hasonlóan ütődött ügyről azt hittük, veszélytelen bolondéria. Emberségünkre, megértésünkre, belátásunkra, empátiánkra hivatkozva kértek tőlünk valami apróságot, s a sok ostoba szekta-szabály – megtagadva a létezés természetes valóságát – mára gúzsba kötötte a hétköznapok józan rendjét.

Tartok tőle, hogy egy napon arra ébredünk, betiltották a húsfogyasztást.


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

19 hozzászólás

  1. Először a csirkepörit veszik el, utána kötelezővé teszik a melegedést is? Szegény gyermekeim!

  2. Nyugodtan tiltsák be a növények fogyasztását,mert ők is élőlények.

    • Csengeri Krisztina

      Neked meg a kommenrelést-ahhoz ész is kell.Mellesleg sokkal több növényt pusztítanak el az állatok etetése vagyis a húsipar miatt.Ja és ha te olyan ostoba vagy,hogy tövestől eszed a paradicdomot vagy kivágod a fát az almáért,akkor az a te bajod.Meg a búza is halott,mikor learatjàk.

      • És a halott búzát,akkor miért vetik el?
        Szerencsére a mezőgazdasághoz értőknek több esze van,mint kendnek.
        Úgyhogy eredj reszelgesd a növényeidet hűvös halomba,és ne példálózzál az eszeddel,mert azzal nem kellene.

  3. egy-sanyi_a_sok_közül

    Oszt mit akarnak enni adni majd a ragadozó háziállatoknak ezek a nagyonmarhák? Ez csak egy kérdés a felmerülő sok közül…

  4. Nyugalom! Téged az nem fenyeget.

  5. A Monty Python a bűnös, ők találták ki az egészet …

  6. Le a kalappal – végre valaki leírta azt, amire sokan már gondolni sem mernek.

  7. a nyers koszton élők meg síratják a fótt répát ,szegény répácskák: D nagy az isten állatkertje és a kerítés is alcsony.

  8. KONDOROSI GYÖRGY

    …………MINDENÜTT, MINDENT EGYRE INKÁBB EGY IDIÓTA KISEBBSÉG SZABÁLYOZ. IRÁNYÍTJA EURÓPÁT , BEFOGAD, MAJD AZT M ONDJA , JAJ ELRONTOTTUK, BEHÍVTUK, DE MOSTMÁR TARTSD EL TE , 10 KÁBÍTÓS „EGYETEMISTA” GIRHES HÜLYEGYEREK ELFOGLALJA A LÁNCHIDAT , EGYMILLIÓ MEG MENJEN AMERRE AKAR , A MENTŐAUTÓ KÉSSEN KÉT ÓRÁT, VEGYÉL MAJMOT FELESÉGÜL………..MIÉRT ? ………….MIÉRT ???????????????? ELÉG MÁR EBBŐL !!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Ha húst hússal eszel a trópusokon megbetegszel. Ha nem eszed meg a nyers fókamájat Grönlandon megbetegszel.

  10. „Tartok tőle, hogy egy napon arra ébredünk, betiltották a húsfogyasztást.” Végre valaki ki merte mondani. Számolom a napokat 🙂

    • “Tartok tőle, hogy egy napon arra ébredünk, betiltották a húsfogyasztást.” Végre valaki ki merte mondani. Számolom a napokat”

      Jaj, csak bele ne gárgyuly a napok számlálásába.
      Tiltás nélkül nem vagy képes azt enni, amit helyesnek tartasz?

      Igaza van Rationak!! Erröl szól a szekta mánia, a saját hülyeséget másra is rákényszeríteni!

  11. Csengeri Krisztina

    Szóval ha te kijelented,hogy egészségesen étkezel,akkor az úgy is van?Ész az nem sok jutott.

    • Hm…. Az írásképből ítélve maga sincs túl jól eleresztve intelligencával. Legalább a space gombot keresse meg a billentyűzeten.

  12. Van, bár igen sokatok nyavalygott a „csipszadó”, meg a mindennapi testnevelés óra miatt…

  13. occam borotvája

    Szeretettel a Fürgerókalábaktól.:

    Akad olyan dolog temérdek
    Amit egyáltalán nem értek
    Ilyen a vegás életforma
    A táplálkozás szégyenfoltja
    Vegás az egyik cimborám is
    Lefogadom, hogy nem normális
    Izomzata rendkívül ritka
    Az izgató testnek egy a titka
    Ami nem más, mint a húsevés
    Mert amit ő kajál, túl kevés
    Köret megy nála nem ám sonka
    Ezért gagyi a vegás konyha
    És lehet, hogy most borzasztóan anyáztok
    De szerintem a vegások gyagyások

  14. Dehát miért kell az étkezéshez kormányzati programm? Az egyes embernek nincs magához való esze?
    Vagy kéne egy szakácsminiszter is, eggyel több, akit szidni lehetne.

    Ismered az egészségügyi jelentéseket, látom; olvasod azt is amit az ENSZ ír, látom. Táplálkozzál annak megfelelöen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük